1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @mareane ко денов што ти бил убав,така нека ти е цела година.Да си спокојна,насмеана и исполнета:f::hug:

Меца пак спиеше.Леѓе сериозно се плашам како ке функционирам со дете.Работата ме исполнува,но истовремено и ме исцрпува физички,денес беше хаос:drunk:

Неделава во знак на медицината ке ми биде.Денес на општ,утре на гинеколог,задутре на кожен лекар сум:x.Може следната со силикони ке завршам:D

Убава вечер друштво:hai:

На SV1911, LunaGrey, Emy867 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.750
    @mareane среќен роденден,секогаш да си исполнета и љубена...
    @Shelea среќна годишница,уште многу да славите...
    Мама,поделена сум на оваа тема.Од една страна одгледала туѓо дете,а од друга никогаш тоа дете не го пофалила,не му дала поддршка,никогаш не била блиска,..од друга страна се потпираме една на друга,зашто знаеме дека сме сами на светов...
    @WildMk ме насмеа за полжавчето...се загрцнав од кикотење :D:D:D

На SV1911, M&M, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.410
    Допаѓања:
    260.132
    @mareane Среќен роденден, најсреќна да си :hug::^::d:.

Пари требаат. Некогаш и здравје купуваат. Ама љубов не за жал. А љубов треба. Ама пак и љубовта без пари исчезнува.
    Не се може без нив.
    За се во животот треба баланс.

На SV1911, M&M, Emy867 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.159
    Имам три блузи, два пара фармерки и еден пар патики. Купување нови кога ќе се искинат старите. Во Грција не сум бил никогаш, за Европа или Америка да не правам муабет. На годишен одмор не сум бил 15 години. Платата ја трошам за сметки и за храна. Ако се разболам, ќе умрам. Немам ни за лекови, ни за доктори. Ај пак кажете ми дека не се важни парите!?
    Реков не коментирам за темата, ама еве, си кажав.
    Не барам никој да ми помогне. Не барам никој да ми ги реши проблемите. Само сакав да имам поинаков живот.

На SV1911, WORRIED.BT, M&M и 36 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.526
    Допаѓања:
    191.479
    Сега пак Рефи ќе ме прозве дека сум тврдоглава, ама ако. Јас на воден душек не спијам, па последен да е. Поарно на земја ќе спијам;). Ама озбилно. Еднаш се обидов да спијам на оние воздушните од дормео ли беа, од некој топ шоп. Се обидов.
    Мене вишок може да ми остане. Кој како сака нека верува неверува, ама не сум материјалист. Незнам што е тоа витара (ваљда некоја кола), знам што е каен (ваљда така беше) ама нешто специјално не би го посакала. Оти? Оти ми е глупо да обезвреднам сума колку за стан, купувајќи кола. Купи ја денес за 50к, утре и паднала вредноста. Со стан тоа не е случај. Башка никој не може да ти го удри станот на улица. Башка кола троши, не носи пари (освен ако не шверцаш со неа мигранти:D).
    Знам како со пари. Тоа оти знам како и со безпари. Еве на пример деновиве ќе заштедам некои 1000 евра. Ви текнува на џакузито што го мераклисав пред некој ден? Е научив дека сум мрзлива за тој мерак, многу чистење требало, многу тинтрење. Така веќе не го сакам, оп заштедени евриќи:D.
    Попладнево 2 пати миев садови, од вчера останати. Сега пак имам за миење. Инаку, ништо специјално не готвев ... Ќе да ми треба машина за садови наместо џакузи. Можи повеќе време ќе имам, повеќе пари ќе заработам, што би рекла ќере:D. Се зезам, повеќе време за мерак, за гушкање на пример:hug:
    Детево заспано, одам да гушнам маж:inlove:

На SV1911, ♡BuBaLe♡, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hug::hug::hug:

На SV1911, Peco, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.473
    И јас исто мислев дека сум единствена на форумов што не била во Грција.

На SV1911, Peco, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @mareane
    Најјјсреќен роденден,биди здрава,жива.
    Ги заслужуваш сите убавини на светот.
    Секогаш да имаш кој да те радува и да ти го топли срцето:hug:

На ♡BuBaLe♡, duffi, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.526
    Допаѓања:
    191.479
    Повеќето од нас тоа го разбираат. Сме го искусиле. Добро не 3 блузи, ама дека женско научив да шијам за да имам повеќе. И сум работела само за сметки и храна. И не треба да е така.
    И пак помислувам на комшиите на Цка, со 300 евра што биле задоволни. И такви луѓе знам.
    Во повеќе случаи, недостиг на пари е извор на фрустрација. Во никој случај изобилство на пари не е гарант за среќа.
    ПС. Грција ама ептен не ми била сфера на интерес, ама ја разбрав поентата.

На SV1911, M&M, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Мареанке најсреќен нека ти е мила!!!!

Добра вечер
    Статус кво
    Капак на се дете со инфекција на прст се маткавме по бези помоши ама замислете не сакаа ни да го видат да сум видела со матичниот што како, а една матична што имам едвај 2 минути 2 збора ќе каже.

Јадев марула краставица и авокадо и не би ги мењала ниту за една крофна.

Толку слатко нешто ми се ..

Ми се збори а ме мрзи да типкам.

Да парите се битни парите се купуваат па и љубов оти на пример ако сакаш едно детенце а не бива ќе мораш да дадеш брдо пари за детенце т е љубов нели а не секој има и може да даде.
    Да така денешницава е просто пара

Добра ноч.

На SV1911, Peco, Emy867 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.940
    @Biljarkata ама зошто материјалист ако некој сака да вози убава кола што ќе му нуди поволности?! Зошто материјалист ако сака некој да иде на одмор во Грција? Зошто материјалист ако сака некој да си купи крема за лице од 700 ден !?

