Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Десната. Левава за ништо не ми служи. :D

На Sexybaby86, Annath, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Си направив пуканки а не е викенд :)
    Има нови епизоди Вил и Грејс на фокс, баш ми фалеше вакво бозаџиско нешто за релаксирање 8)

На Skorpija25, Sexybaby86, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.711
    Без хепи ендинг :|

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.316
    Епа ете така, ни јас не знам зошто, ама немаат апсолутно никаква заштита. Од немукает ли.. човекот си го работел тоа цел живот така, и веќе не му текнува на заштита ли.. не знам што да кажам..
    До скоро работата на брат ми, беше да му помага нему, ама си го научи занаетот и сега и си добива да заврши куќа и сам. Господ нека ги чува само, уморно е, едвај еден-два во месецот слободни ги имаат. Не работат само кога врне.

На Sexybaby86, Annath, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Не сум зборувала ама сега ќе се отворам.
    Татко ми, сите го знаат кај нас како многу работлив човек, или поточно еее тој ли што работи многу или коментари леле татко ти е многу работлив
    Еден ден човек да го остави дома он нема да знае што со себе и ќе стои и ќе тупка и пак ќе најде работа.
    Спие од 8 9 до 1 2 нокеска само и толку
    Многу е чуден
    Работи од негови 4 5 години кога пошол да паси овци и крави низ полињата, роден во сиромашно семејство во штала у пуштен сам на себе башка што се 5 деца.

За него не е ништо лошо и тешко освен смртта јас мислам.

Еве преска ми се јави мумлајки заспа на телефон.
    Денес работел од 5 6 сабајле до вечер до 9.
    Башка 60 годишен човек.
    Работи градежништво односно прави куќи згради цркви и све останато

Работи на покрив без заштита на 47 степени работел овде на кров цели 15 години
    Го следува 500 евра пензија од тука плус прва категорија од кај нас дека работел уште од училиште

Па се преселил како дечак кај нас у комшии и се запознале у двор.

И така бил под кирија тука кај нас.

Кога дојде во италија газдата ги забележа неговите способности оти се забележуваат па го прати на курсеви и доградување.

Денес е во мк, работи и има свој работници и дава у ручек и пиво и баеги пари ама вика нема деца што сакат да работат тешко им било и им се чуди на паметот.

Го викаа лани да дојде 2 години имаше работа на автопатот што ае прави на влезот во италија ама не сакаше сега пак го викаа го викаа и пред тоа ама нешто не сака да дојде ради мајка ми и ради тоа што веќе се отселил па нема поента пак да се сели на стари години.

Зборот ми е мојот татко е херој и мојот татко е навостина работник тој од 14 часа градежна работа одеше нивата да ја скопа тука за да можеме да заштедиме на морков патлицан лубеница диња и све буквално све од зеленчук и овошје и плус да јадеме здраво и не му беше тешко сега гледам кивата у мк исто ја обработува.

Јас велам до сега немам сретнато таков човек.
    Он честопати излага од работа за да оди во институции со малтер и се враќа на работа макар што и веѓата му е офарбана од вар и вика дека не се срами од тоа оти он работи и така му е работата

Инаку и јас имам стручно школо завршено тука и можам многу да напредувам со истото само што во моментот што ми е таков не можам ама не се откажувам и чекам да дојдат моите 5 минути, дете расте здравје има време...
    Па и се си мислам дека ако заминам некогаш кај золвами каде што сигурно ќе ги покажам моите потенцијали ќе се надградам и ќе продолжам со мојата струка оти таму реално можам.

Се друго што кажа @JuLleE се сложувам се нејзе

На Shmizla94, V.odolija, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Лажам, бурек со месо и јогурт утрово. :D

Знаете дека секогаш кога ке прочитам дека некој се бања проверувам што ден е? Се ми оди некако дека е недела. :rofl:

Дали се преувеличува на темава? Да, исто како Јуле мислам дека се подлажнува со цел да звучи поубаво. ;)

За притисок апарат на пуф пуф. Сендо е одлична марка. Ама си треба и баждарење на апаратот. :!:

Јас не работам на овој пазар, ама родителите работат и секој што го цени својот труд и знаење ке каже дека 20 000 се малку пари. Ама па тешко се доаѓа и до тие ако си тазе вработен, а некои професии се исклучително за нашиот пазар.

