Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    Знам, само немам црно на бело. :D

На do-re-mi, mal.ecka, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    За пари ли правите муабет?- пари нема. И никогаш нема да бидат доволни. Не бива и без нив и со нив. Како ми фалат баш овој период малку повеќе да ги имавме, но и без нив ќе преживееме:D

Едит:дојди @Peco ќе ти дадам црно на бело;) :D

@baba Rada бабе гледам те бива со теми отварање, дај тука кажи тема да помуабетиме,за пари не ми се зборува баш

На mal.ecka, CameliaMiller, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Попладневна дремка од 6.5 саати.
    Браво за мене. Притисоко паднал бааѓи ниско, едвај се освестив.
    Цел ден ништо немам јадено. А немам ни апетит. Уште ме врти колено. Одамна така ме нема болено.

Фб полн со партијци. Вчера едните, денес другите. Од мое село, ни еден помлад од мене не видов. Повеќето беа 45+, натоварени во автобусите, па се селфаат. Вмро бараше списоци од 20 сигурни гласачи, сега ми кажаа овие 30 барале. Дојде животот :D

Да се доискажам за парите.
    Не реков дека не се непотребни, таман работа. Ама не се ни најважни. И не се толку недостижни. Само зависи колку си спремен да жртвуваш за пари.

Појадок на мени. После серијата да си изгледам :worried:

На friendy, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.416
    Ако нема пари, ќе извадиме од банкоматот :lol: вака внук ми вика коа му викаме дека нема пари за некоја играчка.
    Не мора да ги има за луксуз, неколку куќи, огромен возен парк, луксузни крстарење ама за нормален живот кој подразбира доволно храна, облека, живеалиште, платени сметки, доктУр, школовање деца, еден автомобил по семејство, и те како требаат.
    Една синоќа се врати се куп работи од Џамбо, јер досадно на митингот :lol::angel::angel:

Коа сме кај салатите, ако знаете сос од мед и сенф како се праи, мислам во кој сооднос се мешаат и дали уште нешто се додава, да кажите. :emo: Цезар со ваков прелив јадев синоќа, ептен ме бендиса.

На Skorpija25, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.526
    Допаѓања:
    191.483
    Абе ја се зезав, они озбилно пак на муабетот за парите.
    Кога се праеше муабет за мерак, мене а веројатно и на многумина, им се зголеми меракот за мерак
    Ко ќе прајте муабет за пари, никому не му се зголемува салдото, (освен незнам на михајло можда:smirk:, шознам како работи форумов).
    Ко ќе прајте муабет за кока кола и остали пијачки...;) И членови, и гости, и роботи, па и админот ваљда посреќни се:lol:
    А јас уствари сакав друг муабет, ама ајде има ден.
    Туку @Dust , кај е таа скапата пустелија ко рече врне лете, си реков аа, не, Виетнам не одам;)... Ама пејзажот некако не е виетнамски:D. Исток или запад од северната Република Македонија?
    Едит:Гледам и на @Alishan30 и се праи друг муабет. Не сум баба Рада (сеуште;)), ама баш една тешка дума имав денес. Каква била вашата мајка и нејзиниот однос кон вас дури сте биле деца, и како мислите дека тоа влијаело на развојот на вас како личност? Во смисла била многу мека, или строга, или ви давала поддршка, па сега вие сте силни, слаби, своеглави или штотијазнам... или многу филозофирам :D? (ова последново, Аутокоректов ми го предложи, значи шо ти е АИ:worried:)

Последна измена: 14 април 2019
    На WildMk, ♡BuBaLe♡, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160

На do-re-mi, mal.ecka, V.odolija и 20 други им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @Sesil 1:1 мед/сеМф (fingers) И пробувај во вкус,нема да утнеш.Со масна риба исто оди добро овој сос.

Ај добра вечер:)
    Испив една корона,сеа сум ко 8ми месец во стомакот.Не сум по пивото баш,ама на јатрвка за друштво,па ми легна:beer:.
    Денов ми помина ок,го преспав пола додуша,врне 25 саати без престан,класична Недела.Грда.

За пари шо да кажам.Сме збореле не еднаш.Среќа и луѓе не,ама се друго можеш да си купиш со нив.
    Најпросто,викаат мирот нема цена.Ако живееш во заедница на еден спрат,5души(3 генерации)чекаат ред за бањање и се договараат и караат,автоматски немаш мир.А ако имаш пари нема да живееш во заедница.Ете ти го мирот.

