Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Ме фаќа Ју носталгија.:(
    Од Вардара па до Триглава - што се сме можеле да имаме.?!
    Многу напред отидоа, само ние останавме таму каде застанавме.

@fina erika Сите стравови се неосновани.:hug: Allways look at the bright side of life.
    @Dust и јас го гледав зимоска истото, ама ми се виде многу комплицирано. Како се стигнува до таму? Имаш ли разгледано опции?

Последна измена: 19 април 2019
    На WildMk, Sesil, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.443
    Допаѓања:
    143.615
    Убав ден денес. Не сакам да си го расипувам со муабети за партии и здравство, пошто тој муабет тешко да е убав.

На тема ју носталгија, учам нешто од книга на хрватски. Секој втор збор на гугл транслејт го проверувам. Порано помлада бев па полесно одеше учењето, или на хрватите толку им се сменил јазикот?

На WildMk, Bubce38, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Денес сум се сликнал и од прва сум испаднал саглам. Сегде ја ставив! :makeup:

Многу сте бре тивки.
    FB_IMG_1555667462758.jpg
    :D

Последна измена: 19 април 2019
    На Skorpija25, Tajnaotrovna, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Е тивки ке сме, изморени, неспиени. Барем јас де.
    Тука е празник. Улиците сеуште празни. За некој саат пак ќе излезат на пијанчење. Утре пак. Задутре пак. Понеделник болни, вторник на работа :D
    Дојде животот.
    Се наждрав ко да нема утре.
    Надвор топло, сите на куси се.
    Си се напив апче за алергија.

Малерозна, честит Велигден. Викам фала, ама мојот наредниот викенд е, православна сум ја.
    А постиш? Му викам да.
    Како успеваш цел ден без јадење?
    :wasntme:
    Шта речи? Коју послуку порати? Коме?

На WildMk, Bubce38, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.502
    Допаѓања:
    191.272
    Брзински поздрав, читам, немам време да пишам ...
    @Mr. Right појак пробиотик и диета, тост, чај, варен компир...
    @Ariel сменет им е јазикот на хрватите, нов јазик измислија во последниве 2 децении8-|

До подоцна...

На Milobebence, WildMk, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.370
    Допаѓања:
    279.006
    Јас водам во негрижа за женското здравје.Трет месец нема добиено а на лекар не појдов.Да не испадне само она# незанеладекаебремена#Искрено повеќе од тоа се плашам отколку од болест.

На Skorpija25, Milobebence, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Имаше една емисија на TLC "Нисам знала да сам трудна". :rofl:

На Milobebence, Tajnaotrovna, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    @mareane не се малку три месеци,освен ако не мислиш да го носиш,не сфаќај погрешно,се само да не е болест според мене е поарно:hug::hug::hug:без љутиш:*

На Milobebence, WildMk, Bubce38 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.370
    Допаѓања:
    279.006
    На таа емиаија и мислев:D
    Лејла бре во почетокот кога почна вака да ми касни и тестови купував и на ехо нонстоп одев ,сега баталив.Ама веќе претера овај пат ,ќе мора пак да одам...

На Milobebence, WildMk, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.443
    Допаѓања:
    143.615
    @mareane хормони испитај. Џабе тебе ти зборам, ни јас не сум испитала, а ме јаде црвот.

Мислам дека климактериум ме плаши повеќе од дете. А може вака зборам дека знам дека сигурно не е дете :D

На Milobebence, WildMk, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Мене пак ме плашат сите оние пропратни проблеми кои се јавуваат со климаксот,не кај сите,но каква среќа имам баш ме плашат:worried:.@mareane баш тоа со бременост е еден од стравовите кога почнува да е не редовна-се извинувам не сакав да те до замислам

На Milobebence, mal.ecka, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Кавадарчанки,знам ве има овде, дали има дежурен педијатар во болницата ??

На Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    @Mr. Right не си сам, и јас не знам во колку сум родена, нит на извод не ми пишува :) , подзнак пеперутка :D
    Знаете колку сум надвор од настаниве, го прашувам мм кога се гласа, ми вика ти сериозна си или ме зезаш, во недела било а јас немам појма :tmi:
    Денов помина релативно ок, помирно од изминативе 2 недели. Попладнево ао деца низ маало, демек ќе гледавме нешто никако да им погодиме филм на децава, големиов падна во несвест, малово се загледа дури сега нешто. Викенд без план, шуткање по дома и низ населба. Се мислев дали уште трае во Сити Мол изложбана на змејови, не ги однесов децава а малово сака такви работи.
    Што се прави друго вака петочки?

На bittersweet, Milobebence, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    На педијатрија мора да имате лекар. Без разлика дали е општ или педијатар. Носи ја.

На Milobebence, WildMk, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Морав да се умешам посилно е од мене.
    Само Србија и Македонија се едниствени држави каде што по фб кружат вакви тажни та претажни слики и апели за донации.

Еве бев во англија, нели на фб автоматски излава се зависно од локација, имам еден куп англичани на фб, сум во италија исто така и тука имам луѓе на фб ниту една објава немам видено таква жалосна ....

Македонија секојдневно за жал моли за помош за дечиња, жално и трагично срце да ти пукна, грутка во грло имам кога читам.

Верувам ниту еден не е имун.

И замислете додека сите луѓе меѓусебно се караат за партии деца гинат, невини суштества, луѓето желни за своја партија а со тоа и власт, политичари само газот им зјае на толкав за паретини као демек немаат за греота се а оваму еден куп дечиња се оставени на милост и немилост.

Штета, гнаса, трагедија, што друго да кажам каков збор да употребам и за луѓето и за политичарите, примарно здраство се нема освен со дебел газ на приватно.

За жал на темава милион пати сме дискутирале и сме се карале расправале ама сите знаете дека е така, дека е лошо ма прелошо.
    Дека ниту едни не заскужуваат власт.

Што вика една членка погоре, видете до каде ојде хрватска, словенија па и србија е чекор пред нас, ние сме онаму каде што не оставија со инфраструктура а внатрешноста на државата е 10009 пати полоша од времето на тито.

Толку имам да кажам. Само среќа па кога си идам имам доктори стоматолози кои што ми се блиски па колку толку правам се што ми треба.

Срамота сме луѓе, еве да ви кажам право не ми се лутете немој фа мислите дека ова го пишувам за да изигравам нешто пишувам само од она што чуствувам јас бидејки и јас сум живеела таму, па кога поминува граница табановце глетката ме соборува и ми изгледа ко да е поминало торнадо за жал, зборувам за малите градови и села, еве пример накрај кратово овци крави шетаат по патот, ѓубре еден куп, глутници кучиња, во 4 часот сабајле камиони без светла како крадат дрва и вика маж не дај боже вака како што сум уморен да не го видев во темното а доле провалија и депонија.

Вистината ја кажувам. А од овде каки излагаме по автопат разгледница се до србија, автопат од по 4 ленти, нов, со милина да возиш, на кривини светла има стрелките свткаат кога поминуваш, има инфраструктури од камења што реално не ни требаат, стакла за против бучава, знаци на секој чекор, посебно словенија е разгледница права, трст..
    Морето удоле..

И кога веќе влагаш србија и минуваш белград се соочуваш со неубаво чиство, чуство на ѓубре, депонии, глутници по бензински, свашта.

Еве јас да возам нема да знам од табановце за каде да фатам да си одам дома бидејки нема ниту еден знак ама нити еден!!!!

Каде македонија ќе оди во еу?
    Каде се прашувам?
    Смешно ми е.
    И воедно тешко за нашата држава. Сепак кога одам одам со радост и кејф да си ги видам луѓро и да избегам од секојдневието ДА СРЕЌНА СУМ ама оти знам дека 2 недели сум таму на гага и ќе си одам.

