Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Забораваш дека за малку минатата недела ќе фарбав? :tmi: :bandit:
    Која од која сме Теди :rofl:

2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Подобро наспана да фарбаш јајца, отколку во 5 сабајле да ти паѓаат тенџериња, да ти се истури бојата на бели плочки, и да видиш во фрижидер дека немаш јајца :tmi: Не е од лично искуство :x

Skorpija25, mareane, kikin and 19 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Без потресување кој кога фарбал јајца|(
    Кој кога може-тогаш да си фарба.
    Ти за јајца кога фарбам може се потесуваш, ама пак јас се потресувам за тебе за тоа колку пати неделно чистиш со правосмукалка:D....секој си има свој ред ради мир во куќа и нека си тера така (ова онака паушално , зашто ми здодеа од нечии правила).

Ај секој свој двор нека си мети и нека не прераскажува кој бил верник а кој неверник:puke:
    Исти случај како онаа МАЈКА-НЕМАЈКА:tmi:.

И за лажни профили и за лажни искази ич да не се секирате и чудите, зашто и лажни луѓе и лажни насмевки и лажни ветувања и лажни надежи и лажни пријателства....се е лажно околу нас.

И јас не сум иста дома и надвор.
    Надвор сум лажната, ама дома сум си онаа-Рефа:)

Дали вие сте истите дома и надвор?
    Дали исто се однесувате?
    Дали исто зборите?
    Дали сте надвор природни исто колку и дома?

4. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Јутрич,

За мене почна одамна ама сега викам ај да пишам...

Гледам зборите за велигеднскиве јајца, јас вчера собрав сила (многу ми се спиеше) и ги препремив креп хартиите за вапцање.

Вие која техника ќе ја примените? :D

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Не мочам со отворена врата во јавно ВЦ, како дома...
    Другото.. прити мач, исто е

mareane, M&M, Mr. Right and 20 others like this.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се задавив со вода :rofl: Зошто си толку мрдната? :rofl:

Sandrin4, mareane, M&M and 16 others like this.
  7. referentka

https://forum.femina.mk/threads/Велигденски-јајца.5632/page-52

На долго и широко има овде:)

M&M, gjoker4e, CameliaMiller and 7 others like this.
  8. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ви ден и од мене.Иста сум Рефи и надвор и дома,не ми иде памет знам:tmi:.Сум работела физичка работа години,слабо спиење,трчање,не сум од оние лежи лебу да те јадам.Сега сум дома,но пак не можам да си лежам,се нешто има за работа,но не можам со тоа темпо како некогаш,баба бре.Со лева пишувсм оти ракава две небаре во едно,толку оток имам.Јајца фарбам пред изгрејсонце,некаде околу три сум во готовс,дури да се сварат офарбаат таман.Не наметнувам никому ништо,кој како сака така нека прави,само со лошо кон други да не е.Се распишав,а пола сат ми отиде со левава дури букви згодив,пиши бриши грешки:D

10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Ау да бе, ти беше тоа.:rofl:
    Барем ќе ти беа сега спремни.

Mr. Right, boomsleng, dunika and 12 others like this.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Абе кочете малку еее, човек не може на ред да дојде да пише нешто :rofl:

Ај добар ден.
    Умрена сум за спиење деновиве, преморена сум па немав сила ни да пишам ни да мислам.
    Со големата видов што е варичела во права смисла :envy: Колку што малиот помина без чешање и исип, толку големата е омалаксана и преисипана и премногу ја чеша, па врти сучи само мачкам со пудрата за да ја лади и смирува :worried:

Вчера сте ја начнале најтешката тема. Уста не ми се отвара за вработување и плати па затоа најпаметно ќе биде да ја прескокнам зошто само ќе се изнервирам.

Од годишни времиња пролет и есен најмногу сакам. Лето ми е ок само кога не е прежешко па да треба да се борам за малку воздух, а зима сакам само кога има многу снег, толку :D

Со јајца сум обезбедена, после ќе одам да си купам бои па ноќеска ќе уклучам аларм да ме буди. Ако станам ок, ако не паа, да сум жива и здрава :D

Ај одам пак у бубањ, вчера и програм и мејлови ми беа укочени па денес да надокнадам.
    Убав ден друштво :sun:

Skorpija25, mareane, M&M and 23 others like this.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Сакате да ве будам утре сабајле ?!:emo:
    Јас во 4 ипол станувам . Планирам маж да пратам вечер кај мајка му да си спие ,јас на раат сабајле да си роварам по куќа ,да си тропкам:o
    Одвај чекам да почнам со фарбање . Само се нервирам ,камерата на тел не ми работи ,не ќе можам да ги сликам јајцата сервирани на маса . Ама ќе пуштам фотка после 15 ч ,кога маж ќе се врати од работа ,со неговиот ќе сликам . Евентуално ако ги завршам до пред 07:00 ч:)

Јас сум една од ретките која што во никој случај не би отишла во странција. Фала богу имам средно со кое уште вечер можам да се вработам , 18.000 би земала во секое време . Со факултетот многу повеќе доколу би нашла работа на струка . Ама за него треба дебели врски . Не дека ги немаме . Имаме за таму ,ама не сакам да работам ноќни смени ,дежурства ,празници ... 'Машка' ми е таа работа :)
    Абе, за све си имам оправдување ,само и само да не работам :x