Да, и без горенаведениве се може. Ама да ти се плукнам во животов мизерен ако не можеш да си дозволиш да си купиш 2 пара патики(ако веќе имаш едни стари) , гардероба и основна козметика. Ако не можеш да преживееш откако ќе платиш сметки и ќе купиш храна. Ете @Peco убаво пишал, за жал таа е реалноста - ако се разболи посериозно ќе нема ни за лекови ни за доктори.. Кај многу овде е така... Материјалисти ли сме ако сакаме убав живот !?

Ете и ти си сакала џакузи - значи вчера беше материјалист, оти џакузито ни ќе те вози на работа, ни ќе ти даде здравје. Ќе уживаш де:)ама и без тоа се може .

Да се разбереме - парите не можат да купат ни Љубов, ни Здравје, ни Живот. Ама ако ги немаш можат многу да влијаат на иститите!

На SV1911, SwanMay, WORRIED.BT и 25 други им се допаѓа ова.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.182
    5 дена за пари се збори,кај е @WildMk да каже поинтересна тема :wasntme:

На M&M, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ауууу, сите банкари на темава. Сега пак бурекот од Тохе ќе го спомнам, а ако сте умни и рецепт ќе ви дадам од мојот бурек. Парите се умирачка. Со нив, без нив, еписибир. Налет веќе за тие пари. Бурек... Тохе... Крофни... Тирамису...

Ајде весело, макар пак за кока кола пак да правиме муабет. :rofl:

@Peco знам. Се' знам...:u: Ќе биде подобро.

На SV1911, WORRIED.BT, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.940

Е убаво, за јадење ќе збориме па после дебели сме:D:D:D Арно ме потсети 2 дена мислам на бурек и сега ќе праќам маж да ми купи:) Не во популарната Кај Тохе :)Далеку сме иначе и таму ќе го пратев:):D
    Вчера крофни ми се јадеа, ама многу работа ми се виде, па палачинки правевме.
    Аууу среќа што немам вага дома:)

За кока кола јас не праам муабет, мм ќе си чека 9месеци до година:D:D Ај ја за јадење ќе ви зборам:D^_^

На SV1911, WORRIED.BT, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ај да не се лажеме, сите сакаме луксуз.
    Со сè се согласувам освен со ова. И тоа можат да купат.
    Во Грција бев 2014 година, затоа што морав. Не бев на шетање, плус зимно време беше. Од тогаш немам стапнато таму.
    За пасошот се изјаснив - нов го вадев, нов го фрлав.
    Иднина немам сигурна. На едниов му препишаа и стан и две коли му купија, јас останав со прстот во гз (извинете за израз)
    Има уште тука ќе прекинам. Само криво ми е што младоста вака ќе ми отиде, демек најубавите години. Најубави за кого - како.

На SV1911, WORRIED.BT, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Купувам многу работи кои не се "основни" за живот, да почнам само од препаративна козметика на пример, ама зошто можам. Утре може нема да можам, па ќе сакам асални пелени на дете да купам, нема да имам и за двете.

Тоа ми е ок.

Секогаш ќе се стремам за повеќе, нека сум материјалист. Сумата во банка за "црни дани" е мала, баш за црни дани. Останатото се' се троши, и јас и дм сме такви. Кога доаѓаат периоди кога имаме помалку, одма сме узбуна и бараме начин за повеќе.

Јас не морам ништо дополнително да работам од плата. Ни комисии, но доп.дејност, ни по избори да одам, ништо не морам. Ама секоја шанса за заработувачка ја користам, макар 1000 денари да се, зошто да не?

Не можам да разберам задоволни без ништо. Која е смислата на животот ако не правиш ништо?

На SV1911, Peco, Emy867 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.383
    Абре гледам дека погрешно ме разбирате на тема пари.Не реков дека воопшто не се потребни,од друга гледна точка зборав,ама секој со својата мака,така некако му оди. Туку нека се јавува @WildMk и нека менва тема,оти депресија ќе не фати,од мислење како до повеќе :cash:

На Peco, M&M, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.940
    @Mr. Right љубов се купува - ама од некоја спонзоруша:D:D

Абе не дај боже најлошата болест ако дојде џабе пари некогаш, кога нема лек. Ама ко што кажа погоре му помогнале барем за достоен и полесен крај.

@CameliaMiller кога имаш дете секогаш ги ставаш неговите потреби пред твоите. Тогаш, не дај боже може ќе користиш крема за лице од 100д. И ништо повеќе, ама ќе гледаш да има за него за пелени и млеко.
    И треба секој да се стреми за повеќе, се додека се чесно заработени пари go for it.

Сега ако не сакаме , на 70 години па ич.

На SV1911, Peco, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.410
    Допаѓања:
    260.132
    И јас сум била со волку, некогаш и за влечки за малиот сум немала, ни за влажни.
    Сакаш поинаков живот? Знаеш дека ти мора да го променеш.
    За промена, нова работа.
    Се е до нас. Некогаш мора да се потрудиме и ние.

На SV1911, Emy867, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Да, нема лек ама барем ќе се обидеш да се спасиш. Ќе го спомнам детенцето од Србија, Душан. Детето рак имаше и две години собираа пари за да го лекуваат во Шпанија. Чекаа милостина од луѓе за детето да си го спасат, го однесоа ама предоцна заради тоа чекање. Гние во земја за жал. Исто и јас. Да добијам рак ќе треба по луѓе и јас да се молам, па ако се соберат пари - се соберат, ако не ајт со здравје. Познаник еден ја однесе жена му на лекување надвор од државава, таму сд лечеше, таму лежеше, таму примаше терапии. Добра е сега, фала Богу.

На SV1911, WORRIED.BT, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.