Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.418
    Допаѓања:
    143.281
    Толку ме нервираат тие “редови”, било да е за убаво, или за неубаво. Сега застани тука, направи ѕвезда и плукни си три пати над десното рамо |( И за свадби ме нервираат, ама посебно за погреби.

Секогаш ќе се најде некој што знае што е сега следно и мора да се направи тоа. И додека најблиските се трудат достоинствено да го испратат саканиот, обавезно се избацува некоја далечна баба што солзи лее, паѓа во транс. Па потешко да не и од на најблиските кои се трудат да останат приземни на целата болка?

И мене ми е страв од загуба на моите. Веројатно е нормално, кога се во овие години. Не сум сама, ама помислата дека еден ден ќе ги нема неверојатно многу ме плаши.

Ај, добар ден. Ние на празникот на трудот, работно. Градежни работи нешто, кај моите во село. Децата не откачија, не сакаа да дојдат. Урбани деца, што да правиш.

Ова е селото во кое планирам да живеам кога ќе се пензионирам. Во селово има двајца постојани жители. Само нивните кокошки и куче по некој глас пуштаат. Кога ќе си легнат, мртва тишина е.
    На почеток е чудно, ама после некое време, се навикнуваш и уживаш во мирот и спокојот. Сосема поинаку од динамиката во градот.

Ај доста пишувам, треба да продолжам со импрегнирање на гредите.

На bittersweet, Skorpija25, JuLleE и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Од умирачка и јас имам страв. Среќа уште се живи иако имаат преку 75 години (баби и дедовци).Пак ќе кажам, само нека оди со ред.

Го избришав. :D

Легнав божем да поспијам, ама не можам. Ќе станам кафе ќе правам. Ладно.
    Велат за секое лонче има капаче. Јас и @Peco изглеа ѓезвиња сме. :rofl:

На Skorpija25, SV1911, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.734
    Допаѓања:
    213.811
    Баш поради тоа ти пишав,да не речам да излезиме,поарно дома да дојди некој.

На ivi1987, Sexybaby86, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.504
    Пецо не си сам. Кревам два прста.
    Сем дечко ми, друг што би ми пружил рака немам.
    Синоќа првиот паничен напад во живот го доживеав, баш од ова. Немам на кого да се потпрам, сем дечко, утре маж. Све пројдов со нив тројца, а без нив... не знам како. Пеколно беше, а и онака пијам аминофилин, имам бронхит во моментов, хипервентилацијата беше забавна, незаборавна, со тахикардија не знам колку (кој пиел аминофили знае како лупа срце и онака од него). Го надминав без ништо додатно за смирување, само со дишење.

Прв и последен пат да биде и никогаш да не се повтори. И пак на крајот моите беа тука, да не беа ќе умрев и бев на работ све тоа од ново да почне, ете ако не се они, кој друг би ми бил на светов,ама татко ми ме сопре. Дечко ми касно се врати од пат, па он презема.
    А кревки се и они периодов... и све на куп, мислам дека најприродно нешто беше да се деси тоа вчера, ама нејќам више никогаш пак!

Еве тачкосана дремам на сонце. Страшно било да имаш панични напади, се надевам прв и последен пат.

На 6ти, зафат... се надевам ќе заврши со успех и лесно ќе помине... што вика мајка ми, хирургот да има лесна рака и да му "појде" денот...

На Tajnaotrovna, elena.mak, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.521
    Сочувство @zhap4e :hug:
    А знам дека скоро и @TeddyGrey ја изгуби мајка си, па голема гушка и до неа :hug:
    Чувајте се друшки, живот без правила..

@Peco од срце посакувам во скоро време сонце да те огрее :sun:
    А за родителите, светко ми е 70+ и да му речеш дека е стар ќе те потепа, он бил возрасен вика, така да имаат уште доста твоите, не чепкај таму каде нема трње :)

@mal.ecka :l:

Честит празник на трудот :f:

Времево шкрто, ветровито, но не ни го упропасти излетот, битно не заврна и не попаѓа град, пошто и тоа знаело да има.
    Мислевме на една повисока планина да идеме, но и 830м надморска височина не е лошо.

Мм од сабајле стана со мрчење, каде биле со тие што треба да идеме, каснат, а ние уште у пижами, а они каснеле (facepalm)
    Кај 11ч горе бевме и под едно дрво под кое мислел да седиме беше зафатено, абе презборе како да сме биле порано ќе било наше (facepalm) а ливада, дрва колку сакаш, ама не под тоа бил меракот |(

Уште не седнавме бебе падна у трње :tmi:
    Цел десен образ му е гребаници :(
    Не се ни побуни, беше како куче кога ќе го пуштиш од ланец, оно и куче најдовме, па се изнаига, држеше леб па се изнајадоа заедно, оно и цуцлата му подаде, па проба да ја врати кај него у уста, среќа спречив инцидентот :smirk:

Скара имаше едно 7вида, као од сите по малку, ама се кога ќе збереш искача многу. Јади, јади, мези и пак пола остана..
    Стандард..

