Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.903
    Ми се расипа компјутерот.Почнува сезоната на непланирани трошоци.[​IMG]
    Добро утро
    :coffee::coffee::coffee::coffee:

На Annath, Eli23, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро,наздравје кафе.Јас сега го пијам моето.Деца испратени на школо,поголемиот нешто ми е настинат,ќе мора и некој лекар да побарам овде,само не знам како оди тоа,дали исто и како кај нас?Овде има листи на чекање,една мајка ми кажа Оти го запишала детенцето нејзино на листа на чекање да добие членска картица од градската библиотека.Детенцето има 6месеци:^)За темата,во глобала сум задоволна од маж ми.Јас сум повеќе штедлива,гасам ламби:$,и јас сум таа што многу брзо ми здосадува да одам по продавници(facepalm),тој повеќе сака да пазари и троши.И морам да признаам Оти поголемиот дел од мојата гардероба ми ја има одбрано и купено тој:nod:,ми го познава вкусот:inlove:.Го препознав и во неколку точки кои ги постирала @ozbilnazena.Мана му е ненормално многу 'рчи, гласен е дури го слушам и во детската соба преку затворени врати.Многу често дезетрирам, така тој ми вели кога ќе отидам во друга соба:rofl:.Добри се бре нашите мажи,ние сме си ги бирале:D,ако не се добри ќе ги напраеме:wasntme:,превоспитаме:P по наш терк.:angel:Ајде многу се распишав,да фатам нешто работа

На Annath, Eli23, toogood и 15 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @monik55 procitav za tatko ti i mnogu mi e zal.
    Neka e zdrav i ziv ,neka si ozdravi posle operacijava ,ako e za uteha,bez prst se zivee,drugo se neka e vo red.
    I ne se trevozi,ete losoto pomina,znam deka ti e zal,ama pred tebe imas bitna zadaca,zatoa cuvaj nervi.

I da upatam edno baranje/apel do site:
    Ako nekoja najde lek za hrcenje itno dame pobara.Plakam za lekot kolku treba

На Annath, Eli23, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро утро и од мене.И мм хрчи многу само го туркам да се заврти на страна да спие тоа многу му помага веднаш прекинува ама после некое време пак на грб ке се сврти и исто се дешава.Синока 2-3 кубика исече спиејки :D:D:DИ јас барам лек.
    Да ви кажам дека денеска почнувам да се расположувам дека неодамна добивме лоши вести и јас бев се затворила сама во себе ама полека ке си се вратам на старото.
    Имајте убав ден:inlove:

На Annath, Eli23, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.441
    Добро утро :coffee:
    @Esmeralda-MD НЕ знам дали имате здравствена картица, во спротивно ќе треба од здравствената каса да набавите потврда со која ќе можете да се лечите додека стаса истата по по пошта.
    Не знам која возраст е малиот, можеш да се обратиш кај детски лекар, не мора кај оној за возрасни. Пристапот е подруг а и не би чекале долго како кај оној за возрасни.

Јави се, ќе се преставиш и ќе кажеш дека станува збор за нов пациент и што е проблемот. Ќе кажеш лични податоци и ќе ти дадат термин. Не би требало да чекате неразумен период. За истиот или другиот ден можеби би добиле термин.

ЈАс уморна и ненаспана...а што се ме чека (facepalm).

На Annath, Eli23, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.325
    Допаѓања:
    111.951
    Добро утро! Јас на работа :( Се наоружав со добра воља оти вчера полуде Дракулава наш, денес не го рецкам, а знам ќе се лигуши. Имено немам заработено ни 25 денари за лепче месецов, е така да знаете, нејсе тоа што прва доаѓам последна си одам, најчесто работниот ден ми трае по 10-12 саати. Ама мене деновите у фирмава ми се изброени, он ќе си глави, ја до Март и чао џаци. Ама треба во хаосов да го оставам да видиме како ќе се снајде, само идиот не идиот си ја сакам работата па не сакам да направам такво нешто.

