Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Има многу работи кои што знаат да ме иритираат кај мм, ама и него го иритираат нештата кај мене (само не ми текнува во моментов што беше :lol:)
    Инаку, признавам дека јас сум полошата, повеќе "паметувам" :lol:,
    а тој попаметен испаѓа :wasntme::lol:

На Esmeralda-MD, anel, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    и за ова ме нервира уште, морам да се искажам до крај...
    Во неговиот ормар си има пеглано кошули, и тоа секогаш има 10-12 спремни
    Кога ќе видам дека ја носел дента кошулата и пак ја враќа на закачалка ми иде да го убијам...на прашањето ,,зошто ја враќаш во ормар кај чистите,, тој одговара ,,па не се испотив денес,,:devil::devil:ми иде да си пукнам тогаш.

На Esmeralda-MD, MacenceEna, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Вчера се изнашетавме со мм и децата, градот украсен за Божиќ, народ врие, сите насмеани, се чувствува оно празнично расположение.:lol:
    Ручавме и вечеравме додека бевме излезени, мислев дека децата нема да издржат толку многу да шетаат ама уживаа додека гледаа се украсено, се возеа во воз во земјата на Дедо Мраз, ја видовме и најголемата елка во светот направена од лего коцки, ни се погоди времето за мераци.

Додека поминувавме покрај улични свирачи почнаа да пејат песна од Фрозен и дечкиве мои им се придружија, пејат, викаат на цел глас, ни срам, ни перде, уште на крај кога добија аплауз, им се поклонија на публиката.(facepalm):rofl:

На враќање накај дома ме застана полиција да дувам, не му покажува ништо апаратчето и ме прашува кога последен пат сум пиела, му викам гледаш имам три мали и едно големо дете (мм како децата само што влезе во кола заспа) треба да пијам секојден ама не сум се напила ништо којзнае од кога, се изнасмеа полицаецот.:lol::lol:

Еве како изгледа aussie Дедо Мраз, нашиот е со даска за сурфање.:rofl::rofl:

rsz_043.jpg

Eлката од лего коцки.

rsz_040.jpg

На kjukli, Esmeralda-MD, ALISA0000 и 29 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Отспав една партија и се потсмирив малце а он си гледал филм и сеа сме добри.Кај нас е лошо што се караме за други за проблемите на нашите мили родители кој што мислат дека сме банка и само бараат пари.Конечно денес уплативме за викенд алелуја и решивме одиме во банско да не служат со шампањско:rofl:

На Esmeralda-MD, anel, ALISA0000 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.964
    Допаѓања:
    203.364
    Леле елкаваааааа.... малиов мој ќе шизне да ја види во живо... обожава лего коцки, сакам за НГ да му купам од тие класик комплетите, па нека склопува колку му е мило и драго :D

На Esmeralda-MD, anel, MacenceEna и 9 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.430
    Допаѓања:
    279.781
    Еј ај и јас малку да го пооговарам.(иако некогаш ме чита,сум ви кажала заборвм тема долу спуштена само ама не ми фаќа кусур)аЗа сијалици и рингли не ми гаси јас сум таа штедливката.Искрено никогаш не сме се карале многу ,не за ситници,јас имам правило никогаш со никого не се карам,ама си терам по свое.Е сега има една маана ,некогаш знае за секунда за ништо да избувне да вика и тогаш само молчи си и тргни му се од патот.И најчесто незнам зошто викал ама битно јас сум била нешто крива сум го изнервирала.Но како што рече Рефи како годините врват се поретки се кавгите.

На Esmeralda-MD, bittersweet, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.441
    Мојов ја благословува фемина. Инаку него ќе сум му правела муабет и ќе сум му досаѓала ]:).

За некој кој не штеди и јас се чудам од кај има толку заштедено :rofl:. Кај него е ќе дадам што сакаш, колку сакаш, само остај ме на раат да работам :D.

