Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    137.257
    Тоа со јајцето и викање бело, црвено, дебело го паметам и уште од мала бев против таквите работи, исто и сестра ми, штом ќе тргнеше мајка по нас со јајце одма следеше вриштење и викање ,,бегаааај'' ,,не ми прави такааааа'' ,,тргни сеееее'' ... мислиш со нож идеше по нас, не со јајце :lol:
    #траумиоддетството

:nod::nod::nod:

На Желба, Mr. Right, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Моите не ми дозволија средно ветеринарно да одам оти тоа било за двојкаши :)

Уште сакам ветеринарен техничар да бидам.

Колку стереотипи имаме, општо...

На Желба, Mr. Right, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Ќе си учевме заедно и ќе си одевме на пракса заедно:inlove:

На mareane, duffi, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Дааааааа :)

Не можев да им објаснам дека не ми е гад од крв, пошто "ме плашеа" со - ќе пораѓаш крави. :D

Хир ај ем, не пораѓам крави, ама 0% проблем имам со човечки/животински телесни течности, туку сум заинтересирана секогаш кога нешто "такво" се случува :)

На Mr. Right, mal.ecka, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Те преобожавам значи :inlove:

:rofl::rofl::rofl:

аааа Мале!!
    Ја сум ве блокирала :$

:rofl:

До сега се расправав со овај дебелиот да се префрли в спална!!
    Значи ќе го отепам некој ден!!
    Жими се' !! :@

Ај сеа да ве дочитам убо, па после ќе додам пак.. ако имам нешто за додавање :lol:

На Sandrin4, Mr. Right, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.854
    Допаѓања:
    99.519
    Хир ај ем, просек 5.00, запишав гимназија, завршив наука. 10 год диплома за украс, пред неполн месец почнав да си ја осознавам струката допрва. Ама од газот ми се иде да си каснам што не си завршив средно сестра. Работа колку сакаш. И тука и надвор. А толку сакав...ама не, ќе ме украдат мене ако ме пратеа средно во друг град да учам:headbang:.

Цел ден гледав во групата за превоз за утре за дома некоја кола, никој не објави. Само што си купив автобуска карта, оп, еве кола за во пет:smoke:. Ем4е несреќо, за каде ли си ваква никаква(facepalm).

Треба да се баЈнам. Ме мрзЕ. Ногу(tumbleweed).

На Желба, zhap4e, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Јас за хемија сум ТАПА!!
    Мислам.. 5ка имав тогаш, ама како тебе, со отепвање од учење!

И сеа... не мом да речам дека не чинеа професорите.. Сите фини беа и солидни во работата, ама таа прва шо ми беше по хемија, кога учевме за валентност на елементите, ни рече дека тоа било најтешкото за разбирање во хемијата, и дека многу ретко учениците кои до сега им предвала (а имаше скоро 60 тогаш), разбирале воопшто за што станува збор.

И си го врзав јас то в крпче, и валенција не знаев до пред некоја година!
    Ко од радозналост седнав, баш да видам, шо е толку драмата со валенцијата!!

Големи тикви!!
    Колку електрони се вретеле околу јадрото на атомот!!

А јас притресување децении... оти 'не се разбира то.. тешко е' |(

На Желба, Skorpija25, Sandrin4 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.430
    Допаѓања:
    190.694
    Дури сте уште кај црвено бело дебело и училиштата, да ви споделам моја траума од детството.
    Јас негде 3-4 одделение и баба ми вика за едикојаси-види ја каква е убава, како дропка.
    Јас::^):o... ма каква дропка, што има убаво во дропки? И како може некој да изгледа како дропка!???
    А таа пустата мислела дека јадра била девојката, полничка, демек како дроб(facepalm)
    А јас не можев да се соземам, што ли има убаво во 3/4. Ете толку траума сум имала од математика.
    :rofl::rofl::rofl:
    Ете.:bow:

ПС. Денес се осеќам малку како 2/3;)
    Ппс. Денес/како возрасна, криво ми е оти немало кој да ме научи математика. Последниве 100 години со бројки работам. Не е дека не ме бивало, толку ги бивало наставниците.

На Желба, Skorpija25, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.854
    Допаѓања:
    99.519
    Јас така ја однесакав математиката, како вие хемијата. Од наставници и професори. А на фах положив со 9 математика. И не влегов да одговарам усно за повеќе како што ми предложи професорката оти само сакав голготата со математика да помине... Цело време ме правеа дека као не знам баш за 5ка:^) и душа ми вадеа за истата, а не знам на фах кој ми положи со висока оцена. Мош они|(.

На Skorpija25, dunika, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    154.599
    Doma sum najprirodna i najsvoja. Ne deka nadvor glumam nesto tuku sum postegnata i zatvorena.
    Aman be so ova kamerive covek doma da mu e strav da ss opusti ne pa na drugo mesto :)
    I baba mi vaka ni pravese :)
    Aj hi
    Jas nadvor od site veri ofarbav denes jajca, nema da sme tuka praznikov pa nemam koga a za merak na decava ke nosam so nas farbani.
    Nemam kirilica ne me karajte nesto mi se izmesteni setinzive, ke gi opraam.
    Da zaspijam malo dete pa da pakuvam nesto treba, mrazam pakuvanje od pricina sto celo vreme mislam deka zaboravam nesto.
    Za 7mi kaj nas tesko deka nema da se raboti, samo neka ne vrne za mozam so tocak da fatam, kolku saka neka e blokirano :)