Одлучивме сабота Штип да одиме. Недела вечерта да се вратиме . Малку ми е шубе првиот ден на Велигден да ручаме кај моите ,обично на вакви празници први испочитувани се неговите ,па вториот ден се оди кај моите . Ама па , не е грев малку да промениме мислам :$.
    Ако се лутат нека им стои .
    Маж вика многу сум се замарала со прв ,втор ден . Кога ќе размислам па и во право е .
    А баш фина дружба организирав за во сабота во Штип . Сите другарки ќе се збереме. Која сама ,која со дечкото ,која со сопругот , која со пријателката :).
    Уште вчера му кажав на маж да не е помислил на повеќе од две чаши алкохол . Јас ќе бидам таа која ќе 'претера' :). Оти ние двајцата не сме за и двајцата да шЉокаме. Еден мора да е трезен :D

Гравче ставив да варам .
    Едни пријатели ни донесоа колбавчиња од диво месо ,па да ги пробаме .
    И зелките во фолијата ни стасале за берење .
    Уште да ми скине дедото и сичко е на ред :)

Убав ден друштво :f:

13. referentka

Да се разбереме....не дека се менуваш надвор, не дека и гласот ке го смениш ама...
    Дали колку што сте си слободни дома сте слободни и надвор во однесување

Skorpija25, mareane, M&M and 19 others like this.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Зависи каде надвор и со кого. Во принцип, не сум толку слободна.

Skorpija25, mareane, M&M and 15 others like this.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Зошто шубе?
    Ние решивме да се „споиме“ овој празник. Секогаш одиме дента кај свеки, наредниот кај мајка ми. Овојпат секој ќе направи по нешто и ќе се збереме сите кај нас дома (ние тројца со бебка, свеки, мајка ми, брат ми и снаа ми). Има ли поубаво? :inlove: Двајца засекогаш ќе фалат, ама тоа е. Битно е да сме заедно тие што сме тука :)

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Првите 5-6 години, може и поќе, одевме Битола за Велигден... обавезно.
    Имам убави спомени од празникот и многу сакав тие денови да сум таму...
    Не се побунија ни маж, ни неговите.. не ми ни текнало да мислам дека е 'несоодветно' до сега...

Го прашав маж ми, за да не бидам пристрасна во одговорот, и ми рече дека за некои работи сум поинаква надвор.. На пример, кога некој ми зборува, се правам дека сум заинтересирана, повеќе отколку што навистина сум (не со секој, си знат тие шо навистина сакам да ги слушам)

mareane, M&M, Mr. Right and 18 others like this.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Немој да си се кажала кај родбава од запад, недомаќинке низаедна :D

Тате почна да фарба јајца во четврток кога се пензионираше :) Претходно мајка во сабота фарбаше, на никој пред работа не му се стануваше во четврток :)

Е, кога си пензионер, имаш време за се'. Па очекувам утре јајца, таман у комшии да си однесам :)

Околу адети, еден Велигден бев во Берово, ама таму не се кршат со јајца во црква. Па јас и дм сами си застанавме до една канта, се кршевме, лапнавме јајцата, фрливме лушпите. Малце чудно не' гледаа дека со соларник шетавме :D

mareane, M&M, Mr. Right and 23 others like this.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ептен убаво така ,сите заедно .
    Ама ние сме во различни градови.
    Моите па ич не сакаат на вакви празници да доаѓаат . И некако 'правило' е помладите да одат кај постарите :).

Не дека ќе се побунат овдешниве стари ,ама знам дека нема да им биде се исто . И тие едвај чекаат празник овој мојов да ги удостои и да поседе кај нив час-два . Иако сме во иста куќа ,скоро па никогаш не им оди горе да поседе или да ручаме со нив . Нон стоп му зборам дека е греота ,ама таков е . Ќе ги ѕирне пет минути и правац долу .
    А кај моите со мерак оди . И на масата седи со часови . Многу му оди муабетот со дедо му :D

19. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Нема да станам сигурно пред изгрејсонцето, нема ни да се обидам, знам дека ќе исклучам аларм, може после 12 да фарбам ама у 5 сабајле сигурно не.

За ручек на празник битно ми е да се собереме, кај кого која ден не е важно. Се организираме јер не сме само ние во прашање, секој има фамилија и од ,,другата'' страна,

Однесување надвор и дома не ми е исто, дома знам да откачам, да се однесувам ептен слободно, надвор сум си стегната.

20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Секако дека не.
    Би било чудно да зборувам надвор како што зборувам дома. Или да се однесувам како што се однесувам дома.

Дома знам и гадничка да си бидам.
    Да брцнам во уво, да си пуфнам, да седам со скинати хеланки и ич уво да не ме боли, да не ми се депилирани нозете и лабаво да се шетам во фустан.

Да зборувам што ми падне прво на памет без да премерам и размислам.

Верувале или не, на темава јас сум јас повеќе, него во било која реална, во живо ситуација :)

mareane, M&M, Mr. Right and 17 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.