А се интересира инаку што како се дешава тука. Па ќе ме потпраша што пишуваме и ќе добијам едно |( кога пак ќе ја кажам кк наша.

На Esmeralda-MD, bittersweet, ozbilnazena и 16 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Моиве едвај ги додржавме да не се качат горе на подиумот, таму еден куп деца само моите сакат да се качат горе.(facepalm)

Имам еден куп лего коцки а да ти кажам само колку боли кога ќе ги нагазнеш, Господ по куси гаќи да го видиш е работата.:swear:

Мажите ги оговарате.:devil:

Мојот арен си е, ме вади од кожа кога ќе почне да ми држи лекции за цигарите, знам дека го прави тоа за мое добро а највеќе ме нервира кога во лекцијата употребува ниски ударци и ми вика као сакаш ли и твоите деца да растат без мајка како тебе.:@:@

Алишта не враќа по плакари, фрла се што носи за перење, денес една машина само од манекенот мој можам да соберам, кога ќе се напије а тоа не е многу често, весел е и заспива одма.
    Мојот е фрик по новиве технологии, само купува нешто, ми објаснува (бла, бла, бла) ми го надоградува телефонот, лаптопот, ипад, после ништо не знам, ништо не можам да си најдам, па пцујам, викам.:punch::swear:
    А највеќе што ме нервира е што е многу попустлив со децата, он е секогаш забавниот родител а јас морам да бидам лошата, што и да направат никогаш не ги кара, така ќе се трауматизирале.(facepalm)(facepalm)

За штедење, нема тука што да се штеди, струјата дење, ноќе иста тарифа имаш само попуст ако платиш на време, инаку кај мене сијалици горат низ цела куќа, не можам да седам во темница.

Пак ме фати скоро 2 саат сабајле а мадам мисли сред бел ден, не знам кога веќе ќе се научи малава да спие ноќе да можам и јас да се наспијам.:yawn:

На kjukli, Esmeralda-MD, ozbilnazena и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добар ден и од мене

Само да Ве поздравам и посакам убав остаток од денот

Ова го поштувам и сега нема да работам доста е за денес!:lol:

А во врска со муабетов денешен за маживе

На Esmeralda-MD, bittersweet, ozbilnazena и 18 други им се допаѓа ова.
  10. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Drustvo povelete Na popladnevno Kafe image.jpeg

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Auu razvrzavme za mazive. Mm mi vika koga gi slusam koleskite kako gi ogovaraat mazite mi ide da gi zadavam, ako ne im cini sto se so niv. Mi bika nemoj slucajno na rab da si me ogovarala:shake::rofl: a i nemozam nekolku koleski sme vo kancelarija i ne biva da zboram.
    A za stedenje jas sum glavna,nego ako go ostavam otidovme jabana.
    Jas mn mislam i se zamaram a on e ko vetruska sakam da sum ko nego ama nemozam:?:
    A za forumov neznae za temava on si misli deka jas celo vreme citam za bebe i se za bebe:D
    I a mu recam nesto za beba i odma mi vika sto od femina procita aman veke:D
    Lele da znae deka go ogovaram:worried:
    I mnoguuuuuu e mrzliv sto moze da zavrsi denes ostava za zadutre:D

На Esmeralda-MD, Mrs.Bass, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :rofl::rofl::rofl:Dobra si me iznasmea

