Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Чекам шампањ од @CameliaMiller :party:

По можност да не е обично спуманте:lol:
    #СомелиерскиМаки:rofl:

На Milobebence, mal.ecka, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    Точно
    По скопје најверојатно има знаци, ама кај нас нема ниту еден.. и тие во бивша ју што беа се сокршија и извадија.
    Не странец абе да појдам еве јас со кола до кај тебе ќе се изгубам.

Ајде мажите што возеле мк знаат јас од кај ќе знам.
    Еве пример маж му се преспива и заспива кај табановце кај јас да скшнам сама од табановце кога нема знак?
    Апа замисли некој странец?

Научна фантастика.
    Како на море да сме па со компас или авион.

Жалосно

Плус грев е да купиш нова кола ќе ја сокришиш у дупките..

Кај нас првиот ден кога одам многу ми е чудно пак ќе кажам не дека јас сум некоја дама из лондона далеку сум јас од тоа и јас сум човек македонка која чивеела таму пред 11 години ама едноставно живееш овде научен на друго невика
    И кога одиш доле нашиве згради сите до една се распаѓаат, па има тук таму бекоја фасада на зграда направил некој кој имал финансии а оној комшијата циглите се гледаат
    Жално
    Еве мајка ми кажува дека немале превоз до поголемиот град за на лекар оти се укинале комбињата и автобусите таксистите во мојот град од 7 компании затворија 5 само 2 останаа и така.

Нашиот град скоро и да е иселен насекаде се само пензионери, млади нема, деца нема, наталитет паднат со дратична мера кажуваа и на вести значи фактот е тој.

У конфекција за 6000 чисти конец или ако сакаш шиј за 10000 повише не даваат јер у џаб си ги ставаат ако сакаш куварка и тоа за 12 000 ама па таму си по 15 часа и така.

Криво ми е...
    Така мубет си праам.

На Milobebence, petunija77, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.002
    :l::d::d::d::l:
    Чекам пијачка!
    :hug::hug::hug:

На Milobebence, mal.ecka, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    262.187
    Епа ја и ти сме недомаќинките тука :) Профитерол пробај.

На Skorpija25, Milobebence, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.211
    Допаѓања:
    111.414
    Леле мене ич не ме бендисуваат тие, вкус ко вода, измиен, со многу шеќер.

На JoanaS, Annath и LejlaD им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    Ај чекај уште нешто да кажам сега ми текна и ќе престанам оти знам дека не ви ни на вас дискутира.
    Преска читам на фб за депонии..
    И кажуваат дека ги чистеле апелираат граѓаните да припазат што вика цветче па и до народот сме не сме ние научени немаме навики на си помачиме газ да селектираме, овде јас селекрирам, имам 4 корпи под умијалник една за хартија друга за пластика трета за памперс четврта за отпадок од храна, собирам по 4 кесиња секодневно и носам фрлам, ем тешки ми се ама тоа е. Пише на корпата ако не селектираш 150 евра казна е ако оставаш пред контињер 300 евра казна и за воља на вистината многумина плаќаат оти народот ги издава.

И така и треба да биде, набави контињери, стави казни и тоа е тоа. Треба да се селектира и рециклира народот од тоа праве пари и инвестиции само ние фрламе каде ќе ни текне и во што ќе ни текне оти така ни е најлесно. Како беше онаа кур ми е двор ми е.
    Македонче де..
    Жива истина колку и да боли

Мада што мал милион пати бев распната тука ама ај...

Вистината се збори надалеку за мк а ако сакаме да гледаме розево онадак никад нема да не биде.

Ама треба да се почне од некаде..
    Мора!!!

Еве на пример тука има посебни контињери за донации во африка и фрламе таму алишта односно носиме и донираме исто и играчки. Има сив контињер за ѓубре што не се рециклира.

И така.

Насекаде е така народот од рециклажа прави милион инвестиции, еве кесињава био што се. Тука нема стандрт кесиња како ние што земаме од мк туку сите се така чудни некако како спласнати како што разбрав се специјално за рециклажа.

Ги укинаа пластичните садеви што се за една употреба исто сега во маркети има само хартиени.

