Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    има програма за деца:D
    директно од местото на настанот:emo:

На kuc, M&M, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Имам и ВМРОвци и СДСМовци пријатели,арни се и едни и друѓи,тоа што не им чинеше и на едни и друѓи во пракса јово на ново.Само името на тие горе-доле се менува,што би се рекло на западу ништа ново:tmi:или пак не гледам со диоптеров.Обични стакла се,не розови:^).На темата со пари веќе сто пати се изјаснив,не сте свесни колку човек станува звер кога има многу пари,е на своја кожа осетив.Сега да потешко ми е,оти бројам пребројувам,министер за економија комотно можам дс бидам,ама не сте ни свесни колку раат лебчето го каснувам,не е со солзи натопено.И како некој кој што бил во секој дневен живот со богативе можам комотно да потврдам дека е вистина онаа-и богатите плачат.Патем парите не ми купија здравје за најмилото.Не сакам никој да навредам и повредам,само укажувам дека медаљата има две страни.Извештај од тераса,без злоба,љубомора и останати тракатанци:*.Што би рекла @malerozna -добар слуга,лош господар се:handshake:

На Skorpija25, WildMk, V.odolija и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ама зошто никој не ми кажа дека оваа кандидатката за претседател Гоца е волку мутава? Животот ми го продолжи од смеење. :rofl: Најнов гаф - да излезе македонскиот народ на гласање на 21 септември. :rofl:
    Женава изгубена е во време и простор, а и некако приглупа ми делува. :D

На V.odolija, kuc, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    За пари не зборувам ништо, затоа што ми е многу депресивна тема. :|

На Skorpija25, WildMk, V.odolija и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Де-пре-сито. :music: :D
    Океј, на сите ни фали витамин €. ^_^

Ај да дремнам малку. |-)

На V.odolija, kuc, Emy867 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    заврши детската, ќе ги чекаме Нокаут од 20.00|(

На V.odolija, kuc, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле децава се значи не сунѓери, бетер:tmi:
    Седиме, секој со своја занимација, Пупче бои на моб и како од пушка, ничим изазваним "заокружете број 3":rofl:...што викам?Па гласајте за Северна Македонија:rofl:
    Вика "па кога бев кај баба, дојде една тетка на врата и ми даде капче со број три и ќе гласам за Стево":rofl:(facepalm)

На Skorpija25, WildMk, V.odolija и 29 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Парите не се ,но во се ги има.И во здравје и љубов и во болест и смрт.
    Толку.
    Сакав да склепам една тортичка ама тетрапакот со млеко бил празен.:envy: Е тоа многу ме нервира ,децава што оставаат празна амбалажа...празен дезодоранс,истрошени паста за заби и шампон,дури и ролните од тоалетна хартија ги мрзи да ги фрлат:@
    Се по нив да одиш..]:)
    Убав денов,ќе сретнам малку и после одам на прошетка на кеј.Сама со себе...(fingers)

На Skorpija25, V.odolija, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден.
    И гости истерани денес, и прошетани, и се’ со ред. Сега спие бебе, се умори, а јас досега се дружев со пеглата и конечно завршив :whew:
    Сега да стане, ќе ја носам кај баба и’ да вечера, а јас да се избањам и истинтрам. Имам нови маски за лице, ене ги месец дена стојат во фиока во вц, чекаат да бидат пробани :makeup: И депилаторот ќе заигра, немав кога депилација да закажам.
    Утре и задутре турбо денови ќе ми бидат, ќе заглавам и двата дена на работа, ама ајде, ќе пројде и тоа.
    За пари, нужно зло се, толку ќе кажам. Кој вика дека пари не му требаат, сакам да видам како ќе опстои во таква ситуација. Не сакам што е така, но факт е дека се и те како потребни.
    Толку од мене, одам да видам што ќе вечера детево, да спремам и однесам кај свеки да ја нарани.
    Убаво попладне :sun:

На Skorpija25, V.odolija, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Затоа е убаво дружењето овде,секој со свое размислување и гледање на нештата и работите.Секој со своја животна филозофија,па има и што да научиме едни од друѓи,не е се црно-бело,има и сиво,спектар од бои.Нејсе,најважно е да не се изгубиме премногу :*

На Skorpija25, WildMk, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.940
    Здраво,

Money makes the world go round:cash::cash::cash::):)
    За парите сите исто мислиме - тешко му кој ги нема. Ако требало да се случи најлошото ќе се случи и кај богат и кај сиромав. И тогаш кога почнува да фали здравје, ако имаш пари ќе отидеш и на приватно, за да не чекаш со месеци термини и ќе имаш да си купиш лекови, а не да кукаш оти со последните пари треба истите на приватно да ги купиш.
    Јас кога правев киретажа правев во Систина. Секако дека многу кошташе, а мораше да ја направам тој ден(најкасно утредента) . И да, и во тие мизерни моменти го направија барем престојот и постапката подобри. Блиска моја исто правеше киретажа на ГАК. Ја враќаа 2 пати, па чекаше таму и беше уште постресно (како и самиот процес да не е доволно стресен).
    Сега пак, бев на консултации во Систина(не сум богаташка, со врски отидов). Не дека и таму нема грешки , ама се вкупно е многу подобро.

