Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Спреми си од вечер на купче сѐ што ќе ти треба и прочитај го упатството. Ако треба и напамет научи го :lol:

mareane, Mr. Right, dunika and 8 others like this.
  2. kikin

kikin Популарен член

Леле , уште не можам да сфтатам колку брзо се полнат странициве. Дома сум, на боледување, и пак немам време да ве стигнам. Не знам, не ме бива за форум мижеби :wasntme:
    Се изначитав вчера еден куп страни за тетката и иконата, и таман полнаа други теми, си легнав:D
    Вчера праев кифли, ноќта, стомак тежи нозе болат, и нормално, ја утнав некаде па излегоа сплескани кифлиња.
    За занает сум повеќе (нели, виза е за Германија:rofl:). Се зезам. Од искуство дома. Со мм имаме иста струка по факултет, јас работа по струката а тој одлучи да батали таа струка и да си работи по занат. Со ќеф работи и искрено, се слулува во два дена цела моја плата да ја извади. Ама да, работи, доаѓа некогаш каснокога јас веќе спијам.
    Друго што да кажам, ќе фарбаме јајца утре, дојде Велигден, летаат деновоте, ќе дојде време да раѓам уште малку:worried:
    Убав ден лејдис енд џентлмен.

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Најреална си ми. Ти @Annath и уште неколку членки!!!
    Во врска со муабетот погоре.

Како што реков, сит гладен не верува. Јас не знам како е по скопје оти не сум била точно 10 години во скопје но знам дека мои пријателки и познанички шијат за по 10 000 илјади и рестот го враќаат на газдата, за конец чистење што очи ќе ти испаднат е точно 6000. Маркет 9000, има странски фирми за по 15 000 грото таму одат да работат се додека чекаат виза или бг пасош или некој да ги спроведе странство. Па заминуваат.
    Неколку души се во тигри и волци па се сметаат за најбогати кај нас, ова се зборувам за мојот град.

2018 замина цел авион млади од кај нас во норвешка, лично знам најмалку 10 души што еден пријател прво замина па си повлече друштвото, кај да е и жените и децата ќе си ги земат, а после тоа ми кажа кумата дека уште отишле норвешка.
    Нова горица словенија е преплав со луѓе од нашево гратче, пијамонте доле лојзињата преплав од нашинци . За да после 10 15 години еве си земаа и свое тука и кај нас изнаправија куќи само што во куќите никој не живее..
    За германија да не зборам колку заминаа еве сега и другарка ми ќе замине во јули мислам рече.

Кај нас да не претерам ама 70 посто бг пасоши имаат рестот есо визи ама тоа одамна земаа па остануваа на црно сега тешко тие шеми.. ептен е стегнато.

Значи во мојот град не е добро далеку е од добро не можам да замижам и да кажам дека е добро кога е лошо, кога едвај паралелка е во клас а ние бевме по 3 на времето па и 4 ри.

Мене ми е криво што вика маж.ми за кого ма да си одиме со кого ќе седнеме со кого ќе.се видеме?
    Вика ние сме 17 другари, мк се само 2 јца третиот за жал почина што беше мк.

Што вика мареане зборот ми е се ислелени сите, освен пензионерите и тук таму по некоја младина што или живее океј или едвај крпи.

Сакав да ви кажам имав една другарка 27 години убава здрава права со потенцијал не сакаше да работи земаше 100 денари секој ден од мајка и за на кафе и цигари а мајка и во конфекција, па со мене исправаше криви дрини а тие најгласни се секогаш.

Луѓе, и тука е далеку идеално, секогаш се нешто фали, секојдневно проблеми и така натаму да не набројувам. Грото плаќаме кирија, другите земаа ама имаат исплата до 70 годишна старост, ама битно се трудат. Пари од небо нр паѓаат се бара макотрпна работа, паузи кафиња цигариња тоа реткост е.
    Ама сметам дека ако двајцата работат дека се живее солидно добро па и накај супер.

Познавам лично безброј луѓе што живеат супер и имаат било чистеле или саделе лојзиња јаболки итн.

Колку толку системите повеќе фунционираат. Еве лековите докажано подобри, докторката успеа да спречи на детето да пие антибиотик прстот пекурка му беше немше спас ама со прашок во вода поминавме само.

Татко ми затоа викаше ој керко да си кцкаш со мене некој месец ем паричка ќе си земеш ем ќе си стекнеш навика за работа.
    Нема никогаш да бидам ни приближно како него, ама сакам да се борам...
    За мене идеален и исполнет живот е живот со здравје да си работи човек дете во школо градинка. Тоа е стандарт.

Еве, имам куп нервози тука и негатива во моментот. Вчера се карав цел ден у ми фучеше главава ама и со огромна причина.
    Ама бар 13 та 14 та плата дечки додатоци бонуси има.

Нафрлав све во постот ама нема врска, тоа сум си јас и мој став изграден врз темелот на мојот живот
    Од друга страна па и сите сте си во право што си искажувате за себе оти ској нормално си поаѓа од себе и сопствениот живот.

Ајде убаво денче!!!!!