Дано, глеј одмори ако не вечер ќе бидеш ко мене досаден совозач ;)

На Annath, Eli23, LUCERKA и 5 други им се допаѓа ова.
  7. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро жени

Ве читав на рати и на неколку теми имав што да кажам ама заборавив кои беа(facepalm). Вчера цел ден ме мачеше забоболка што денес премина и во главоболка, ама каков инает сум дур се издржува не одам на лекар|(

Мм нема мани, најдобар е:lol:. Се зезам секако:D.
    Порано мислев е повеќе по штедењето, ама сега гледам дека само си ги пружал нозете колку му е долга чергата. Сега троши и повеќе од мене:D
    Не дека нема мани, ама навистина со тек на годините сме си ги прилагодиле карактерите еден на друг, тој повеќе:lol:. Ќе видиш што е тоа што му смета на другиот и ќе промениш нешто во твоето однесување за да има слога, пак ќе кажам тој повеќе се има променето од мене. Порано многу ми сметаше што толку се ангажира на работа, што не се прибира дома, ама имаше еден период кога беше незадоволен од ситуацијата на работа па беше неподнослив и дома. Сега гледам дека го исполнува работата и ги прифатив неговите отсуства. Порано повеќе потпивнуваше и се нервирав зашто другиот ден секогаш беше болен, па душата му ја вадев со обврски, сѐ она што чекало да се направи тогаш се завршуваше:D.Сега кутриот нема време ни да се напие.
    Единствено ми смета што ме брза кога сме во шопинг, оти нели него времето драгоцено му е. И ретко кога има можност знае да клапне пред тв и да гледа филмови или серии манијачки, онака господар на прстените сите дела и хобит во еден ден, од јутра до сутра, или една сезона од некоја серија во два дена ќе си ја изгледа. Тоа ако не му дадам некоја обврска:lol:

@toogood сочувство за свекорот, вие да сте живи и здрави.
    @monik55 , со помин да е.

На Annath, Eli23, MacenceEna и 14 други им се допаѓа ова.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Dobro Utro, drustvo ubavo, veselo neka Im e srekna Slava Sv. Gorgija Na site Sto si slavat Samo radost, sreka I beriket da vi nosi. Povelete Na Kafe Sto Tuku svareno image.jpeg

На Annath, Eli23, kukla21 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Лек испробан - ќе си спиеш на спална со детето, мажот перницата и ќебето под рака и во дневна ]:)

На Annath, Eli23, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    images.jpg
    поздрав за сите домаќинки и домаќини, недомаќини, мрзливи и вредни, неверни и верни...сите Ве сакам и обожувам да ве читам, па дури и некои што сакаат џогер од мене да направат:rofl: Ви посакувам сила и да се вооружате со насмевки и овој ден да го протуркаме убаво:f::sun:

На Annath, Eli23, referentka и 12 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Фaлa ви луѓе нa пoдршкaтa:hug:

На Annath, referentka, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro mila,i na site so red da e dobro.
    Ja bi i od sokceto.:wasntme:

Dani ako patuvate navaka neka vi e sreken patot.
    Moni se naeziv koga procitav.Ova da bide posledno loso sto ve snajde.
    I refi da ozdravi veke ednas.Odkako taa ni se razbole i sipki nema niz temava.Kade so nastinka gol gz ke vrtime,baska i so dijarea.Prosti za crniot humor,ne e so losa namera.
    Denes cekam burek za dorucek ama izgleda rucek ke ne najde.
    Rucek za deneska potpeceno tavce gravce.Gotovo e.

Za rcanjeto ne spomnuvajte oti sum ziva nenaspana.]:)
    Sinoka se razbudi zakaslan i nemoz da se smiri.Cesto vaka mu se slucuva.I go slusam zakopcuva jakna da odi da pusi.Ti normalen li si?:fubar:
    Go vrativ ko malo dete.I kako da ne go vratis?Klin so klin se razbivalo be.:swear:
    A samo so bev zaspala.:drunk:
    Se cudam denes sto da se pravi.Malovo mnogu maka,iuzgleda od zapcinjata,pa postojano raci bara.Po sto pati se prepotuvam vo tekot na denot.Znaci nema den masina za alista da ne pustam.|(
    Perdinja izvadiv i nikako da isperam od sto zicite se postojano polni.:@
    Da kukam uste za gluposti ili da prekinam na najubavoto?:rofl:

