Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добар ден дечки да ве поздравам, како сме денес
    Дечки што е финтава со податоциве нешто читам закани, злоупотреба на податоци.

На Peco, Eli23, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Го нема никаде. Јас го барав. Ќе имале нов производ, овој веќе не.

На DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  3. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Што е работава? Не сум во тек?

На DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    [​IMG] еве ја елката Луничке хаха

На Cka, Peco, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.434
    Допаѓања:
    262.550
    ^Оваа е за со деца до +-3години :D

На Peco, bittersweet, Esmeralda-MD и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Cuci81 напиша:
    Nekolku od vas me spomnaa, pa da vi se javam deka sum tuka, ve citam koga mozam.
    Vo eden den na forumov pretrpev perverzni navredi od edna licnost, koi samo primitivec od planina simnat i od volci izrasnat moze da gi smisli. I zakani po licna bezbednost od druga licnost, na koja sto ednas i dadov sansa. Sega koga ja prokocka ivtorata resiv deka so mentalno nestabilni licnosti nemaat mesto vo mojot zivot.
    Mislam deka galapce ima pretrpeno nesto slicno pa moze da me svati, a site ostanati vnimavajte da ne im stapnete na zulj oti ne znam kako ama poseduvaat so licni informacii.

Ни јас но ова го прочитав, и кога има вакви нешта незнам зошто јавно не се изнесат од кого закани, злоупотреба на лични податоци и сл.

На Eli23, Esmeralda-MD, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.964
    Допаѓања:
    203.364
    Добар ден! :D
    Прво, честито слави и имендени на сите што слават, за многу години нека е!
    Второ - моник, побрзо да се опорави татко ти, бидете вие покрај него. За среќа не било полошо.
    Трето, не ми се доаѓаше денес на работа... вчера фино си се одморив... оставивме дете дома и сами со мм низ Скопјево :D во тоа Џамбото јас дете не носам, јазик како не си прегризав кога реков да одиме таму набрзинка... која црна набрзинка, без два саати дремење на каса не излегуваш од таму (facepalm)
    Небитно, другото беше ок, ама воздухов луѓе, воздухов :worried: не знам како сме живи воопшто... оваа маглава па колку не ја сакам :( ама немам избор, засега... одвај чекам за викендиве да се мафнеме од Скопјево.

За лични податоци - јас колку што знам, секој може да ве најде по ИП адресата ако не сум грешка... ама не знам толку многу за технологијава, сепак. А за злоупотреба на лични податоци - ах, па толку им сече... нека се замараат кога немаат живот за живеење.

Убав ден друштво! :sun:

На Val-Dim, anel, menelele и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Ахам. Епа си има луѓе кои многу серизно го дожувуваат виртуелниот свет и кои немаат попаметна работа, па претураат уздужи попреко и се играат детективи, копаат информации, споредуваат чии баби на исто сонце гаќи сушеле, па по пат на претпоставка можеби и доаѓаат до некој заклучок кој е кој на форумов. Ако толку им е од егзестенцијална природа и животна важност таа информација, слободно нека копаат и изиграваат Колумбо. Ова не е првпат на форумов. Колку манијаци до сега се прошетале низ нашите постови јухууууу.

На anel, Peco, menelele и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084

На Peco, ozbilnazena, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.176
    Допаѓања:
    221.953
    Добар и убав ден на сите..

Гледам сте почнале муабет околу вистинските вредности за животот па еве да си се искажам околу ова и јас, верувам дека скоро секој би посакал многу дечиња, убав и исполнет живот а пред се финансии и добра егзистенција, но одговорот на сиве овие прекрасни и бесценети животни вредности е тоа што не секој а скоро никој во денешно време не може да си го оствари тоа па колку год и да го посакува.
    Светот секојдневно ни оди се подолу и подолу толку колку што овие технологии одат погоре и погоре, научниците сакат да си завршат работа а притоа верувам дека на никому не му е гајле што ќе стане и би станало со светот и луѓето. Денешницава е страшна, секој се бори за корка леб и убав просечен живот и секој би посакал нешто повеќе, но колку тоа ни го дозволуваат можностите е друга приказна која многупати ја прикриваме сите ние со рацете бидејки ако се мисли и разглабува во нечија глава последиците од страв и депресија не ни бегаат.

