Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Гледајќи го кафево, Малерозна, ми се припи. :mm: Мора да си сварам. Го отворив лаптопот да работам. Се надевам ќе ме држи желбата и мотивацијата пошто, ем мора да се сработи, ем мозокот веќе треба да се превклучи.
    Вчера со брат ми купивме карта за татко ми за да го праќаме кај сестра му во Дојчланд. :) прво се жуљавеше - 'како ќе не оставел', после го седнавме на скајп да си позборува со сестра му и се испорадуваа двајцата ко мали деца :) Се надевам и третана нивна сестра ќе ја нас'скаат да се соберат тројцата во исто време оти, не се имаат собрано сто години веќе.:) Брат мене ме тера да одам до Охрид и неколку дена од таму да работам. Јас па брат ќе гледам да го пратам кај негов другар летово :) И така. Животот продолжува со малку повеќе фокус на работите кои ги сакавме и мислевме да ги направиме. Уште едно кревко човечуљче ни остана, затоа. Деновиве, најдобро друштво и поддршка испаднаа пар луѓе кои ги запознав не многу одамна, а кои биле во слична ситуација пред некоја година. И така.
    Денес ќе правам мусака со тиквички; ќе се работи, ќе гледам да се измешам со луѓе... Ќе биде убав ден.
    Ајт.

2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@zhap4e ако доаѓаш во Охрид да знаеш имаш другарка :hug:
    Од 9 сум на работа. Да допијам кафе и да фатам пат. А радо би останала во креветов цел ден.
    Вчера изгледав цела сезона вовед во анатомија. Се изнаплакав :tmi:
    Вечерта сестра ми ме натера да фатиме воздух, па бидна вечера во ресторан и фина дружба до доцни саати.
    Имајте убав ден!

3. Cka

Cka Форумски идол

Фала што сте пишувале, имав друштво за кафе :)

Рацете ми се лом од тоа болеста, а вчера фаќав многу месо, вода, глупости...
    Сеа цела рани.

Денеска турбо да се работи треба. Убав ден.

Tajnaotrovna, M&M, zhap4e and 18 others like this.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Добро утро,
    Работно утро.
    Веќе сум изморена од празници, нивни велигден, наш велигден, мајови, чуда... Не дека нешто сензационално правиме дека празник, ама самото тоа што во среда не се работи, ми праи забуна, незнам веќе кој ден сме. Денес пак понеделник:o, утре петок?!|(
    Па читам Малерозна пишала во 4 сабајле и се чудам, кој ја лајкал толку рано:o! Е до толку сум изгубена:D

Туку ме инспирираше Вал-Дамова;)
    Дури бев мала, значи некои 20-/+ (ко за во ФМЌ) имав една комшика. За моја тогашна перцепција, таа беше старка, значи вработена, со ауто, со све. И не беше мажена, стално некој дечко(вци?) со голема кола ја враќаше дома, стално беше стегната, спортски активна. После долги години опсервација сфатив дека мачичот е уствари многу умен- не е будала да се мажи. Мојот резон, за нејзиниот лајфстајл: кога си во врска, вложуваш напор, да изгледаш добро, вложуваш енергија во квалитетно поминато време заедно... Ко ќе почнеш да живееш со некого (ете не мора ни папир да потпишеш), одма е тоа друго ниво- се мотате по пижами во заедничко дома, и набрзо двајцата дремете пред ТВ. Не дека и тоа нема своја магија, ама е опуштање, некогаш до претеризам. Па после имаме главно мажи, оди турни ме да кинисам (си ги знаете вие што ги имате такви) и жени кои заборавиле да се дотераат (hollest)
    Ма затоа све треба да е моментално:!: . По одреден период- реевалуација. Веќе не се сеќавам дали негде читав такво нешто или сум сонувала, некој предлог: бракот законски да трае на пример 7 години. Па ако уште ви е арно, да си го обновите во општина. Немој сега некој административец да го копира ова и да го примени како извор на нови приходи во општински буџет:fubar:. За друго е муабетот
    Ај дури сум инспирирана да се дотерам и јас, да сработам триста чуда, и то...
    Убав ден ви посакувам:f:

kuc, Peco, M&M and 25 others like this.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

6. malerozna

malerozna Форумски идол

Си имам фанови на мојата рубрика, утрешно кафе од Малерозна. Се трудам ново кафе секој ден, ама некогаш уморот надвладува па пуштам дупла тура кафица.
    Едно време Стеки послужуваше кафе рано сабајле, а сега јас сум на замена.
    Ко што сум пореметена целата, арно уште ум ме држи.

