Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Абрамович и има купено дел од месечината на сопругата.
    Кога сме кај купување и подарување :drunk:
    :*:

На bittersweet, Skorpija25, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Ne e prestiz toa. Cela da i ja kupel :rofl:
    @Lilit biraj nekoja po golema, po sjajna i cela tvoja da e 8-|

На Dust, Milobebence, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  3. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Затоа се развела од него изгледа :D

На Milobebence, NarCis@, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    279.097
    Овие балканциве може само некој метеор да ни купат:D

На Dust, Skorpija25, do-re-mi и 22 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Баш уште ѕвезда ти фали, признај! :D

На Mr. Right, Milobebence, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413

Добро утрооооо

Ако више ми купува некој ѕвезда, сонцето нека ми го купи, најблиску е :emo:

На bittersweet, Peco, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ајде, кој е за кафе посабајлечки!

black_coffee_and_biscuits-1000x667.jpg

Второ кафе пијам, до крај на работно време уште 5 ќе испијам. Ми се спие, ми се вие. Немам појадок понесено денес, ќе се млати уште нешто од Тохе. Немам грижа на совест, вкупно 17 кг се даун за четири месеци. (hollest)

Јас коза сум во хороскоп, овца во подзнак. Жими што не сум скржава и боли ме тиииииит за пари, останатото и те како сум од знакот. :rofl: Е добро, и намќор не сум. Главен дворски шут сум стално во друштво. Хедонист макимален исто така.

Времиштево ме утепа начисто. Нема ковче што не ме боли, бетер од баба сум. Пијам Мовенс на Др. Витон, кој има мака да си ги земе помагаат.
    Одам тро да поработам, се читкаме. :hug:

На bittersweet, Dust, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Чекам у Идадија ред да ме боцнат (првпат за тироидна ме праќаат), ве читам и се смеам. Седи бабичка до мене и ми ѕирка у телефон, гарант сака и она да се насмее ко мене :D
    Добро утро.
    Завршив на невролог, ми даде пак терапија да си пијам до септември па пак контрола.
    Лунерба пие некој? Покрај другото и тоа да почнам да пијам.
    Одвај чекам да отидам на работа, кафе ми се пие а и многу сум гладна.
    @sanjaeva среќен роденден на убавецот, а тој малиот изгњави го од мене :l:
    Јас сум близнак, подзнак мислам вага. Кај мене подзнакот парче прави некогаш :D

На bittersweet, Dust, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Ај добро утро...
    сте се распишале.... за хороскопи и ѕвезди... и едното и другото ме интересираат, ама не би да купувам ѕвезди, што ќе ми е... бар дома да можам да си ја донесам.

@CameliaMiller да, за мене не е фер, ама кога некој може да смени некои работи повеќе од мене, зошто не го прави тоа? Јас можам да направам нешто добро, ама моето е капка во морето, нивното ќе биде многу повеќе. Секоја капка се брои.

Се омажив за водолејка и тоа дупла. Тоа за осамувањето не е точно, ама другото... држи вода :tmi:
    Од една страна не верувам во хороскоп, од друга верувам дека има нешто во поставеноста на планетите во моментот на раѓање. Дуплата девица во мене си знае... јас се чудам како со водолија завршив, пошто според хороскопите ич не се сложуваме. Ама јбг, има нешто сигурно. Мислам дека можеби е и подобро вака, оти не ги можам земјените знаци, иако и јас сум дел од нив. А со воздушните баш ми одело, донекаде со огнените... од водните, со машка Скорпија можам цел живот во кревет да го поминам :$ едноставно такви ни се енергиите, а за друго ништо не сме добри заедно. А од жени Скорпии се имам напатено УПМ... и уште патам.

Ќе се работи денес? Којзнае... ко што е времево никакво, дали некој ќе се потегне навака...

Секој ден си давам нова причина да станам од кревет, секој ден тоа се потешко ми оди. Очајно ми треба промена. Не дека не правам ништо, ама се осеќам како да одам со главата во ѕид, оти наидувам само на затворени врати. Тропам, се обидувам да ги отворам, ама ништо. Изгледа не е дојдено времето.

Кафе пиевте?

На bittersweet, Dust, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.544
    Допаѓања:
    184.429
    Читав пред некоја година артикал за женичка од Америка, дека си ја купи месечината. Па имаше тези, како еден ден кога ќе биде возможно да се патува таму, ќе се наплаќале посетите од нејзините наследници. :)

Добро утро другари :)
    Мене маж не ми купил уште, ама затоа ми напраи една мала ѕвездичка која расте под срцево :inlove: и утрово невообичаено многу тропка. :^) На сите што си чекате, ви посакувам да си дочекате по минимум 3 такви ѕвездички. :)

И јас сум типична водолија, дупла, често и премногу очигледно. :makeup: И многу сакам дезени со ѕвездички :lol: И на апликацијава со која следам бременост, неа си ја крстив Ѕвездичка од сам старт. :wasntme:

За гласање, додека живеам надвор од Македонија нема да гласам. Сметам дека не е до мене да учествувам во креирањето на домашната политика која воопшто нема никакво влијание на мојот живот. А и кандидативе овој пат доста олеснија процес. Стево ми е арогантен и одбивен како појава, а секогаш претходно сум имала фино мислење за професорката. Да гласав, секогаш ќе гласав за против кандидатот на владата, оти ич не ми се свиѓа идејата владата да ја има целата моќ. Ама што стори женава со бламирање.. :x

Ви посакувам убав, најубав ден :)

На bittersweet, Dust, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  11. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Добро утро, и убав ден на сите членови на Фемина.
    Само што прочитав една многу убава мисла на фејсбук, па да ја споделам можеби на многу тука ќе им помага поубаво да се чувствуваат наутро кога ќе го започнат денот.
    ’’ Секое утро сам бираш дали ќе бидеш лут на се што немаш или ќе бидеш среќен на се што имаш’’

На kuc, Mr. Right, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ама пак ќе кажам... сите сме различни.
    Да имам јас 300 милиони евра, ни за Нотр Дам, ни за образование во Африка ќе ги дадам, ќе направам најголем и најдобар стационар за бездомни животни на Балкан, ќе агитирам за подобра заштита.