Кој е за какао?

На friendy, Sexybaby86, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Јасно ми е за наставници, можам и јас наставник/професор да бидам, ако дополагам.
    Ама не сакам, не сум за таа работа :)

Зборував за одделенски наставници и за учители во предучилишна, не знам зошто нивниот факултет се смета како... најлесен?

Мое мислење е, дека во две гранки: здравство и образование, не смее вакви работи да има.

Образовани луѓе ја движат земјата напред, ама кај нас диплома не е исто што и образование. Искривено е се'... не знам дали ме фати депресија, и ќе пројде, или стварно веќе сум дојдена до точка на пукање.

5 години веќе "оправам". Кај што оправка нема... посебно не од некој небитен во тој цел систем како мене.

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Ќе пишував уште за татко ми ажме ми се спие плус знам дека имам мн грешки во постот ама и тоа ме мрзи да поправам.
    Ваљда ми го свативте постот.

Јас не се срамам од ништо да работам.
    Сум берела јаболки со татко ми 3 години додека одев тука на школо, сум чистела, сум пеглала, сум работела тука на шанк исто и во мк работев на шанк додека чекав пасошот па да не ми оди времето за џабе.. сум работела во маркет, сум работела во мк доландс, во кујна..
    Се извинувам што "не знам " да држам пенкало :)

Па кога ќе ојдев во моојт град ме исмеваа ама на мене новачаникот полн ми беше на 16 години со мои заработени пари :)

Еве јавно јасно и гласно кажувам.

Јас кога завршив школо во удине, одевме 2 пати по 3 часа во неделата на пракса, со опрема со униформа со се, одевме и сабота на школо по 6 часа секој ден плус понеделник и четврток плус пракса по 3 часа, земав автобус сега се сеќавам во 6 и 3 минути доаѓаше па одев во удине па пешачев по 15 мин до школо па од школо со гратски на пракса и дома се враќав кога одев на пракса во и 7 ипол навечер а во редовни денови во 3 ипол.
    Средно училиште ова.

Кај нас колку часа се оди на училиште?

Иначе многу сакав како татко ми ама не можав и не можам.
    Пекам по работа
    Во англија чиста среќичка ми испадна една работа малку работа повеќе пари мада што пешачев многу па и за автобуска карта не сакав да плаќам пари.

И така

Кој сака да се смее нека се смее кој сака да збори зад грб нека збори.
    Нели како што вели @lunicka некој мора и да рмба до згрчување на мускул.

Леле се сеќавам кога берев јаболки на норма на 16 години па таа бабата германка беше не ми даваше вода да се напијам, он беше како оса на нејзини 75 години а мојава баба на 70 години не можеше од кревет да стане као да работи турбо.

Работевме и кога врне дека камионот чекаше за роба, буквално вода ми се цедеше од ракавите :)
    А работевме и на 47 степени како што знае тука да биде по 10 часа од кои 20 мин пауза.

И така.
    Ама тогаш бев најсреќна и најисполнета.

Сега чекам малку среќа деновиве и да почнеме да одиме барем се надевам по малку подобра насока за мене и за детето :)

На Skorpija25, mal.ecka, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.711
    Дојди, заедно ќе си пукнеме (highfive)

Не ми се збори на темава веќе.
    Денес измешав еден куп јадења, од бебешки кашички, преку тодлерски посластици, мрсен ручек со сланина и неколку чоколадни зајаци. А да, и месев, па да не останам покусо смачкав една кифла за проба. Сега можам комотно да :puke: Ептен ми треба кока кола да ждригнам, од вистинската.

