Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.434
    Допаѓања:
    262.550
    Главава ме боли, имам подочњаци до колена ама пуштив музика да разбијам малери.
    Џабе ми беше надежта дека после вадењето крајници малава магично ќе биде здрава. Од „прекрасниов“ воздух вчера на клиника завршивме. Сега е лигава, плачлива се прашувам само како ќе се дочуваме. Грло црвено, секрет у нос бла бла бла. Знам не е крај на свет ама ептен ми влијаат болести кога ми се врткаат по дома.

Вие имајте убав остаток од неделава јас одам да се борам со чаеви и сокови до подобро здравје :)

На bittersweet, menelele, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.769
    Добро утро
    Да си раѓате деца ако имате услови за гледање.
    Да не дозволите детето да нема никого во животот.
    Сестра, брат..нека си има на кого да се потпре.За лошо за арно, тука се.

Туку уште денес кенкам оти сабота ќе се работи.
    Ќе киснам тука на форумов...тоа ќе биде...во сабота странки не доаѓаат..ретко кој.
    Ќе ми правите друштво ?

На jasna83, Peco, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Морнинг
    ајде на кафе.едно од најомилените - еспресо..штета што на работа немам иначе радно би едно за раздрмување..
    имам едно ѓезве поклон од италија и во него си варам еспресо..кога ќе замириса цела кујната мммм
    а еспресо е вакво имам моментално

Домаќинки имате некоја препорака?:wasntme:

На Val-Dim, Peco, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Dobro utro :hug: vo posledno vreme samo ve citkam ne stasuvam nikako da pisham. Koga veke si gi ogovarame mazite, jas veke go isfaliv vo eden post prethodno, da za rabotliv, vreden e, no ete mene me nervira toa sto koga e sloboden se si naoga rabota, a sakam vremeto koga e doma da go iskoristime da sme zaedno sto e mozno poveke site trojca. Cesto mu velam koga ke me naluti eden den ke si spies vo garaza.
    Tuku gledam i za djambo ste zboruvale, jas se si vikam koga odime Skopje deka ke go izbegnuvam ama ne mi uspeva. Sekoe vleguvanje ne bilo pomalku od 3000 den. Navistina nekogas vleguvame samo da razgledame i ke kupime i sto treba i ne treba. Podobro ic da ne vleguvam oti znam na kraj ke se cudam sto tolku sum kupila za tolku da platam.

На Val-Dim, Peco, menelele и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Manuela.

Manuela. Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2015
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    3.384
    Добро утро:)Ние разбудени сме уште во 07 часот,ова мое црвче кога и да заспие се во исто време се буди.Се чудам како ке издржам кога ке се вратам на работа,цел ден со неа а поручек на работа,ке биде интересно.Туку ние оваа година елка китевме само кај моите дека ние сеуште немаме купено па и ке оставам за догодина иако се радувам како мало дете за вакви празници.Битно сијалички ставив!
    @referentka гледам си спомнала за детето да не се остави само,исто како што сите ми зборуваат ама ајде де уште едно и кредит огромен не оди заедно.Едвај испливуваме сега а што ке биде кога ке пораснат:wasntme:
    Како и да е незнаеме животот што ке ни приреди.Одам јас на тераса ме чекаат кафето и цигарчето:rofl:

На Peco, menelele, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.769
    Точно е дека за дете требаат финансии и дека не е само да го родиш па после да се туфкаш од каде пелени, храна, облека, па ке се разболи па лекарства, а да не збориме за пропратни трошкови.
    Да не се лажеме дека деца безпари се гледаат.
    Но чинам детето ти е бебенце уште..нека помине некоја година тоа ќе те натера да родиш друго.
    Кога станува збор за дете и Господ помага.
    Јас сум за многудетни семејства.Богата куќа.

На jasna83, Peco, menelele и 16 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.903
    Да ме убиеш ако знам каде сум ја ставила елката.Денес се впуштам во потрага ,иако изгледа како оскубана кокошка ќе заврши работа и оваа година.Не ми се даваат пари за елка при толку други трошоци.
    Ќе ја накитам како јас кога ќе се средувам,што вели ќерка ми ,како стар фијакер кога се накити со ѕвонци и тракатанци.

И јас сакам повеќе деца,останав на 2 иако сакав 3 или 4.Ама со оглед на околностите не се осмелив за повеќе.
    И јас сум сама,што се вели нема ни кој искрено да се израдува со тебе,ни кој да ја сфати твоја тага.

Добар и убав ден,којзнае дали сонцево денес ќе не ѕирне.

На Val-Dim, Peco, menelele и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    I mene mi e toa edna ogromna dilema otkako se porodiv. Prethodno si vikav edno da rodam dosta e i bev sto posto sigurna deka ke e taka. Ama sega e podrugo gledam kolkava sreka e, kolku e milo koga ke se nasmee se pominuva, a toa sekoj den si rasne nema da ostane vecno bebe. Ne znam kako ke bide, nikoj ne znae sto nosi utresniot den. Sega zasega nemame uslovi za vtoro za ponatamu koj znae. Imam 29 god. imame nekoi planovi za stranstvo, ako se ostvarat i ako eden den imame uslovi bi sakala. Ama ne sekogas e nie kako sto sakame, vremeto si mine si otcukuva casovnikot nema mene da me ceka.

