Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    @Val-Dim, green.eyes,нека Ви е вечна славата!
    Нека Св. Ѓорѓија ви дари многу здравје и среќа во вашите домови.Живели:d::d:
    @monik55 , со помин да е.
    @danichap, среќен ви пат до МК.Нек види мала принцеза од каде е мама:!:
    Убав помин на своја грутка:hug:
    Мене денов ко недела ми е...доручек кај стринка, ме викна жена, дојди на тегнато и муабет:)
    Ко му седнавме... касни, пивни, па муабет одзапни запни и ручек не фати.
    Чекам дада да се довлечка па ќе одиме до кај Маца на роденденска торта:^::makeup:(hollest)(hollest)
    Пријатна вечер на сите :hug:

На Val-Dim, Annath, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Фала ти,многу ми прави меракутре ке пдам во џамбо да видам дачи ги има уште.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Vo Veroto vo marketot gi imase, ne vo Camboto, tamu Ima drug tip Na elki Sto svetat proveri I ke vidis , pa da si kupis I da sliknes da vidime :*

4. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Moze mila od se po nesto, so prazni race ne se odi nigde, pa baska pred nova godina milina :hug:

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    184.385
    Абе @DVAANGELA ова покривчето на масичката од кај го зема?Имаше во икеа вакви сеа ми е криво што не земав да не ги има и кај нас

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Da be mila letovo od Ikeja gi zemav Za dvete masi.;)

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Здраво женчиња мои.
    Првин да честитам слава, за многу години нека ви е Св. Ѓоргија, многу здравје и среќа во домовите @Val-Dim @green.eyes .
    @danichap среќен пат,
    @monik55 нека помине побрзо лошото, со лесно нека е.
    Бубале неможам да ја цитирам. Уште колку има мила? Инаку за останатата ситуација во бракот, те читав подолго време на форумов, ќе ти кажам дека си многу силна жена.

Денес јас во шопинг. Прво тргнав во Џамбо, нели рече Рефка таму украси купувала. Му викам на мм вози директно во Џамбо, најефтино е, другарките на фемина веќе украсиле, рекоа таму најефтино било. :rofl:
    :rofl: Веќе не се ни чуди, знае се ми е од фемина.
    Во Џамбо елкине штури, лампиони немаше какви што барав, плави сакам де. Гужва невидена. Си излеговме со празни раце. Прошетавме градот и на крај кај пластичарите си купивме елка 1.80, густа зелена со бели врвови, 1300 дена. Убаа зделка. Ама лампиони немаме. Сакавме од Меркур, ама затворено. Па остана утре да купиме и да украсиме. Па и јас слика да ставам од елката.

А за оговарање на мм неможам мислам уста да затворам кога ќе почнам. Најмногу ми е мерак кога го оговарам со свеќи, уште да и речам ти така си го воспитала. (wtf):!: Морам да кажам, се менуваат луѓето во врска и во брак. Се знаеме со мм 3 години, 7 месеци во брак. Ме нервира со чорапите, алиштата каде паднале - не станале, мора кога мие лице цело купатило да е вода. За туширање не праиме муабет, стаивме параван за да не си губам нерви. Затоа сега си губам нерви чистејќи го. :rofl:
    Најмногу ми смета зиме кога спие со чорапи. Му викам нон стоп да спиеше со чорапи кога излегувавме, ерген ќе си останеше. :rofl::rofl::rofl: Со домашните обврски некогаш забушава, ама затоа некои денови кога ќе го фатат неговите, средува еден куп работа што сум го молела.

Ретко знае да претера со пиење, повеќе е по јадењето мрсни и нездрави јадења, што страшно ме нервира. Мислам на неговото здравје нели, нејќеме запушени вени или незнам што. (wtf)
    Фудбал по цели денови може да гледа, а богами и да игра. Мразам фудбал од тие причини. Кога има фудбал, или ќе се занесе во компјутер, можам комотно да си зборам, не ме регистрира воопшто.

