Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    85.258
    Добро утро!!!
    За многу години Велики Четврток да го славиме....
    1FC1B85D-9BD8-47A6-8EAE-5A59B61A4E5F.jpeg

На bittersweet, Желба, do-re-mi и 31 други им се допаѓа ова.
  2. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Да не останам покусо, аранжманот:
    IMG_20190425_070535_581.jpg

На Желба, do-re-mi, Peco и 32 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Добро ни дошло!
    Сите да сте ми црвени ,бели,дебели:nod: 20190425_075615.jpg
    Останото е во припрема
    20190425_075726.jpg

На bittersweet, Желба, do-re-mi и 34 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    На Желба, Mr. Right, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.507
    Допаѓања:
    184.033
    @mareane Гостивар обично се е отворено. Газдите претежно се Албанци па за наши празници многу не ги занима. Чевли во Гостивар јас сум земала најчесто во Принц, Џудо и Биана. Биана имаш во сите градови чинам, кај нас е по Дебарска од десно, Џудо имаш и во Тетово, кај нас е на центар, а Принц е по Дебарска ама онаа улица пред да свртиш за накај градска болница ако знаеш каде е... до центарот и по Дебарска имаш неколку/повеќе, ама немам искуство со други, Али Баба е исто познат дуќан за обувки, ама јас имам повеќе лоши искуства од таму и не препорачувам. Јас обично Тетово одев, повеќе избор има. :)
    Тоа е што ми текнува во моментов.
    Ах да, Мат Стар имаш во Сити Центар, не внатре, туку од главен влез десно, на сам ќош. Комшика Џој нека дополни овде ако нешто плус сум испуштила или се отворило во меѓувреме. :)

Од сите реформи, ми се чини во образование највеќе ни требаат. Со образован кадар, сите останати реформи би се спровеле полесно. Нашето школство не трупа со непотребни материјали и информации, на место да не насочува кон откривање и развивање во сфера каде сме, или би сме биле навистина добри. Не дека не знаеме или не сте спомнале, ама ете и јас да си ја повторам маката што ја делиме...

Оваа година не ми никна пченицата по прв пат. Е сеа можно е оти пченицата ја имав една година отворено, и најверојатно требаше да си купам нова... ама уште учам домаќинлук. :wasntme: Како и да е, си имам едно скромно, апсолутно вештачко, Велигденско ќоше, оваа година повеќе во духот на бубамарите. :lol:
    CC62F856-C339-4494-89FB-6FC224D1D3A1.jpeg

И едвај чекам наредна година, и јас да вапцам јајца пред изгрејсонце за моето сонце. :)

Мајка ми редовно вапцаше 3 црвени јајца пред изгрејсонце. Има специјална џиш црвена свила материјал, и секогаш јајцата ги “криеше” во неа замотани со здравец и додека се разбудиме со брат ми, беа демек скриени, меѓу две гранки од јоргованот во двор. Едно отварање очи, трчавме надвор да ги бараме јајцата, а таа ќе ни дадеше само по трошка лепче пред да ги видиме, оти нели “така требало”. :)
    Кога се преселивме во станот немаше кај многу да ги крие, па си седеа на шанк, замотани во црвената свила и здравецот.
    Црвено-бело здраво како јајце на Велигден ќе речеше 3 пати, додека ни поминуваше со јајцето на лице. Ми фалат некои времиња. :) И утрово вапцала сигурно. А смешно е оти не е ниту некој голем верник, ниту нешто посебно религиозна, ама ете уживаше во традицијата што баба ми и ја пренела.

На bittersweet, Желба, do-re-mi и 33 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро :sun:
    Нека ни е за многу години денот.
    IMG_20190425_065736.jpg
    За адет пред изгрејсонце само три, останатите во сабота ќе ги шарам со големата натенане :D
    Битно се обезбедив со стикери, бои и салфетки.
    Им се радувам на деновиве што доаѓаат зошто ќе си бидеме сите заедно домче :mm:
    Убав ден да имате.

