Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.814
    Допаѓања:
    142.205
    Кога беше мајка ми на забно, се ни мирисаше на тој мирис. Мислам дека старите униформи уште мирисаат и по 10 години.

@Lilit гуглав за пчелин отров, еве што излезе (јас и мојата депресија)
    Screenshot_20190429-173828_Chrome.jpg

Иначе да не рекламирам, слика у спојлер.
    еве 20190429_173312.jpg

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.292
    Здраво живо мили друшки!
    Пре пре пре убаво поминавме кај моите.
    Внучко не изненади сите па остана да спие со нас кај моите за вистинско чудо.
    Да ви кажам за неговите 10год прв пат му е сам да остане на спиење без татко му мене срцето огроомноооо!
    Вечерта игравме нељутисе човече пиевме топло чоколадо и сите тројца на спална гушнати заспавме.
    Немам доволно зборови да ви ги опишам чуствата.
    За чудо овој велигден ми помина супер инаку иако сите собрани на купче сум се чуствувала некако осамено зошто нешто фалеше(знаете што)
    Но овој велигден не беше така.
    Утрово станавме редица се чекаше за во бања никој долу не слегува:lol: па уштее гушкање баба спремила доручек доручкавме во двор па прошетавме сите тројца па седнавме на кафе и сок па поврорно семеен ручек милина.
    Мислам срцево ќе ми пукне од радост огромно е како една цела планина да влегла во него.
    Но во позитивна смисла.
    Ви завидувам луѓе значи ова значело семејство.
    Сега одиме домче но сум во облаци :inlove:.
    Да не бев на работа ќе продолжевме и споевме со 1ви но време е да се вратам назад во реалноста.
    За први со маж ќе се шетне некаде Острог го оставивме за 18 мај па маврово не ни бега.
    Унаку би сакала да имам финансии и да му се изнашетаме низ европа за почеток.
    Бидете ми поздравени мили друшки:*

На Skorpija25, WildMk, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.495
    Допаѓања:
    183.919
    Можда и сум имала среќа да растам во фамилија каде сме биле доста блиски. Денеска не се гледаме често, ама и во моментите кога се гледаме, муабетот врви како вчерата да сме се виделе последно.

Добар ден другари :)

Не ми смета што не се гледаме често, сфаќам дека не можеме. Со годините и работата не смени и нас. Се повеќе обврски, се помалку време. Почитувам што ќе се чуеме или ќе си пишеме одвреме на време, да видиме како сме - што сме, да си честитаме празници, помислата ми значи. Можам да им барам влакно во јајце и да им најдам на сите, сигурно и тие мене, што е тоа е, никој не е безгрешен, ама не си мудруваме што како требало по нечии замисли.
    Кој пренатрупан обврски, кој по бели свет, јасно ни е дека не можеме да имаме исти собиранки како некогаш. Сега велам само да сме добро и сите на број, за убаво можеме и сами, туку во лошото да си се наоѓаме едни на други да не се заборавиме.
    Последно кога бев во Македонија, немав време да одам секаде, имав други работи да завршам, а кнап бев со време, сите беа известени, кој дојде да ме види дојде, кој не, нит замерив нит се лутам, напротив, на сите кажав ако не можат, не мора, да сме здрави и живи следен пат.

Со другарките кои си гледаа само за себе и своите интереси, одамна не сум во контакт. Преку многу работи можам да поминам во животов, и озборувања и мерење черги, не мора неизбежно да ги праи лоши луѓе, ама преку себичноста до саможивност не можам.

Секој празник ме потсетува на местото на трпезата што секогаш ќе биде празно. А да е само на трпезата... Ама живот...
    Лани за Велигден привршував со пакување пред селење, а на ручек ни беше вујче со семејството. Ете, не го дочека овој Велигден, го испративме заедно со старата година. Некои работи колку и да сакаме, ниту можеме да ги вратиме назад, ниту да ги смениме, ниту на било кој начин да влијаеме на она што веќе било. Само на она што доаѓа.. надежта таму останува.

Убав остаток од денов ви посакувам. :)

На bittersweet, Skorpija25, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.326
    Допаѓања:
    259.560
    Мене ми фали гужвата, собрани сите кај баба. Ми фалат моите, сама сум овде, еден вујко ми остана. Сите иселени.
    Сите јајца ми стојат, тажно.
    Си ја слушам Километри и си плачам. На Месенџер славеме празници.
    Убав празник истеравме, вчера ручек дома, вечерта на гости, денес прекрасна дружба со фамилијата која останала овде.
    Од толку големо семејство останавме јас и братучед ми.
    Ама фалат многу.
    Празниците се за фамилијата и не, не ми сметаат гужви, ги саками ми фалат.

На Tajnaotrovna, nena2010, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.338
    Допаѓања:
    278.663
    Изгледа сите не опфатила некоја празнична меланхолија и депресија.
    И мене ми останаа многу јајца,ама имам утре некои кои ќе им се радуваат...

На ♡BuBaLe♡, Skorpija25, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Колку се изнашетавме денес, полна ми е душата :sun: Уживам во секој момент деновиве со нив двајца, многу ми е убаво кога заедно ги поминуваме деновите. Ова наше мало семејство, семејство кое го создадов со него, ми е љубов. Помислата на моето семејство ми е љубов :l: Ги сакам моментите кога сме заедно, кога шетаме, кога си играме, кога се мазиме после будење тројцата во кревет :l:

Не знам што ми е, знам само дека живеам за нив, за неговиот бакнеж и прегратка и за најслатко изговореното “мама” :l:

На LunaGrey, ♡BuBaLe♡, Emy867 и 27 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Од досада си направив твитер акаунт. (facepalm)

На GirlyGirly, ♡BuBaLe♡, Emy867 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.171
    Добар ден добро вечер како сте,среЧни празници на сВите.
    @Mr. Right Поарно тиндер да си направиш,поише корист би имал :D

На ♡BuBaLe♡, dunika, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.646
    @SV1911 пиши ни како си. Се надевам не е маларија :worried:

На ♡BuBaLe♡, kuc, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @John Snow направив.
    Видов.
    Го избришав.

