Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.205
    Време за кафенце ајде кој е за да пиеме ,па да спремам моиве ќе ми идат на гости...
    @SV1911 те гушкам и ти посакувам побрзо оздравување :hug:
    9182C664-E7C9-4F48-97F3-F7276B3BE600.jpeg

На Skorpija25, Dadusicka, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  2. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Mr. Right хахаха сега ќе има сигурно срцепарачки албум ,па пак ќе ги заработи , ама мислев дека се невенчани ,го викаше ,,дечко ми"
    @SV1911 лекувај се ,и бегај од таму , цело време те мислам иако лично не се знаеме ,со брзо закрепнување да е :hug::hug:
    :hug:
    @kuc наздравје кафенце :)

На kuc, mareane, TeddyGrey и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.352
    Допаѓања:
    190.246
    На NarCis@, TeddyGrey, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.184
    Имаше, ама не ми се свиѓаа. Повеќе како машки модел да беа. Бидна веќе, си купив, т.е нарачани се, за една недела ми рекоа ќе бидат готови.

На NarCis@, TeddyGrey, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.613
    Допаѓања:
    177.870
    @SV1911 :hug: побрзо нека поминува

@Annath ако знае некоја нова, интересна серија, од „нашите“, нека каже. :)

На NarCis@, kuc, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.184
    Мислиш од СФ серииве? Во последно време само ГоТ гледам, и НЦИС (сите франшизи), и за потсетување JAG. Друго слабо следам. Немам ни време, на работа кога сум слободна гледам серии. Дома ретко.

На NarCis@, mareane, TeddyGrey и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.613
    Допаѓања:
    177.870
    Да, СФ :)
    ГоТ значи Game of Thrones? Не ми се допаѓа. Повеќе сакам нешто како Star trek или Lost in space.

На NarCis@, Ariel, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @SV1911 побрзо опоравување, пиј многу течности :hug:

Јас издржав некако на работа, па затоа што и после доза антибиотик состојбата не ми се подобри посетив матичен па си добив упут на орл каде ми кажаа дека за џабе се трујам со грешен антибиотик и дека сите симптоми укажуваат дека бронхијалната астма преминала во почетна фаза на хооб :( Се плашам. Многу.

На mal.ecka, NarCis@, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.184
    Да, да, Game of thrones. Ако не си ја гледал, види ја Expanse. СФ е.

Пази се многу од настинки. И немој да се плашиш.

На NarCis@, kuc, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.613
    Допаѓања:
    177.870
    Фала, не сум ја гледал. Ја симнувам прва сезона. :)

Едит: Во темата Дали сум бремена? некоја девојка прашува за другарка дали е бремена :D

На NarCis@, SV1911, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @Annath секој втор месец сум на матичен со симптоми отежнато дишење, отечени синуси, кашлица и болка во градите и си кљукам антибиотици. Лани дури и алергија на пеницилин добив. Па на толку антибиотици и стомакот си го запустив. Ме препраќаат Ск ма анализи, па ќе видам што ќе ми дадат понатаму. Досега гуглав и од се шо прочитав се плашам :(

На mal.ecka, NarCis@, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Нејзе цел живот и песни и е со драми, па уште и некоја мутава фаца кога ќе направи додека пее... |( Дечко или маж појма неам што е само знам дека е грд. :D

Таа секс категорија само за тролање ми е. Кога ми е досадно ја отварам, читам и си се смеам. :D

Ќе правам супа. :ninja:

На NarCis@, SV1911, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.184
    Не е лесно со хронична болест, мислам дека @Bubce38 има слична дијагноза (извини ако не е така). Но секако ќе си ги следиш советите од докторите, а читање по интернет многу не.

@Peco ѕирни ја и The Orville. Комична пародија на Стар Трек, ама задржува внимание. Вторава сезона е послаба. Идејата на Сет Мекфарлејн е ок, интересна, ама пустиот, не е свесен колку не знае да глуми.

На NarCis@, kuc, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    За многу години денот, утре па први мај...мене се исто ми е дека на боледување,уште малку ќе отворам породилно...не планирам да одам веќе на работа. Не дека имам работа со странки,немам странки,ама имам колектив од сто и нешто луѓе и јбг, страв ми е од морбилите.
    Пред велигден кречевме, деновиве да се зачисти да се пере за новиот член на семејството. Лесно ви е вас со веќе пораснати деца :x, ние другиве ќе се мачиме уште малку.
    За Бали, и јаас сакам. Да си знаете. :rofl:
    Убав помин да имате утре,како сакате поминете го битно да се одморите.
    Ете така, сега едно нес и ќе складирам џемпери. Доста им е,нека доаѓа топлото.

Од серии,моментално со маже на Викинзи сме. А јас сама некои лајтерски кога имам време гледам.

