Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Screenshot_96.jpg

јас вчера пченица сеев во јајца :angel:

На bittersweet, Желба, WildMk и 32 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.162
    Допаѓања:
    329.378
    @Bubce38 употребувам само со сестра ми коа зборам :D
    Иначе со сите останати зборувам на Гв дијалект ,ми прејде у навика некако.Со тебе коа ке пиеме кафе ке се изнацепаме Штипски :D.

На WildMk, kuc, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.514
    Допаѓања:
    191.377
    Добар ден добри друшки,
    Ви пишувам од фамозниот состанок. Имам состанок со самата себе, другата страна ја нема да се појави :|. Знаев јас дека џабе само ќе ја промашам претставата, ама ајде штом вели шефицата така- така нека е... Уште во понеделникот знаев... До крај на другата недела ќе видиме дека сум била во право. Стеј тунед...
    Негде имам многу добар хороскоп прочитано за себе- прибидејќи аналитична и перфекциониста, девицата е скоро секогаш во право. Пошто дупла девица, сигурно 102% сум во право. Секогаш. За се. Ако кажам можеби, значи уште процесирам, ако кажам така е, толку, крај. На кој му треба гатачка, повелеле;)
    Строга си Каме, со тебе ми е страв да се расправам. И кога знам дека не си во право (оти јас сум нели дупло д во право ;)), не се расправам. Ма во принцип ич нејќам да се расправам. Кој како мисли, така нека праи, секој си знае за себе.
    Инаку многу сум нервозна, ама па не ми текнало антинерва апче да пијам. Шознам, ваљда ако си ја потиснувам нервозата, која ми е издувен вентил, не ќе биде арно. И по телефон чоек ќе ме познае дека чадам. Порано забележав, кога зборав на англиски почил бев, некако помила, пољубезна, на македонски од гласот искри летааа. Сега на сите јазици искри фрштат:swear: Нормално, не без причина. Вие кога ме читате понекогаш не ви го фаќа екранот пламен;):D?
    Ај, завршив јас со самата себе овде, да одиме сонце да фатиме, нема ќар од монитор и бизнис пред доолг викенд.
    C y later:sun:

На Желба, WildMk, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.824
    Хај :hai:

Пак не успеав да ве дочитам, ама многу сте брзи, а јас немам толку слободно време.
    Ги прочитав последниве неколку страни, па да се надоврзам на муабетите.
    Во хороскоп сум скорпија, како што може да претпоставите по никот :D со подзнак рак.

За фарбање јајца сеуште не дошол мојот ред. Фарба мајка ми, сега свеки. Ама годинава сакам да пробам декупаж неколку јајца. Баш интересно изгледа.

Друго... а за нервите. Ми треба и мене нешто за смирување од време на време. Многу сум чувствителна, па секакви глупости допираат до мене и ми го упропастуваат денот, а и многу се вознемирувам во не така стресни ситуации. Из чиста мира може да се вознемирам и да добијам тахикардија.
    Лунебра да земам. Знаете дали смее да се пие додека се дои?

@simonka93 same here :hai: ако најдеш нешто за дебелеење пиши. :rofl:

На bittersweet, Желба, WildMk и 27 други им се допаѓа ова.
  5. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Како бе? Чекаме слика краен резултат и за секој случај тагни ме..

На kuc, Sexybaby86, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас со никого не се расправам.
    Аргументирано го бранам својот став :)

На WildMk, Alishan30, ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    јас секоја година си сеам во некое тањирче, вака одприлика изгледа

од нет е сликата ама исто е, на памук ја сеам и од као ќе порсне боцкам јајца на стапчиња за украс, ќе ви сликам баш

а и ова во употребени јајца го најдов на нет, пред две години насејав, убаво изгледаше, сега пак си насобрав лушпи и пак си сеев
    http://napravisam.mk/nasadete-treva-vo-veligdenskite-jajca/

На bittersweet, Желба, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Хај:f:

Продолжен викенд официјално ми почна.Денес на работа фарбавме јајца со природни бои-цвекло,куркума,боровинки...малце бледи излегоа дека децата немаа трпение ама целта беше да се радуваат:)

Никогаш не сум се сетила да се напијам нешто за нервоза.Само Бедоксин имам пробано пред 5-6 год.Имам чај за “добар сон” ,мене тој ме опушта ептен кога сум напната.

@CameliaMiller е девер ми во женска верзија кога ја читам како брани ставови и го оправа светот:DТипична Водолија,ама години пред другите се:!:

Ајде на кафе кај мене,25 степени е,тинејџерки по шорц шетаа:shake:

Последна измена: 18 април 2019
    На bittersweet, Желба, WildMk и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.824
    @Sesil свекрва ми секоја година сее пченица. Баш вчера имаше ставено и кажа дека комшивката ќе ставала и во лушпа од јајца. Многу интересно изгледа.