На menelele, Peco и monik55 им се допаѓа ова.
  13. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Упорна бев денес ве исчитав сите 100 и кусур мислења лајкував и конечно и јас да пишам :D За мажево си го најдов добро си го воспитав и ми е јагненце :) До сега фала Богу не сме се карале а нон стоп сме заедно некогаш скоро секогаш јас нешто претерувам и се налути он,но јас сум му слаба точка и одма за минута му мине и иде да ме гушне и бакне и сега јаа се лутам зошто ми се налутил он иако јас сум била крива :D многу ми помага сега и со бебето уште да може и да го дои и он супер би било хаха како АЈ ТИ менаџер ми е :D Ај ти срце оди купи банани.ај фрли ѓубрето,ај подај ми бодо бенкица,ај дај пелена ,ај стави чај,ај дај вода ми се пие,ај купи ми благо нешто иии така се ме слуша душичка ми е си го пофалив :) Јас сум " лошката " како ме трпи :D вика зошто многу те сакам иначеее лелее хахсха За штедење тоа тешко...ефтина скапа тоа нне гледам никогаш...Дали има некоја што пушта по 10-12 машини неделно ??? Еве јас :) секоој ден по минимум една пуштам а во недела 2-3 ...страшноо многуу нон стоп врти пералнава и се има за перење :) а се грееме на струја имаме две инвертер клими , во нашата соба не се исклучува климата 24/7 нон стоп е уклучена и болјерот исто така :) и така поздрав лепо друштвоо :*

На Eli23, Esmeralda-MD, Mrs.Bass и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.471
    Допаѓања:
    144.131
    Леле бе кај ги најдовте мажите што сакаат муабет да ви прават навечер, ај да се смениме... Мојов е навлечен на игрици, секоја вечер игра и само му се лигавам дека не ме дружи. Други маани не можам да му најдам, ама со немањето желба за шетање и игриците ме вади од кожа.

На Eli23, Esmeralda-MD, menelele и 10 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.903
    Мојов не ни знае што е Фемина ниту пак другите форуми на кои сум активна.
    И не треба да знае.:smirk:

Туку една бабичка комшивка ме насмеа за сите пари.Сменила лична карта не знам дали ја изгубила или и истекла , и напишале дека важи до 2030 г .А таа се секира како ќе оди тогаш да ја замени а ќе има 100 г.
    И велам не се нервирај јас ќе те возам и одведам ако сум жива.:rofl::rofl::rofl:
    Збор ми беше,колкава е желбата за живот кај некои.
    Кралица е бабичкава.
    12088363_1508837882764807_4124726291224527299_n.jpg

На Eli23, kjukli, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.682
    Допаѓања:
    178.786
    Дабра вечер,
    Гледам ги оговарате мажите, јас немам кого да оговарам па затоа само ќе ве поздравам сите, а посебен поздрав до мажите од оваа тема :D

За Нову годину, немамо елку па ќе гу накитимо бабу.
    И онакој седи по цел д'н и ништо не работи.

На Eli23, Mrs.Bass, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Konecno i jas u kafic(citaj terasa,tresam klinci,prst pred oko ne se gleda bitno kafence,cigarce i femina haha)...kakva ogovaranka za mazi propustam tuuu,ke si puknam ama deteno celooo popladne ne vezba,sega go fati dremka i koristam situacija. Epten na kratko od mob sum,pa ke se nadovrzam za mm malo kasnije ;),cisto da razmenime iskustva :D
    P.S.Sto rekoa,utre gadno vremevo kako i denes?

На Eli23, mama89, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    На тема мажите.. хм, слаба точκа ми е деновиве таа тема:devil: Иаκо стажот во бρаκ ни е мал, 5 години во κои 3 деца, сепаκ заедно сме добρи 14 години. Ме најде младо, неисκусно, невино наивно дете, баш на 16 години бев таκва, а тој изнаживеан фρаеρ со 22 години, ме освои и не ми теκна ни да се опулам настρана:rofl: и со теκ на вρеме се пρилагодував пρема него, созρевав под негов κалап, и κпга ќе увидев нешто шо не чини си виκав ај κо ќе живееме заедно ќе се смени, па ај здρавје κо ќе сме во бρаκ, ај κо ќе имаме дете, или две, или тρи... :o и само ќе κонстатиρам деκа животот ми е мноогу поинаκов од тој κој си го замислував, за жал:( Само доаѓаат до изρаз се поголемите ρазлиκи, тој е буκвално carpe diem, а јас саκам план детален за цела година. Јас сум домашаρκа и штедливκа, тој живее буκвално за моментот, јас себе си последна се ставам,.тој пρво и единствено за себе... и κолκу пати ми дошло пρеκу глава од се, но паκ сум таа κоја за сите гледа а за себе ниκогаш. Е тоа е за мене безусловна љубов, од мене!!