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Добар дееееен :)

Денес пак хпл, ама добра сум.
    Дали дека апојте со време порано ги испив, или се помирив оти тоа е тоа... не знам :D
    А може и оти сонценце има :sun:

Јас ја сакам пролетта, ваљда оти не сум алергична на полен :D Да ја прашате мајка ми на пример, низ две кивања и неколку солзи, ќе ви каже дека едвај чека да пројде :)

Задутре ќе се шЉапкам, ах, фрајдеј кент кам сун инаф :inlove:

Ако не постирате јајца овде, не ви се важи, така да си знаете. Јас нема да фарбам, татЕ таа работа, па ќе сликам :)

mareane, Mr. Right, M&M and 20 others like this.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Вие ранобудните да ми кажете во колку се разденува наутро?да знам да навијам аларм:lol:

mareane, Mr. Right, M&M and 15 others like this.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Денес во 5.38 изгреало. Утре отприлика тоа време. Абе во 5.30 сите тука да се пријавите 8-|

7. duffi

duffi Форумски идол

Хај!(fingers)

Јас ќе си продолжам со старата тактика , вапци си во 00 и легни си.:D
    Отвараат денес Жито кај нас. Ќе има две касетки 60 јајца за 150ден. Ќе има тепачки за јајца сигурно. :D
    Па и времето е убаво, пензионериве први ќе бидат.

Пролетта најубаво годишно време ми е . :sun: Настрана што оваа пролет е климактерична.
    Море сакам сонце, да се печам, шлапкам во вода, да пијам некое ладно коктечле, во позадина да шуморат брановите.:d:
    Ладно не сакам оти и онака нозете и сред лето ми се мраз.

По тоа што го читам заклучив дека ние сме веројатно еден од побогатите градови во внатрешноста. Мм вчера се врати разочаран од Битола и секогаш го повторува истото за таму, колку се жалат луѓето. А важел за еден од побогатите градови во минатото. Штета во која насока се движиме.

8. WildMk

WildMk Форумски идол

И шо ќе прајме?
    Ќе вапцуваме јајца?
    Какви? :lol:

mareane, Mr. Right, M&M and 12 others like this.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Амаа нели пред да изгрее сонцето.
    Кај нас во 6 и 13 пишува јас ќе станам во 5

mareane, Mr. Right, M&M and 10 others like this.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Стани си околу 4, дур се расониш, брзо се разденува.
    Ја ќе легнам со бебе во 21 вечер, па ќе станам накај 1. На сигурно идам, зашто момава знае и до 6 да спие, а тоа е касно.

11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Од кокошка и црвени. Вајлд, не ми прави незгодно :$

Во 5.30 со направени јајца. Ти ќе си поспиеш :envy:

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Црвени :)
    Мене од што ми се ладни ме болат.
    И тоа по цел ден ми се ладни еве и сега. А кога легнам ако не ги згрејам не можам да спијам.

Епа така јас сванав дека во 5 ипол треба са станите
    Јас планирам во 5 таман ќе е

Last edited by a moderator: Apr 24, 2019
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ќе станам и јас околу 5.30. Најкасно 6 :bandit:
    Ако се фарбаат стварно пред да се раздени, ќе одам и јас на тактиката на @duffi :D

mareane, M&M, Mr. Right and 16 others like this.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Абе во 6 имаше сонце денес.

Attached Files:

mareane, Mr. Right, dunika and 10 others like this.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

А се важи ако фарбам после 00.00? Морам ли да легнам претходно па да станам, аман :D

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Не мора да легнеш, јас после 00.00 ќе фарбам. Ќе гледам тв легната. Секако си полежувам 30 - 40 мин и кога ќе заспие бебе.

mareane, M&M, Mr. Right and 14 others like this.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Ако некој ме разбуди во 5 сабајле за јајца, модри ќе му испаднат :rofl:
    Се зезам. Никогаш дома не сме фарбале јајца во четврток, ниту верувам ќе почнеме. Јас не сум религиозна, а на мајка не и е пренесено така од домата :)
    Добар ви ден.
    Цуцкам кафе саат време, деновиве многу ми се спие. Порано се разденува, пред еден месец фаќав изгрејсонце, сега кога одам за на работа веќе е високо излезено. Штета, баш ми беше романтично :)
    Како му се радувам на празников дека неработни денови, башка и споивме :mm: не знам што попрво да правам, каде попрво да одам, или да земам да се изнаспијам. Ај денови се, ќе има време за се.
    Платата ми е за никаде, работата исто. Веќе не се ни замарам. Каков е животов, не ми се труди веќе за пари. А без пари, ништо...

mareane, kikin, Mr. Right and 25 others like this.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Пази да не те пријави некој во црковна инспекција :rofl: Прави си како ти одговара. Јас и да се успијам, не се притресувам. Сакам само на ќере да ѝ направам мерак :inlove:

mareane, kikin, M&M and 18 others like this.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

:rofl: Ја па што сум по адетите, глеаш појма неам од животот, ама дека првпат ми е, па да биде „по прописи“.
    Абе ако се расонам, ќе станам. Ако не, после работа попладнето ќе ги фарбам, голема работа. Не се притресувам :)

mareane, M&M, Mr. Right and 14 others like this.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Ти бар го погоди денот. Ја си викав дека имам време до задутре.

mareane, Mr. Right, dunika and 11 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.