Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Лее со јајцава. Како ми се пријаде сега, салата со оцет и црвен пипер. Или мимоза. Јас јадам и сакам. Единствено што ми е ко траума од празнициве (ко бајаги траума) е мајка ми коа ќе ни речеше нешто како..не било убаво да се јадат јајца варени во деновите пред велигден:)))))) а, цела година толку не ти текнува на варени јајца, колку што ти се пријадуваат од велики четврток натака:))) имам и уште некои такви 'религиозни' измишљотини на мајка ми, кои ни ги зборела за да не и изедеме со брат се' пред празник :))
    Гуд морнинг. Од ниедно време дрндам глупости. Божем поодморен треба да се буди човек, јас не сум. Велигден ќе си го продолжам и направам одморче ипол. Универзумот нека не пркоси. ]:) оти од колосек сум предолго веќе.
    Да сркнам некое кафе. :mm:

На bittersweet, Peco, Ariel и 27 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Хелоу, добро утро :)
    Многу рано заспав вчера, не знам дал од умор или од пто бев напната. Среќа што заспав големион сто пати ме разбуди не знам пто му беше и на крај во 5:30 стана го пратив татко му да го гњави, он ионака е буден со петлите.
    И јас како @Ariel само 10 јајца планирам и баш од иста причина, мразам да фрлам храна, а сите ми носат за децава и ептен се собираат на крај. Колку и да јадеш ќе ти збоктисаат.
    Немате појма колку се радувам пто е петок, само да помине како што треба (fingers)

На bittersweet, Peco, vitamina и 23 други им се допаѓа ова.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро од Трамп. :bandit:

Ако не дај Боже се заебете ко мене, да знаете дека пилинг со сода бикарбона и мед ве спасува од умпа лумпа изглед. Тон мицеларна вода после, па пак пилинг со овесна каша и хидроген 3 %. Па ампула Ц вит на лице, па уште сто кила мицеларна вода. Не сум толку портокалова денес, ама за секој случај се нафасадирав со значително количество пудра затоа што од 9:00 па натаму сум состанок врз состанок. Да не се исплашат луѓето дека со Трамп треба да преговараат. :drunk: Благо кажано, пола кожа од лице ја истрив, ме пржи и ранички си отворив околу носот. Гнасоќа. Кремот проклет со тројка без коски заврши во канта, уште еднаш ваква глупост јас не правам.

Вие арни сте? Јајца ќе фарбам само со желатин годинава, не сум вољна за повеќе. Пченица не 'ртам, син ми ќе ја испасе загарантирано. За едно 5-10 години ќе прават пакви работи, сега јок. Лани на лустер уште што не ги обесив јајцата, едно 10 искрши и ги смачка кај не. Не можам, многу е бесен. Не дека сестра му е златна, ама ова е бре к'не.

Имајте убав ден луѓенца! :hug:

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро.
    Во такси сум, мм ќе ми ја носи колата на редовен сервис после, па он ќе ме собере од работа и ќе одиме да купиме поклон за роденден за едно преслатко девојченце. Ако ми се посреќи, може и мантил нов да си купам :$

Мајка ми во варењето на јајцата секогаш става оцет и сол, па и јас така ќе направам. Ова бисерните желатински бои стварно убаво излегувале, јајцата на сите ви се прекрасни :inlove:

Петок златен денес, уште да не беше толкава гужва сабајлево :^) Почна да ми се лоши дека пишувам во возење. Ај се читаме после.

Убав петочки ден на сите :)

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Инаку за варење на јајцата, ставам кујнска памучна крпа во тенџерето долу и ги варам на тивко. Една лажица сол и малку сода бикарбона. Обично ако ми испука јајце е од мојата "нежност" спрема него дека ептен сум марна.

На Желба, Dust, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Неколку пати го имам направено ова, а и вчера пак ме фати криза за вакво шишање. Па отворив стари албуми, па големата кога виде рече -леле мамо, немој да се шишаш вака ич не ти е убава :envy:
    Ај бар видеото со кејф го изгледав :D

Добро утро.
    Денес петок, многу му се радувам.
    Убав ден да имате :sun:

На Желба, Sesil, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    Настрана видеово, колку е убава девојката...како ме нервира мене косава среќа што немам дома вакво машинче. Во средно бев стално со многу кратка коса, се си мислам брзо ќе и се вратам.

Идеја за ручек ми фали, и се мислам дал да и ја средам собата на ѕверка или да и ја оставам. Ужасен хаос е!

На bittersweet, Желба, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Очите ми останаа во лицето на девојката, преубава :mm: Кај мене бељата е што имам машинка дома што шиша многу јако па во искушение сум секоја недела :D А и го знаеш чувството со кратка коса, пери-носи е и стално е средена главата :D

На Желба, Dust, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не фаќа Велигденска еуфорија.
    Јас немам јајца купено, незнам ни како ке ги фарбам, ни која техника да ја употребам:D, ама кога ве прочитав како се спремате, ме фати с'ска и мене:)

Само за колачиња си смислив, три вида, од кои две со кокос|(, зашто кокос си е кокос:D
    Јагнешкото ќе биде скапо и не верувам под 500-600 да е килото, а за добро печење под 3 кг не е доволно, па најверојатно свинско ќе се купи.Како да морало баш сега јагнешко да се јаде.
    Па колку ме нервираат тие маркетиншки ,,трикови,,-ЈАГНЕШКО 300 ДЕНАРИ:|, што не допишале дека е жива мера толку.Кога ќе извадеш глава, нозе, кога ќе го одереш, исто како 600 да си го платил.
    Млад компир едно вреќуфче и чао.

