Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.006
    Инаку, не ми смета ако си се прават поштени... нивно си е.
    Додека не почнат мене да ме учат како да бидам поштена, немам никаков проблем :)

На Milobebence, Emy867, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.080
    Свекрва ми ти е тетка, немам друго објаснување.
    Има бетер ствари од ова.

На M&M, Skorpija25, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.006
    Те заборавив.
    Стварно немам право да се жалам.
    Твоето е тешкото мме :worried:

На Milobebence, NarCis@, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.418
    Допаѓања:
    37.618
    За машко да е и Никола да се вика. :wasntme:
    Додека не ти стави шеќер и лажица во кеса под перница арна е тетката. :D Проверувај си ти под перница после секое идење на гости. :tmi:

На M&M, Milobebence, Emy867 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    Во мојов крај да ти донесат икона на честито,во најмала рака значи, онака нешто лошо.. Ај за вселување во куќа да,ама за честитање на веридба...иди бегај.
    Јас би се ослободила од неа на некој начин,најверојатно во ѓубре ќе заврши (facepalm)...
    Кај мене една вујна на мм ми донесе чаршав за спална,ама цел измачкан.Е сега дали е од транспорт или нешто друго,ама заврши во канта...

@LejlaD ,ме шокира со коментарот на роднините.Па до толку ли има бе малоумни...
    Ми се лепат очиве,ми се спие...

На kikin, mal.ecka, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Ајде па вие, лошо.
    Умира дедото, злобницата в џеб од костумот му става слика од свадбата од внукот и снаата.
    Образована е типката иначе.

Дајте тема или паранормално ќе коментираме?

На mal.ecka, Milobebence, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Икона како подарок ми е својствена за куќна слава,или ако е по желба на домаќините да се однесе на вселување ете...
    Со свршувачка ама баш никако не ја поврзувам,особено во случајов на Камелија е апла провокација.
    Нема потреба од никаков подарок впрочем,доволно е да се честита од срце.

@LejlaD со какви нелуѓе те судирал животот,алал да ти е на прибраноста.Голема жена си!

Видов на вести Вардариште гори.Ок ли е,мириса ли нешто по Ск?

Сакам многу силно да ја гушнам @TeddyGrey :hug::hug::hug:

На kuc, mal.ecka, Milobebence и 24 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.162
    Допаѓања:
    221.826
    И јас прв пат читам и се чудам некој за веридба икона да ти носи?!
    Еве се чудам дека пев пат слушам.

Не знам нејкам да грешам душа дека женава може е многу побожна ама побожна во некоја си своја вера и верување па со чиста душа дала од милост или појма немам.

Друга работа помислувам на магија ама нејкам да грешам душа.

Еве на пример се ставам у верник никогаш не би отишла на веридба со икона што знам, некако чудно е ова со иконата па од една страна си викам ај дека женава верувала во свое верувања некои со чиста душа а моментот на идење у соба да ја види иконата на ѕид ме предомислува дека е некоја магија...

Како што кажа малерозна паранормални работи.

Однеси ја камелија во црква и кажи му на попот дека ти ја поклониле за веридба чисто да знае и дека се чудиш зошто за вердиба па да видиме што ќе каже попот баш ме интересира.

Не знам кој кажа погоре ама истото и за мене значи ако си верник си си верник за себе и во интима своја норнално духовно..
    Бема потреба да се тапшаш по гради колку веруваш тоа не е скромност наспроти повикувањето на господ за скромнос.

Јас имам икони две моментално дома од манастир ама јас си ги купував и ме потсеќаат на значење и тоа е тоа.
    Значи зборот ми е моите икони си се моја интимност дома не зборувам за нив не коментирам со никого.

Ај добра вечер.

На HardSex, Milobebence, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.630
    Допаѓања:
    178.071
    Seen

На M&M, Milobebence, NarCis@ и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.080
    Абе остај тоа. Свекрвата да ти е погодена, све друго е пролазно или ќе умреш или ќе преживееш, а лоша свекрва е болна смрт.
    А за неа, стварно ми е тешка мме. :rofl:

А за икони. Како да кажам, моите убедувања на страна. Имам крстено многу бебиња. На бебињата освен тоа што треба, им давам икона од празникот на кој се крстени (така до сега се случуваше секогаш да крстам на празници). Си одам од претпоставка дека ако веќе го крстат и веруваат во нешто, а и штом е на празник ваљда сакаат да им е заштитник на детето. Не сум многу умешна во овие ствари, можда грешам, ама лично од логика и симболика ми одело, баш биле родителиве пријатно изненадени и среќни, шознам...

