Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    @mareane па зошто побогу толку јајца на гробишта?
    Јас тоа одма би прекинала,зашто Велигден е празник за победа на животот над смртта а не обратно.
    Однеси 3- 5 и толку ..
    И јас си велам ќе избојам 2 табли ама секогаш излегуваат повеќе.
    Многу ги сакам во лушпи од кромид и боја...со вино ме би се зезала зашто немам толку време.
    Некако како одат годиниве се повеќе без мерак ги славам празниците.Зашто во принцип мразам нешта кога нешто Морам.
    Како беше онаа српската,не морам ја ништа више,ја сам се наморала.:D
    Плус и децава големи,друго беше кога беа мали...
    За @WildMk , земаш салфетка со убав дезен ,го вадиш горниот слој ,тенкиот,сечеш цветчиња,пеперутки...и ги лепиш на бели варени јајца со четкичка натопена со белка од јајце.
    Едноставно ама пипкаво.Ѕирни во темата Велигденски јајца...ќе добиеш идеја...
    Се обидов да излезам да се прошетам по тренерки ама ладно ми стана ,па се смотав под ќебе...

На bittersweet, Желба, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не е убО така.
    Јас можам да "тегнам ластици" до 101.
    Сакам дискусии со аргументи, и од страна на оние со кои не мислам исто.
    Ама ако почнат со "јас така си мислам/чувствувам" да се повлекуваат, нема тука веќе дискусија :)

А не се нервирам, не знам дали така делувам.

На WildMk, Dadusicka, V.odolija и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.500
    Мојот има мислење за се... особено за мојата коса..:D
    Сака црвенокоси и веќе 2 год се спремам да се исфарбам:rofl: вчера откако ми помина лутината му викам - ќе се фарбам црвена. Ми вика - немој, нема да ти стои, вака си ми поубава:inlove: :D
    Му викам - кога лажеш каде гледаш:wasntme:
    Знае и да ми каже - најубаво ти стои црн лак на нокти. И црвен ама не за секој ден:D
    Знае да ми убие желба за купување на некој пар чевли кога ќе ми рече - еее овие не се убави, земи некои помодерни... е тие модерните се на штикла а јас и штикла ноу ноу..
    Мислам @Biljarkata спомна пред некое време за тие на медикус.. и јас такви купувам. Убави чизмички од нив си купив есента од немачка.. И на геокс балетанките ми лежат добро на нога.
    После повредата и за патики станав специфична а барем од нив можев било какви да носам(facepalm)

Стрелец сум во хороскоп. Подзнак не знам затоа што никој ми нема кажано кога точно сум се родила.. околу 10 навечер мислам не е доволно:D
    Трагично е што и мојов е стрелец.. ама јас сум ти типичен стрелец. Баш онака како во хороскопот што го опишуваат. Овој мојов не знам на кој знак личи.. има некој што мрази авантуристички работи а обожава да игра игри 18 саати на ден и да спие следните 20?:D

Апчиња...мене ништо не ме успива. Буквално. Тоа диазепамот ми е апсолутно неупотреблив. Мислам дека и цела кутија да ја испијам џабе ќе биде|( исто и со сите други..
    Тоа па лунербата.. еднаш испив 4 и ништо не ми се деси..се ококорив уште толку. И ги фрлив. И со дормирин форте иста проба правев:D
    Така да ако мене не ми се спие, нема спиење.
    Сарајлиите топ испаднаа. Меки, убави.. и лепчињата. Џабе се плашев дека е потврдо тестото:lol:

Друга тема.. има некој искуство со ласерите во систина, ремедика и промедика за шилци? Не е за мене, за мајка ми е..

Гушка:hug:

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @Mr. Right за нас викаат оти сме еден век напред :D

На WildMk, Dadusicka, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Се сторив домаќинка.
    Првпат годинава ќе фарбам јајца.
    Купив и боја.

На Желба, WildMk, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    143.657
    На тема ѕвезди, астрологија многу не ме влече, ама затоа со астрономски атлас сум порасната. На некои деца сликовници им купуваа, нас ни тупкаа книги со слики што ги имавме дома. Две што посебно ми го одбележаа детството беа Астрономски атлас и Сва чуда света. И како човек да не сака ѕвезди и патувања :D

Зборев вчера за Уран и Јупитер, ама баш би сакала да сум на Марс. Израчунав дека таму би имала 20 години. А да не зборам дека гравитацијата е многу помала, како пердув ќе се чувствувам :D

Ќе ве поздравам со пригодна

На Skorpija25, Желба, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Да,да @Ariel ,не сме ние стари и дебелки,само на погрешна планета сме...:rofl:

На Skorpija25, Желба, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Леле ти си женска копија на брат ми, сега сфатив на кого ме потсеќаш. Он може да се натега до сто и една и назад, и секогаш мора де е последен неговиот збор :)
    Јас си пијам лунерба, ама гледам дека е за лајт стрес, јас сум отишла у бестрага, толку тешко поднесувам непријатни стресни ситуации и конфликти со луѓе што почнувам физички симптоми да имам. Дефинитивно сум за нешто посилно ама не ми се пие на своја рака а и не сакам да се навлекувам. Ајде кажете анксиозност е за на психолог или психијатар? :wasntme:
    Ми треба мирен ден, не мирна недела, мирен месец, мирна година :envy:

На Желба, WildMk, referentka и 19 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Зависи.
    Мојата анксиозност беше/е 102,5% за апоЈ, затоа психијатар :)