На Peco, menelele, VladeMila и 8 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.769
    Часовникот нека си чука...имаш време...
    Да си родиш.
    И за тебе како мајка е убаво да имаш покрај себе
    Дај Боже да ти се оствари планот за странство па да си по комотна со финансии

На menelele, VladeMila, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.434
    Допаѓања:
    262.550
    Ми чепкате во болна точка :( Многу сакам повеќе деца, ама понекогаш здравјето мора да биде на прво место. Да не растат без мајка и тоа не бива :D

На VladeMila, ALISA0000, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.769
    Понекогаш не е битна ни елката дали е скубана ни украсите дали се модерни.
    Најважно е дома да има весела атмосфера.
    Јас кога се разведов немав е*ана банка...а ни елка...нит надеж ,,за подобро утре,,
    Ама за атер да децата, да не се осетат поттурнати во тие убави моменти, решив да одам на работа пеш (а далеку...далеку....што да ви кажам).Така купив мало елче накитено за 350 денари. (две недели пеш одење се тоа)
    Направив од станиол звездички па ги лепев по плакари да биде повесело дома.Па направив ефтини колачи и бапнав на маса...

Луничка,...животецот ни носи тешки моменти.Ги преживеавме и живи останавме.

Па сега и деца пораснаа и убав живот имам.Ништо не ми е ,,кусо,,.
    Сакам да кажам дека никогаш не се знае каков е крајниот исход.

На WORRIED.BT, Val-Dim, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    стваро ова Цуци, што збориш?(facepalm)

На monik55, Esmeralda-MD, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

?!?!

На Esmeralda-MD, mareane, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @RainBow кој се има пристап до наши податоци?!

На Eli23, Esmeralda-MD, green.eyes и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    женски ми треба мала помош
    го сакам овој јонизатор на Дормео
    [​IMG] [​IMG]
    ама не е во продажба на нивната официјална страна . Е сега ми останува да видам по продавниците во градовите дали им останало па така да го земам.
    Ми треба помош - дали сте го виделе во вашиот град? за земање имам мој човек низ Мкд , па така околу тоа нема да Ве гњавам.Ми треба само инфо кај сте го виделе?

фала Ви однапред

На menelele, Eli23, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    одма да ти одговорам, мои блиски го бараа деновиве во топ шоп им релке дека веке го немаат нигде и си земаа слично од Горење мислам негде околу 1800 ден или помалку не сум сигурна колку точно, значи овој што го бараш го нема нигде

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    и јас се прашувам истото???????????

На Eli23 и Petar80 им се допаѓа ова.
  18. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.203
    Допаѓања:
    44.096
    @referentka тој е тој муабет. Најбитна е атмосферата дома. И за украси и слично можеш да си направиш дома сам. Треба само желба и идеи нормално . Еден новогодишен чаршав за маса. Свеќи наоколу и ете. Годинава сама си правев украси. За прозорот наместо завеса направив снегулки . За вратата правев сама декорација.
    Не е секогаш се во парите.

На Peco, menelele, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    И за на масата може да се направат декоративни прстени за салфети :) Еве една убава идеја: 12341270_934795043280643_6749314409692729253_n.jpg
    Можете да црпете идеи од интернет. Има и на фејсбук доста страници за ракотворби. Еве една од нив:
    https://www.facebook.com/Hobby-Craft-Art-Galery-931501543609993/

На Val-Dim, menelele, Eli23 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Поздравче друштво :)
    @Eli23 при крај сум и јас,кај и да е ќе бидне :inlove: :hug:за убавите зборови, никогашне се знае што ќе дојде во животот, само мора да бидеме секогаш спремни и силни за нашите деца!
    Аво однос за нив, со оглед на тоа дека едно изгубив, па се триста маки зачнав и еве даде господ дури и со три да се збогатам, си имам сама на себе ветено и си се држам до тоа, према децата ќе се поставам секогаш гледајќи низ нивните очи, секогаш се ставам себе си во нивната положба и се сеќавам како јас гледав према мојата мајка, ги паметам чувствата, топлината, љубовта, гласот, нежноста... и пред се ми минува целиот филм колку брзо помина тој дел од животот, и на крајот останува она што тогаш сум го добила за цел живот. Никогаш не ме удриле, искарале, невредиле, секогаш сум била зеница во нивното око и кога ме прекоруваат сега дека сум биламногу мека, требало ќотече да давам, да викнам, да сум се пиставела и сл. јас не можам да го сфатамтоа, не се согласувам особено со ќотек ма за ништо на светот, дури и се нервирам кога мајки плескаат деца зошто истуриле кафе, скршиле нешто, скокале викале не и одело кафето и сл... а недај боже некој да ми плесне мое дете, тогаш на убиство сум спремна:devil:
    Не знам, можеби грешам,но јас сум за нив најдобриот пријател, остварувачна се што ќе посакаат а е во моја надлежност и можност да им го дадам, и секогаш, во секој момент можам да го гледам светот низ нивните мили очиња:inlove: тек како во нив изгледа мајката :l::l::l:

На anel, Peco, menelele и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.