На Skorpija25, Peco, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас си чистев на свинчиња,па после боцкав кутриња.
    Продолжив понатака и баш за крави,кокошки и сите животни освен кучиња,за малце стопирав ама не се откажувам немам уште многу.
    Многу убава струка е.
    Ми се вратија спомени среќа на инстаграм имам дукументирано слики.
    Еве неколку само за тебе ова е се од на @duffi крајот и една сендвичара сум сликала,таму го јадев најубавиот тост:D
    Screenshot_2019-04-24-20-27-54-1-1.png Screenshot_2019-04-24-20-26-29-1.png Screenshot_2019-04-24-20-25-10-1.png Screenshot_2019-04-24-20-24-28-1.png Screenshot_2019-04-24-20-24-35-1.png Screenshot_2019-04-24-20-26-20-1.png

На Peco, mal.ecka, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не се стереотипи.. Барем за Битола не се.. И барем не за то време јас ко бев средно, и тие 5 години +-

Во 'Горната' (посебно во Горната #трептреп), не само што се сите одлични, туку и повеќето се деца на доктори, професори, адвокати итн... нАли.. КреМо на Битола :makeup:

На dunika, mareane, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001

Абе :inlove:

Најблиску до домашни животни сум била (да смеам да ги пипкам) како дете во едно велешко село, имаа козичка, душа и' извадив :devil: и во Берово во бачило ми дадоа да галкам кравички :l:

На dunika, mareane, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Сакам да кажам дека е глупаво тоа што во Скопје пример, ветеринарно се смета за едно од најслабите школи.
    Јас бев одлична, и може тоа ме спречи да го учам тоа што најискрено, најмногу го сакав.

Ете уште сакам, сум ви кажувала, размислувам вонредно да запишам средно вет., и после да си барам со него работа :)

Ги немам тие пари сега 6 години да не работам и ветерина да студирам :)

На dunika, mareane, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.920
    Допаѓања:
    163.872
    Децата од некои стручни на факултет се појаки од оние со гимназија.
    Средно економско знаат што е контен план и да книжат на рака, а гимназијалци со дипломирано сметководство и ревизија не знаат ни како изгледа, ама дека биле 5.00 ќе бидат вредни за наука за на факултет, оние другите па ок се и така.

Башка што, дискриминаторски е. Пре би ги пратила децата на тестирање на таленти уште во основно и да се креира програма за развој, надвор од пренадуваните амбиции на родителите ко на пример детето ми броеше на кинески, а едвај имаше три, мора да е ултра паметно, а оно само седи на таблет, не знае ни македонски да збори, нормално дека ќе научи било што да му сервираш. Она што порано го мислевме за паметно дете, денес е нормално дете. За да биде прогласено за паметно му треба многу повеќе од натпревари и оценки, ние немаме таков систем на препознавање на поинакви деца, а овој стар начин е едноставно стар и не функционира добро на овие млади генерации.

Пир групата влијае на формирање на карактер, но и фрустрации, ама природен капацитет е природен капацитет. Како ќе одредиме дека некое е доволно паметно? (Се однесува на општо, не се однесува ова на твојата одлука за децата, да не ме сфатиш погрешно)
    Познавам деца со "капацитети" за бубање, ама јас радо мислам дека најдобро ќе се снајдат како масери, кондураџии и архивери... реално...

А за тоа дека има банкарски и админкстративни позиции кои нема потреба да се пополнето со високо образувани, туку и со среднисти - точно е.

Последна измена: 24 април 2019
    На dunika, CameliaMiller, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Викам јас... петинг зу му фали на Скопје... Таман и да ги ослободат оние од затвореништво.. За грев...

Ааах.. и мене не ме спречи..
    Во ептен слабо школо се запишав вториот пат...
    Не можев да замислам дека толку многу разлика има во учењето, оценувањето.. во се'... од едно-до друго школо

На dunika, mareane, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    154.599
    Е нели ги фалев учителиве ама немав и јас со сите најпозитивно искуство за мене. Зборев за сега за децава за градинка и први 4г основно. Инаку за мене Хемија во основно сакав бидејќи беше злато професорката и ми беше многу интересно, биологија исто. Во средно имавме вештерка проф хемија и го замрзев пеедметот, биологија па тапа беше жената и ми стана досаден.математика никогаш не сум сакала ама не беше до професорите. Англиски имав најдобра учителка основно и топ професор средно, никогаш не сум одела на курс а одлично научив благодарение на овие двајца.
    Го оправив сетимгов имам кирилица пак :)

На Peco, Mr. Right, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    По мене во Струмица е најразвиено Сточарството,во какви фарми сум била таму по сите европски стандарди.

Малото уште од бебе го учам да сака животни:inlove:
    Мајка му од сето ова стана касап(facepalm)

На Peco, friendy, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    4 школи се' на се' имам сменато (2 основно, 2 средно), мене скоро сите наставничКИ по Англиски, ми се прцаа со наставниЦИТе по физичко :rofl:

На Annath, dunika, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.001
    Не би пошла по кланици, ама мислам дека сега веќе не ги ни носат?
    На колешка синот и' е таму, како да ја разбрав дека веќе тоа - јок.
    А и стварно нема потреба.

Јас не би отишла во кланица, 2ка за теорија нека ми стават :D

На Annath, Mr. Right, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.