На Annath, mareane, toogood и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Дани веќе сме здравствено осигурани сите,ѓи добивме и здравствените картици кои ни ѓи испратија по пошта.Бев во нивните канцеларии и ми дадоа листи со имиња на доктори кои работат со нивниот фонд,на државно и од тие ќе изберам некој.Ти благодарам на твојата помош,некако знаев Оти ќе ми пишеш,подолго време живееш тука и подобро ѓи знаеш условите и начинот како се фунционира.@Monik55 сега прочитав за татко ти,жал ми е,но како што ти кажа Референтка мал ѓавол било,тој побрзо нека се опорави.

На Annath, Eli23 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.203
    Допаѓања:
    44.096
    добро утро женски , додуша веќе е ден.
    Мм си дојде од работа , го фатил некој стомачен вирус :( па сега легна
    се надевам ќе се оправи до после :whew:

@danichap тргнувате накај МК? среќен ви пат . Се надевам авионски одите , со кола не би се нафатила да одам :(

12322962_10206834718240133_1350630555665773090_o.jpg денес ми е 5та годишница овде на форумов . Се осеќам како дома 8)
    Ајде што да ве почастам . Еве од овие чоколадава ,Магнум ...абе перверзија . ќе ги смачкам денес.

12322621_10206834490554441_7856588834229523693_o.jpg

[​IMG] и едно кафе нели :party::party:

5 години ... Еј за 5 години , се омажив , две деца родив :inlove: може во нардните 5 ќе се роди уште едно ]:)

Имајте женски убав ден

На Annath, Esmeralda-MD, Eli23 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    Здраво девојки :f:
    Денес неработен ден. Супер ми се погоди што 8 декември го прогласија за неработен ден :clap:!!!
    Денес славиме куќна слава Св. Ѓорѓија... Со генерации од машката страна на семејството се пренесува од колено на колено!!! Свекор ми и свекрва ми ја слават, јас и мажот ми помагаме, а децата со почит ја чекаат!!!
    Сармата, пченицата, погачата, баклавата и колачите се направени, уште рибата да ја испржам и гравчето да го потпечам... Па салати... Ке стасам се да направам до 18 часот!!!
    Славата е посна, ама со многу вкусна трпеза!!!
    Среќна слава на сите што денес и утре слават Св. Ѓорѓија... Многу здравје и среќа во сите домови!!!

MDBaklavasocokolado4.jpg

На Annath, Esmeralda-MD, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 21 други им се допаѓа ова.
  16. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Еве уште еден едноставен примерок на маж:wasntme::wasntme::wasntme:
    Се што му треба е ... да е добро најаден и добро изсексаааа.:devil::angel:
    Нинџо, посилно беше од мене:)терај брате;)
    Јас останав без лаптопот:(немав од каде да пуцам... ми го зеде детево јер лошо влиаел на мене:^)
    Сигурно на пребарување му излегло мое озбилно мислење:D

На Annath, Esmeralda-MD, Eli23 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.682
    Допаѓања:
    178.787
    1227906.jpg

На Annath, Eli23, toogood и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @Val-Dim нека Ви е вечна славата!
    @MacenceEna нека ти се множат години тука млада дамо! и чекаме 3та принова:P
    ;)

еве ме мене стандард на работа .ајде да Ве почастам едно попладневно кафе од мене..

На Val-Dim, Annath, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Eee mm ve pozz site,ako treba ke castel cel kamion kk ako nekoja feminka go ima lekot. P.S.Kaj nas jas sum taa sto rci rastura,sekoja vecer drzam solisticki koncerti,sto da pravam,i jas ne sakam,talent e vo prasanje (facepalm):D

На Annath, Esmeralda-MD, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    На интернет може да се најдат многу рецепти и техники во борба против рчењето...пред да се појде на операција, тоа е уствари мал зафат, се сече некоја ресица, незнам точно но е успешно, пробај со маслиново масло, секоја вечер пред легнување напиј се две голтки од маслиновото, со тоа се прави подмачкување на грлото и делува навистина...обиди се па ке ни кажеш:)

На Annath, Esmeralda-MD, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.