Јас сум за многудетно семејство и исполнет и турбулентен живот, но ако се нема приход како?!
    Децата си бараат внимание, љубов и пред се многу приходи што не секој може да си приушти па да така остануваме со ниско исполнети желби и помалку дечиња како резултат на сево ова коешто не опкружува таканаречениот модерен свет каде што сите сме нашминкано полни а душевно празни како шуплина.

Секој си дари за себе онолку колку што му е можност крај краева.. и секој си знае за себе што прави и како прави, предрасудите и малограѓанштинава од народот е подла и мизерна, но никој не се запрашал два пати пред да проговори и суди дали тој некој си има некаква мака или пак од аздис си ги прави маките, што и не верувам во тоа, но на секого му е полесно да го сваќа неправилното а да молчи пред иаправното.

@galapce не дозволувај твоите желби и соништа, твоето исполнување и светлина да згасне со твојот страв и траума којашто си ја доживела.. животот понекогаш а и често секогаш на сите нас ни дари вакви болки и трауми за да се справиме со нив.. свати го ова како тешка борба со којашто си се изборила и си продолжила цврсто да продолжиш да одиш низ патот наречен "живот".. не значи дека истото ќе го доживееш и тоа воопшто, животот е ризик и се е ризик ако не ризикуваме нема да добиеме ниту да се усреќиме.
    Сево ова ти го пишувам бидејки си многу паметна и човечна личност, а јас секој твој пост ти го читам од збор до збор и се куражам и уживам во твоето напишано.. искрена си и демостративна личност и честопати се прашувам како ли ти дојде на памет дал ова или она да го напишеш.
    Да така уживај во животот, и нека не те биде страв да се збогатиш и просветлиш, се е ризик па така и ова.. преброди го стравот и ако посакуваш не се плаши да ја оствариш твојата желба.

Сите си имаме маки.. кој вакви кој онакви но сите го доживуваме истиот живот и газиме по истоте трње.. и јас би сакала многу деца.. еден е господ нека дари онаму кадешто секој посакува.

На WORRIED.BT, Val-Dim, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Добар ден и од мене:)
    Само Ве читам,немам време да шкртнам нешто.
    Фини муабети сте фатиле, ама некако тешки за вакво ладно и тмурно време...

На menelele, Eli23, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.176
    Допаѓања:
    221.953
    Луѓе сакав да додадам околу безбедноста и она што го кажа цуци баш ме заинтегрира. Не е фер реин да ги бриши ваквите постови и да се прави како ништо да не прочитала и да не е било, не е фер спрема сите членови на форумов оваа индеферентност поготово кога се работи за вакви ситуации а како врв на се коментаров на цуци да биде избришан. Заслужуваме да знаеме што е работата нели?!

На anel, kukla21, ALISA0000 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.308
    Допаѓања:
    68.053
    Никој нема пристап до податоците, само администраторите, односно Михајло и Билката.
    За заканите мислам дека се разбравме со членката, ако некој има некаков проблем од тој аспект го замолувам вднаш да ми пише.
    Плус, возрасни луѓе се на темава, и јас малку се изненадив од некои расправии и уште еднаш ве замолувам доколку не можете да комуницирате со некој ставете го на игнор, навистина нема потреба да се уништува темава. :)

Јас ништо по дома не накитив, сакав да си направам една елка од книги, ама за жал малечка ми е библиотеката и немам доволно. :(
    Една ваква сакам:sun: Ајде, можеби догодина. Ќе имам и бебешки книги и сликовници за редење.:lol:
    Нека им е среќна славата на сите денес, ви посакувам убав ден и убаво расположение.:hai:

На Val-Dim, anel, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден на сите :hai:

И јас сум за многудетно семејство, арно ама не знам до каде ќе бидат можностите, со оглед на тоа дека наскоро ќе правам 36, а имаме само едно :| За второ сме одлучиле дека ќе имаме, нормално ако е се во ред и ако можеме, ако не ме претркала мајка природа :D Ако не, нека е живо и здраво црвчево што го имаме.......иако најголема желба ми е сестра да има. :)

@danichap , среќен пат и убав помин :hug:

@Bozica1980 , @Annath , ајде на гости кај малиот мој на свеж и чист воздух :hug:. Покрај купот други работи за кои вреди местово на прво место за мене е чистиот воздух, мислам дека доволно е прозор да се отвори и да се исчистат плуќа, не па долги прошетки во природа :) Дури од кога се доселивме овде вистински го сфаќам благодетот на чиста и незагадена средина.

