Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас ако се напијам Б6 навечер, три дена можам да спијам од него :drunk: Ептен ме успива, ама ми предизвикува такви живи соништа и кошмари, па го избегнувам. Од дневната Лунерба воопшто не ми се спие.

Дента кога почина татко ми, вечерта ми даде мајка ми лексилиум да се напијам, ПОЛА, за да можам да поспијам. Не можеа да ме разбудат утредента за погребот, се изгубив скроз. И кога се разбудив го имав најлошото чувство во животот, како да сум во туѓо тело и си се гледам од страна, магла имав во главата. Кај целата ситуација ми беше премногу стресна, уште апчево ми фалеше. Оттогаш никако таблети за спиење, никогаш. Од некоја причина мене засилено ми делуваат.

Морничав муабет, ама во склоп на темата е :D

На bittersweet, kuc, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.114
    Јас од Лунерба и тоа дневната цел ден спијам и сум во транс:drunk:. Добро, мене и б6 и магнезиум ме смирува. Од дијазепам 2 мг едвај се будам :|. И валеријана ме успива.
    Вусшност јас немам проблем со спиењето:D.

На bittersweet, kuc, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Не мора да ми купи парче Месечина, нит ѕвезда, да се држиме до овоземните работи.

Дупли лав сум, и тоа се гледа од гореспоменатата Месечина, но некако како стареам, драмата се намалува, влегувам во заштитнички mood на себеси и најблиските, канџи вадам кога некој е безобразен и си терам по патот. Маж ми е класичен бик, хедонист, инаетчија, доброчинител. Никогаш не мислев дека со таков знак ќе завршам, небаре, по знаци па се бираме. Важно е добар и паметен човек, за мене главен емотивен двигател. А богами и телесен.:D
    Денес воведов 1/8 жолчка за малава. Што е бре тоа, три трошки? Арно, ги изеде. Сега работам нешто на лаптоп, ми се мешаат букви, па сменив таб, односно дојдов овде. Она рипа во џамперот, гризе се’ со новите белутраци на долната вилица. Кога видов дека и никнале две одеднаш, ми стана јасно од каде цела паника низ ноќиве. Детето, безмилосно расте.
    Порачав онлајн некои работи, кога ми стигнаа, се осеќав ко Дедо Мраз да ми дошол на врата. Тотално глупаво се радувам на такви работи. Штитници за ќошеви, ролетна, мини ламбиче за во соба. Денов, сивее, те бледнее. Ми се јаде нешто шарено. Ќе печам млади компирчиња, цвекло и морков. Ќе ја исчистам дневната. Ќе, ќе, ќе. Се’ е едно големо ќе, додека да дојде вистинското време.
    Зошто бе смајлињава на фемина се од минатиот век? Некои нови не можат да се вметнат?

ПС: Најјако ми е у последно време на фб следново:
    Petre Petrevski invited you to like Petre Petrevski

Тупа сум јас, наместо еден пејџ славнадабудем да си напраам и да лажам таму... Јас, сликам млади компири.

На friendy, kuc, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Жити јога. Не сум Гога, ама од јога поубаво нешто нема.
    Ни анксиозност, ни нервози, ни ништо.
    Ни Хелекс, ни Б6, ни Лунерба. Во најлошото толку ме опушташе што не можев ни до кревет да стигнам, само се струполев и заспана.
    Хелекс те зашемети, за човек како мене што не спие доволно тоа само значи дека едвај ќе станам утрото и веројатно ќе бидам нефункционална.
    Магнезиумче и јога.
    Намасте :ninja:

На Dust, M&M, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Мене пак не ме успива хелексот.. ретко..
    Памтам прв пат кога го испив, во исто време почнав и со антидепресивите и бев во ептен анксиозна и панична состојба..
    По 15 минути, ми беше ко некој со гума да ми ја избришал цела анксиозност и ни П од паника не чувствував.

На kuc, M&M, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Апсолутно се сложувам, тие деца треба да им се одземат на родителите и да се дадат во хранителски семејства или да им се најде друг старател.
    Државата седи и гледа како деца растат на улица, како животинчиња, злоупотребени од родителите. Зошто е толку тешко да се реши тој проблем, имаат ли и тие деца права?
    Кога ќе ги видам навистина ми е жал, наместо да биде дома или во школо, да учи, да си игра, тоа талка по улици, босо, гладно, прљаво и на топло и на ладно, на дожд и на снег. И после ќе видиш друго дете, се шета со родители или баба и дедо, го држат за рака, го чуваат, пазат и си викаш што е проблемот, нели и тие и овие се деца и имаат право на безгрижно детство, образование, родителска грижа?
    Јас на ромските деца што просат не им давам пари, се случило да побараат за јадење, додуше многу ретко и сум им купувала. Ама пари не. Со секој денар што им се дава, не ги помагаме нив, туку ги помагаме тие што ги оставиле на улица и плус помагаме тие деца и да останат на улица.
    Треба да ги превземе државата поради родителска негрижа, да ги образува и да им овозможи добар старт во животот. Не знам дали кај нас е возможно и реално ова, но мислам дека е многу похумано од третманот што го имаат од своите родители.
    И за поздравување се сите проекти за образование и вработување на Ромите, тоа е според мене единствен исправен начин за нивна интеграција во општеството и остварување на право на достоинствен живот.

Може сте приметиле по маркетиве има се повеќе девојки од ромска националност на каса, мислам дека некоја невладина има проект, ги финансира придонесите и со тоа ги стимулира работодавците да ги вработуваат. Се надевам дека ќе ги има се повеќе вработени и на други работни места и дека тоа ќе стане секојдневие.