Добро утро (заборавив да пишам)
    Денес е убав ден:sun:

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 28 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    ^ и обетки имам такви, и блуза во која се преслече на крај. Спремна сум!

На bittersweet, Желба, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ја читав @elena.mak за син ѝ и ми текна како братучедите мои решиле да го најдат најцврстото јајце од тие што мајка им ги обоила. А селска куќа во тоа време, сигурно две табли имала обоено. Едно по едно сите ги испокршиле. 8)
    Добро утро :f:

На Желба, vitamina, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.047
    Добро утро :hai:
    Времето милина . А плус и петок . Уште да 'бевме' слободни цел викенд и топ ќе беше . Ама нема ! Маж дежурен во недела па само утре ќе ни биде ден за нас . Баш за гласањето ќе биде на работа . Ама добро , од 7ч е ,ќе задоцни 5 мин и ќе гласа прв :). Кој го знае за кого ќе го даде гласот ,за моите ли за неговите ли :). Као еднаш ми беше рекол дека како награда што сум излегла на референдумот сега он ќе гласал за моите . Со свои очи да видам нема да верувам . Ама со мојот кандидат се од исто место ,се знаат убаво ,можно е да ја подржи :). Сепак ,јас не верувам .
    А битно ли е уствари ?:tmi::rofl:
    Цела страна испишав . Бог да чува сум |(

Морам да излезам од дома во 11 ч . Ќе ги колат јарињата на двор :sweat: а ич не можам да гледам /слушам . Право најдовме да ги трампаме. Три јариња за две јагниња . Да најдам некој превоз ,сакам на моите да им пуштам едно јагне за празнициве . Ептен ќе ги изненадам ,а богами тие мераклии невидени се на јагнешко ( на кого би била јас нормално :)).

Да пробам да ја добијам другарка ми и да идам да се изпеглам барем . Ќе истрчам и до кај маж , моШ ќе ми предложи да ме води некаде на ручек . Атер за фризурата да ја прошетам :makeup:

Убав ден куклички :f:

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    И јас имам се.:nod: И блуза и обетки, само хрброст немам за таква “Лустер” фЛизура.:lol:

Велигден:f:
    Немам планирано ништо.
    Генерално чистење и минималистичко украсување. Црвени јајца.
    Торта.
    Успат нешто - добредојде.

Убав ден ви посакувам.:sun:

На bittersweet, Желба, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Добро утро. :coffee:

Одма после вчерашниот пост сум се комирал. :bug: Заборавив и да кажам дека никогаш нема да дознаам кој подзнак сум дека се сеќавам еднаш ја имам прашано мајка ми кое време сум роден и жената не знаеше, не се сеќавала. :drunk: Да бев женско ќе се сеќаваше ама ај. :envy: :D

Јас во салатата со јајца ставам и бибер одозгора. И да, мора да мириса на оцет. Само тогаш знам дека ми е погодена. :!:
    Внука се успала нешто. (waiting) Треба со камилица да ја мачкам заради инфекцијава. И сируп да пие. Со ова второво мака ќе си имам знам. (lalala)

На Skorpija25, bittersweet, Желба и 21 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @malerozna нешто почнав да го загледувам Galaxy Watch па ако сакаш да ми кажеш за што се' го користиш? :)

На ivi1987, duffi, TeddyGrey и 3 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро и убав викенд :sun:!!!
    A5A932E0-089B-45BF-A187-8C36D52425E1.jpeg

На Skorpija25, Peco, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Але аман, па зарем мајкати 100 години има па не знаела, пишува во изводот на родените па барем знае дали е претпладне или послепладне...мајка не заборава кога се породила..
    Види да не си посвоен:D:wasntme:

На Skorpija25, Желба, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.047
    Свекрвата моја маж ми го родила на нива . Ова пред околу 90 год . Прво што прашала кога се породила било - колку е саат од прилика ?!:D:D
    Околу 11 и рекле .
    После тоа на сите кажувала дека во 11 :15 се породила .
    Можеби и десет ипол било ,ама она така си го води својот син до ден денес :emo:
    Она е многу штедлива жена . Цел живот штеди . Па и синот го родила на денот на штедењето :). Добро ,ваљда одпосле е прогласен тој ден за ден на штедењето ,ама сепак има нешто .
    Штета што мм никогаш не го фати иштаф за посериозно штедење :)

На Skorpija25, kuc, Желба и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    ^ Јас за еден ден го утнав денот на штедењето :))))
    Од што ме мрзи да работам уште едно кафе си напраив. Ама затоа ручек стаив (waiting)

На kuc, Желба, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Чекај малку душо, кој кого родил пред 90 год.:wasntme:

На kuc, Ariel, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.