Сега имам гости у двор, но бебе нани, па јас го вардам. Мајка :l:
    Ми се најде едно киндер јајце до мене и го каснав, но желбата за благо не ми згасна, па се нервирам и само гледам саат и рачунам кога да го будам бебево (waiting)

Смрдам на дим и месо, ме чеша дури и лицето + кој знае колку прашина има налепено на мене, како би се пробањала да можев :doh:

Убав ден, немам инспирација за повеќе да пишам, Малечка ме спомна, па се повратив и морав да пишам..
    :hai:

На Skorpija25, JuLleE, SV1911 и 27 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ми стигна известување дека сум наградена со трофеј четврта годишнина. И се присетив, пред четири години, дремев на сонце на тераса дур децата спиеја и барав низ нет календар за циклус, овулација, бременост...се посомневав и пребројував дали и колку ми касни...:drunk: и налетав на фемина, па да сменам мисли се расчитав на форумов, па си отворив профил, и ете ме, 4 години, а синчето 3 и пол има :D
    Ехххх, низ што се поминав за тоа време.. и секогаш ве имав вас :hug:

На bittersweet, Tajnaotrovna, Skorpija25 и 42 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    90.775
    Ден за одмор,скара, но кај мене работен:(тоа што мора да се заврши ,мора,и германцине можат вода ми носат.:|
    Некако сум во лошо расположение,сеуште букирам,одбукирам апартмани во Барселона:@ и тоа дополнително ме нервира.
    @mareane ко кумата моја си:D,ако мажот и не спомне за шетање некаде, после може на трепавици да виси и да моли,џабе.(овен табиет);)а себеси лошо си правите,место да организирате сами,и поминете убаво,чекате на маж и после се дурите,а денот отишол у бестрага.

На JuLleE, SV1911, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    @Peco далеку да е, ама ако дојде таков ден - не си сам.
    Навистина не си.

На SV1911, ivi1987, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.418
    Допаѓања:
    143.281
    @Cosmi гледај да е чисто и блиску до јавен превоз, друго што ти треба. Каде и да бидеш, убаво ќе ти биде и само за спиење ќе бидеш таму.
    Јас навечер имам шетано и по наводно небезбедните квартови и никаков проблем немало. До душа бевме друштво, не знам како би било поинаку.

На SV1911, ivi1987, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Постот од жабче не го прочитав. Простете,ама не сум моментално за тажни постови. Искажувам сочувство.
    Први мај пола со петање, пола работно. Маже докречи шо имаше заостанато, и спалната ја средивме се, сега уште цел.стан (facepalm)

Немам што.да кажам во моментов.

На Val-Dim, mal.ecka, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    @Milobebence трај, се смени времето 3 пати. Облачно, па дожд, па сонце па ветер:D:D
    Битно убаво поминавме, не ме болеше стомакот и сменив расположение денес.

На Skorpija25, ivi1987, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    107.272
    Е баш ми е мило дај Боже стално да бидеш расположена.
    Многу ми е мило што убаво сте поминале.

На ivi1987, TeddyGrey, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    278.518
    Е такви сме ние овновите.:devil:
    И допреку глава ми е од организирање,иницирање...Отсега ако организирам само за сама ,тогаш..Ме зезна другаркава на старост што роди близнаци а и другава што е нонстоп на работа инаку ќе видеше ...:D

На Skorpija25, ivi1987, m.i.g и 16 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    Да честитам празник и да прашам арни ли сте..

На JuLleE, TeddyGrey, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    @zhap4e Многу мие жал ептен,многу те мислам и тебе и двете членки кои изгубија скоро родител.
    Ако ти треба разговор и малце позитивна енергија од мене и бебе мое можеш слободно да ме побараш,во овие тешки моменти немој да се затвараш сама.
    Уште еднаш ќе кажам слободно побарај ме.
    @Peco Брат не си сам зар ние тука што комуницираме секојдневно туѓинци ли сме?
    Само далеку да е.
    Стравот за смрт на родител кај мене е огромен еднаш забегав ептен психички.
    Сега со случкиве пак се врати и тоа ептен со слики да не зборам какви и им звонам ноќе на моите.
    Имам двајца родители кој едниот со тешка дијагноза другиот со дијагноза до кај тера тера.
    Се плашам многу се плашам и кога ќе дојде тој ден незнам како ќе издржам.

На Skorpija25, ivi1987, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.430
    Допаѓања:
    125.505
    @Lilit добродојде во клубот на паталци од панични напади. Додуша сега се мнооооогу поретки и одма знам како да ги спречам ама тоа ти е пекол!! Хорор!!
    За гезвињата, еве и јас сум гезве. Ми идат капачиња ама не се погодува, не дихтуваат некако. И така.
    Јас пред тв со Нетфликс и укочен врат. Вие како?
    Едит: смрзнав, уклучив грееење. Среќен 1 мај народе!!!

Последна измена: 1 мај 2019
    На Skorpija25, ivi1987, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    И кај мене е присутен стравот за родителите,посебно после ударот на мајка ми. Поминаа 7,5години од тогаш и сеуште го имам. Тогаш паднав психички најмногу. Секој тел. Повик ми беше стрес. Посебно ако се јавеа покасно навечер стоев до мобилниот го гледав и се тресев. Сега пред пола година пак ми се појави истиот страв. Кога ја читав Жапче се јавив на мајка ми, ми вика "ми се качи притисокот, бев на боцкање" . Ми се стемни пред очи. И секој ден ми е таков.
    Знам постари се, ете моите се 63 и 64 години , не се којзнае колку стари , амс со здравствени проблеми. И знам дека ќе се случи и тој ден, ама не можам да го сфатам тоа и да речам добро.

Само Господ да ги поживее сите, со другото ќе се справуваме секојдневно

На Skorpija25, ivi1987, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Добродојде, побрзо да си оди :)
    Не ни е забавен клубов баш...

На ivi1987, TeddyGrey, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.430
    Допаѓања:
    125.505
    Не препорачувам и јас дружба во тој клуб. Ама тоа е. Како што сум единица, плус сама, се трудам да тргнам такви мисли за моите оти забегувам серизно. Ама и тоа носи животот. Што да се прави.

Последна измена: 1 мај 2019
    На Annath, Skorpija25, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    Малце читав и си поплачев.. Во темава..
    Јбг, колку бог да чува да звучи, ми значите бе.

На Annath, Skorpija25, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.