Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Па со оглед на долгометражноста моја и на дм, низ овие години и со дечковци, и сингл, и се мажеа, и една се разведе... никад ваква глупост не ми паднала на памет.
    Па еве и од обратна страна, бев на концерт со тој што ќе ни биде сега кум... сама, без дм, а тој девојка немаше.
    На дм не му се одеше, никому ништо.

Ич не ми е јасна болнава посесивност.

senjorita-v, TeddyGrey, kuc and 23 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Значи сите си ги изедовте јајцата:rofl:
    Ги лапнавте за празнициве ?:rofl:
    Која му го скрши јајцето на мажот, одма да каже:rofl:
    Доктор има кажано, не повеќе од две јајца и не секој ден:D

TeddyGrey, dunika, ivi1987 and 22 others like this.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Од омекнувачот е, премногу си ставила. Исплави ги само, неколку пати. Ќе се среди.

TeddyGrey, ivi1987, mareane and 10 others like this.
  4. CameliaMiller

Шо убав изговор си имам сега... "докторот ми забрани" :D

TeddyGrey, ivi1987, mareane and 14 others like this.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Да не повторувам, ако маж или жена сакаат да изневерат, ке си најдат прилика и место. Партнерот најверојатно никогаш нема да дознае ако е за еднаш, а ако швалерајот е за стално ке дознае или ке се прави будала, соодветно, како му одговара. (hollest)

Ако некој ме пецне таму кај што не треба, во прва прилика ке спопикам некој муабет, ама тежок, да го заболи до коска. Никад нема да бидам од оние кои се издигаат над другите, aма и злобно јазиче имам. Прва никад не би кажала тежок муабет, можеби ке си помислам во некоја ситуација - нешто, ама ке премолчам. Е ако некој решил да ми додава сол на рана, тогаш нема да чекам соговорникот да ја извлече поуката. ]:)

Неубавите работи ке ги прескокнам ради позитивниот вајб овој период. Само морам да кажам дека колку и да се 'сакаме и мислиме', на крајот од денот сите легнуваме сами или со пар луѓе кои ни се ептен при срце, без навреда, ама сите останати се небитни, се бројат само оние кои навистина се. :inlove:

Јајца останаа. Кучиња јадат јајца? До сеа саде џигери јадеше, да и дадам јајца на кучката? :toivo:

Кој е за кафе?

TeddyGrey, dunika, friendy and 27 others like this.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

Ова треба да се испринта и да се залепи во спална. :D

А докторот може само сакал да ја исплаши жена му да конзумира само домашни јајца од нивната спална.
    Јас завчера 4 изедов :tmi: Два пати по две домашни. Ама стварно јајца.

TeddyGrey, dunika, kuc and 20 others like this.
  7. referentka

Ама пак...бидува ли еднообразна храна па и два пати неделно да е:D

Мала шала:tmi:

TeddyGrey, friendy, kuc and 20 others like this.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Не прочитав се'..
    Блеам во мониторов и се мислам: Да кукам пак за тоа дека ми е тешко, или да се избацам со гнев и револт кон се' што ме нервира?

Одлучив да бидам гневна денес!
    Животот е говно, ние сме говна.. бараме некоја 'скриена' смисла во постоењето, а нема.
    Нема оти се природни закони в прашање.. Нема умисла во нив.. само си постојат.

Гледам документарци пак.. Социјални, економски, политички проблеми.. бла-бла... И по милионити пат ќе заклучам дека е сјебан светот до даске, човештвото е рак, а на планетата и' се има скурчено од нас!

Ова испадна повеќе од гневност..
    Ќе ом ќе гледам некој смешен филм...
    Можи ќе се олабаам од 'длабоки' анализи

Вие како сте?
    Арни сте?
    Она шо ве болеше?

TeddyGrey, Sandrin4, dunika and 29 others like this.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Мене другари да ви кажам не ми е верно дека си ги кријат сопрузите од сингл другарките. :o Видете, факт е дека ти не можеш толку да го “криеш” маж ти од женски персони, колку што тој може да шврља на страна, и обратно.

Ја не му бранам на маж ништо. Врата отворена дур не дознаам. Со тоа да живеам не можам, па ќе си се разделиме ако така посака некогаш.

Тој пустиот има грижа на совест исто колку и јас. 2 вечери по ред излегува, завчера во кино на авеМџерс :lol: мене такви филмови не ме занимаат, вчера отиде кај свекор фудбал да гледаат и милион пати ме праша дали може, дали ќе бидам ок, дали ми требало нешто да напраи пред да замине, па ми пиша да ме праша дали е ок да остане и второ полувреме и ако недај боже го боцнам на зезање дека ме остаил сама, жив се јаде. Иста сум и јас. Ме убива грижа на совест и за најмали работи. Па ако има муда да ме извара и да живее со тоа нека. Има мој благослов. :D

Сплескав мусака и еве ја се допечува. Да напраам салата и да си пречекам маж од работа ко што е ред. :!: Е нозе не му пољубуам бога ми. :D