Мислам дека 7 години е предолго за ревизија на брак. 3 до 6 месеци бре, нема зошто да си трошиме нервите 8)
    најде кој да коментира, баба девојка 8-|

Лебот од вчера цел го изедов, да не ме мислите.
    Сега веган ќе сум малку.

Инаку сакам да си испитам гените. Да видам дали стварно сум романка, како што сите ми викаат дека личам :rofl:
    Или да не си фрлам парите бадијала :wasntme:

@SV1911 да каже дали е подобро
    @NarCis@ исто
    И тие што не пишите, да знаете дека ве мислиме. Малешевија да се пријави на рецепција, дума две да каже.

friendy, kuc, Biljarkata and 26 others like this.
  7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро

Добредојдовме во мај 2019.
    Да сме сите здрави и живи, да не читам ништо неубаво.Деновиве не фати колективна депресија.
    Ако...понекогаш и тоа е делотворно, се притајуваме во себе, си даваме време да размислиме, и пак се дигаме назад.
    Рамна линија без амплитуди било во среќа било во тага не е убава.

Уште еднаш сакам да изразам длабоко сочуство на членките кои доживеаја загуба минатите месеци, верувајте дека преживувам со Вас.
    Веќе имам пишувано дека сум голем трагичар.
    Голема плачка.
    Рикачка.
    Лигла.

Почна Мајов со некој си Ален кој ќе не посетел викендов:|.
    Аман веќе, планирав викендов да менувам летна-зимска гардероба.
    Желна сум прстињата на нозете да ги излуфтирам:lol:

Да ве прашам - до кога ги јадете Велигденските јајца?
    Јас еве сеуште имам, уште 7-8 имам останато, ама не ми се фрлаат, ке ги направам редена салата, ама колешките се чудеа зошто не ги фрлам.

8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден!

Деновиве дома, па ептен сум активна тука. :D

Сега ќе идам на нови испитувања. :|

@zhap4e :hug::hug::hug:

friendy, kuc, Biljarkata and 23 others like this.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

И што ако си Романка? Чудо големо. Многу е отровна таа интернет рекламата за проверка на ДНК, знам .Ама стварно, што ако си открил дека си 15% Ирец?!:^) Освен ако не откриеш дека си Германец, тие мислам даваа државјанство до 3 колено, имаше нешто такво за тие од Латинска Америка (потомците на СС избеглиците)...
    А шо леб беше тој невегански, жив ти се:o?
    Се зезам, многу си весел лик, на сета мака што веројатно ја имаш. Ела:hug:

M&M, NarCis@, SV1911 and 15 others like this.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро девојки и момци. Сонце :sun::sun::sun:.
    Денес имам само едно да кажам, ЖАБО ти си лавица. За само два дена веќе звучиш стабилно. Јас на твое место мислам дека со недели ќе бидам надвор од својата кожа.
    Неда пак во градинка, моментално имаат сипаници во градинката. Иако ми викаа да не ја носам ја однесов, ако фати нека фати додека е помала. Јас фала богу имам прележано.
    МММ ( :rofl: ) синоќа не знаеше како се вика. Цел ден пиеја ( и пееја) со кумашинот. На полноќ ми влага свеки во соба и ми вика, оди да си го собереш маж ти. Јас :^). Викам: нема шанса не е бебе, ќе си дојде. Ме искара дека не сум се секирала за него, сум си спиела, каков брак било тоа. МОДЕРЕН :rofl: . Ни деца нема да собирам по улици а не па него. Ама и они и он ќе си го добијат ко ќе дојдат дома :fubar:. Мада вчера можев со лопата да го тепам немаше да сети.
    Не би се мажела по вторпат, за такво нешто ќе треба да е некој стварно специјален тип ( ко овој со баницата на @malerozna :makeup:)
    Доста беше за утрово, имајте убав ден :f::f:

friendy, kuc, Biljarkata and 31 others like this.
  11. referentka

Не викај двапати:D

kuc, Biljarkata, M&M and 21 others like this.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Sum se ,,zaljubuel " izgleda :$ ,zato ne pravam kafe nasabajle...:tmi:

Aj d.den :)

13. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

@Biljarkata ај да отворам французите дал го важат тоа, па да го израдувам дм. Кој има потекло од Рожден, знае зошто. А и така личи по малце, па да му дадеме одма жолт елек за спасување :D

Убав ден, пренајубав :angel:

Biljarkata, NarCis@, LejlaD and 9 others like this.
  14. referentka

Време е Стеки:*
    Твоите години бараат љубоФ, и ич да не се устручаваш.
    Секое живо суштество има потреба од љубов, така да....

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ај помош. Има некој нотар овде во групава да опитам нешто?

LejlaD, CameliaMiller and Rebecca_R like this.
  16. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Добро утро од мене :f:

Само дојдов да ви кажам дека деновиве крадешкум ве читав и ви се воодушевував колку имате големи срца, сите до еден.
    Вакви-такви за најлошо сите сте тука и за тоа ве почитувам.

Имајте убав ден :sun: И сите да сте на број секогаш :hug:

Tajnaotrovna, kuc, M&M and 22 others like this.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

@ivi1987 среќен роденден на баткото, да е жив и здрав и голем да расте! :party: Жал ми е за болката што ја имаш на истиот ден :hug::hug::hug: Но имаш две причини за радост најголема, два пара очиња златни :l:

Подобра сум денес инаку. Мал нагон за повраќање сеуште имам, ама ништо страшно, успевам да го изигнорирам. Фала на сите што ме помисливте :*

Бебе се дере по мене, ме бара (во вц се пикнав на раат да читнам :lol:). Се читаме после :hai:

kuc, M&M, SV1911 and 25 others like this.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Мака голема, ама животот не ме прашува. Мора напред, сарказам, шали на своја сметка, смешки, глупости... Кога сум мирна сум опасна сама за себе, скорпија...

За лебот да си кажам, дека со кулен го јадев, затоа :D
    На ред е проверување на крв, па малку тој Кол-Лестер-олот да го намалам, да не ме тепа докторица со тие белите дебели кломпи (facepalm)

Италија и Португалија даваат пасоши на бразилци, Шпанија на другите латини.
    Јас кралски за Меркелски не мењам ;). Секако не шпрехам дојч, ни за компир лупење нема да ме биде таму :o

@EuHenIa типчето со баницата ако само бара, а не дава, со тепсија по глава ќе мавам 8-|
    Сум се растепала рано насабајле нешто.
    Ми се пие кафе во Мартини :coffee:

@stetoskop :hug: Круната на глава си ја имаш, уживај, узми сфе што ти живот пружа.

kuc, Biljarkata, M&M and 28 others like this.
  19. mareane

mareane Форумски идол

@ivi1987 среќен роденден на баткото,само радост да ти носи.
    Е утровосте многу убави,насмевка ми измамивте.Нека е поубав овој мај секаде па и овде.
    И некако позаљубени денеска па ова МММ може денеска да е #мојотмилмаж#:?:

Инаку близок род на мм и неговиот син имаат испитано днк и испаднале дека имаат келтско потекло.Кај да барам пасош да го испратам МММ:D

kuc, Biljarkata, WORRIED.BT and 27 others like this.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас само да си кажам...

кое лудило ли ги дрма ако мислат дека некоја ќе им го "украде" мажот?

Па ако веќе тој дозволи да е "украден" нека и' го, нека си го задржи, мене не ми треба.

Бог да чува бе.

WildMk, kuc, Biljarkata and 28 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.