Секој од нас има "слаба точка". Ни мојата храна што ја давам на улица не мења нешто многу во глобалната слика, ама ете толку можам.
    Битно е да не прави човек лошо.

Нека прави добро, без оглед за што.

Од хороскоп, дм е рак. Поима немам какви се раковите. Кажете ми :)

На Mr. Right, referentka, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Леле ќути, и мојава е водолија. Уште не ни збори, а веќе се гледа дека е тотално своеглава и дека ќе биде голем филозоф. Се кара и расправа со гестикулации и додека не го истера нејзиното, не престанува :^) Не знам дали да се радувам што не е рак (читај плачка) како мене, дека има поцврст карактер, или па да плачам што тешко ќе има разбирачка :D

Свеки? :lol:

Ај добро утро. Иако ненаспана денес, ме тера нешто на мајтап сабајлечки. Се пресмеав со двете подуености на @Ariel од кока кола :D Јас досега еднаш се имам подуено само :!:

Ѕвезди, сонца и месечини не сакам, си ги сакам само најблиските до мене, доволно ми е :l:

Инаку синоќа имавме гости, другар со жена му и детето. Така се изнаиграа со бебка, така се изнавриште и се изнакикоти мојава, сабајлево дури и гласот и беше засипнат. Не знам дали сум кажала, бебка е инаку многу гласна :D Што би рекла мајка ми, грлата :rofl: Писка на цел глас кога е среќна, кога се радува и кога си игра, а кога се смее, звучи како да се потсмева :D Го има она баш ХА ХА ХА, поделено на три пати, како иронично кога се смее некој :rofl: Па едвај заспав синоќа од што ми ѕвонеше главава од децава. Видов како би било со две и искрено, малку се изреметив од помислата :D

Не офарбав јајца во рани зори, и јас како класична недомаќинка во сабота ќе фарбам :angel:

Ај чао засега :)

Едитирам: @CameliaMiller честитам, си добила џек пот со ракчето :D Ти како водолија секогаш ќе бидеш подоминантна, додека него повеќе чувствата ќе го водат. Не е лоша особина се додека не е претерано, а и многу зависи што е во подзнак. Јас сум рак со подзнак лав, и среќа лавот ме вади да не бидам емотивен хаос од човек :D

На bittersweet, friendy, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не знам како сум расположена утрово :?:
    Ми се моткаат само мисли и ми се префрлаат од една тема - на друга, во милисекунда... Малку сум збунета... :drunk:

Кој сака да се испокараме да се расонам? :D

На kuc, Mr. Right, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.114
    На мене ми е мака што не ја видов Нотр Дам, културно и непроценливо богатство беше. За донациите, очекував, ама некако и мене ми е премногу волку пари за објект, а со тие пари комотно може цела година да се прехрануваат сите гладни деца.
    Ама тоа е политика и овде ништо не можеме.

Конечно имам нов телефон, за мерак ми е:P. Одложував 2 години ама сега веќе морав оти немав телефон ]:).

@Ariel јас те сфатив одма:D.
    Вие гледам арни.
    Арна и јас, некако работтите мрдат ама мора со буткање. Не може кај мене се да оди подмачкано.
    Навикнав.

Јајца ќе фарбам, и лепенки без глутен ќе правам. Друго не правам. И ќе шетам нормално;).

Се ли кажав, не знам, ама сакам дождот да престане веќе, аман:bug:.

На bittersweet, kuc, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    @Sexybaby86 и свеки и снашка... тандем снова :lol:

На bittersweet, kuc, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  17. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    61.160
    Добро утро...

да си знаете дека ВОДОЛИИТЕ СЕ ЗАКОН да не се жалите од деца и од мажи, среќа си имате...
    јас така на мм му викам...

Убав денов денеска уште да си бев слободна да си залегнев малку ....

Сакав да прашам каде одите на масажа? онака релакс масажа...

Убав ден

На friendy, kuc, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Заборавив на @ivi1987 да и' кажам за Лунербата. Си пијам по потреба (од оние дневните, не од тие за спиење). На пример, кога имам тежок ден на работа или дома, кога ќе се изнервирам нешто, кога сум во ПМС и ме фаќа необјаснива нервоза и така :D Штознам, осеќам дека ме смируваат, но не нешто драстично, ама па и не се наменети за тоа, туку за намалување на стресот од секојдневието. Природни се, нема штета да се пијат според мене. Претежно се Б вит. по состав и маточина.

На Dust, Mr. Right, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Добро утро :hai:

Јас испив кафе, ама ќе земам од колачињата што сте ги ставиле до кафињата :wasntme: Периодов на благо ме тера, а мм ми е на посебен режим, па јадам и за него. Кад се мора, мора се.
    Денов испланиран, покрај домашни обврски, малку и работни. Како ми се собра, година и пол на сум била на работа, со патолошката и породилното. Колку и да не сака, човек малку ќе подизлезе од колосек.
    Знаете до кога ќе биде вакво времето? Што велат вашите временски тетки и чичковци?

На bittersweet, kuc, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не сум пробала Лунерба, ама Б6, мене не ме релаксира. Никаква разлика не ми прај.
    Си се држам до хелексот и некои други... супстанции :D

На kuc, Dust, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.