И ако немаш да платиш сметки или да купиш основни работи, баш да видам кој ќе рече "не е се во парите". А да не зборам за купување гардероба , козметика, одмори, ресторани, шетања.
    Аууу тоа во луксуз го вбројувам.

Чипс, пуканки, смоки немам јадено цела недела. Ама тоа дека навечер заспивам во 21.30ч или ми е мачно и не можам да јадам.
    Малку мизерна ми е неделава, и се надевам ќе пројде.

И ако може едно прашање, оти пишувавте скоро. Освен во Државна и 8ми Септември - некоја добра амбуланта/доктор за испитување тиродни хормони?!

Толку од мене:)
    Имајте си убава работна недела.

На Skorpija25, WildMk, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.478
    Недела ден за се..
    Како сте ми?
    Јас арна фала на прашање.
    Пари :cash:и ги сакам и сметам дека се многу битни.Без пари ништо па ни мир во душичето.
    Ми се преселува некаде на друго место.
    Ми се здосади градов луѓе, изумираат градовиве.
    Ги снема луѓево чекаме да дојдат странциве па да се заработи нешто.
    Мртов град во секој поглед луѓе,работа,културно уметнички случувања едни ресторани,ќебабчилници,кафиќи,бурекчилници и слаткарници и то ти е то сакал нејќел во тој круг си жално и бедно.
    Си мислам стално кога велам ова јас нема да го направам таму нема шанса да живеам дан ме најде по втор пат каде не сакав едно време таму да почнам да живеам.
    Сега па со избориве ни тв не можеш на раат да гледаш.:envy::@.

Последна измена: 14 април 2019
    На Skorpija25, V.odolija, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.984
    Здраво живо друшки!

Типичен неделен ден-едно од нештата што ми прави мерак...поспивање до покасно ,тој пазари,јас припремам доручек,јас работам низ дома,тој коси трева и си игра со малото низ дворот,
    заеднички ручек и бескрајно легачење по дома....

Малку трагично ни почна утрово ,додуша...
    Ни умре едно рипче...синко се отепа од плачење...едвај го смиривме...па уббедување да го фрлиме..после пак плачки оти според неговата логика тоа била мајка им па сега децата -рипки немаат мајка...
    Ни да се смееш ни да плачеш...

На Skorpija25, WildMk, V.odolija и 28 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Леле да не ја читнев Луничка ќе заборавев дека требаше тортуле да смуткам.Ако соберам сила до попосле.
    А бре ич да се немало кондиција ич...

На kuc, TeddyGrey, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    Баш депресито.

Ќе гледам ракомет на Телма во 20,00 Македонија (или како и да се вика) - Исланд.

П.С. Заокружете број 1.

На V.odolija, bittersweet, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    154.723
    Бевме и ние ама понастрана, деца се изнаиграа важно. Нокаут ми се касно за во недела, здравје друг пат.
    Секогаш кога ќе се начне тема пари тука некако се губи смисла на муабетот. Дека не се може не се може без пари, ама Рајт почна со ако имаш пари имаш моќ. Не ми требаат толку пари за да имам моќ, не ми треба таква моќ. Убаво е да имаш во смисла на некоја средно висока класа, да не си задолжен со еден куп кредити, да можеш на раат неколку одмори и викенди да истераш, да имаш за убав комотен живот, без да се стискаш и мислиш дали ќе имаш занутре. Но никогаш не сум посакувала луксуз, кола од 50.000, јахти, хотели со 100 звезди... и моќ, колку искривени вредности имаат повеќето луѓе со толку многу пари, тоа е страшно, и никогаш не знаат за доста, макар газеле по живи луѓе. Не би можела во таков свет со такви луѓе да функционирам.