На Skorpija25, Milobebence, petunija77 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.502
    Допаѓања:
    191.258
    А во меѓувреме, дури @vitamina го пишувала ова, јас залутав на друго место...
    Инспирирана од @Ariel отидов да ја проверам мојата омилена хрватица (не, не е Северина):D
    https://m.facebook.com/VedranaRudanBlog/photos/a.10150782907108593/10157312050653593/?type=3
    Ко ќе пораснам сакам да бидам како нејзе;)... Све по список, и на капиталисти, и на политичари, на сите што си заслужиле, без пардон. Случајно и нејзината приказна е за системот и здравството... Случајно знам дека и Хрватска не е никаде отидена, освен нејзината младина и експерти што заминуваат нагоре во еу, исто како и бугарските и грчките... И Витамина еднаш има спомнато, а поминеш граница од Словенија надолу, цариниците јавно рушвет ти бараат. Тоа кажува се и за системот и за луѓето што го прават тој систем. А тоа што имаат автопати, па ги имаа и претходно... Се им напраи таа бивша ЈУ, исто ко и во Мк, само и тогаш и сега, приказната е што јужније то тужније ... И таму крпат, и во Мк крпат, и таму и ваму крадат, само што на повисоко скалило биле, па малку повисоко останале...
    А уствари сакав да ви ја претставам Ведрана, ако не сте ја знаеле... Мислам на @WildMk би и била другарка исто така... И да повежбате малку хрватски де...
    Бтв,Ариел, поуба беше со планетарниот аватар, сега гледам две сирени ве има со сроден ник, не дека ќе те згрешам, ама збунка ми праите:)

На Ariel, WildMk, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Мене многу ме нервираат луѓе што се жалат од се, а не излегуваат да гласаат. Па како ќе дадат свој допринос за промени, ако не извршат граѓанска должност?
    Па наместени ќе биле изборите. Ти излези гласај ако се наместени ќе се открие кад тад. Да се местеа сите избори така лесно, никад немаше да има промени на власта.

Во недела изгледа сама ќе гласам, татко ми уште од сега ми најавува дека изгледа нема да може да оди :( А гледам и јас дека тешко му е одењето, ама се тешев дека желбата за гласање ќе го надвладее. Ај ќе видиме во недела, може ќе се премисли. Со години си гласаме заедно, ќе ми биде шубе сама. Но, реално, ако продолжи вака, за следните избори ќе го пријавам да гласа од дома.
    Опција негласање доаѓа во обзир само ако подржуваме бојкот или ако не може да се отиде од оправдана причина, ама да дремам дома и да не дадам свој глас нема шанси.
    И се надевам дека ќе имаме цензус, прва жена Претседателка и дека нема да имаме спринтери гласачи како на последниов референдум.
    И не сум ниту член, ниту симпатизер на некоја партија, едноставно изборот го правам по своја проценка.
    Опасно е една партија да има апсолутна власт, посебно во сегашнава ситуација.
    Се надевам на најдобро.
    Ако сме за нигде и утепани, јас секогаш се надевам на најдобро :)

На Sexybaby86, petunija77, Yowannty и 8 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    А што се чести не разбрав?

На Dadusicka, WildMk, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Некој добил дијамант на лото:P

На Skorpija25, mal.ecka, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    Знаеш што ме иритира не ми се лути ништо лошо не мислам туку тоа што вртите зборови како вам ви одговара :)
    Пак ќе кажам ти пишувам со цел да ти посочам дека ете ја спомнав хрватска да, знаеме сите до каде е храврска знаеме дека и таму не е баш еве ко словенија или бог да чува шветска на пример ама ете логично и надоврзувачки знаеме исто дека е далеку далеку подобра од нас, сум била сум видела, хрватска не се споредува со мк во никој случај, една србија па да малку понапред е од нас, исто и грација каде е понапред еве бев занте и видов, и бугарија е понапред.

Значи не се шветска и норвешка ама се далеку од нас ..
    Хрватска е целата убавини.
    Се жалат и они дека не ја сакаат еу дека била прескапа и знам дека 350000 хрвати биле надвор тоа видов некаде не се сеќавам каде ама ние пак за воља на вистината сме дупло повеќе надвор плус нит сме еу нит имаме море нит имаме пола од тоа што има хрватска.

Еве читав на една статија хрватска била поскапа од палма де мајорка зе сметала веќе дека била одмор за богаташи :)
    Несомнено знам дека е убаво преценети се да, ама ете тие сметале дека требало да се ценат за да си го дигнеле буџетот на државата.

Плус во хрватска автопатот им е секоја им чест, не е од тито сигурно имам одено и сплит надоле исто прича о себи им е автопатот да така... далеку сме им ние од автопатите..