Фб ми е полн со луѓе во партиски маици и капи.Не сватив само кој/како/зошто.
    Е реклами видов.
    На Вмро ПР-от одма да добие отказ.Или кој и да е креаторот на рекламите.Што е тоа со наведнатите глави,многу деструктивно делува,па и во фризерскиот салон.Дал да плачам ил се смеам е работава(facepalm)
    Другиве се понашаат ко ЕУ едвај да ги чека,тоа пола Мк нема вода за пиење редовно.

Е така,сите ги изругав по список,можам мирно да спијам.
    Простете ако повредив нечии партиски чувства :D

На Skorpija25, friendy, LunaGrey и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Мајка ми пред се беше строга кон нас двете со сестра ми. За се се разговараше прво па потоа да се спроведи. Ограничувања имавме за излегување, за одењето по гости, за учење, за се'.
    Но ништо од тоа не било без потреба. Не учеше да се радуваме на мали работи, да не летаме во облаци, да делиме со другите кога имаме, да не бидеме алчни и злобни.
    Многу ми помогнала во животов.
    Се шти сум постигнала било со нејзина поддршка, се радуваше на успесите наши, плачеше со нас за падовите. И до ден денес е така.
    Не воспитала во вистински личности кои добро знаат како се печали лебот, како е човек кој немал да има сега, како се работи нонстоп да се надградуваме.
    За се' сум и благодарна. И цел живот ќе и бидам. Многу ми влијае нејзиното воспитување денес:inlove: :hug: :inlove: посакувам да бидам мајка како неа еден ден:inlove:

На V.odolija, CameliaMiller, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Моите беа многу строги, посебно татко ми. Мајка ми беше за нијанса полабава, ама незначително. Добрата страна е што ме направија вредна и истрајна, а можеше и да не е така. Тогаш беше тешко да се излезе на крај со нив, ама од денешен аспект, благодарна сум им.
    Негативната страна е тоа што како резултат на тоа што секогаш бараа повеќе од мене, имав доста ниска самодоверба. Си дојде со тек на време, ама дури во триесетите. Кога видов дека јас супер сум била, какви имало... :D

Некои работи со моите деца ги правам како нив, други сосема поинаку... што и да правиме, на крај пак децата некоја маана ќе ни најдат. Како и ние на нашите родители :D

На friendy, V.odolija, CameliaMiller и 25 други им се допаѓа ова.
  10. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добра вечер....
    Јас после напорниот работен ден, со пиво и грицки си кулирам... во темно, со убава музика... :angel:

На Skorpija25, friendy, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Многу строга. Ама преблагодарна сум и за тоа. И за школо, и за друштво, и за излегување, секогаш строго нѐ држеше. Што се вика, не смеев да и писнам :rofl:
    Ако имам нешто паметно да кажам, секогаш ме ислушуваше. Ама ко се понашав ко збесната тинејџерка, ме сечеше во корен :D
    Морав од мала да мислам со своја глава, за било кој проблем да се обидам да го решам.

Не секогаш сум имала поддршка, ама барем не ми бранела за некои животни одлуки. Ме остави сама да си решам, за да не и речам после, ти така ми рече да направам ]:)

Уште ме врти колено. Ова денес е врв. Дури не ми се ни јаде мме.
    Да роварам, да барам некој ап.
    Утре понеделник, а јас пак слободна (fingers)
    Од вторник нема веќе грчки да пејам |(

На friendy, Mr. Right, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Јас сум од таа генерација кои не мислевме дека односот на родителите не направил силни или слаби...Ние сметавме, барем јас дека за се каква сум и што ми се случува сама сум си крива или заслужна...Сметавме дека правеа се како што мислеле дека треба се труделе,а какви ние сме постанале тоа е друго.Сега некако за секоја слабост на децава тие ,а и ние во нас ја бараат,ме вината...
    И јас изгледа многу филозофирам...8)
    Инаку татко ми беше построг,со поглед се кажуваше...мајка ми многу не се замараше што како.Кога ќе и кажев нешто лично само ќе речеше пази што правиш,ти треба со тоа да се носиш.Незнам дали до тоа ма бев многу самостојна и предвреме созреана...како од дете да бев возрасна.Ама и тоа не било ништо....

На friendy, lunicka, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Уф ама тешка тема @Biljarkata ама ке пробам да поентирам.Имав убав однос со мајка ми,т.е таа со мене ако мислиш на рано детство.Не се сеќавам на многу емоции и делење нежности,за разлика од татко ми.
    Главно беше на работа,во кујна,низ дома средување,а и јас додуша бев изразито независно дете.Имаше моменти кога мислев дека не ме сака оти знаев дека сум непланирано дете,ама грешка сум била.Детска имагинација е опасна работа,пазете што зборувате пред нив.