На ♡BuBaLe♡, dunika, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Ja salata od jajca (facepalm) ... od dosada |(
    Aj d.vecer:)

На ♡BuBaLe♡, Dadusicka, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Вчера почнавме, денес завршивме.
    Можеби оти сум од помал град кај нас уште се тера она старото. Вчера 30 луѓе кај еден, денес кај друг. Смеење, гледање стари албуми со слики, шетање во двор, разгледување цвекиња, јадев домашно козјо сирење кај баба ми.
    Многу се собираме, најтесна фамилија сме 30 тина луѓе, зборам за сестри и браќа на мајка ми и татко ми, нивните деца-мои први братучеди. Скоро сите женети и мажени, кој по едно кој по 2-3 деца, кој без деца-како нас. Ама убаво беше.дури сега се вративме дома. Баш убаво беше. Утре ќе се одмара, а во среда ќе се одело во некој рибен ресторан гранико во Дојран. Убаво ќе биде. На работа дури од четврток сум и тоа втора смена:inlove: милина8)

Едит: сите јајца мои ги потрошив, и колку дадов толку и ми дадоа, сега дома пак се полни кошничките. на баба ми се домашни, со броч и листови во хулахопки правени на старински начин-тие ми се најубави

На ♡BuBaLe♡, Dadusicka, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Јас признавам дека не памтам родендени, никогаш не сум памтела, освен некои што се на така по ударна дата. Кога бев во странство 1г си носев тефтер со запишани родендени на најблиските од фамилија и од друштво, а тогаш имав поголемко друштво од сега, и секој ден го прелистував да не заборавам некого. Така да ова потсетување на фб добро ми доаѓа.
    Се прибравме домче деца наспани во кола, сега весело ќе но биде додека се уморат |-)

На ♡BuBaLe♡, Dadusicka, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.646
    Денес мислев нема да се одлепам од кревет, пошто се натегавме за шетањето, ама испадна непланирано неколку часовно шетање :wasntme: Требаше низ населба да шетаме, ама во последна секунда пред влез се премисливме и влеговме во кола и правец накај парк. После во кафана и после тоа на гости. Најубаво непланирано :) Од луѓе доволни ми се моите и тој помал круг на пријатели што го имаме. Сакам гужви, ама со најмилите. Не ради реда гужви.

На ♡BuBaLe♡, Dadusicka, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И јас сум емотивна и носталгична за едно време што нема да се врати. Ми фали баба ми многу, како поминуваат годините се повеќе. Единствена која знаеше да не собере за сите празници и да ни разубави ден и живот. Прерано не напушти, прерано останав без рамо за плачење, поддршка и најискрен пријател. Последниве години имаме поинакви семејни собиранки, се надевам уште долги години ќе ги има.
    Последниве три години и друга дата ми ги бранува емоциите, одвај се воздржувам да не се скршам пред децава, мама мора да е силна и насмеана колку и да е тешко.
    Годинава и покрај сипаниците и изолацијата, бабите и дедовците дојдоа и ги израдуваа клинците па убаво поминавме.

Како поминуваат годините сакам само едно, а тоа е да сме здрави и сите на број.

На Emy867, ♡BuBaLe♡, Dadusicka и 25 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.966
    И ние шеткавме заедно сите плус кучето :lol: ама дуваше ветер у пм :worried:.Дур спремав вечера слушам како мм и малата се ‘караат’.Т.с он ја провоцираше намерно а она сериозно се лути :D

ојдов да сечкам воче,топам чоколада и точам вино.Дајте ми предлог за филм :D

На ♡BuBaLe♡, Dadusicka, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Изгледа јас сум единствена будала што памти родендени. :^)

На ♡BuBaLe♡, Annath, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Додај уште една будала :mm:

Среќен празник луѓе.

Мене ми беше малку среќен вчера, денес и тоа малку се уништи. Ко и за секој празник, а богами и ден впрочем.
    И дур пишам ми се погоди сликава
    Screenshot_20190429_211223.jpg

На ♡BuBaLe♡, Annath, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Баш убаво. Нареден пат подолго да останете. :))

И кај мене е заклучен мислам дека. Ми иде да направам тотална чистка на "пријатели" и да ги оставам тие со кои реално комуницираме. Минатата година од 600+ ги сведов на 200 и нешто. Кое задоволство ми причини бришењето!:D

Стигнаа резултатите, се е во ред со крвта, а мене ми е се полошо. Нови симптоми во комбинација со старите плус слабост - поголемиот дел од времето се осеќам како бладам и лупам глупости. Маж зема одмор, за да не сум сама. Утре пак на лекар.

На ivi1987, ♡BuBaLe♡, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.607
    И јас памтам родендени и без фејсбук.

И денес ме боли стомак. Аман веќе. Секој ден нови болки и нови грижи. Значи ќе полудам веќе:(

Инаку, ме фати стрв за салата рендана со компир, салама, јајца, мајонез и го терав мм да правиме. Наполнив голема чинија. Си ставив малку и не ми се јаде веќе. Леле колку ќе ми е криво ако не се изеде:(

@SV1911 се мадевам дека се ќе биде во ред со испитувањата. Додека чекаш, барем пиј повеќе течности и овошје и зеленчук.

Последна измена: 29 април 2019
    На ivi1987, petunija77, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.