На bittersweet, Желба, do-re-mi и 30 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    175.994
    Добро утро добри луѓе:sun:
    За многу години да ни е денот .
    Јас малку тажна ;(
    Се успав , и тоа квалитетно . И маж задоцни десетина мин на работа :worried:.
    Многу ми е криво ,многу . Ова ми се нема случено во посчедните 20 год .
    Ама претеравме сношти . До 02 чч сабајле излезени .
    Ви кажував летото кога бевме Мармарис дека мм интервенираше при една незгода на момче кое со мотор се заби во еден ѕид кај нашиот хотел . После разбравме дека детето било внуче од брат на главниот менаџер на Фламинго . Епа вчера детето било овде и нашле број од мм. Не поканија да им бидеме главни гости во вип делот 8-|.
    @Bozica1980 знаеш какво јагнешко спремаат ?!:inlove::inlove:. Какви морски плодови ,какви јастози .
    Следен пат кога ќе идете ,ќе и кажете на другарка ви такво да ни спремаат :D

И ај да прашам .
    Можам сега да почнам со вапцање ?
    Јас не можам да чекам до сабота .
    Тиииии ама се е нервирам .
    Дури и бабето ми вапцала три црвени . Срам ме фати кога се симна да ми ги виде јајцата ,а јас со крпа врзана на главата уште дремам :headbang:
    Срам да ми е!

На Желба, Peco, JuLleE и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Bubce38 не си сама. Ни аларм ми заѕвонел, ни бутур, а дури два имав наместено. Еден во 4 и еден во 7. Среќа бебка се разбуди во 06.45, инаку ни за на работа немаше да станам, а камоли за јајца :doh: Битно се' ми беше спремно во кујна за вапцање.
    #недомаќинкаиполнакајдве

Многу ви се убави јајцата на сите (ова лошо звучи, ама сепак го напишав :D), а посебно на @dunika пастелните ми се допаѓаат :inlove: Невообичаени скроз, преубави :)

Убав ден да имате :)

На Желба, Peco, JuLleE и 29 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    183.667
    Добро утро :hai:
    Секси и Бубче, Да се осеќате помалку лошо, и јас не станав :doh: Касно легнав, уште покасно заспав и реков нема да станувам. На раат сега ќе ги правам. Денес 3 црвени, останатите во сабота. И браво домаќинки :clap: Многу убави декорации видов :)
    Денов да ни биде убав :sun:

На Желба, Peco, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Мене како ми е хпл, среќа немам варени јајца до мене.
    Ќе гаѓам. Да боли.

Убав ден друштво.

На Желба, Mr. Right, petunija77 и 27 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.797
    Допаѓања:
    145.361
    Чек да се придружам и јас. :tmi:
    Ама до после ќе ги стокмам. Ме фати мерак. Многу ми е убава темата со јајцињава.:$

Синоќа накитив, а нели немаше. И веќе се каам.:D
    Се е чепнато, паднато, ама битно детево се радува . А и јас со него.

Убав ден!:sun:

На bittersweet, Желба, do-re-mi и 26 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Колку се изнервирав. Ај што не сум задоволна нешто од тоа како се вапцаа јајцата сабајле. Па и сабајле да правам така со јајце на лице на нас и малата, јајцрто уствари било напукнато, а јас не сум ни видела. И сега се испонервирав.

Капак на се од вчера денот ми е и стресен и нервозен. Почна повеќе да имам болки во стомак и некој исцедок кафеав и трчејќи кај докторката. Рече добро е сега за сега, слушнав и срценце. Ама стомакот ме боли, глава вчера ќе ми експлодираше од болка и сето тоа ме фрустрира. Не знам јас како ќе го издржам периодов.....

Извинете за негативата на ваков убав ден

На Желба, Mr. Right, petunija77 и 24 други им се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ту бре жени... ја испаднав домачицата. :rofl:
    Јас заспав пред 12,ама станав 12 и пол, полузаспана ги праев, сабајле си ги видов.
    Прва година дека правам.
    Мераци сум денес.
    :sun:

На Желба, do-re-mi, Peco и 34 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Море каква домаќинка една третина може ми испукаа.Иако очекував оти повеќето домашни беа ама ова е претеризам.А олку вапцувам оти така требало а инаку јас би си вапцала една табла со мерак да си ццкам,ама немет.
    Туку сега ми текна дека имав и салфетки некаде две три да залепам ако не...