Е сега, откако се вративме од болница неможам да се пожалам. Се приврза со малата многу, па ја чува кога е дома он, ја успива, нишка и рани, пее песнички и свашта за да се одморам малку. Ми пазари се и сешто по сто пати на ден. @mama89 мојов пратеник бил, го праќам по ова, го праќам по она...:rofl: А за мобилниот јас бев иста во болница, бебе спие кај мене на гради, јас со моб читам фемина. Којзнае сестрите што си мислеа за мене, параспур дека сум. :rofl:

Реферат испишав и пак нешто заборавив. :?:

Последна измена: 8 декември 2015
    На Val-Dim, menelele, ozbilnazena и 20 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.430
    Допаѓања:
    279.787
    Здраво жени(оти маживе за викенди и празници ги нема)!
    Јас цел ден ве читкам повремено ама од телефон а од него ме мрзи да пишувам.Лаптопот до сега беше зафатен нормално мм си игра игрици,ама мене тоа не ме нервира.
    Повеќето од тие ситници како играњето игри,фрлањето алишта,непомагањето по дома прифатете ги како нормални и после ама ич нема да ве нервираат.
    Оти навистина има мнооогу поголеми проблеми и нервози кои (не дај боже)може да ги доживееме од мажите.
    Муабетов деновиве ме потсети на една другарка Таа има свекрва која е душа жена и ептен настранлија свекор,само вика по жена му за се се од неа чека и сл.И вика еден ден ми вели свекрва ми е мене Х ништо во животот не ми згрешил.Е како бре по цел ден се дере по тебе те пцуе?! Е па така не е пијаница не одел со други жени не ме тепал па нормално ништо не ми згрешил.:P
    Туку ве гледам ве дрма новогодишна атмосфера а јас појма немам Искрено во последно терет ми е украсувањето елка,ситници иако ни од далеку не китам колку вас што ве читам и гледам.Планираме да дојдеме до Скопје некој викенд ако успееме да се усогласиме со смените па може ќе прикупам некоја ситница за украсување ако се реални цените низ Џамбо.

На menelele, ozbilnazena, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  9. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Da ve pozdravam site. Denes nekako denov turnime da kinisam. Kako se zaletavme so mm vamu ke odime tamu ke odime i na kraj doma ostanavme.
    Abe mene mm ne me nervira, porano vikav vreskav da se cisti, sreduva ama vidov deka samo kavgi praam i smeniv. Sega so usul so politika
    Za rcenje sto da kazam mi ide nekogas od spalna da go isturkam, osobeno beba koga se razbudila pa zaspala a toj od sto rci nemozam da zaspijam. I kolku pati dodeka rci mu vikam "mazuuuuuu" toj edvaj mi vika "sto e" abe mn tesakam mu vikam.:D
    @monik55 samo so pomin da e, morate da bidete silni ke mu treba i pomos i uteha.

E intetnetov me ubi kaj spor ko mene cel den, kaj niedno smajli nemozam da stavam, kaj nemozam da ve lajknam site, kaj postov ne mi se ispraka, kaj mm mi dade zabrana pola saat da ne mu praam muabet, zosto samo sum mu vikala usisivac, kujna, sreduvaj,

A znaete li sto znaci za zena pola saat da ne prai muabet = samoubistvo:D
    Zatoa ja tuka si strakam so vas si praam muabet:inlove:
    Go cekam on da mi prozbori ja ne pocnuvam
    Aj dobra vecer i pijte kk za podolg i opusten zivot, nemora da vadime statistiki za sto se e dobro pienjeto kk.
    Aj aj mozam uste dva saati gluposti da pusuvam

На ozbilnazena, Annath, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.308
    Допаѓања:
    68.053
    Јас да ви кажам ич не се нервирам со алишта и глупости, он фрла кај стаса, јас фрлам кај стасам, па на крајот заедно си чистиме. не може да се нервира човек за нешто кога истото го прави.:wasntme:
    Некогаш не мрзи, па место да чистиме си гледаме серија со се и сешто околу нас, па кога ќе не фати сафра земаме да потсредиме.
    А за зјапање во телевизор е ист како повеќето опишани наназад, реклама да е ќе ја загледа и џабе си збориш. Иако тоа мене не ме спречува, јас пак си зборам.:P
    Ама и јас ќе седнам тука и он ми кажувал нешто, сме се договарале, поточно он си се договарал, па после ми вика, ајде се спреми? И јас ко теле некое го гледам, па нели се договоривме ми вика, нели ми потврди.:drunk: А сум му рекла, кога правам нешто тука џабе ми збориш, може да климам, ама не те слушам.
    И така, и за тоа не се лутиме зашто пак сме си исти.:lol:

На Val-Dim, Mariangel, ozbilnazena и 18 други им се допаѓа ова.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Auu saat i pol nikoj ovde ne i se obratil na javnosta ;)verojatno nikoj nema nisto pametno da kaze,pa ni ja...dete spie,jas strazaram do nego,mm pred tv,voobicaena zimska idila :DNegooo se mislam sega na +-20 sto pravev zimno vreme?!Iskacav ako treba i na polnok da se vidam so osobata vo drugata soba koja i vecerva ke dehidrira:D,sta da se radi,dosla je tetka iz Amerike;)

