Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Фак! најбитното го заборајв!
    пак!

@CameliaMiller честитко веридба, нека ви е вечна љубовта, плодна - во сите полиња :inlove:
    И мило ми е шо е син каменот, како шо си сакаше :hug:

Дефинитивно сум за казни..
    Ама не дека нема казни, има.. Има и закони и се', ама кој ги спроведува?
    Нели беше муабетот, ако те запри полицаец, да вртиш бројче за врски? :D

На bittersweet, Желба, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас.
    Отстоени во сенф,мајонез,павлака и зачини. И малце зејтинче.
    Пред да ги печеш само извалкај ги.
    Се топат.

На Желба, Skorpija25, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @M&M и јас сум печела пилешки прсти, само премачкани (не отстоени) со сенф и зачини и преубави беа. Само валкаш, ставаш на хартија и печеш. Душа меки се :)

На Желба, Dust, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Е тогаш казна и за двајцата, и тој што врти телефон, и тој што не ја спроведува.

На bittersweet, Желба, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Околу култура само да си кажам... верувам во казни.
    Ама такви да си ја запамтиш кога те казниле.

За се'. Дете учи дека нешто не смее ако е казнето, или оди бута телевизор и му викаш ништо мамичка? Или го караш?

Второ.

Казни, ама не селективни казни.
    Поминува гоЉф до 180, полиција мува не ја лази. Поминува Матиз со 140 ајмо казна.

Паркирано Порше на улица, нема проблем. Паркирано Југо на улица, пајак го крева.

Значи за сите казна, без милост.

И за брзо возење, и за паркирање, и за фрлање ѓубре, и за напуштање миленици, и за се'.

Јас селектирам само пластика и хартија, и тоа пластика собирам, и ја давам на еден со камионче што собира за да ја продаде, а хартија на работа имам контејнер за хартија па таму фрлам, и од дома хартијата ја носам.

Стакло не можам да селектирам оти не знам како.

Гомно од куче собирам секаде, а не знам дали ми верувате, скоро сите и кучешки и детски (да, да..) гомна си стојат.

Епа гнасни се бре, ама не децата и кучињата, туку возрасните што лабаво не собираат позади себе.

Сум ви кажувала за одење на плажа кај што има балканци..... депонија.

Пикавци во песок, секакви хартивчиња, празни чаши, пелени под лежалка, семки од праски... гнаса!

Не сум била секаде, ама од Европа кај што сум била, до сега Словенија ми е на прво место по чистота, еден пикавец на земја не видов.
    Пријателиве имаа солиден возен парк, со такси во бар излеговме, ќе пиеле едно-две пива, не смееле да возат.

Кај нас 1-2 пива нашите мажишта не ги сметаат за алкохол!

На bittersweet, Желба, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.861
    Сеа ми текна, хрватска само убави автопати имала а ние па ни тоа немаме не па нешто друго :D пак се у плус.

И тука се неодговорни со кучешки гомна, чест на исклучоци ама се неодговорни и замисли ставија камери и знаци со плаќање на парични казни овие не ги виделе камерите и оп казна ;)
    Сеа пак нека не собираат.
    А англија сите собираа гомната сведок сум.

И овде забележувам несовесен народ не дека нема ама им удираат в џеб па се помалце ги има. А тоа најчесто се нашите

Јас ка што сум врие од срби. Буквално секој трет зборува српски

На Желба, WildMk, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.731
    Дојдов да кажам 2 работи.
    @CameliaMiller честитки,ви посакувам убава иднина,од срце...
    И прстенот е сон...:inlove:
    Второ разбрав дека во понеделник,на Велигден ќе се работи...сите бродови ми потонаа
    ,ми доаѓа да ја фрлам оваа ебена униформа и да фатам бестрага.Ми се одмили и празник и се.Никаде да не отидеш и никој да не ти дојде.Значи :@
    Да ти *биииип* животов никаков ..
    Им велам на жениве да разговараме со газдата,зашто јас сама не можам,зашто ми е кажано да не ги бранувам и ако не бил маж ми ,одамна ќе ми дал отказ....а гугуткиве стискаат рамења и се тргаат на страна.]:)
    И да гласам?За кого ...за тоа што не се почитува празник,за тоа што кола искршив во ненаправена улица а сум на 2 км од центарот...за тоа што мразам кога доаѓа први зашто не можам да најдам лек ....
    Сакам да побегнам од градов,земјава ,планетава...:puke:

Уффф

На bittersweet, Желба, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    154.665
    Ај уште едно домаќинско прашање и не тупам веќе :)
    Ми остана малку обарено месо а немам место, може да го смрзнам??
    Мразам ручеци со шлаканици, најмногу сакам стави во ѕенџере да де вари и ајт чао, ама исполнувам желби на деца и внук

На Желба, Dust, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Јаааа
    Па да ја избришеш :P
    Се шалам . Оправдано е нашето ;)

Ај добар ден :sun:
    Кафе испиено во чаршија :o, испазарено , ручек смислен .
    Спанаќ денес . Без месо за сите ,освен за мене ќе си запржам и некоја мрвка :emo:

И овде честитики за Камето :f:
    Само убавини @CameliaMiller ,цел живот да бидете среќни и заљубени :l:

Изнакупив еден куп бои за јајца , кристалчиња , сликички и украсчиња . За НГ не украсувам ,ама за Велигден баш се трудам .
    Од сабајле ни поминаа многу девојчиња - Лазаренки:inlove::inlove:. Дотерани , со фризурки пеат Ој Лазаре и собираат јајца и парички . Колку беа убави :inlove::inlove:

Да направам една убава салата и да го приберам маж од дворот. Узото изладено ,чека 8-|
    Ќе дрмнам и јас едно-две :)

ОдоХ:hai:

На bittersweet, Желба, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.524
    Ние сме партнери у криминал Вероооо. Мора така

На CameliaMiller, TeddyGrey, Bubce38 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Добар ден,
    @CameliaMiller честитки, многу љубов,разбирање, почитување , среќни моменти даимате во заедничкиот живот.
    И јас се согласувам само со казнување без пардон и без селекција се станува културен народ, посебно нас балканците некако како да ни треба некој да не командува па да станеме културни и да почитуваме закони. Само тешко тоа да биде во блиска иднина бидејќи кај нас се е подредено на тоа како да се придобијат гласачи па затоа и нема казнување бидејќи така би изгубиле гласачи. По чиста и здрава животна средина единствено од нас поназад се Албанија а се согласувам со @vitamina дека Словенија е милиони години пред сите милина е да се шета низ Словенијабез разлика дали е тоа селско или градско подрачје.

На Желба, Dust, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.211
    Допаѓања:
    111.412
    Оти Бубо така ме натажи? Ми на Лазаре ми текна, на една Фурка ама не грчка туку дојранска, на кошница полна кајца, абц хулахопки и комшиското куче ради кое направив кајгана во кошница. Ми се плаче по детството. И додека пишувам на мтв иде емисија за Дојран. Ебем ти Девицата емотивна што сум.

На Желба, Skorpija25, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.332
    За многу години денот да ни е-Лазарева сабота,за убаво и аирлија на сите кои го празнуваат.И овде во селово наше одамна имаше,,лазарки,,па од куќа на куќа одеа.Се задржуваа да пеат и играат кај тие кои имаат ерѓени и моми .Убави адети од детство памтам,за жал се губат полека полека.Вратите на куќите се китеа со врбови гранки,ваљда имаше уште нешто ама ете се заборава

На Желба, Skorpija25, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    184.399
    @CameliaMiller Со среќа нека е девојче. Во љубов да си ги дочекувате сите идни збиднувања. :party:

Добар ден другари :)

Сакам да си купам некакви обувки, без врвки и без да треба да се наведнувам за да ги облечам :tmi: освен папуча, други такви практични не наоѓам... :|

