Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.237
    @WORRIED.BT сум била во тие чевли.Сабота на работа е најголема казна.6 год работев така,и во С.Мол 1 год и во Недела.Коа ке дојдеа на Бадник во 18ч да зјапаат и денгубат,едвај ги поздравував.
    Капитализмот ни е.а мајката на сите,затоа станавме ко трупови без чувства.Факт.

Ај добар ден.
    Станав во 7:30,шо бутур ми е,не знам.Му викам на м.м “И сеа шо да праам?”
    -ај да пиеме кока-кола,вика.(facepalm)

Денес ке се среди дома,па малку шетка,кафе,и мрзоволно истегање по кревети.А да,и трета тура јајца да се фарба,требало 3:)

Ајде:hug:
    Бидете добри и убави:*

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 27 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.341
    Допаѓања:
    278.681
    @stetoskop иде,ајде друшке пиши:hug:
    Мм замина на пазар сто години не пошол,ако не е поврзано нешто пак со споменикот од свеки јас глава кинам.Туку реков доста мрчење...
    Ајде да шмркнам кафето па да фатам да акам....(waiting)

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    D.jutar :|....
    Lazam deka e dobro ,ama site vikaat juris,pa i ja :|...

Standard raspolozenje ko za sekoj praznik poslednive skoro 2 god....od pred izvesno vreme seto toa na kvadrat :| ...
    i ok e ,svesna sum da normalno e takvoto raspolozenje ... samo sto poise mi odat na nerva tie okolu mene sto nemozat da sfatat i da razberat tuky uste poise ,,ulje na vatra" dosipuvaat...

Tolku od kukanjeto utrinsko.

Nov list :kafe ispieno, jagnesko u rerna na 150°c natenane se pece za utre,jajca gotovi,torta gotova ... ke si bide sVe ok :)

Aj ,ubav neka bide denot :) :*

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 31 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.341
    Допаѓања:
    278.681
    FB_IMG_1556349965470.jpg
    Кафево ептен ми фати око па ај заедно да го пиеме.Се гледа дека ми треба друштво и сум меланхолично расположена.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Добро утро девојчиња... :yawn:

Неам инспирација... Дали оти мене ми е тапа, или оти деновиве темава е стивната...
    Ќе заспијам пред монитор...

Гушка за зите :hug:

:D за Зите бе :D
    ненамерна грешка е, ама нека стој.... да се знај колку сум нетука во моментов :inlove:

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.614
    Јас само ќе го помирисам кафето:D:)
    Добро утро,
    Јас и меланхолично и сите други расположенија по ред:(. Лежам и гледам каков хаос е дома, а не смеам и не можам да чистам, па после ќе го терам маж малку да чисти(ко лисица со опашка).
    А и некако не се нервирам толку ко шо знам јас, али не ни можсм сега. Се надевам дека ќе биде добро се и дека ќе поминат болките па ќе шетам и јас.

Имајте убав ден и убави празници

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    @flower30 , прво тромесечје си?

На kuc, stetoskop, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.723
    Допаѓања:
    175.851
    Добро утро и од мене
    Јас уште од сабајле на фризер . Да стокмам косиштево , па да идам да купам нешто џиџи миџи за внучка . Приквечер ќе се оди Штип :clap:
    Оставив дома и јас го Стеки да се пече јагнешкото . После ќе им направам и една руска салата , една со павлака и доста им е на пилците горе .
    Бабето за чудо воопшто не се налути . Дури и ми рече дека е убаво што ќе одиме за Штип за празникот . Па и на мајка ти и е мерак да и појдиш на ваков празник ми вели . Паметница е она :)

Убав ден друштво :f:

9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.614
    @WildMk да, 8ма недела

На kuc, Желба, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Понекогаш се прашувам што ќе беше од мене ако се родев, рецимо у Париз или Лондон.
    Или у Најроби. Ме фатило сафра од сама себе.

Празнициве ќе ги поминеме делкано, не споено. Еден ден на гости, друг ден у природа, трет ден на ручек семеен. А ми се одеше пак некаде, всушност мене постојано ми се оди некаде :D.

Пиеме кафе со маж ми, малата си нунка и е моето мало јајце од потполошка. Вчера првпат бевме 8 часа одвоени и срцево си ја бараше, не можам да не мислам како е и што прави иако во најсигурни раце ја оставивме.
    Денес сум ко препариран дабар. Малу поќе алкохол и одеднаш возраста ти чука во глава. Не си веќе тинејџерка драга моја, сега 5 чаши вино се премногу за тој кревок стар организам:D:D:D:D.

Работење за празници е најтешко нешто. Работев неколку години сменска работа и секогаш бев аут кога сите други се договараа да одат негде, јас на работа, дури се чувствуваш како казнет. Капитализмот не признава хуманост, тоа е. Сите што сте на работа денес - ве гушкам.