Многу ми тежат луѓе што ќе дојдат да се испожалат и ќе...ги снема... Им минало. Арно што минало, ама тежината ја оставиле. А никогаш да прашаат - еј а како си?!
    Такви луѓе не сакам. Од такви бегам. Си ја носам тежината, но ме болат и туѓите, се мавам у гради демек више не...ахам... утре.

Него каде за празникот?!
    Се мислиме да одиме надвор од дома. Подалеку од лудилава. Ама... скржава сум, пари не ми се даваат...|(

На bittersweet, kikin, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.787
    Допаѓања:
    214.304
    Кај нас се истури од врнење,кој знае што си велат комшииве ако ме видат на терасава,ама уживам во звуците кои ѓи произведува дождов,ме смирува,појма немам зошто.Тегнам цигарче и да не е ладничко цела ноќ би ја преседила овде:tmi:.

На kuc, kikin, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.482
    Допаѓања:
    191.061
    Последен ден велигден у мое маало, и единствен неработен. Како преживеав 4 дена со скитање, со беснеење, јас си знам:whew:. Едвај чекам да се вратиме во нормала, на работа, на труд. Може не сум нормална ама ако, па не бива и сите нормални да бидат.
    За тетките, табиетите и муабетите се е веќе кажано. Верник си е секој за себе, не му требаат ѕвонци и клопотарци за сите да го знаат. Бељата е што таму повеќето се не верници туку евангелисти, просветители за игнорантните грешни души, кои ете завалијата по погрешни патишта тргнале(facepalm) И не само за верата, повеќето знаат се за се, ама баш се... Просто ќе почнам да верувам дека некој голем светски заговор е скован против македонија од љубомора и злоба, оти најпаметните луѓе на светот баш таму се родиле:^)
    @LejlaD душичке, џабе овде расправаш дека заби си почнала да покажуваш, не заби да покажуваш, треба оган да почнеш да фрлаш, како змеј. Како не ги фаќа грев бе, со такви зли јазици, како само им текнуваат такви мисли...
    А Камето умно е, само се праи овде од Финска демек. Нит клуч ќе ставаш на спална во своја куќа, нит ќе му текне на некој да припари, ќе ги построиш ти сите да знаат кај им е местото @CameliaMiller
    Добра ноќ друшки

На Milobebence, Emy867, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Денес бев на фризер, конечно, од долга рамна коса сакав лонг боб и добив нешто како краток лонг боб, цел ден се чудам што да правам со косава и кога ќе порасне :(
    Нареден пат ќе си се шишам пак рамно, косава споро ми расте, не е погодна за утињање фризура.
    Се осеќам ко прле :|

И мене не ми е ОК кога некој ќе ми донесе подарок и потоа треба да поднесувам извештај дали сум го употребила или носела, па ако не да се вреѓа.. Ситуација ничим изазвана, нит сум го побарала поклонот, нит па баш тоа сум го нарачала да го купи, па да бидам обврзана да го употребувам.
    Јас најљубезно се заблагодарувам и на несоодветен поклон, не сакам никој да навредам и благодарна сум навистина за секое внимание, ама не е во ред после некој после тоа да ме гњави и да ми создава непријатни ситуации.

Убава вечер и добра ноќ :)

На Skorpija25, Milobebence, Emy867 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Само да ве поздравам, будна сум и јас во ниедно време :wasntme:
    Со повод.
    Да ве почастам
    20190422_235232.jpg

На bittersweet, M&M, Peco и 38 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    @♡BuBaLe♡ среќен роденден, само убавини годинава
    Го имаш најдобриот хороскопски знак

На kuc, Milobebence, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.006
    Убаво си кажа, во МОЈА куќа :)
    Оваа куќа сепак не е моја, на моите родители е, затоа и не создавам правила јас и генерално гледам да нема драми.