На Желба, WildMk, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Се загледав на Јутуб триста начини за фарбање јајца и си најдов уште едни интересни за правење. Ако продолжам вака не 30 ко што планирам, туку 60 нема да ми стигнат :D може дека и големата ептен се радува и е возбудена дека ќе прави шарени јајца па уште толку ми е мерак.
    Испив кафето и сега дур го чекам грашокот да се свари ќе седнам да бојам и да одморам некоја минута. И Лунерба ќе почнам од денес па ќе видам дал ќе ми делува.
    Кога сме кај хороскоп, ние дома сме опасна комбинација. Јас близнаци, маж вага, мали е бик а големата како шлаг на тортата е лавица. Многу ни е забавно :D

На Skorpija25, Желба, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.933
    @zhap4e i feel you sister:D:D:D
    За "теглите" најтрагично ми е кога влегувам во автобус зимно време-дал да чистам стакла или да плаќам:)а и смешно изгледам пред другите. Леќи имам, ама тие почнав да ги носам само по слави и свадби:D

Дијазепам, бедоксин, лунерба... Ништо не ми делува. Мојата нервоза е посилна од се:) И сега кога доктори ќе ми речат, опушти се и не се нервирај, ми иде да се отепам. Или ќе ми речат земи Бедоксин. За што-за џабе.

Јајца успешно фарбам од како сме преселени со мм. Сама и со мерак. Се надевам и годинава ќе бидат супер.

На Skorpija25, Желба, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.509
    Допаѓања:
    191.351
    @M&M не сум нешто стручна на темата, ама ако имаш физичка манифестација значи некој ап ти треба, а колку што знам апови дава психијатар.
    Инаку незнам зошто ама ја мислев тоа лунебра се влошки (facepalm)Ваљда дека месечина (луне) и брани од тоа истото:D Незнам дали ме разбравте...
    А, и уште една глупост. Ко ќе кажат Каме и Вајлд АД прво помислувам зш побогу возрасни жени пијат адаптирано млеко(facepalm)
    Инаку, вака ко ќе размислам, јас сум ептен анти таблетоман (може па немате забележано досега) оти верувам дека многу работи може да се средат со правилна храна и билки, ама ова за физички болести. За психички, хм...тоа малку потешко ми изгледа:( За жал. А толку многу болести баш од главата идат:worried:
    @Mr. Right за последен пат ќе речам-брашно! Ама пошто си водолија многу пред моето назадно време, ич не мораш да пробаш;)

На Skorpija25, Желба, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ќути. Тоа со автобусите па посебно заникаде беше:)))) неколку пати во такси па, еднаш и ми се изнасмеа еден таксист. Ко грев некој. Коментар од еден шапшал за последната слика со моите тегли...се кажува со една слика:rofl: за леќи се мислев, ама реков ај, ќе си седам со цвиките. Попаметна ме праат:D и у исто време поретардирана де.

На bittersweet, Желба, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.933
    Мене мм ме натера вакви да земам, а јас мало лице имам, и си носам сега понежни. И ме тера да ги носам ваквите ама секогаш кога ги пробам се осеќам баш ко тегли да носам:D И си стојат така.
    Ќе се здебелам уште малку, па ќе ми бидат тогаш:D

На Желба, WildMk, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Да ве поздравам на кратко.
    За Велигден ќе мислам ден пред Велигден. Прв пат ова ми се случува.. Ама ете, за се имало прв пат нели.
    Немам за жалење освен што сум уморна. Се друго си е топ. Надам се така ќе остане.
    Вие арни

На Желба, WildMk, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    @Mr. Right таблети ентерофорил
    Лунерба и бедоксин не ми помагаат освен за апетит плус.Кога сум ептен раздразлива или анксиозна пијам хелекс а дијазепам за болки во мускули или главоболка во комбинација со аналгин е незаменлив.
    Си ја подновив малата утре ќе одела на забава.:inlove:
    Сега варам сутлијаш.За мм а и јаа ќе се облажам.
    Ааа и пченица посеав ,ми текна додека пазарев на муабетов овде купив памук и пченица и Те Ја
    20190418_205404.jpg
    Се надевам ќе никне до Велигден.
    И јас си носам тегли...8-|

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 27 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    :hai:
    Денов турбо ,чистев на работа бев и со другарките на кафе и убаво сме си поминале..
    Сега ќе ве читнам што сте муабетеле денес во друштво на какао маже вари па ми е жал да го одбијам..
    Велигден испланиран и мени и се само здравје со убаво да го дочекаме...
    И најважно со мажево ослабени сме двајцата,а ништо не правиме освен што многу пешачиме...

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    143.657
    Кога беа мали децата им давав со желатински бои да фарбаат, а последниве години прават декупаж. Јас сама без нив, не се сеќавам дека некогаш сум вапцала.

Секогаш по 10 јајца правиме, колку да има за најблиските. Ич не сакам да фрлам храна.

Кој прашуваше за бисерните желатински бои, супер излегуваат.

На bittersweet, Желба, vitamina и 22 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.367
    @mareane тоа миленцето од чеизот да не е,не ме сфаќај погрешно,цел комплет со се перничиња имам:*.Тегли и јас носам,пробав леќи ама јок ми прскаат капилари во очи,а од меките беа:tmi:.Пченица посеана ама слабо никнува,белким пак во Тинекс ќе донесат да си купам,не домакинка:D.Пеглав т.е.веслав досега,сега анатомија гледам и уживам во тишинава околу мене,остатоков на провод ги пуштив

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    Не ,ова е потазе пред некоја година везено од мајка ми.Незнам во последно многу сакам везено...Имам новогодишно велигденско и вака секојдневно..

На Желба, vitamina, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.