Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    Лејла извини што се умешувам, не им е страв од морбили што организираат екскурзии,па и по молови ги шетаат? Коски ми се тресат од вакви ситуации:worried:

На Желба, ivi1987, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.524
    Изгледа само во образование не се освестени за епидемијава.Си се организираат и приредби ,екскурзиии забави,хепенинзи и што уште не.

3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Коа сме кај морбилите денес детенце невакцинирано ми беше на гости. Вакцинирани сме ние и двајцата, детето не е заразено ама пак јанѕа ме изеде

На ivi1987, Milobebence, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    Искрено, многу ми е страв:envy: Денес видов како од едно до друго место се препраќа еден потенцијален преносник на болест заразна. Без да се помисли дека да не носев маска и да бев заразна, можеби ќе заразев и други. Колку сме бедни значи, како општество]:)

На Желба, Skorpija25, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.825
    Допаѓања:
    214.700
    Mислам дека не ни помислуваат на тоа(facepalm)

6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.524
    Кај нас медицинскиот кадар најмногу се зарази,меѓу себе,а сигурно и пациенти.А као да се се чуваше во тајна као поради грипов носле маски никој до пред некоја недела не знаеше.

На Желба, ivi1987, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.100
    Допаѓања:
    119.447
    Страшно:x маж ми што не е медицинско лице, гледа од страна и ми вели: леле па ова многу лесно можеш на сите да им пренесиш вака шетајќи од едно на друго место(facepalm)за жал, во право е:x

8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    Лејла, пиши ми Лп, ќе ви ја пратам по карго.
    Ама во вторник дури.

На Желба, Peco, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    FB_IMG_1556189599592.jpg

Добро утро.
    Велигденско кафе. Денес строг пост, јас сутлијаш јадам.
    Работам со идиоти. Дали се нетокму, или се на бело или вотка не знам, ама не ја бива работата.

Вакцинирана сум и не ги разбирам антиваксерите. Да можам, ќе ги истепам. Тука имало пола милион невакцинирани деца. Да фати човек родителите и со папуча да ги тепа по глава. Оти ако ги остават невакцинирани, после сами коси ќе корнат.
    Јас да сум власт, секој родител што не го вакцинира детето, а тоа се разболи и не дај боже почине, ќе го судам за убиство со умисла.
    Исто ко што знаат дека не треба со железо да се брца во штекер оти струја ќе те убие, треба да разберат дека истото е и со сипанициве.
    Ама не. Решиле да им даваат право на избор.

Денес ќе ми стигнат ципелките. Овие сега ми се малку тесни и многу ме нервираат.
    Си купив чоколадни јајца и два зајковци. Сѐ е на попуст сега, не одолеав. Иако 2 имам од лани.

Ми се јаде месо на скара. Да поминам до маркет до после да си земам телешко. Тоа барем лесно ми се готви :D
    2 мин в тава и готово е.
    Ајде доста филозофирам рано насабајле.

На Желба, Mr. Right, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.601
    Добро утро!

Будни од пред еден час..си имаме домашен.аларм кој секогаш во викенд е најранобуден..

Пуштив маж на пазар а јас кафе ди пијуцкам по пижами.

Времето убавина:sun:
    Ќе се шетка денес надвор од градот..до Преспа најверојатно...
    Чист воздух и мир покрај вода-баш тоа ми треба..И сите на куп секако...

Убав ден да си имате!

На Желба, Skorpija25, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не е супер, во книгата пишуваше дека треба да си ја залеваш градината :rofl:
    Јас да се пријавам. Едвај отворив очи :yawn:
    Да живее еКспресцето.
    На железничка 3 пати ја терав тетата да ми куца карта.
    Неќам со тој во 8:30, неќам со тој во 9:30, со тој во 10:30 сакам.
    Ме гледа тетата збунето... Да знае таа кои математики водам.
    Ај во еден правец, па повратна, па море дај си ми еден правец... вика ти искуцав секаква, ај избери си па јас ќе ги сторнирам другите :rofl:
    После 5 пати и се извинив ама џабе.
    Ептен стрплива жената, алал и вера.
    Кај нас на работа на сите им беа децата на екскурзија до сега. Изгледа ич немаат осет за морбили. :|
    Сте почувствувале некогаш некоја посебна енергија со некоја жена? Да ја погледнете и да знаете што мислите и двете? Убаво чувство. А убаво и кога знаеш дека жена "ти го чува грбот". Помагајте секогаш кога приметите дека на жена и треба помош, тука сме, да се чуваме една со друга.
    Сите сме сестри. Ако не си помагаме, никој нема да ни помогне.

На Желба, Skorpija25, boomsleng и 18 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Утро
    За многу години.
    Јас утре ќе фарбам јајца. Денес ќе пазарам, да допијам кафе. Не ми се верува дека ќе бидам дома 4 дена. Детето да си го видам конечно. Сте збореле за морбили, ние сме конечно вакцинирани. Супер ја поднесе вакцината, немаше никаков нус ефект, како со претходните. Сепак добивме црвено светло за втора доза дтпр. Тука застануваме. Едино рота и стрептокока сигурно ќе прими.
    Вие арни?