На WildMk, Annath, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.400
    Допаѓања:
    260.079
    @vitamina исто се однесуваш и кога си во Мк?
    Еве на пример, повеќето во странство имаат култура, почитуваат правила, овде кога ќе се вратат како во кочина да се.
    Не е само до политичарите и до народот е.
    Сите бистриме политика на фб и форуми, ама реалноста е друга.
    Се е интерес, за жал. Со овој ментален склоп тешко дека ќе имаме промени.

На wannaBeMomma, mal.ecka, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    ^јас не гласам, и никогаш не гласам. Се што е вакво просто и недоделкано нема да не извади на здрав пат, никогаш. Уште еден пион ќе се изгласа и пак ќе бидеме мизерија,како и до сега.
    Ниту бојкотирам, ниту ме занима политика, ниту партии.
    Се изнарадував дека молк ќе биде па нема да слушам глупости по телевизија. Еден асален говор не е даден, за жал се што нудат, никогаш нема да биде.исто како и досега.
    Мое мислење е ова, немора никој да се согласите со мене.
    Ќе дојде понеделник, и пак по старо, ќе мизерувам и ќе се борам во бубањот заедно со незадоволниот народ. Ни Гога ни Стево ни Рајко,ни Петко не не управа нас

На Skorpija25, Sexybaby86, petunija77 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    Тоатално си во право. Знаеш дека мислам исто како тебе.
    Да, и до народот е колку што до политиката 100 посто си во право баш преска пишав пост со селекција за ѓубре.

Да, исто се еднесувам, оти од 11 годишна навика да фрчаш одпадок и отпушок од ѓубре тука автоматски фрлаш и таму.

Јас се чудев на татко ми одкако живееше тука 15 години сега е друг човек мк, многу е културен и педантен, плус има салфетка до него секогаш :)

Еве пишав преска дека најголема мака ми е ѓубрето сама со дете секој ден селектирам...
    Ама селектирам.
    Во мк свеки си фрла ѓубре. Јас хартиичињата в корпа си ги фрлам.

Ти гарантирам дека се однесувам исто. Еве баш со маж ми се смееме кога сме во мк вика абе само јас им застанувам на лушето на пешачки од навика ,:)

На Skorpija25, Sexybaby86, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.502
    Допаѓања:
    191.258
    АХа :o...
    A @mareane исто така доби, или шо е работава? Оти трудна не е убо да пие:D
    Јас трудна не сум, за мене без мраз;)

На Sexybaby86, kuc, Sesil и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Многу работи не смееме па....:D
    Шампањ секако без мраз се пие :P

На Sexybaby86, TeddyGrey, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    Мисли како да ми читаш во врска со политика.

Ти моме си за германијата таму докторка да бидеш тука не можеш ништо да исправиш џабе колку и да се трудиш.
    :l:

На Sexybaby86, Annath, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Чекај кола нарачав од таму, да ми стигне и бегам со неа:D
    Немам муда јас, за таков чекор...гледам,гледам и пак не се решавам.а секој ден желбата е поголема, поттикната од секојдневието.
    Така седам денес во друга ординација и замислена, чачкав по моб,немав пациенти.
    Ме сепна звук од едно детенце 2 годишно, ми влезе набрзина трчајќи и се радуваше дека ме нашол за да му правам "диши,диши".
    Ме фати за рака и ме врати во мојата ординација, каде секогаш го прегледувам. Е, ваквите ситуации ме враќаат во реалноста, полно срце и насмевката нивна,невина:l:

На bittersweet, Skorpija25, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    Тоооо
    Сеа видов бе како да насетив што зборите и кај сте виделе вклучив фб и ударна вест ем каменот ем сторито

@CameliaMiller жива здрави среќни и вечни. Среќна годишница и среќна веридба!!!

Че се частеме на исто време и исто место плус диско парти ;)

(fingers):inlove::f::sun::^::d:

Чис за камелија!!!

Сеа можам мирно да спијам:hai:

Јас би рекла дека си едниствена, барем според мое скромно искустбво таму!!!
    Настрана докторка голем човек си ма огромен !!

Последна измена од модератор: 20 април 2019
    На Dadusicka, Sexybaby86, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    И сеа јас шо ја немам Камелија на фб,како да видам;(
    Честитки Каме, вечни да сте:inlove: :party:

На Skorpija25, mal.ecka, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.