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    :hug:
    Знам дека ти е досадно... и мачно.. ко да си во домашен притвор... :hug:
    Ама ќе помине, знаеш.. :sun:

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Двајца без тројца сме останати тука, а и во државичево :D

Вчера цел ден шетавме, денес мора да се работи. Ќе носам бебе кај баба и’, ние со маж во набавки ќе одиме, па после јас ќе правам чизкејк (fingers), а он ќе чисти :D Сам си рече, не го натерав, жими сВе :)

За утре нели моиве ќе дојдат, па ги договорив сите по нешто да направат и да донесат. Свеки само месо ќе пече, јас благо, другото на мајка ми, снаа ми и брат ми е. Братска делба :D

Морам нов миксер да купувам, ќе ми треба за колачот. Ми цркна мојов пред извесно време. Кај го користам само 3 пати годишно, уште и цркна бе :rofl:

Ајде убав ден да имате сите, ќе ве подружам вечер се надевам :hai:

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Рано рано го фатив денот.
    Ги дофарбав јајцата( уште со зејтинче да се избришат фали, ама морав тука да се пофалам) 20190427_093929.jpg
    Проја спрчкав за доручек.
    И така.
    Од чистење само теписи ќе истресам.
    И ние сме низ Скопјево викендов.
    Кој е за друштво нека вика за кафе :)
    Во план ми е и трилече да праам вечер, за утре таман да е убаво упиено. Ама ако стасам.:sun:

На eli25, kuc, friendy и 28 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.647
    @mareane само да ти кажам дека животот е краток да го поминуваш правејќи нешто што те прави тебе насреќна. Прекрши ги тие "правила" и заради тебе, ама најмногу заради децата. Нека паметат убави мигови со вас, а и еден ден кога ќе имаат сопствена фамилија, да бидат храбри и да ги прекршуваат ваквите бесмислени традиции. Да земаат пример од тебе и да бидат свои.

Ај добар ден :hai: Во кујна и уште немам доручкувано. А најважно од сѐ, уште кафе не сум испила. Ќе биде интересно :bug:

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Добро утро и од мене,сама сум домче.на тераса се пие кафенце и си ги набљудувам рацете:$
    Дотолку ли сум онежнала, цели сум ги исчукала деновове, или трапава сум. Што фатам мора да се гребнам, удрам, чукнам и веднаш се познава.срам ми е да се поздравам со некој.ко некој градежник сум цела огребана:D
    Кај нас вечер се оди на црква, петок никако. Не се причестувам, ќе одам ќе запалиме свеќа за здравје со мм и назад дома.
    Утре весело ќе биде, сабајле на крштенка кај внуче од братучеда, потоа на ручек кај неговите, кај моите и така:inlove:

#колатауштенемистигнала
    #ќесипукнамодмака
    #можебиутреќенеизненади
    #паксумгладна
    #незнамштодајадам
    20190427_102542.jpg

16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.753
    Допаѓања:
    213.971
    Добар ви ден и од мене.Тегнам кафе на тераса,познато нели:D,ко Давкова си призвучев:lol:со тоа нели.Да се мавни со усисивач низ дома,кифли за дете да замесам.Најтешко ми е јадењето за него,да смислувам нешто без месо за мечево мајкино,тоа за утре,за празнична трпеза.Косава арна дојде вчера со фарбањето,нешто ко медова,полу коњак,зависно од светло менува(facepalm)гревче бре.Ми фали мечето кое ми е преку бара,скајп малку надоместува,арно што го измислиле.Со нов извештај за фемина покасно:*

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ај добро утро.
    Уште сум во пижами, битно машина пуштив да врти и постелнина средив :D Не знам од кај да почнам. Уствари знам, прво доручек и кафе па после ќе чистам и јајца ќе фарбам со големата. Па и ручек да сплескам, а и благце за утре ќе правам. Денов хпл, ако преживеам ќе ви пишам :D

Долги години работев во сабота и недела, а неколку години и секој празник а и први јануари обавезно попис. Нема полошо од тоа, посебно за жена. Ама очигледно и после толку години не може да се регулира тоа, за жал.

@flower30 да ја гушнам :hug: ќе помине периодов дур да трепнеш, па летово ќе надокнадиш со шеткање и кркање сладоледи :D
    Ми фалат @bittersweet и @Val-Dim :f:
    Убав ден да имате :sun:

На bittersweet, Val-Dim, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.967
    И јас сум уште по пиџами и кафе пијам.Ја гледам малата колку е слатка додека спие.Мирна,со наудени обравчиња го гушнала лавчето :inlove:
    Ама затоа сега кога ке стане ке го сврти станот наопаку ]:)

Наредните два дена се мн убави денови :)

19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.614
    Си се прошетав до амбуланта. Ме болеше многу стомак и видов пак некој блед исцедок и трк до аптека. Купив прогестерон и до амбуланта. Ми "шибнаа" инекција , болеше у. п. м.
    И уште ме боли местото. Сега седам, дремам.
    @ivi1987 @WildMk :hug::hug::hug:

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  20. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Добро утро, добар ден!
    Свеки и маж испратив уште сабајле за Солуна града, малата ја заспав па ставив тура јајца да се сварат па да шарам малку. Немам многу време да измислувам топла вода, да декорирам, по свое ќе си одам како и секоја година. :D
    Да подзачистам дома, пресреќна сум дека целиот спрат т.е цела куќа е со плочки па бришам и џогирам. Не се маткам со правосмукалки.
    Туку, после пораѓајот апетит ми се врати а треба да вежбам. Послатко е благото од трчањето нели?
    Имајте убав облачен ден, спремајте се утре за при мајче на ручек. :)

На kuc, friendy, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.