На Lolipop23, Skorpija25, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.613
    Допаѓања:
    177.870
    Ама пази, за другарка прашува :rofl:

Каква супа? Со петел? Со јајца? Без јајца? :rofl:

На NarCis@, kuc, petunija77 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Па другарката повеќе знае од оваа што мисли дека е бремена. Може свеќа им држела. :?:

Од Подравка, алпската. Од супата за богаташи дека 47 денари е. :rofl:

На Skorpija25, NarCis@, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    До сега спиев. 3 саати. :x

Страшна сум без аларм... иако и алармот знам да го игнорирам, ама без...
    А наспана бев ноќеска, на работа не се преработев.

Мали плишко нешто кивка. Не делува болен, само мрсулав. @SV1911 може ли алергичен на полен да е? :^) и лани памтам ова време се испораскива, ама му пројде за 1-2 недели. Не ми е страв уште, јаде, пие, трча, малце повеќе спие, ама ништо алармантно.

На mal.ecka, NarCis@, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ги истерав и ќе ги истерам сите адети, ко што е редот, ко што и пишав скоро... кога зборувавме за погребите. Само не мислев дека ќе е толку набрзо.
    Гробот и е со куп цвеќиња. Најпрекрасни, најшарени. Уште сме збунети, сите тројца. Не ни се верува. Денес дур правев ручек за нас,тетка ми,вујко ми и црвците негови, дур сецкав, дур бришев...рацеве ко нејзините ми се причинуваа на моменти. Без глас и ги видов мртвите очи. Без глас се јавив кај најсмирениот душа моја вујко, да им каже на сите. Без глас се качив кај комшиката, нејзината најдобра другарка од златните денови на зградава и влезот...кога бевме гз-гаќи деца и родители...без глас ја пресоблековме..во омилените алиштенца што и ги купи тетка ми, не многу одамна...кондурите што си ги купи скоро, не стигна ни да ги облече. без глас ги дочекав првите луѓе, без глас отидов да купам ковчег,крст и такви-мити работи...без глас се вратив,отидов во продавница пошто локум требало, ракија требало...список ми се даде. Се било битно.
    си ја отседов ноќта, налевав чаши пошто така требало..утрото требало брашно свеќи, чаша вино, зејтин, друг вода и вино рече..ај и тоа, се облеков без глас па назад по посмртница и да платам закоп, па да договорам 'свадбарско мени' за душа..избрав што мојата душичка ќе сакаше... се вратив. Без глас сендвичи направив, налевав чаши, ред глупи муабети, љубопитни и безобразни прашања..издржав. Не брзаа да ни ја земат, демек да не ни седи многу дома....а ние одлагавме, али ни ја земаа брзински..не брзаа поскоро погребот, тоа бар се изборивме против сите паметни на тема "до кога се чува мртовец"....не избрзаа да влеземе и ја видиме и не шлогираа за сите пари ..првиот мој пискот и неконтролирани реакции, паметњакович ни објаснуваше зошто тоа било нормално што откако го отвори ковчегот чаршафот беше крвови... јас зјапав во сликата, најубавата што и ја најдов а третиот вујко ја врами...душа. паметњаковичи не избрзаа да влегле луѓето пошто..што знам што било и требало..без глас реков ако. Поп се изнајаде буреци, се изнапаметува...без глас го минавме. Брат го гледав како си избриша солзи, си намести палто и застана ко карпа до мене со прибрани раце и почнаа да му доаѓаат куп колеги...
    татко ко свеќа се кифлеше и место не го држеше, стандард...не избрзаа за натака...не излудеа де со коли, де пешки требало... ме изнавлечкаа и мене и брат на сите страни пошто, ова требало, она требало...брзо, брзо...не видовме кога гробарите ја спуштија, кога почнаа да ја закопуваат пошто брзаа луѓето имале друг мртовец у не знам ти колку. Трчав по ковчегот, трчав да ја фатам и фрлам земја..па ме влечеа требало ова, требало она, уште попаметни ме предупредија да побрзаме во ресторанот немало да не чекаат...ме брзаа да станам од грдата маса и прегрдо зготвеното јадење за неа...оти требало да платам, не ќе ме чекаат до бесконечност дур си гледам ко теле..ме брзаа дома да одиме пошто не знам што...стивна и почна да боли, многу. Ни во сон не ја видов. А чекав. Заспивав презаспивав со сила ама ништо. Денес мирно, со пчели по цвеќињата, со кафе,сок..врапци..познато место, цело детство го минавме таму. Плус црвцине на вујко се растрчаа, го живнаа мртвилово.
    Жими се, не знам што се случи. Кој ова го смисли пошти,ако беше нормален ред, планирано, жими се' ќе го сонев и осетев..денови, денови пред.

На Tajnaotrovna, bittersweet, Dust и 66 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Жабо :hug: вистински би те стиснала со цела сила.

На Tajnaotrovna, mal.ecka, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.815
    Ах мори Жабо ме расплака. Нека и е лесна земја, немам друг паметен муабет. Те гушкам

На Tajnaotrovna, Skorpija25, Nigredo Odor и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.