На Желба, WildMk, Alishan30 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.235
    Како Сесил,пишувај рецепт,никогаш немам сеено пченица:$

На kuc, Sexybaby86, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    во јајцата земја ставам, не памук ко што ставам во тањирче, неколку капки водичка колку да се накваси земјата и после пченица ставам густо ко на сликата и пак некоја капка вода, блиску до прозор ги ставам ради светлината, и секој ден по ептен малце водичка им ставам

Пченица таа на Сончева Долина ми се покажала ко најдобра, речиси сите семчиња р'тат

Во тањирче ако сееш стави подебел слој памук и попрскај го со вода колку да добиеш мокра површина па стави пченица и исто ко јајцињата на светло стај ја и прскај секој ден по малце водичка

Еве ми ги ланските јајца :D

Screenshot_97.jpg

На Желба, WildMk, referentka и 22 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Колку ме залажуваат сликине со сандали по фејсбук. Кои од кои поживи, бои пукаат.. ама после последниве кои ни б од боја немаа:)) нејќу, не се зафркнувам веќе.
    Стандард, ми се спие ми се плаче. Коленициве ме убија денес. Ќе плачам некој од овие денови изгледа..од болка. Баш пред да реши да врне стоев на улица и ме фати. Ќе си поседев да не беа тегливе. Многу ме нервираат некад. Парти пупер ми се. Ко, од надвор влагаш у некоја просторија и у филм си влезен..они се замаглуваат, абе...

На bittersweet, Желба, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    279.076
    Ак ви ка кажам по колку јајца вапцувам ќе речете не си нормална.Ама според нашите нај ,најглупави адети прво мора да се појде на гробница и да се однесе по 20ина јајца таму.На 2 места значи 40 само за таму.Па јас на работа па мм на работа на понекој барем од муслиманска вероосповед ,па за дома ,па на секој што ќе ти дојде или видиш се дава јајца и заокружи на 100.
    Најлесни ми се тие со желатин ,само ги шлакаш варените јајца.Убави се и ао декупаж,ама ццкање сакаат.
    И тоа сега одам пак по чаршија и утре се одело на гробница и се носело незнам што точно по пропис.А бре да ти се слоши.

На bittersweet, Желба, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.232
    Си помислив што имало у теглите :$ после ми текна за што зборуваш 8-|
    За сандалите, денес една госпоѓа шеташе во сандали на плута и зимска јакна, скроз соодветно на лудово време надвор. И да, тие шарените со "јаже" баш се интензивно шарени.

На bittersweet, Желба, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Исто и мм. Ама краток фитиљ има. Си нашол работа и криви Дрини да оправа со дупла Девица.

На WildMk, Alishan30, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Леле @mareane :o
    Јас и м.м се скаравме дали 15 или 20 јајца:rofl:
    Јас не јадам велигденски јајца,а нема на кого да дадам,во црква само едно шо ке однесам.

Кога сме кај адети,во мојот крај после вртење црква се оди на гробишта,цел град е таму.Мене ми е нелогично ама ај..

@elena.mak ало Трамп,се слушаме ли?
    Дома измиј лице со пилинг и топла вода,па потоа натопи мека фротирна крпа и масирај кружно 10тина мин.Има шанси да останат флеки тук-таму ама билдај трпение и мантрај си.ХМмммммм:angel:

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.076
    Прв пат го гледам ова со пченицата.
    Па веднаш се фатив да сеам:)
    Само пет јајца имав дома.
    Ама сите дезодоранси, пени за бричење, шампони, тубите од прашок, све живо остана без капачиња.
    Само ако не ми никне до Велигден:(.
    Маж ми се чуди и за глава се фаќа:)

Ај да измутам некоја целуфка од јајцата што ги скршив. Да не одат зијан нели:)

На Skorpija25, Желба, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Времево лудо. Гледам на телефонот следниве три дена топло, па после пак дождови ќе фатат. Аман! |(
    Пред малку се вратив и оптегнав на фотељава во кифла стајл. Не е лошо и едно капучино да направам. :coffee: Ми јавија дека внучка пак е болна и пак ќе одам да ја чувам. Приоритет ми е.
    Трет ден веќе мака мачам со стомаков. Немам идеја веќе што да правам освен да пијам од Линексов до крај додека не се оправам.

Јас сум водолија, а во подзнак појма неам. Како се гледа тоа чудо? :?:
    Ама еднаш ко ниеднаш. :wasntme: :D

Мене прво на памет ми падна дека си католик па не ми падна чудно, ама дефинитивно ти треба одмор. :D

Исто и јас.
    И тврдоглав и со мисла како да го променам светот.
    И не се замарам многу со луѓе - ако ти одговарам океј, ако не ти одговарам пријатно со здравје. :D

Годинава не одам во црква. Ќе прескокнам. Немам ни желба да одам искрено од икс причини.
    Ај да се напијам капучино и полека да се спремам за бејбиситинг. :D

На Желба, WildMk, referentka и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    @Mr. Right подзнакот се одредува според времето на раѓање, во колку часот, точно до минутка.
    А за краткиот фитиљ, со децава не му треба. Мисли дека треба ко возрасни да се однесуваат, заборавил како е да биде дете. И да, уште сака да го оправи светов. Па и да влезе во политика (facepalm) се надевам ќе го премислам.

На Желба, WildMk, Dadusicka и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Ќе ти никне. До понеделник рачунај дека ќе биде продникната
    И мојата е вчера сеена, еве ги тањирчињата

20190418_172646.jpg

На Skorpija25, Желба, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.