Излеговме со маж на шетња, туристи е полно, веќе и на големо се плива, денеска баш и право лето е. Тргнав со мислата дека ќе си купам макс фактор маскара и по пат си повторував неколку пати, за на крај пак да си земам поинаква. :tmi: За ќотек сум. Таа во многу наврати ми се покажала најдобра затоа и со години ја користам, а највеќе оти не ми се отсликува, и последниве неколку купувања си експериментирам со поинакви и ниедна не ми се погодува. :doh: Ај бар има четка каква што сакам па едвај чекам да ја пробам да видиме што мустра е. :D

Свеки ми прати ручек. Саботно како и секогаш за постиве гирици, и салата ситно искацкана како што ја сакам. Уште да ми џвака некој и паша рамен не ми е. :D Шала на страна, не смеам да се пожалам, грев ќе ме фати. :)

И јас ја сакам Хрватска. И хрватите.:wasntme: И на маж му ветив дека ќе го носам Далмација... некогаш евентуално. :lol:

Убав викенд :sun:

На bittersweet, Желба, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    (wtf) (wtf) (wtf)

Да ти се плукнам во животов, немој да ми каже некој дека не бива.Не не бива. Оти не се бањаат бре луѓево,оти:@ :devil:во автобус сум,сега и више никогаш, па макар и пешки да треба да одам цел живот. И оти сите јадат,ко на екскурзија да сум,милион мириси има:puke:40 мин е вожња до Скопје упм, немора да смрде,неморааа:@
    Глава ме стегна,од автобуска пешки ќе одам до кај сестра ми да се надишам малку,тука готова сум веќе:whew: (lalala) :tmi:

На Желба, Skorpija25, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    154.665
    Никој не собира стакло, мм се утепа од вртење барање некој да земе поголема количина кога расчистуваше гаража, џабе никој не сакаше да го земе. Пластика по школиве и градинкиве собираат за рециклирање, синко носи се пластично во школо :)
    Балетанки, има такви што лесно се облакаат :)
    Не ми излегоа баш нај нај прстите ама деца ги бендисаа се изнајадоа, малку тврдички ама нема врска. Али количина машала, имам и за утре, ќе им смислам некој прелив да ги омекнам :D . Ама веќе не се гњавам со ваков ручек, цело препладне у кујна а за хаосот што го направив да не праам муабет. Тенџере си е тенџере

На Желба, Dust, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    152.832
    Само блиц посета...
    Честитки мила @CameliaMiller ..
    За век да Ви биде!

Многу имам да напишам а ништо ново нема да кажам и само ќе сија кренам нервата...затоа ќе преќутам...

До наредно јавување!

На Желба, Dust, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.731
    Ова за ѓубрето,зборувате за ѓубре по автопати, факт е дека нашите иселеници,штом го поминат Табановце,тресат пепељари,џиткаат памперси од кола,да не зборувам за амбалажа ,лименки и пластични шишиња.
    Се прашувам,како горе се господа а ваму долу како се уште да одат по гранки.
    Ген,карактер,што ли е,не знам...

На Желба, Dust, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Ништо не сум прочитала само разбрав Ками се верила. Со среќа нека е срцка.

Добар ден.
    Дојдов да ве поздравам.
    Од сабајле козјак душа ми зеде и ко за беља да си напраам се напнав потоа у ваикики. Значи митинг. Втор пат одам во сабота и втор пат се заебувам.
    Згора на тоа отидов да се шишам и гадно се зезнав што си го сменив лонг боб. Вака ко тетка се осеќам иако формава воопшто не е лоша.
    Треба да се изгласа закон во кој ќе стои - фризерот е задолжен да ве предупреди ако сегашната форма ви е подобра неголи идната.
    Дојдов дома дете сеуште не заспано иако на планина го шетав. Ајде ручек и кревет. Сега раат тегнам кафе па ќе вежбам јога.
    Вие арни?

На Желба, Dust, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ај добар ден.
    Немам што да кажам, само да ве поздравам.
    Среќна веридба @CameliaMiller да сте вечни, среќни и дечиња да ви вриштат по дома.

На Желба, Dust, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.