На Skorpija25, Sexybaby86, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.073
    @NarCis@
    ги дополагаше тие 6 испита или колку беа/И јас ги полагав,што ти требаше да ме потсетуваш,таман заборавив на минати маки и надежи.:|
    Инаку и јас имам месец дена искуство во школо,и стварно е тешка работа,поготово со денешни деца,во градинка е полесно.
    @vitamina
    не ве мазел животот многу.:(се надевам ти ке најдеш полесна ,а платена работа,а татко ти ќе одмори.

На Skorpija25, Yowannty, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Ела си, имам од вистинската :)

Јас си вечерав Брускети Марети спанаќ со Здравје Радово (нај-до-бро!!!) кисело млеко и сега преживарам :)

Нека дојде викендов веќе, умирам за шЉапкање :D

На Skorpija25, Sexybaby86, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Бебешките каши ги дојадуваш или си ги отвараш за тебе :) , за дивно чудо некои бебешки кашички мене ми беа убаво. Дури и од зеленчуковите, ама оние ноќните не хип се посластица :)

На Yowannty, Sexybaby86, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.937
    Тука сум. Учам за утре. И тоа пред огледало. Бог да чува сум знам.
    Држте ми среќа. Ќе частам ако поминам без ниедна грешка.

На Skorpija25, Sexybaby86, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Факт е дека младите не сакаат да работат кај нас.
    Ама и јас кога дојдов овде земав помалку отколку во мкд, ама затоа сега не можам да се пожалам. Трудот се исплатеше.

Зошто да е мајстор, кога може да трча по партија и после да се вработи во администрација за 20 000 плата. Платен одмор, легачење по цел ден на кафиња...

Кај нас дефиниција за снајден е канцелариска работа.
    Секако ќе наследи куќа од неговите, тие со пензијата ќе ми плаќаат сметките, со 20к е цар. Плус жената нешто, абе на коњ е.

Дедо ми работеше турбо како татко и на @vitamina
    Сам заработуваше повеќе од 2та сина. И до 70 и кусур си можеше да работи 6 дена во неделата.
    И јас сакам да сум како него.

На friendy, Sexybaby86, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.458
    Допаѓања:
    190.861
    Шо учиш мор, балет?Рецитал ќе имаш?(hollest)
    Ајде држам, кажи кога да пуштаме (y)

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Јаболки немам берено, ниту ништо земјоделско општо, оти искрено, во сред град сум порасната, па не сум имала ни прилика ни можност.

Ама, како ти што викаш, од 16-17 на сите распусти работев, презентерка, продавачка на штандче, келнерка, чистачка... на факс работев цело време, често доста тешка физичка работа...

И во Америка, таму и шефиците работеа физички, немаше вака билдање на его како тука... епа ако може шефицата да брише купатило, можеш и ти.

Од ни една работа не се срамам, секоја паричка чесно сум си ја заработела.

На Sexybaby86, Annath, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.711
    Мислам 3 или 4 беа. Сѐ си мислам 3. Одамна беше, има повеќе од 10 години. Може и 15.

А за другата, не викаш а? :rofl:

Домашни се. Ова малово не јаде купечки, ептен пребирлива. И дека секогаш правам поголема количина, останатото ми е жал да го фрлам и јас дојдаувам :wasntme: Тие ноќните на Хип многу ги јадев со големата. Срам, не срам, си кажувам. Таа со бурбон ванила највкусна ми беше :$

На Skorpija25, Sexybaby86, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.609
    Мене и општо младината во мое село ни велеа да учиме за да не работиме и да си најдеме работа во канцеларија за да седиме по цел ден.
    Срамота беше да работиме затоа што ќе речеле в село дека немаме пари па затоа работиме.
    Првиот работен ден "избегав од дома" и видоа не видоа не можеа да ме спречат иако беше срамота да работам посебно поради фактот што сум женско.
    Се препрочитувам и се чудам и се радувам каде сум сега.

На mal.ecka, Sexybaby86, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Не. :devil:
    За таква Вајлд да си ја викнеш :rofl:

На Sexybaby86, Annath, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.073
    Јас бев размазена,немам работено на 16,17 ,амбициите малку покасно ми се појавија,сега работам многу,ваљда карма во младост што не работев.:D

На Skorpija25, do-re-mi, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.