Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    :*:*friendy*:*:
    Прв пат да се потпишам и јас покусо да не останам.

На Желба, Mr. Right, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Цвиќите не можев да си ги најдам сабајлево. Без нив тргнав. Кај бе вака ќора сум седела толку време :D балетанките на второ облакање (n) пошо попешачив, лом ме направија од позади.
    Денов ќе е лудница. :bug:

На Желба, Mr. Right, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    152.786
    Мрзлива сум понеделнички..
    Може оти исфорсирав отповеќе за викендот..

Си го шмркам кафето и чекам да слезе големата да и ја средам косата...на натпревар е со хорот...
    Треба,сукња да носи па цел викенд се тажи...ко небаре гола треба да е....

Изнаизвадив велигденски тракатанци вчера....дома ми е весело ..ко излог од продавница....бетер од децата сум..
    IMG_20190422_084600.jpg
    IMG_20190422_085028.jpg IMG_20190422_084626.jpg

На bittersweet, kikin, Желба и 40 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    85.272
    ❤️‍ K U C ❤️‍
    Добро утро и од мене!!!
    Неделава турбо и за мене но за убаво е па не се жалам ,а и убави денови и празници доаѓаат...
    @WORRIED.BT Прекрасни се сликите и јас сум си украсила се бетер од дете се радувам ...
    Но ваквите светли и убави бои и сонцево во позадина даваат убаво расположение на сите...
    Убава недела женчиња да имаме!!!

На bittersweet, Желба, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Преубаво, Ворид. Влезов па посебно :)

На Желба, kuc, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ја пропуштив страната за потпис :doh: ве читав синоќа ама ми се приспа на најглавното и си реков денес нема да ја утнам :D
    Ај добро утро :coffee:

Ништо од моите палачинки вчера, и големата фати варичела. Таман изгубив надеж дека ќе се исипе, синоќа на бањање ја гледам прошарана. И ајде сабајлево на матичен па кожно ни потврдија.

Викендов убав ама се преморив. Јес да завршив се по дома и неделава ќе сум раат, ама многу ми дојде.
    Ајде нека помине побрзо неделава па јајци да фарбаме и да се спремаме за Велигден, први мај па јас и за роденденкото.
    Убав ден друштво.

На Желба, kuc, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Ворид, вредна домаќинка си женче. :clap:

На Желба, kuc, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.790
    Допаѓања:
    214.321
    @WORRIED.BT рај за очи,преубаво украсено.Потпис пропуштив,ништо ново за мене.Не да се префорсирав,туку немам сила ни филџанов со кафе да го кревам,а стапалава подобро да не ѓи спомнувам;(.Малку пауза па јово на ново.Видеото да не останам покусо го гледав,но ништо ново,секојдневно вакви работи има,ама сега јавно оди со снимкиве,порано усно беше пренесувано(facepalm)(facepalm),па што би рекле на западу,пардон на северу ништа ново.

На kikin, Желба, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Домаќинско прашање: каде може да најдам розен кори? Никогаш не сум слушнала, нит видела такви, а сакам да правам еден десерт со нив. Ги има по маркетиве?

На kuc, petunija77, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.886
    Нарцис, мислам дека имам читано дека во поголемиве маркети (Веро и Тинекс) дека ги имало. Не сум купувала, ама ако имаш во близина провери си

На Mr. Right, petunija77, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.790
    Допаѓања:
    214.321
    Кај нас во Тинекс има розен кори,а и во дуќани каде има работи за торти,филови,оние каде што има на кило бонбони чоколадни да се купат.

На kuc, petunija77, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сум ги видела во ЗУР маркет јас.
    Чим ги има тамуз ги има и во поголемите сигурно. Кај што стојат обланди.
    Со розева етикета се.

На kuc, petunija77, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    На kikin, Желба, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.228
    Ај добар ден, да ве поздравам.

@NarCis@ имаше, во Рамстор и Тинекс сум гледала. Во фрижидерите, кај корите за баклава.

@WORRIED.BT ептен убаво, се гледа кога е нешто со мерак направено. Јас ич не сум по украсувањето, додуша нема ни да бидеме дома за празникот.

Гласав вчера, т.е излегов да си го остварам правото на глас, оти сум со став дека со седење дома ништо не правам, а и ако не гласам, немам право да се бунам за крајниот исход на изборите. Небитно за кого се работи. Изборите се начин да учествувам во одлуката за тоа кој би не водел, макар што и немаме многу избор. Излегувам и гласам, после мрчам ако нешто не ми се свиѓа. Ако не сум гласала, немам право да мрчам. Барем мојот став е таков.Би сакала да имаме средена држава по теркот на тие странските, во која се би функционирало како што треба, да не мора да имам вујко владика за да се вработам, да живеам во држава каде што ќе се цени трудот и нема да се експлоатира народот, каде што законите се исти за сите, а не селективни. Ама такво нешто кај нас нема, а како што ми се чини, нема ни да има, оти клети сме. Сега да дојде на власт некој што воопшто немал допирна точка со политика нема да биде подобро оти ќе се води по тоа "претходните се збогатија, зошто и јас да не ставам паричка во џеб". Затоа нема да не биде. Оти зошто да не земам, ако ми се може. Макар на сметка на другиот.
    @Dust многу убаво ја долови реалната ситуација за бизнисите кај нас. Има огромни давачки, јас не ни помислувам да отворам своја ординација, настрана што конкуренцијата е преголема и не вреди, ќар никаков нема да имам најмалку пет години. Го направив есапот уште одамна, сфатив дека мојава професија нема иднина тука, па не ми се исплаќа да вложувам.

