Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

А што толку тешко и кажала?
    Да го легнела маж и, да разберам дека некако и вратила за злобниот коментар.
    Ама после години да кажеш на некоја дека не сакаш да ти биде пријател само заради тоа што те повредила, не гледам ништо лошо во тоа.

Karma is a bitch. What goes around, comes around.

Не велам дека сѐ ни се случува заради некој "грев" ама апсолутно поддржувам отпишување на такви "другарки"
    Подобро искрен "непријател" отколку лажен "пријател"

2. Ariel

Ariel Форумски идол

Ај да ставам по едно
    04E76AA7-CA4B-4F82-A714-9BAB134E8E3F.jpeg

Недостатокот на самодоверба е едно од најголемите зла на човештвото, коешто се одразува во сите сфери на животот. На работа најтешко се излегува на крај со луѓе со ниска самодоверба, особено ако се на позиција. Во врските исто.

Денес ме потресе вест за смрт на поранешен колега, врсник. Беше полн живот, како се случи ова - не знам.

Одам на градилиште, денес забушавам, а треба норма да се фати.

Tajnaotrovna, TeddyGrey, kuc and 24 others like this.
  3. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ниту кармата е секогаш кучка ниту се се враќа.
    И не, не мора да се дружиме со лажни пријатели, не гледам ниту зошто, а најмалку коментарот ми беше од жал дека нема веќе да бидат другачки.

Жените кои се изневерувани често се наоѓаат во осетлива емоционална состојба, сеедно во фаза на негирање или чудни и несоодветни одбранбени механизми. Не го н и оправдувам оној на дотичната.
    Ама свесно да повредиш, и не само со ист аршин туку дупло,кога некој мине низ бродолом од секаков можен карактер, со коментари од типот сега си распуштеница, е злобно.

4. joy1

joy1 Форумски идол

ааа па увек е ‘ороспијата’ крива.Он јадно муле заведен,недужен,му свети дури аурата над глаа од невиност.Треп треп

Glasna, WildMk, TeddyGrey and 29 others like this.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Искрено не ни сакав да сум подобра од нејзе. Јас знам колку ме повреди и ме навреди за да оценам дали да се ситам или не.

Инаку се заљубив во кондуриве Screenshot_20190502-121232_Instagram.jpg

6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Јас во овие се заљубив
    20190502_121804.jpg

7. BlackNight

BlackNight Популарен член

УУУ, па мојата најдобра другарка ми е сингл, патем никогаш не била во брак. И убаво се согласува и со мојот сопруг. Имаме тројцата излегувано и на гости ни доаѓала и никогаш вакво нешто не ми паднало на памет, а однесувањето и е потполно на место, не ми оставила простор за сомнеж. И да, таа е тука секогаш, додека другине мажени и со деца волшебно исчезнаа.Инаку, ако некој решил да изневери може да го стори и со мажена и со другарка патем, ако се разбира и таа сака таква авантура. Нема гаранција. По таа логика и сестрите треба да се изолираат. Бога да чува.

Tajnaotrovna, TeddyGrey, kuc and 23 others like this.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

да се надоврзам. Никогаш, ама баш никогаш не се јавувам кај мажите на моите другарки, ниту пак им барам телефон. Доколку нешто ми треба ептен да мора да замолам услуга, се јавувам кај другарка ми, ја прашувам дали се слободни заедно да дојдат, и тн. Крајно почитување за на крај да ми се врати со муабет. Слушај ти си сингл и ороспија зашто не си мажена.
    И да не и се ситам??? Море и тоа како ќе и се ситам. А оние кои никогаш вакво нешто не ми рекле, нека се осмелат нивните мажи да направат нешто и да дознаам, јас ќе им пресудам на нив.

9. Cka

Cka Форумски идол

Стварно не се слушате со мажите на вашите другарки?!Луѓе, јас живеев со другарка ми и дечко и!!
    Маж ми секој ден се слушаше со другарка ми кога бев у болница!
    Кога имала потреба од помош маж ми сум го праќала кај неа!
    Сум спиела на ист кревет со дечко на другарка, ме зимал дома после дискотеки, абе... не сме се гледале нити па се гледаат ко маж или девојка... аууууууууууу

Па јас ако умрам, по би сакала маж ми другарка ми да си ја земе за жена, него некоја друга!

10. BlackNight

BlackNight Популарен член

Покоректно однесување здравје, ама очигледно не била свесна каква пријателка имала крај себе. Ама оди и објасни им дека и мажени шврљаат со женети и гајле немаат. На крајот ако ми стане некое негово однесување сомнително тогаш ќе му ја мислам, немам зошто априори да се заштитувам од се и сешто по логиката што би било кад би било.

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Само со еден. Со другите немам толку близок однос. Така си се поставиле и тие. Инаку имам телефони од исте, ако ептен нешто треба да, не сме она ептен службено. И тие телефони што ги имам другарките ми ги давале кога требало.