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Ммм се знае со моите другарки подолго од мене. Им се наоѓал за се и сешто, особено кога беа сингл. Кога се омажија, на нивните мажи им рече - само да ви кажам дека не ви влегува во фамилија само жената, туку и нејзините другарки :D

dunika, kuc, ivi1987 and 20 others like this.
  11. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Лушпата на јајцата корисна била за растенијата. И самото јајце да не било корисно :?: Па се што ми остана во двор ќе закопам со мали дупченца да можат инсектите да се гостат.
    Па шо :angel: во мојот двор ќе ги закопам , не им правам "маѓии" на комшиите :makeup:

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Сите сте во право. Јас дури и почувствував на своја кожа како е да си етикиран како разведен. Тогаш бев повредена, обесправена, ама после ми легна и не се замарав.
    Мажите те сметаат за лесна мета, обично повреден си. Ти се пушта буквално секој па и маж на другарка. Мене лично не, ама знам пример.
    Но не значи дека она која е сингл, разведена ќе прифати. На крајот до човекот е.
    Оној што сака да швалерисува ќе најде начин.
    И немојте со толку доверба кон другарките, мажите и слично.
    За жал, секојдневни се ваквите примери.
    Премногу слобода кон маж и жена не е добро. Верувајте не знаете што носи животот.
    И јас за многу работи викав не, ама...

Tajnaotrovna, anaja1, m.i.g and 27 others like this.
  13. referentka

А што велите за лажната скромност?
    Како ви се чини појава?

14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Ех Рефи баш тие со лажна скромност се нај опасни,сум имала во близина;)

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

@WildMk и јас би како тебе со документарци ама немам време... Остај ти длабоки анализи, се си има смисла на индивидуално ниво. На глобално, хм?! незнам, немам толку голема глава;).
    Туку вчера ммм ми пушти филм, со Џорџ Клуни и оној од Хаус оф Кардс (што го трачаа дека злоставувал малолетни актери, па све му сотреа по список)... И на крај Џорџ Клуни ги ослободи козите:rofl::rofl::rofl:
    Ако го најдеш, вака ќоро како го опишав, частам:pizza:

@referentka, @LejlaD би ви партиципирала во муабетот ама одамна не живеам во нормален свет па незнам што е лажна скромност. Интересно звучи:?:. Ај мож ќе разберам до после.
    Јајца имам уште две:D, ама стварно, во фрижидер. Ама дека недомаќински фарбани во сабота, ќе ги биде и денес да ги смуфтам. Со кисело млеко @M&M , не со мајомез;)

WildMk, kuc, Sexybaby86 and 13 others like this.
  16. CameliaMiller

Човек што сака "беља" и во кафез да го чуваш ќе најде начин.
    Доверба имам не ради него, ради себе.

Мојава душичка да не си ја мачам.
    Затоа нит го проверувам, нит ме интересира.
    А исто страшно би ме навредил на било кој начин да проба да ме ограничи... макар да ми чачка низ телефон, голем проблем би било.
    Таков живот не сакам. Па тоа што не сакам тој мене да ми го прави, не му го правам ни јас нему... може и ќе погрешам, ама предвреме да го "тепам детето" за да не ја скрши "стомната"... не ми оди.

За лажна скромност...

Генерално преферирам искрени грешници, него лажни светци така што... секако подобро мислење ќе имам за некој кој е отворено горд, арогантен дури, него некој што е налик "овчичка" а е уствари волк.
    Луѓето по природа се компетитивни, чудно е и неприродно да си скромен за нешто што е само твоја заслуга.

Last edited by a moderator: May 2, 2019
    Skorpija25, kuc, ivi1987 and 24 others like this.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Здраво женски :hai:

Јас... јас уште статус кво. Не ме фаќаат така лесно вируси, особено не стомачни, ама кога ќе фатат, тешко пуштаат. @Sexybaby86 може да е истиот вирус, ама ти подобро да го поднесуваш. Мене лом ми направи во организмот.

@SV1911 пиши како си денес.

Имам другарки и мои и преку маж ми кои ми станале многу блиски. Досега не сум се нашла во ситуација да бидам јас загрозена или некој да се чувствува загрозено од мене. Многу го сакам маж ми, но никогаш не ја исклучувам опцијата дека може да се изневериме еден ден. И за тоа нема да биде виновна некоја наша другарка која е сингл, разведена или не знам што. Туку, живот. Се дешава.
    Одам да долежам. Пак малаксав :doh:

Skorpija25, WildMk, molikaMk and 25 others like this.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Life, liberty and pursuit of happiness илИ Живот, слобода и барање на среќата, да ми ти биле основни човекови права според декларацијата за независност на САД. Не дека нешто сум фан на Америката или имам илузии за нивните човекови права и слободи, напротив. Ама вака како максима, ептен ми лежи. Белким сите сме слободни и ништо не би требало да не спречува во потрагата по среќата. Со сила убавина не бидува, нит некого ќе врзам со ортома, нит некој ќе ме задржи со кафез. Со љубов се држат луѓето, со разбирачка, со заедничко чекорење кон заеднички поставените цели...
    И то.

19. macencef

macencef Популарен член

34 унлоадед хахахха се осеќам старо.....

WildMk, dunika, Sexybaby86 and 6 others like this.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Во склоп на муабетиве:D:D:D
    FB_IMG_1556810008899.jpg

Thread Status:
Not open for further replies.