Реферат изнапишав уште од сабајле. А ни кафе не сум се напила. На лева нога сум станата, се гледа? Водолејкана уште посабајлечки ми го крена притисокот.
    И решив дека е време да бидам малку себична. Доста своето време го организирав да им угодам на другите. Оти не вреди. На крајот јас го влечам најдебелиот крај.

Убав ден!

На bittersweet, M&M, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.478
    Допаѓања:
    91.144
    Јас во Веро сум земала .

На Dust, gjoker4e, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Добро утро, добар ден и од мене. :)
    Гледав нешто избори вамте-тамте ама секогаш излегува:двајца се караат, третиот користи (албанските партии). Воопшто не следев ниту една кампања, не планирав ниту да гласам пошо цел ден дома со цвеќиња се распрсвавме, ручек, алишта и не успеав ниту генералка да направам. Малата цело време си сака внимание.
    Кога си подразмислив, зошто некој да го злоупотреби гласот и излегов.
    @WORRIED.BT прекрасна декорација, штом можам ќе сликнам свеки со жито што напрсви. Јас кога одев основно во хор носевме фармерки и белс обична маичка за по физичко, сега како е?
    Едвај чекам да шарам јајца, една метода си имам омилена секоја година (со памук) и не си ја менувам. :D
    За празникот планирам да правам баклава фереро роџерс, ја пробав еднаш превкусна, чоколадна.
    И така јас мојата дипломска никако да ја спремам, а планирам јуни да бранам па да течи стаж. Ќе излезе мм да го ангажирам, од инженер доктор нека станува :D

Прашање: Дали во својот новчаник си ставате пари кои се правите дека не ги гледате, во посебна прегратка,за црни дани јас ги викам :D
    Обично ги трошам кога треба за себе.нешто да купам.

На kikin, Skorpija25, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.380
    Ден!:coffee:

Си отворив Нутела да си го разблажам денот, ама не оди. Оти работиве мора да имаат ваков исход? Не личеше дека ќе биде вака. Не ми е ден денес....
    Туку да сме живи и здрави.

@WORRIED.BT прекрасно е.:inlove:

Имам куп трапаташки за редење ама годинава решив да не ставам ништо. Освен едно флекерче за на маса кое го купив уште пред цел месец. Помошникот и онака се ќе ми разреди.:D Една голема корпа со јајца и тоа ќе биде.
    А сакам да го светнам и дрвото со јајца ама кој знае. Ќе му се уврти малото. Лани беше бебе и му правев фотосесија со него.:inlove: Годинава ќе треба да бројам колку пати ќе падне.:D

Црни пари не чувам во новчаник.

А @Peco влезе ли и во втор круг? И јас гласав за него.(y)

На bittersweet, M&M, kikin и 27 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.438
    Допаѓања:
    143.552
    Порано имав црн фонд во новчаник, ама нешто не ми е обновен :D

И јас се согласувам со @Annath дека треба да се гласа и дека ако не гласаш, не треба да мрчиш. Ама стварно не ја гледам поентата во избор на претседател на непосредни избори. Поточно, не ја гледам поентата на постоењето на функцијата, некако вишок ми е. Има држави што супер функционираат без претседател. Само оптоварување на буџетот е. Како и пола јавна администрација.

За парламентарни и локални избори друго е, ти влијаат на секојдневието.

На M&M, referentka, kikin и 19 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Заради дипломатија... И гувеење на свечености.

Тргнав со видеото од @malerozna , го изгледав, и прв пат во кампањава и избориве, изгледав кежуал интервју (не сум во состојба за вистинска политика), на Гога и Стево.
    И ми се бендиса ептен

Долу ја стрижат тревата, ваљда од општина... шубо сега мириса на стрижена трева :inlove:
    Додуша, неубо е за тие шо се алергични.. :?:

На M&M, Желба, Biljarkata и 14 други им се допаѓа ова.
  20. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Малку каснам ама ај прв пат да се потпишам
    20190422_153650.jpg @WildMk денес прв пат низ аеродром приметив некое камионче што ги чистеше улиците , напредок конечно, само уште ѓубре да не се фрла насекаде ќе не биде
    Само да ви посакам убава недела :hug:

На M&M, Skorpija25, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.