На kikin, Желба, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.825
    Допаѓања:
    214.700
    Добар и убав ден имајте.За екскурзиите истото го мислам,еве сите училишта имаат организирано,некои едно дневни,некои повеќе дневни.Воопшто не се мисли на тоа,во болницата кај нас има посебен режим,така прочитав,иако нема морбили во градов,но за секој случај.Демек нема овде,нема што да ја мислиме е работата,а ако недај боже се префати чукајте си ја глата е работата

На Желба, boomsleng, V.odolija и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.665
    Допаѓања:
    192.462
    Добро утро/ или веќе е ден
    Еве баш тоа го искусувам... Имам кажано, многу другарки сум немала, повеќето другари ми биле. Па и сега, на работа сето мажи. Ми се погоди за дивно чудо да имам шефица периодов, и за дивно чудо немавме проблем... и нормално, кратко траеше. Мене пак ќе ме шетаат по организациски структури а нејзе сабајлево јас и давав совети кај и како да си бара нова работа:angel:. Се надевам ќе оди на подобро.
    Јас професионално: уште незнам дали ќе добијам рогови или брада:|
    Јас персонално: се плашам дека годинава дете нема да види баби и дедовци.
    Сега сите да проверуваме антитела па да се вакцинираме за да дојдеме кај вас?! :headbang: Откако со години им ја избегавам вакцината тетанус, оти мажот ми ептен весело си помина после ревакцинација од тетанус. Пошто маж нели може и да биде болен, јас не смеам, кој ќе им го бере гајлето:(
    Ај да си напраам кафе:coffee:, со денови овде само јајца се даваат...

На Желба, boomsleng, petunija77 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.667
    Допаѓања:
    107.563
    Здраво живо друшки
    Како сте ми?
    Оваа година ги утнав јајцата
    Но затоа тета за внукот 20190426_100251.jpg 20190426_100558.jpg да не останам и ја покуса :lol:

На bittersweet, kikin, Желба и 28 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    ИмаТ :D
    За празници дали работет чаршиски дуќани во Охрид - не се прашвит. Па нормално дек работет, ак не тогаш - кога :D:D
    Отворено е Ваикики до 11 вечер.

Среќа јас сум слободна. Тек во вторник на работа. Ама место да уживам на сонцено со дечкиве, јас болен Дојчин ;( Трет ден со антибиотик сум и место да ми е поарно, полошо е. За инфузии сум, ама таков луксуз не можм да си дозволам :(

На Желба, Skorpija25, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    Добар ден:sun:!!!
    За многу години денов ,времево топ чекам детево да стани да се спремеме и да излеземе да шетнеме ...
    До црква,низ чаршија и кај моите сме денеска ,дома сработено може сега да уживкаме..
    Убав празничен викенд да имаме!!!
    555DFB31-F659-460D-8639-B7C8F4B53359.jpeg

На Желба, Skorpija25, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    И јас сум сама жена на работа. Не се чувствувам "загрозено" од мажите, ама знам дека некои работи ми се скратени затоа што сум женско. И боли, искрено. Затоа ја почитувам многу газдарицата, оти гледам дека како жена на жена ми го чува грбот. Ме викнала секогаш да ме праша дали ми треба помош, дали сум во ред, дали ми е ок. И за тоа сум и благодарна. Знам дека таа не е виновна за одредени работи, за нив сепак одлучуваат шефовите, ама знам дека нема да имам проблем да и се обратам за било што.
    Друго ми беше муабетот. Да не се правиме дека светот е најбезбедно место и знаеме сѐ. Да не се правиме дека сме семоќни.
    Ситни работи.
    Станете на трудница во автобус, помогнете на бабичка да премине улица. Кога дете вриска во продавница, не ја гледајте мајката мрко, насмејте се, прозборете. Кога изгледа жена збунето, дезориентирано, прашајте ја дали и треба помош. Кога има мајка со мало дете во автобус, дајте му да седне. Не мора да ги учиме уште од мали дека светот е суров.
    Пред некој ден една девојка ме праша за едно место. Ја поведов со мене, скршнав, и покажав. Не беше далеку, а јас не се брзав. Тие 2 минути немаше ништо да ми сменат во животот. Денес видов две девојки, ги познав дека не се од тука. Им пријдов јас, чекавме исти автобус, им помогнав колку толку да се снајдат.
    Влезе мајка со три деца, веднаш со поглед и посочив на местото до мене. Го зазборев девојчето. Ми вика на крај "Благодарам", а детето одговара со "нема на што'.
    Помагајте си едни на други, да не се правиме дека светов е најбезбедно место за жените.
    Ако женско не ти помогне, на друг нема ни гајле да му е.

На bittersweet, Желба, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.715
    Добар ден лепотици:f:.

Јас домче, да ги видам мајка и татЕ, ем да зачистам, оти едниот опериран, другиот опериран, јас како неоперирана удри:rofl:.

Ќефна дека ми стигнале салонките од Асос за свадбата, пробувам - мислиш 34ка сум нарачала не 36ка:envy:. Мајке ми, немам чевла поголема од 36 и сите нарачани досега ми биле без утка, ама сега овие дека најмногу ми требаат - никакви, афкорс:headbang:.

Ајде гугл, како да се рашират ако е могуче:^). И еве ги сега дремат во замрзнувач со ќеси полни вода во нив(facepalm). Ако не ги биде, таму и ќе си останат:@. Сега уште еден пар ми спотребале за да ми дремат дома после:smoke:.

И така. Салонки ли се салонки, свадбарски маки големи:D.

Ојдох на тераса на сонце соС капучино:coffee:.

На bittersweet, Желба, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.667
    Допаѓања:
    107.563
    И покажа маж ми на свеки што сум направила и ми вика а мене и јас сум дете :wasntme: па правевби зацнеа и за мајка
    20190426_103846.jpg
    Тоа со пеперутката за свеки е

На ♡BuBaLe♡, Желба, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.