Се на се,права лавица беше/е мајка ми,но не секогаш сме се сложувале.Нејзината попустливост од една,а строгост од друга страна,одеа од крајност во крајност.
    Тоа влијаеше на разнишување на мојата самодоверба,премногу осцилираше таа нејзина поддршка или критизирање понекогаш и на дневна база, што во еден период од мојата адолесценција резултураше со целосно дистанцирање од неа.
    Друго,ми смета тоа што фокусот во воспитување беше ставен на успех во училиште,оној константен притисок дека тоа е најважно,а слабо се дискутираше за моите чувства.Типичен комунистички модел на воспитување.

Едно нешто сум и препреблагодарна.Ме учеше никогаш да не дозволам да сум зависна и чекам од некого.Ова и успеа,и сум особено среќна дека сум доста самостална.

На Skorpija25, LunaGrey, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.526
    Допаѓања:
    191.483
    @Peco не ме гледај така, имам дете за одгледување, незнам кој пат да фатам:?:
    Ќе ве читам, ќе мислам, ќе напишам што сум смислила...
    Инаку и јас сум во моментов, како чичево погоре. Вечерва ми дојде прашањево, уште не можам да артикулирам одговор. Ама многу умни жени ве има овде, ќе ме просветлите за брзо:)

На Peco, ♡BuBaLe♡, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    154.723
    Јас од тепка го правам, пробувам и кога ќе ми биде тамам по вкус значи сум го погодила :)
    Не сум јадела цезар со ваков сос ама за пилешки прсти обично го правам.
    Ме мачи стомак, уште да добијам баш сега, ем понеделник ем прв ден циклус, комбинација снова.
    Темава многу думање бара а мене ми се спие, гледам и повеќето испозаспале. Ај гуд најт :yawn:

На Annath, ♡BuBaLe♡, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    За сосот @Sesil, јас ставам и малку лимон и понекогаш малку кари. Најдобро е со пробување, нема утка така :D

Кај нас дома овој сос оди како алва, сите го сакаат. И павлака-мајонез исто. Еднаш неделно обавезно се прават.

На Skorpija25, Annath, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Кога ќе научам да не се нервирам за луѓе на кои им е најбитно гледање само на родендени? Кога ќе научам да не се правдам на никој за моите одлуки? Изгледа никогаш. Толку многу работи сакам да кажам во моментов, исто толку и немам сила.
    Добра ноќ.

На Skorpija25, CameliaMiller, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Уште ова, па ќе спијам :D
    Ајде доста муабет за пари, сите на вежбање :D

На Annath, Sexybaby86, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.517
    Тоа е на 10-15 км од Берово, на планините далеку од градот..
    Таму некаде овци се чуваа..;)
    Во контекст на муабетот прееска ми излезе статијава и се испонервирав.. затоа што знам како може да се спречи ова срање ама секако, кој е будала Дасти да ја слуша:D
    https://televizijastar.com/2019/04/13/малешевијата-го-губи-препознатливио/

Муабетот за родителите ќе го скокнам ...
    Чекам да почне ГоТ .. Алек чека јас лежам. Не го сакам филмот ама ќе се гледа... вива ла сателитска антена(facepalm)

За парите иначе..никаде и никогаш не реков дека не се важни. Туку дека не се најважни.
    Да немав пари немаше мајка ми да зема суплементи од 100+ евра месечно, инекции во колено што коштаа 600+ евра а не и помогнаа, скапи физикални.. и ред други работи. Има се може се.. да се немаше друга песна ќе се пееше. Уствари, тие имаат ама не даваат пари за нив. Не требало..
    Тоа се од мене... да немав, немаше да ја примаат најдобрата терапија само затоа што се од оние луѓе што мислат дека се џабе фрлени пари..
    Да не беа важни парите немаше ни јас да се опоравам до овој степен после скршениците..
    Да не беа важни немаше да ја прошетам Европа..
    Ама кога ќе умреме, сите на исто место одиме. И спомените дури ги закопуваме со нас
    Помагаат за поубав и поквалитетен живот, ама од умрените не враќаат.

И не е дека сме се поткачиле со @Mr. Right на темата..туку онака си дискутиравме.
    И јас на 23 мислев дека парите се ептен важни...а ги имав поприлично..
    И после кога почна се надолу да оди во животецов, видов дека со пари не се постигнува се.
    Дај боже секогаш да имате пари и паметно да ги користите. И да ви донесат подолгорочна среќа..се што е краткорочно е брзо минливо и се заборава.

Да не филозофирам многу:hai:

На Sandrin4, lunicka, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Многу зборев синоќа,сега само кафе да ставам,да ве размрдам:l:
    A43CE807-B29F-4F25-949B-E8CFCCAA1995.jpeg

На Skorpija25, do-re-mi, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.