Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.931
    Допаѓања:
    11.206
    На kuc, Dadusicka, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.525
    Кокошка :)

На mareane, mal.ecka, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Па адни ме и ти, јас не се кријам :devil:

На Annath, WildMk, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.525
    Не те знам :P

На Dadusicka, WildMk, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    @CameliaMiller Честитки и се' најубаво во заедничкиот живот :sun: :f:

На Mr. Right, Annath, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добро утро.:sun: Нека не ве залажува сонцето, критички ми е настроен постот.

Што јужније то тужније.8)
    Има вистина, барем однадвор се гледа, во околината. Словенија, Хрватска, Босна, Србија, па Македонија на крај.
    Мене ѓубрето многу ми пречи и тоталната негрижа општо за се.
    И до народот и до уредувањето е. Има лек - Казна кога нема свест. Фрли ѓубре и плати си казна 50 евра. Кој нема да плати има да мете и да го собира ѓубрето фрлено од другите за да види. И тоа со дречлива боја елек ќе носи да се знае зошто го носи. Еднаш, двапати ...е на третиот ќе се подзамисли дали ќе фрли на земја или во канта, во најмала рака џеб, чанта. Абе и кантите луксуз станаа.
    За казината и кладилниците да е до мене одамна ќе беа затворени. Во место каде само тоа функционира нема напредија.
    Колку луѓе вработува кладилница?!
    Производство ни треба, фабрики.

Последна измена: 20 април 2019
    На bittersweet, Желба, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Блиц да ве поздравам :hai:

@fina erika сега одмарај и посвети се на себе. Мило ми е што сѐ испаднало добро :)

@CameliaMiller честитки и сѐ најубаво во идниот брачен живот :inlove:

Почнува сѐ да ми смета тука. Не дека јас сум пребирлива и не ми се угодува, ама преку некои работи не треба и не смее да се преминува. Со маж ми веќе сериозно размислуваме да си отидеме од Мк. Јас барем не гледам дека некогаш нешто ќе се смени на подобро во државава наша. Дај Боже да грешам.

Убав ден на сите :sun:

На bittersweet, Skorpija25, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Вечер ќе ја изненадувам старосватицата. Поима нема дека ќе биде старосватица :devil:

Да не ве лаже тоа што јас не сакам да ми прават изненадувања, обожавам на други да им правам :D

Овој случај е исклучок од правилото: не прави тоа што не сакаш да ти прават. :devil:

На bittersweet, Желба, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.666
    Правел некој пилешки прсти во рерна?? Не ми се пржи ич

На Mr. Right, Dadusicka, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Освен похован кромид, сѐ имам правено во рерна. На хартија за печење ќе ги наредиш, претходно натопени во брашно, јајца, презла. Само јас со четка и зејтин ја поминувам хартијата, за мааааалку да се помрснички :D

На Желба, kuc, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.666
    А месото хо оставаш да постои во нешто. Башка мисиркино земав вајда ќе бидат арни

На Annath, ivi1987 и LejlaD им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Во ништо. Само кога сакам побрзо да се направат ги варам, односно само да зоврие водата и ги тргам. Така внатре се посочни, а надвор крцкави. Ако имаш вентилатор, стави ги минутка за уште поголема крцкавост. Мисиркини немам правено, ама би требало исто добри да испднат.

На kuc, Mr. Right, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.333
    M&M месото за поховање обично преку ноќ го оставам да отстои со зачини,сенф,малку пипер црвена и јогурт.Меко и вкусно иди,ако не ти е од претходно барем неколку саати да одтстои.Многу вкусно е и мекичко и сочно,ова за пилешко,не за свински или телешки шницли

На Желба, Dust, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.213
    @vitamina
    Јас не зборам напамет,нема што да ти се запнувам.
    Имам хрватско државјанство,пола хрватица сум, цела фамилија ми е таму ,низ цела Хрватска и копно и море,често престојувам таму и многу добро ја знам состојбата.
    Не е само автопатот и морето што ти го знаеш.
    Комплетната слика појма немаш каква е.
    Сите поголеми фирми се украдени,луѓе без работа останаа ко кај нас што беше во транзицијата,еве пред два месеци и најголемото бродоградилиште Уљаник е затворено ,претходно милијарди украдени од таму.
    Едно е да збориш за природа,море и останато ама убавините се далеку од реалната слика што се случува кај нив со години.
    За медицината исто така не знаеш дека на островите често и еден единствен лекар немаат нит па незнам каква опрема,а се отсечени.