Инаку ја добра, вие како? 8)
    Во хороскоп близнаци со подзнак девица и не сум дволична и превртлива како што е вообичаено мислење за близнаците :) Близнакот ми дава да го задржам детското во себе, но девицата од друга страна ме прави сериозна... Хаос :D
    Инаку и јас многу сакам водолии, добро се слагам и разбирам со повеќето, ама мислам малку да олабават со фалењето, па и ние другите знакови сме луѓе :D ;)

Како и секое пролетно дете, многу сакам сонце, ваков ден ич не ми е по ќеиф. Се надевам ќе се појави сонценце од некаде, да ми се поткрене расположениево.

Убав ден, ви посакувам и на вас многу сонце и денес и понатаму :sun:

На friendy, kuc, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Кој не пробал инекција за алергија (поим немам како се викаше), не знае што е инстант заспивање :D Ни диазепам, ни лунерба, ништо не е ефикасно ко чудово. Е сега треба да имаш плус изразена алергиска реакција за да ти ја стават ]:)

На kuc, Dust, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594

Ах, да си ми жив и здрав, преубава мисла во право време...така бев намуртена ко времето и само вребав некого за да му се втурнам во расправа...Но, твојава порака ме подзамисли, ме ресетира и сега сум си насмеана, среќна и еве сакам на сите вас овде од форумот да ви пратам гушки(еднаш пишав гуски) и Веселите се луѓееееее:f::drunk::ninja::clap::f::sun::hug::hug::hug::hug:

На friendy, kuc, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Хелексот воопшто не ме успива.
    Само ме става во "нормала" и сите се безбедни :D

На kuc, M&M, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Синопен и ранитал заедно и после саат почнав да се одземам, у сред муабет по телефон со мајка ми заќутев, не знаев ни што зборев, ни што да кажам и ја слушам мајка ми како панично ме вика по име, мислела дека сум се онесвестила :D
    После тоа кога ќе се изнервирам дома, мм стално ме прашува што инјекции примив, да ме однел пак, да ме претвореле во мила женичка... Глупчо |(

На kuc, Dust, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Јас сум денес прошетај ја татковината за да ја засакаш. У Кавадарци ме остаија па да најдам некое место за кафе не ќе е лошо. А времево е само за спиење дур друг те вози.

На bittersweet, friendy, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Оти стварно лековите за алергија имаат седативно дејство?
    Како функционираат?

На kuc, Milobebence, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ми кажаа дека од цистите може да ми се појави агресивно однесување и нервоза па денес искористив неврологот да го прашам. Му кажав дека не можам да објаснам од каде ми доаѓа јака нервоза и дека не сакам да се истурам дома па да имам грижа на совест и ми рече -за тебе Лунерба :D Во аптека ми кажаа и за Лунерба+ ама таа за спиење била, имало мелатонин. А јас со спиење немам проблем, и попладне перница да допрам заспивам одма. Си ја земав дневната и од денес ќе ја почнам. Плус гледам и магнезиум има во неа, па со еден удар и за смирување и за грчеви :D

Јадев конечно, да не ме мислите. Сега и кафе ќе си правам и ќе загреам столчето да поработам малку. Прееска ме фати дожд а без чадор бев, па сега ми е ладно, ми фали ќебе.
    @Ariel и јас од прва те сфатив и тоа у чекална со бабичката до мене, затоа и толку се смеев :D

На bittersweet, kuc, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Примив лоратидин инекција за алергија од едни апчиња, се успав во таксито до дома, на некои 10тина минути одалеченост. Таксистот се уплашил, не сум се будела, па звонел дома кај мене на врата да ме земат :drunk:
    Не се ни сеќавав утредента дека мајка ми ме изнела од таксито :tmi:

На kuc, mareane, TeddyGrey и 13 други им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    И мене не ме успива кога го пијам во нормално време, ама јас сум пиела само пред да идам да спијам. Така, наутро станување, а да бидеш свежа и спремна за работа, јок :x

На TeddyGrey, Alishan30, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Кај мене делуваше смирувачко и некако многу убаво и лесно заспивање беше :$

Па не сите. Овие што ги пијам не успиваат, на пр. аериусот. Од лоратадинот се спие. Еве лавстоунд веќе пишала. Иако може кај секој да е индивидуално.

На Желба, kuc, TeddyGrey и 9 други им се допаѓа ова.
  17. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    На сите мали, големи и средни тетки и чичковци, дадички и батковци им праќам по една :hug:.
    Се осеќам ко да ме згазил брзи воз. Апел до @WildMk да ме вика на хелекс и остало.
    Ме нервира состојбата на мојата трансакциска сметка, ме нервира мм, кориснициве, ма денес се ме нервира, до мене е.
    Отидов да се скарам со некого :D, мож и на вести ќе ме има
    Поздрав

На bittersweet, kuc, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    а само на 'остало'? :D

На EuHenIa, Mr. Right, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас го пијам заедно со Асентрата, односно после појадок, околу 11.
    Веќе 4+ години така.

Без него, нема да можам да работам. Страшно сум нервозна и вознемирена, затоа што со луѓе работам, а луѓето и ми се тригер за нервоза и вознемиреност :)

На kuc, Dust, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.114
    Јас навечер пијам лоратидин, Б6 и магнезиум и за 25 мин паѓам во кома:drunk:.
    Наутро едвај се будам и спијам 7+ часа што е многу за мене.
    На моменти страв ме фаќа што сите стресови и нервози ги минав со Б6 и магнезиум. Е сега си ја активирав целијакијата на 30 години, и тврдам дека е од стрес. Не знам да пиев дали немаше да се случи ова. Или гени си се гени.

На kuc, Dust, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.