Се извинувам за постот. Се извинувам и ако сум навредила некого не ми е поента тоа поентата ми беше да продискутирам за Мк односно да ја прикажам дека таа е таа слика и таа е реалност колку па и мене да ме боли и сите нас.

На Skorpija25, Milobebence, SofiMar_ и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    100% си во право. И го делам твоето мислење, иако живеам овде. Дно сме, срам ми е кога сум во странство да се кажам од каде сум, веднаш со други очи не гледаат:(

На Milobebence, WildMk, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Знам дека многумина од овде ќе ме распнат и ќе ме навредат за постот ама суштината на мојот пост е само болната вистина за нашата македонија, иако мала, еве и словенија е премала држава ама буквално секое местенце е приказна за себе, дури на голите трави и пасишта има огради поради зашититата на срните има патеки има скали и потпирачки, има насекаде икрасни камења кои коштаат, поентата на постот ми беше зошто не можеме тоа да бидеме ние, земјата ни е малечка, со природни убавини кои што не се негувани бидејки за нега треба и инвестиција, се пропаѓа... не ми е сеедно ме боли и мене.
    Се враќав и јас знаете, што убаво ќе беше да сме си биле сите таму еве со плати како во словенија по 700 евра, не мора повеќе..
    Овие сите гнаси од политиката да ги тргнија на страна.. да дојдеше чесен човек, да работеше со закони ...
    Да пробаа депониите да ги средат, реките .

Таа ми е поентата на постот.

Некој ден ќе ви го сликнам моето селце тука, има се во него, фабрики стоваришта продавници маркети... за среќа имам среќа да не чекам ред бидејки е селце, некна појдовме понадолж по селово куќите се магични, издигнати така, тоа треба да сњ долови,, народот стока си чува, јаваат коњи, имаат премногу земјоделие, пченка ..грашак... негуваат се тоа..

Има рекичка една баш она недела од општина беа улегле со чизми да ја исчистат и пак ја малтерисуваа и лепеа камења, има маслинки па ги кројат, па чистат улици секој ден со машини што се возат, секој ден садат дрвца, има цвеќиња што никој не ги кине, долж улицава каде што одиме има украсни дрвја со цветови розеви...

Мене тоа ми е пре пре убаво!!!
    Јас сакав таква да е мк тоа ми беше поентата на првичниот пост

На Skorpija25, Milobebence, petunija77 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.211
    Допаѓања:
    111.415
    Реалноста не треба да не боли, таа е вистината нажалост. Од Солун до Белград е така. Надоле и нагоре друга прикаска.

На Milobebence, WildMk, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Јетрвка моја од братучед - Србинка ќе доаѓаше прв пат сама со кола од кај нив. Буквално и нацртавме како да стаса и пак имаше залутено. Едвај стигна. Греота ни се патоказите. А само они да беа...
    На секое одење натаму истото го коментираме со мм. Странец без ГПС ќе се изгуби.

А како беше затворен новиот автопат пред пуштање- Со песок!!!(facepalm)

Бошка ли кој ги фалеше чорбите на Бобс , купив од КАМ десертите нивни. Ич не се лоши за вака недомаќинки ко мене.:smirk:

На bittersweet, Milobebence, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.913

Ова што ни го пишуваш за нас е како бајка. За жал! Тука не само што не се посветува внимание на ништо, ко што знаеш и сама..Ама и луѓето сме за никаде. Слушам муабет од некои-Има корпи за ѓубре, е да бе ќе плаќал месечно не знам која сума кога може да фрли онаму покрај река. Глутници кучиња на секаде - тројца до сега ми кажаа дека намерно ги пуштале оти немале што да им прават. Па ти оди по улица и коски нека ти се тресат. Комшијата мој фрла ѓубре тука на едно место кај што е празно( нема куќа) - лупки од пиперки, ѓубре, пилевина, се што му дојде при рака. Сељаци .. Никаков ред, никакви закони не владеат.
    Мизерни сме овде во секој поглед.
    За политичарите да не збориме - дно дна...

На Skorpija25, Milobebence, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.