Пак се појавија детективите и разузнавачите, а? :envy: Премногу слободно време никогаш не е добро, барем во нешто попаметно нека се искористи.

На anel, Peco, menelele и 12 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.769
    Лошо е кога некој има многу слободно време..па и кога незне што со себе.
    Плодна почва за да си ја труе душата.

На ♡BuBaLe♡, menelele, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Што се дешава, не сум во тек некако или не сваќам јас што се случува. Мадам Рефке ќе бидеш ли љубезна на ова мутаво момче да му појасниш

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :?::?::?::?:.......

18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.430
    Допаѓања:
    279.788
    Здраво на сите.За такви луѓе кои испитуваат се и сешто се мешаат во приватноста тоа се само исфрустирани особи со кои ама ич не се замарам.Не е убаво некој да те препознае ама па сега и да е така ништо лошо не правиме си муабетиме си оговараме мажи,свекрви роднини,загаден воздух(а политичари не тоа не смееме).Стварно ми е смачено секаде да внимавам што че речам што ќе пишам дури да ти е страв и мислите некој да не ми ги чита.
    За деца навистина ако си пред се во здравствена можност греота е да се остане со едно дете.Пред се токму поради тоа едното.Иако сега не сум блиска со братми и повеќе имам мака од него отколку среќа сепак никогаш не зажалив што ја убедив мајками да го роди.Имав 8 г.ког се роди и стално мајками ми префрла да не сум брала јас немала да раѓа.
    Јас пак едвај го убедив мм за второ а па за трето ич не сака да чуе.Но да бев навреме со станбено прашање решено и сигурна плата сигурно ќе си родев трето.Најсреќна бев кога бев бремена и додека ми беа мали децата. Изморена но исполнета и среќна.
    Често работата ме среќава со луѓе од повеќедетни семјства а во потешка финансиска состојба.И знаете што децата многу се среќни,гладни битно не се голи и боси не .Е немаат сите детски соби,немаат модерни телефони и лаптопи ама среќни се многу повеќе од другите кои незнајќи што се имаат стално им фали нов телефон,таблет,оригинал старки...

На Val-Dim, anel, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Добар ден и од мене.Пијам машко кафе и правиме договор за викендов што следува,некако без мерак мие заради ситуацијата со татко ми ама ми рече ако неодам ако откажам ке му било потешко.Среќа што сум мажена на две мин од моите па сега одам сабајле,поручек и навечер да си поседам со татко ми,му треба моабет сега ,неможе да се помири со тоа што му се случи ама мора да се навикне со тек на време.Една девојка тука кажа:Мајка сие Мајка ама и Татко сие Татко.

На anel, Peco, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.876
    Допаѓања:
    101.903
    Сармата ја бапнав во рерна , испеглав и досушувам алишта ...елката ја најдов , е сега уште да ја накитам.А вечер ќе правам лампиони од сијалици ама тоа после вечерата.Ако личат на нешто ќе ги сликнам да ви ги покажам.
    @galapce мислам дека ниедна бременост не е слична а ни породување.Затоа нека пркне малиот и ....пиј повеќе КК.Секое семејство барем 2 деца нека има а тие што имаат желба за повеќе , само напред.А не ми платија од Владата , чесен збор.
    Јас не знам што е ова со податоци и вознемирувања.
    @Cuci81 може и да го смени никот ама зошто? Признавам и јас еднаш бев вовлечена во некој јазол дури не се освестив и си реков-глупачо дозволуваш да манипулираат со тебе.Не знам како имаат време и живци да копаат и да склопуваат коцки.
    Така да @cuci81секогаш можеш да пријавиш кога некој се осуди да те навреди.
    Туку да гледам филм или да читам книга , дилемава е страшна.(facepalm):rofl:

На anel, Peco, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.