На Eli23, mama89, Esmeralda-MD и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Се враќам и јас во поубаво расположение од денес. Лакше се дише :whew:
    Детево ми пројаде после само една доза сируп. Се надевам така и ќе продолжи

Е сега да ви кажам за мм. Подетално ]:) :D

Има работи кои ептен ме иритираат, ама тоа се се ситници кога подобро размислам.
    Последното му е хит, кога ги стави носени чорапи НА корпа за алишта, наместо внатре |( не знам што е тоа толку тешко внатре ама ајд. Имаме посебна просторија со перална и корпи за алишта па не ми се пред очите и не ми пречат.
    А да, многу е гадлив. Тој нема да јаде кај сите, од сите, дури и лажицата не ја става целосно во уста, од врвот сркнува. |(

И има уште многу "бисери" , ама се занемарливи во споредба со добрите нешта.
    Јас толку се ослонив на него и на неговата помош во се, дури и премногу. Некогаш се фаќам себеси како не знам за најбанална работа да донесам одлука без да се консултирам со него. Не дека тој бара тоа од мене, ама јас како зависна да станав од него :^)
    Ми е важно неговото мислење за се. Добро не баш за се, кога не ме интересира муслењето може до утре да збори :lol:
    Ама сепак, многу проживеавме заедно. Скоро 9 години сме во брак, ама не врзуваат длабоки емоции, тешки и убави денови.
    Ме знае во моето најлошо издание, кога сум и разочарана и лута, и огорчена и помалку или повеќе злобна :wasntme:, не спрема него само, туку воопшто, и тогаш ме сака. Фала му. Мене ми е тешко самата да се сакам некогаш.
    Ај доста, да не се разлигавам ептен...:lol:

А да! Фудбалот го "замразив" поради него. Не игра спортски, ама да може цел ден фудбал ќе следи... и тенис... и формула 1... и скоро сите други спортови....ама фудбал му е број еден.
    Што не е лошо, ама тој скоро само тоа следи. Ни филм не му текнува и обично заспива на пола , што ме нервира :^):lol:

Последна измена: 7 декември 2015
    На mama89, Esmeralda-MD, anel и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    Здраво девојки k10799242.jpg

Си направив кафенце за да одморам малку!!! Мојот одмор подразбира и читкање на +/- 40...
    Е страшни сте биле денес :clap:... Седам, читам и се смешкам... Мм ме гледа и прашува што е смешно на Фемина форум??? Му одговарам - Вие мажите гледани со женски очи 8)... Рече само „уффф“ и продолжи да си гледа ТВ... Инаку знае дека скоро секое мое седнување на компјутер е за дружење со Вас... Нема ништо против, никогаш не ми се мешал во моите желби :clap:... Инаку што да го оговарам... Како поминуваат годините и ни расте брачниот стаж се помалку ни се разијдуваат мислењата... Не заџабе се вели дека брачните другари на 30 години се љубовници, а на 60 другари :D...
    Иии... девојки бидете пофлексибилни 8)... Прогледајте низ прсти за некои ситни грешки - фрлени чорапи на тепихот :punch:, неизмиена шоља од кафе (facepalm), јакната обесена на столчето во трпезарија :@... Некои ситници кои во моментот страшно ни сметаат, верувајте, не заслужуваат да се нервираме и караме!!!
    Сте слушнале за она „никој не е совршен“ 8)???
    16f2a18b583487f3aadca4f87b65e058.jpg

На Eli23, mama89, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.