На Желба, Dust, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не мора да одиш подалеку.... на Богородица, се враќаш од Грција, мочаш таму во последното јавно вц, после одиш во Македонскиот дел да мочаш во нашето.. И ко ќе те мани реата од натре, одма знајш дека си Македонија :inlove:
    А то не е поврзано со закон, туку со осет. Чоек треба да има осет.

И не го разбирам ич, то со ѓубре фрлање по улица..
    Откако знам за себе, никогаш, ама никогаш не сум фрлила ништо на улица, освен храна... Да дојадат, кучки, мачки, пилци.
    Ако имам ѓубре, а нема корпа, си го клавам в чанта и го носам со мене, дури не најдам корпа или контењер.. Некогаш не сум начеквала, па дома сум си го носела ѓубрето.. После, ќе го фрлам в контењер.. со рестото.
    И за тоа не треба закон. Логично е ѓубре да фрлаш во корпа.

Значи ни осет, ни логика, ни стап има македончето..

И ич не ги наоѓам политичарите криви... Како шо имам спомнато милион пати. Тука се растени, ко рестото народ, нормално дека ќе бидат такви ко шо се.
    Ако сакате јапонски и германски политичари, треба да барате луѓе одгледувани во Јапонија и Германија..
    Тука, вакви 'деца' произведваме..

На bittersweet, Желба, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    На Желба, mareane, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Казни и само казни. Па менталитетот нека им биде за дома. Дома да си фрлаат ѓубре кај ќе им текне и на влезна врата да си паркираат коли. Едно време се жалеа дека високи им биле казните за сообраќајни прекршоци, немал народот пари. Епа ете нека почнат да почитуваат правила и прописи, нека има сообраќајна култура, и парите за казни што би ги давале, нека ги ставаат во касичка. Смачено ми е да се вадиме на менталитетот. Од истиот менталитет сум и јас, ама пак почитувам. За тие што немаат во главата, нека ги удрат по џебот.

18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добар ден :sun:

@CameliaMiller честитки девојче, со среќа нека ви е :)Уште една кичевска снаа, не сум сама :inlove: :party: :D

@fina erika многу ми е мило што се’ е во ред! Те гушкам најсилно, уживај со полни гради во животот :hug:

За кај нас, само високи казни е лекот. Опни 1000 еур за непропуштање пешак, па да видите како одеднаш ќе стекне народов култура како на запад. Не е дека таму се многу културни и им работи свеста, туку знаат што ги чека за најпроста работа како фрлање отпушок на улица ;)

Да направам ручекот за бебка додека спие, па да се спремаме за на роденден.

Убав ден да имате :f:

19. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @CameliaMiller со среќа нека ви е , заедно секогаш да сте :l::inlove:
    Набрзина ве читнав па во контекст на некој мислам мареан и даст (извинете ако грешам) одете прегледајте се на доктор ,не чекајте ,денес дознав познаничка со која последен пат пред нова година се видов починала од најлошата болест ,значи не можам да поверувам за неколку месеци ,многу брзо
    Не сакам да пишувам негативни коментари
    @vitamina се согласувам со коментарите ,сами сме си криви , она што треба е казни за овој народ , како што во странција може и тука може , има закони ама никој не ги спроведува или само за некого се спроведува , мора уште од мали да се учат и генерации ќе поминат за свеста да се подигне

На Желба, Skorpija25, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    Не сум знаела дека си хрватица што убаво. Не знам зошто ама ги сакам храватите.

Косми во ред е, не зборувам јас за ништо конкретно зборот за автопатите беше надоврзан дека и една хрватска е подалеку од нас.
    Што е и вистина.
    Дека цветаат ружи знам дека не цветаат .

Само едно не разбирам еве маж се дружи има колеги и се каша попара односно викаат срби биле живееле у хрватска или крвати биле живееле во србија или босна.. знам дека од војната се испомешани ама пак не сваќам како се сите измешани еден со друг.

Значи пак ќе кажам лошо се разбираме зборуваме дека македонија не мрднала ни чекор напред за разлика ете што и хрватска е подалеку од нас.

Иначе се сеќавам дека бевме накај сплит дубровник ли беше ич не се сеќавам ама беше дубровник изгледа и возевме буквално на море далеку поубава глетка за разлика од венеција :inlove:

На duffi, friendy, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.