На Желба, NarCis@, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Ќе те карам. За глупости се нервираш. Па што ако било напукнато, никому ништо. Други ќе си бојадисаш. Ништо не вреди да се нервираш, гледај се себеси и бебето во мешето.

На bittersweet, Желба, do-re-mi и 31 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.374
    Допаѓања:
    261.936
    Јас за у школо ќе ја закаснев ѕверка за малку, таков е денов успан изглеа.
    Бубче, ќе треба со 2кг плус да си одиме ако спремаат јагнешко, јас многу го сакам. Сега му кукав на маж ми дека ми се шета. Затоа ме пушти пешки да акам ама баш убаво ми дојде. Скопје е прекрасно кога нема гужва. Еве ви малку скопско небо.
    Едит, нема нет, нема небо :|

На Желба, do-re-mi, NarCis@ и 29 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.419
    Допаѓања:
    190.656
    Добро утро, убав ден.
    Од адети А незнам. Се пријавувам прва во доброволните недомаќинки. Со години праам јајца во сабота, и годинава ќе биде така...
    Инаку браво за сите, домаќинки и недомаќинки:clap:. Не си кревајте нервози без потреба, а за нервоза никогаш нема потреба. Ако христјанството не учи на нешто, тоа е смиреност, трпеливост... мислам дека е за внатрешна и надворешна хармонија, не за ставање догма и норма:)
    Од утрински филозофии толку. Од активности денес, си го нашминкав аватарот:emo:... Решавам работни несмислици од сабајле... Ме боли глава...
    Туку сакав да прашам: што правите со пченицата ртена за велигден? Ќере донесе од градинка, многу убаво и пораснала, биљарче на мама:inlove:. А пошто јас сум #biljarkadabudem, незнам, дали да ја пресадам на балкон? Дома да ја чувам ми нема поента, ќе се исуши а и доста и висока порасната.

На Желба, Peco, petunija77 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    За тоа дека пукнато било не се изнервирав. Туку "адетот" живо, здраво, бело и дебело - и си ја допирам ќерка ми и кажувам а тоа пукнато.
    Знам дека е за глупост, ама и така ептен сум нервозна периодов и вакви ситници ме дотепуваат. Хормони ли се, полудев ли стварно, не знам:)

На Желба, NarCis@, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    #ијасимамтрицрвенијајца

Немам поим кое е прво а кое трето, три офарбав и сите заедно ги плеснав. Талент невиден сум. Мани друго, сите џинџурајки велигденски ми стојат во детска и нормално дека ИЧ не ми текна вчера да ги извадам, и ги плеснав сиротите јајца онака да си седат во празна чинија. Ни црвено ни бело, ни бутур, станаа нервозни дечиштата во 6 сабајле и се испоразвикавме одма. На ќере не и' се допаѓала таа блуза, била демоде. Демоде ми рече, што ли зборуваат во градинка?! Па и малото покусо да не остане, не сакал чорапи обични, тие со топки ги сакал што ги носел вчера со фудбалски топки. Што дека се валкани, сакам да ги носам смрдените чорапи и крај! Ги оставив на татко им, ич не ми е гајле кој што направил. Живци немам за ништо веќе, нека проаѓа периодов побрзо.

На Желба, do-re-mi, NarCis@ и 30 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Прошетавме ние посабајлечки... покрај река на мостови на лулашки покрај трева дрвја...
    Се вративме и чекам маж да одмараме сите..

Планирам утре да докупам и наберам тревки и утре вечер ќе ги вапцам и така

Ајде не се нервирајте луѓе па сите се по нешто несвесно грешиме еве и мене јанѕа ме јаде за едно нешто ама тоа живот а ние луѓето грешници

Убав ден.

На Желба, NarCis@, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.