Во моја куќа баш ме заболе, раке пуке, раке шлаке, до сабајле :devil:

На Milobebence, flower30, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Среќен роденден, се најубаво! :f::^::party:

На kuc, Milobebence, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.006
    Како што спијам на стомак со раце под перница, тешко тоа ќе пројде било кому :D

Витаминче, побожна ли е, магија ли е, мене не ме интересира. Не сакам да ја фрлам во ѓубре оти општо, подарок не би фрлила во ѓубре. Сигурно во црква ќе си ја препеат, осветат итн. а башка и најдов кандидат што ја сака - свеки :)

Свеки ми е така побожна, не нешто забегано, ама си чува икони и ете и спомнав дека имам "вишак" па си рече - не ја фрлај, ако не ја сакаш дај ми ја. Секако немаше буквално во канта да ја ставам, ама ете, ако на неа ќеиф и' прави, ќе и' ја дадам па нека си ја свети и што и да си треба нека си прави.

Јас ширум отворен прозор, да ми тропка дождот... хелекс ми е :)
    :hug:
    Најсреќна, најисполнета година ти посакувам мила Буби :l: :*
    3bc44ded2aa0fc1dfc7055634abff4ff.jpg

На Желба, Milan93, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Здраво другари и другарки :hai: не можам да дочитам... Бизи станав со бејби, ве разбирам сега сите :whew: не ве имам отворено со денови.... Ние фино по дома почнавме да шетаме со бебка по кеј :inlove: на воздух, ужива да се вози во количка 8)....
    Да почнам со ред...
    Мерак ми прави дремење на сонце, и кога после капење ќе си легнам во чиста постелнина.... Мерак ми прави утринско турско кафе со многу кајмак ...
    Мерак ми прави есенско сончево утро со утринска роса....
    Мерак ми прави мирисот на тазе искосена трева....
    Мерак ми прави чист прозорец (кога нема да ми се познава крпа)
    Мерак ми прави убава храна ...
    Мерак ми прави еден сочен бакнеж в чело за добра ноќ од мм....
    Имам многу мераци...Сега мерак ми прави една насмевка на лицето на бебка :inlove:
    Кога ќе ми постават незгодно прашање одговарам со истата незгодност со која е поставено и ич не ми е гајле :^)
    @Dust кога дипломирав ме бараа да одам на курс за Сомелие во Пивара, глупа не отидов (facepalm) ... А бев во шемата со вината, бидејќи дипломирав на Микробиологија.
    @CameliaMiller јас сум верник но никогаш не сум подарила нити планирам да подарам икона баш заради убедувањето на луѓето.... Тетката ако е верник ќе треба да знае дека икона в спална не се чува, а особено не за машки деца (facepalm) мене кога ќе ми посакаат 'ајде сега за машки да идиме' им одговарам: 'сите наредни женски да се само здрави и живи да се' и после слушам 'ееее даа во право си' , е па сум.....8) и шо мајка и барала да оди в спална, побогу (facepalm) (ми фали смајли шо се крсти)

Не исчитав се ... Не знам за шо се дискутирало, ама ве посетив на темава :D

Останете ми здрави, живи и весели :) се читаме деновиве :):hai:

На Желба, Peco, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.893
    Допаѓања:
    173.475
    Да не мислиш дека те заборавив:D само не бев седната на лаптоп па некогаш ме мрзи да куцкам подолго од тел а и немав проверено цени и услови баш..

Скопје - Турку со визер за моите термини е 5468 ден по човек повратна
    Турку - Хелсинки околу 15-20 евра по човек ќе фати .. значи околу 30-40 за двата правци
    Хелсинки - Рованиеми со авион за моите термини е околу 100 евра повратна...

Или Софија - (преку Хелсинки секако) Рованиеми 550-600 евракис:sweat:

Хотелите се безобразно скапи:sweat: особено за мојот период, декември 2019 ... ама веројано еднаш во живот се оди таму:lol:
    И на мојов и на мене родендените ни се во декември, со тоа што јас сум на 20ти а тој на 12ти и сакав околу родендените да организирам нешто... Ама далеку е декември, може ќе ме откачи до тогаш:rofl:

На Желба, kuc, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.