На WildMk, V.odolija, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  17. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Без пари немаш живот а богами немаш ни човечна смрт..
    Во овие три месеци имам пари а тоа е нормална плата од околу 26 000 значи без слободен ден и многу прекувремени саати..Некој нормален тука ќе го прочита ова и ќе ми се изнасмее на "парите" а јас си знам како се живееше т.е животареше, преживуваше со 260 еур плата..И затоа сите овие политичари и нивните агенди се најголемите лажови за мене..Водата само и само на нивната воденица а народот нека се разболува, умира, иселува..Море мрш у фине, лепе три ...:@:fubar::swear:Се изнервирав пак и пак..
    Се врати малиот од планина и ги потамани палачинките:)
    Јас му ја окупирав собата бидејќи почнувам да пошизвам со мајка ми во една соба т.е во дневната..Значи жената си молчи, гледа тв тоа што јас гледам, не е напорна ама во нејзината соба си оди само за спијање и јас полудвам:headbang:Ми фали самотија, да молчам, да поплачам на некоја песна а таа е нон стоп присутна..Убаво и велев дека таа треба да ја земи дневната ама не сакаше а јас неможам и несакам да сум со неа по цел ден:(
    Можеби сум лоша ќерка но можеби и целокупната ситуација ме доведува до нерасположенија и напнатост..Но и со децата несакам да сум нон стоп во иста просторија..Тежок карактер..
    И парите пак..имам пари сега да се дружам и пак не излегувам или се дружам многу ретко..Значи не е и до парите туку до позитивната енергија и желбата..
    Чекам да се стемни,пијам мелатонин и да го пуштам креветот во дневната па да се спаковам за спијање(facepalm)
    Факт е дека треба да се потрудам да се социјализирам..Многу "треба" напишав во постот но никако да поработам на позитивноста..
    Инаку изрибав кујна и wc и испеглав се што се сушеше на балкон..На теретана помислив но доволно се препотив со рибање на аспираторот па се оправдав за денес:D
    Малиот се искапи и по пижами лежи на долниот дел од креветот..Си пушти на you tube од неговите geography now и ќе си отидам јас кај мама во дневна ако не ми пушти некој филм на netfliix да гледаме заедно..
    Ама еве сега гледа за Југославија и никако не му е јасно зошто јас и многу луѓе го сакавме Тито и плачиме за социјализмот а овие американците го нарекуваат диктатор..
    Сепак ќе си одам во дневната, нека си ги гледа неговите едукативни емисии на англиски јазик..Јас изгледав два филма без превод и чувствувам дека сака главата да ме боли:worried:
    Добра ноќ:l:

На WildMk, V.odolija, CameliaMiller и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.589
    Znate l' priču o Vasi Ladačkom?
    I ja sam je tek onomad čuo.
    Jednom devet dana nije
    izlazio iz birtije,
    kažu da je bio čudna sorta.
    Otac mu je bio sitni paor,
    'ranio je sedam gladnih usti.
    A mati mu je bila plava,
    tiha, nežna, jektičava.
    Umrla je s trideset i nešto.
    Imali su par jutara zemlje
    i malu kuću na kraju sokaka.
    Na astalu navek hleba,
    taman tol'ko kol'ko treba,
    al' je Vasa 'teo mnogo više.
    Želeo je konje vrane
    po livadi razigrane,
    sat sa zlatnim lancem i salaše.
    Želeo je njive plodne,
    vinograde blagorodne,
    u karuce pregnute čilaše,
    ali nije mog'o da ih ima.
    Voleo je lepu, al' sirotu.
    I uz'o bi je samo da je znao:
    Voleš jednom u životu,
    sad bogatu il' sirotu,
    to ne bira pamet nego srce.
    I sve se nad'o da će ljubav proći.
    Zanavek je otiš'o iz sela
    i nikad nije pis'o nikom.
    Venč'o se sa mirazdžikom,
    jedinicom ćerkom nekog gazde.
    Dobio je konje vrane
    po livadi razigrane,
    sat sa zlatnim lancem i salaše.
    Dobio je njive plodne,
    vinograde blagorodne,
    u karuce pregnute čilaše.
    I sve je im'o, ništa im'o nije.
    Propio se, nije prošlo mnogo,
    dušu svoju Đavolu je prod'o.
    Znali su ga svi birtaši,
    tražio je spas u čaši,
    ali nije mog'o da ga nađe.
    Mlad je kažu bio i kad je umro.
    Sred birtije od srčane kapi.
    Klonula mu samo glava,
    k'o da drema, k'o da spava,
    i još pamte šta je zadnje rek'o:
    Džaba bilo konja vranih
    po livadi razigranih,
    Džaba bilo sata i salaša.
    Džaba bilo njiva plodnih,
    vinograda blagorodnih,
    džaba bilo u karuca čilaša.
    Kada nisam s onom koju volem...
    ...kada nisam s onom koju volem.
    Eh, kad nisam s onom koju volem!
    Kada nisam s onom koju volem.

На Skorpija25, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Moram da te popravam, Veligden sekoja godina slavat Grcite so nas ili nie so niv, nesto si greska deka na 21 vi e tuka t.e. vo Gr Veligden...
    Toa samo sakav da te popravam :)
    Pozdrav

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Ова баш ми требаше..

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.