12. mareane

mareane Форумски идол

Се што сакав на темава дакажам @Cka го кажа.Потполно исто.
    А овој ме изнервира мамему'бем:D
    FB_IMG_1556793240445.jpg

TeddyGrey, dunika, kuc and 22 others like this.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Еми шо прајме шо јас имам повеќе пријатели машки, и женети и неженети. Сум се јавила, ми помогнале, сум помогнала и толку. Па и маж ми оди и и помага на другарка ми која е разведена, не ми ни текнало да одам со него за немој да не направи нешто со неа:Dзаостанати размислувања ми се ваквите на луѓево.
    Ако сака да изневери и најубав брак да имаат, и многу пари и се по ред, пак ќе изневери:)и за мажот и за жената, важи ова.

14. duffi

duffi Форумски идол

Хај!:coffee:

Пијам кафе дома. Назад во реалноста. Благо шербет сум го направила ама арно ми е .:D

Малото најбучно беше низ хотелот. Не е плачко ама зборува гласно на негов јазик и по сите вика. (lalala) Додека сите си јадат мирно он довикува по сите од неговиот стол. Гарант не отценија како непримерни родители.:tmi: Ама сојот од татко му од страна ни е бучен...

Станав и јас со помисла дека е понеделник. Па се сетив дека сепак четврок е. Добро е , сепак утешително звучи.

Мм ако тргне по други жени, прво он самиот ќе си биде виновен. Штом тргнала работата не ќе да е толку за гревче.]:) Сингл друшки имам. Се дружиме сите. Не ми отишол до сега паметот дека некоја ќе го заведе мојот ,,кутар,, маж.:rofl:

@Bubce38 примам честитки, а и гости.:hug:
    Ми се најавија за вечер драги луѓе на роденден. Гледам торта има. Тоа најбитно.:D
    Друго ќе се докупи. Да смислам само некое мени во глава.

@ivi1987 Среќен Роденден на баткото, да расте голем и послушен! :inlove: Имам впечаток дека многу те слушаат малите.:D А болката ќе стои секогаш... Само нивната насмевка ќе ја ублажува.

Вистина @friendy пораснав и раснам тука. Не е тајна.:$ Ама тука се осеќам како дома. Тука ми се друшките. И имам уште многу за учење од вас.:hug:

Туку јајцата ми стојат уште. Ќе ги фрлам денес. А баш ми е жал.

15. Abeja

Abeja Популарен член

Ќе ви се убацам ко џокер у покер, не во муабетот за другарки и нивните мажи туку нешто подомаќинско. Мислам дека сјебав ќебе од децава. На етикетата пишуваше да се пере у ладна вода ама мене ми беше нелогично, како ќе се испере во ладна вода, до сега го немав перено па го ставив на 35степени со ариел прашок плус омекнувач. Кога го пружав мокро не приметив, плус ме опи убавиот мирис. И кога да видам дали е суво приметив дека се лепи на прсти. Така ми се заебаа едни убави купаќи. Сега не знам дали може да се поправи, дали ќе се среди ако го исперам во ладна вода само со омекнувач? Сте имале ли вакво искуство. 100% полиестер е и многу интересно шарено со жирафи, слончиња :(

TeddyGrey, dunika, Sexybaby86 and 4 others like this.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Сум кажувала, живеев со цимерка и дечко и една година, во собче метар на метар во Гоце. Се случувало тој за викенд на работа, таа да си оди дома, ние двајца да останеме.
    Се било исто како и кога таа е таму. Тој беше дечко на цимерката и мој пријател. Ништо повеќе.

Ни бранам, ни се глупирам. Ако решил, нека оди кај што мисли оти е подобро. Мене испод ниво ми е да изигравам судија и иследувач.

Крш ми е некако денов. Пак некое незадоволство ме јаде.
    Знам и од што.

@ivi1987 жив и здрав да е момакот:^:.

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Од омекнувачот може да ти лепи. Пробај исплави го на 20 само без прашок и без омекнувач

TeddyGrey, dunika, ivi1987 and 10 others like this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Секаде лепи ќебенцето или само на некои места ?
    Ако е секаде-нема спас.
    Ако е не места, тогаш од гумата е тоа, веројатно се триело од гумата (можеби си имала повеќе алишта во бубањот или самото кебе е преголемо).

И трета варијанта- да причекаш да се исуши, оти полиестерот е вештачка творевина и може делува лепливо.
    Сега се мислам, и јас перам алишта на 40 од полиестер, ама вака ми се нема десено.

TeddyGrey, dunika, friendy and 12 others like this.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Лелее, морам да признам дека две перев заедно, на двајцата. Ама мислев дека ако кажам едно помала ќе биде штетата и помала недомаќинка ќе бидам. :worried:Има логика ова со омекнувачот, имаше вода испуштено пред машината а не знам зошто, само две ќебенца беа, не беше ептен накрцано. Ќе ги преперам во ладна вода без детергент и омекнувач, па што им било судено. Мислам дека лепат на повеќе места. И друг пат перење стриктно по етикетата, не за џабе им сошиле упатство.

TeddyGrey, ivi1987, NarCis@ and 14 others like this.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Неодамна имав скоро па иста ситуација .
    Го уклучив на плавење уште 3 пати и се реши проблемот.
    Пробај исплави го уште 2-3 пати.

Ги изброив јајцата што останаа .
    36 комада :(. По 5 на ден ќе давам на Медо . Цела недела ќе се слади.

TeddyGrey, dunika, kuc and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.