На menelele, ozbilnazena, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.203
    Допаѓања:
    44.096
    Холаа :)
    Денов напорен . Време за спиење (waiting)

Дечкиве спијат. Мм исто .денес нели болен ,па.сите обврски на мене паднаа|(
    Ги спастрив децава,испозаспаа и дремнав во дневна :wasntme:
    Машинава за шиење цел ден на маса стои. Ќе шиев ташничка ама патент точен немам. Децава не ми дадоа мир па баталив.
    Сошив едно лигавче , моево нејќе.такви аксесоари ...ама битно го сопив де . Ќе се најде за негде
    Бебиња имаме во околина. Ќе израдувам некоја мајка:D
    IMG_20151208_223847.png
    Сеа да раскренам .хаос си приредив и да си легнам
    Утре нов ден нов стрес

На Val-Dim, menelele, ozbilnazena и 17 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    "Дремнав" 3ч па сега очите 6 банки..

На Annath, vitamina, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Stom ne sme bile sami cel del znaci denot bil ubav.
    Spolaj mi na gorniot i zdravjeto
    dobro.Oti koga ke mi tekne lani ova godina kaj bev i kaj spiev(a
    i kaj vas se ispoveduvam,znaete deka cesto mi teknuva),so bi rekle starite,zili mi se pritresuvaat.
    Samo edna misla vo glavata me drzese za da izdrzam celi sest meseci.
    Ta misla sega me prepotuva sest pati vo denot.:inlove:
    Koga nekoj mu stavi paricka(od adetite nasi de)do nego,i rece da si kupi sestricka,jas odma gi popravam deka nema sansi.
    Neznam dali denovive mi pominuva taa misla i pocnuvam da razmisluvam poinaku neznam.
    Sakam uste edno dete,i onaka prvovo go rodiv na bajagi godini,ke mu treba si velam drugarce niz zivotot.Ama pak kolku mi e strav posle se :| .
    Neznam sto da pravam.
    Ako treba pak da lezam tolku meseci,koj ke go cuva ova?
    Jas eden cas nemozam bez nego kamoli.....ne sakam ni da pomislam.
    Znam deka mi e bezvezen muabetov,no cesto zaspivam so ovaa misla.:(

Vecna slava @Val-Dim @green.eyes .
    Zamislete ne sobrani site na kup na edna masa STOTKA,na slava.Bez deca,bez mazi.^_^ :drunk:
    Bice belaja.

На Val-Dim, bittersweet, menelele и 16 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    FB_IMG_1449611257751.jpg

На Annath, vitamina, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @galapce Ај па ти не се плаши толку де! Првиот пат е најстрашен, после второ,трето исто ти доаѓа.:rofl:
    Нека наполни синко годинка, навреме фати си работа оти годинките си одат. Нема да го оставиш синко сам, во никој случај. Многу полесно ќе ти биде и здравствено ќе си посилна.:nod:

Цел ден во кујна, се изморив и ми се спие.:yawn:

Украсено за нова година.:party: Уште некој нов украс и забавата може да почне.:dance:

Пожелно би било на форумов да стават опција гласовни пораки со можност за измена на гласот - да не не познаат де. Некогаш само ве читам и ...и не ми се пишува.

На bittersweet, menelele, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Heloy.
    Денес дома им објаснувам нешто и им викам ,,странција''. Се изнасмеаа, а јас испаднав кул. 8):rock: Не им кажувам од тука дека научив. :rofl: Нека мислам дека многу сум била паметна.

Бебево ме држи будна веќе 2 саати, нејќе да спие. Запнало фемина да читам хахаха.

На Ariel, Peco, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро на сите.Утринската гимнастика(носење деца во школо)е завршена,и сега е на ред Фемина,со кафенце:):coffee:Денес на дневен ред исто како вчера:rofl:,готвење,чистење и други активности.И од мене искрени честитки до сите кои имале слави,нека им е за многу години,здравје,среќа,и бериќет нека им дава господ. @danichap среќен пат,со среќа:l:.@galapce и јас како тебе се плашев за второ,но кога почна да разбира син ми тој самиот си побара братче:inlove:,сакал другарче да си има што ќе си игра со него,ќе го гушка и многу сака.И не погрешив.Почни си на време,немој да го оставиш сам без роднини(ме разбираш нели,што сакам да кажам),но сепак тоа е твоја одлука.:*

На bittersweet, menelele, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    На monik55 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро друштво и од мене,:* денес ке ве дружам од работно место:^)ништо ново нема, само некоја досада и мрза ме фатила, а и многу ми се спие ама мора да се издржи:|се читаме позз,
    п.с поактивни бидете слабо ве има:?:

На Peco, menelele, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.