Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Здраво

Само Нарциса ја прочитав, другите после :))))

Да идеш инфузија да ти стават?

Јас сум исто.. најдов што можам да јадам, па барем не гладувам веќе. Пијам вода, лекови, витамини, гнетам папаја на сила по малце. Мислев дека до понеделник ќе ми помине, ама тешко. Резултатите требаше да бидат готови денес, ама не се, пи*да им материна.

Овде те зимаат за сериозно само ако покажеш дека си подобар од нив, колку лошо и да звучи тоа. Ако си фин, си зимаат за слобода да не почитуваат ни рокови, ни збор, ни ништо. Векови робство сигурно им оставило последици.

Утре сабајле има да им отидам во таа лабораторија, уште сега јазик ме чеша. (wtf):punch:

Него, уште една последица на вирусот е зголемено чувство на лутина. Може и од тоа сум ваква.

Денес пола ден го преспав на кауч, во речиси темна просторија. Една лента сијалички кои останаа од нова година уште, даваат спокојна атмосфера. Прозорите и завесите затворени, деновиве е 40 степени под сенка. Вентилаторот дуваше, таман ми беше, се одморив со неколку прекини за нова доза панадол.

Сега чекам маж да дојде, да го гушнам. Најдобар човек на светот е, ви имам кажано? :l:

2. Peco

Peco Форумски идол

Каков е тој заеднички живот ако немаш доверба во партнерот?

3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Помислив, ама ќе почекам уште денес. Не повраќам, само имам гадење и апетитот ми е никаков. И многу малаксувам.
    Маж ми остана дома исто :l: Само покрај мене, се грижи и за малите :)
    Какви резултати чекаш? И дали ти се симна температурата?

4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

:hai:

Ова е само дел од причините зошто не би живеел со моите или со нејзините. Вие што живеете со нив сигурно имате коњски живци.

Бре, бре. Злобен бил коментарот. Не, баш и е на место коментарот. Убаво и кажала и вратила. Доста се правите светици, фини и културни на форумов. Убаво кажа @malerozna, тука го вадиме најдоброто од себе сè додека некој не нè пецне таму кај што не треба, а тоа нормално тука не се пишува.

А овие домаќинкиве што стравуваат дека "распуштеницата" ќе им го украде мажот да не се замислуваат дека мажот им е џоа Енрике Инглесиас. |(
    Во врска со изневерувањето се имам објаснето. Или и двајцата ќе "шврљаме" или и двајцата нема да смкнуваме гаќи пред други. Чиста сметка, долга љубов.

И моите јајца уште стојат. И ќе стојат се надевам уште долги години. :rofl:

5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Ако не ти олесни за некој саат, не се мачи, отиди.

Чекам за Platelet count, мислам така се викаше. При вирисов се спушта многу ниско и ако е пониско од некоја си бројка, треба да одам во болница.

Едит: уште еден негативен ефект е губење на кратката меморија, буквално. Го прочитав второто прашање ама одма го заборавив. :)) Температурата се симнува и качува на секои 3-4 саати. Така ќе биде додека да помине. Ма да денес до кај 39 само се креваше и со еден панадол веднаш се спушташе. Се надевам нема ноќеска да ме изненади пак.

TeddyGrey, dunika, JuLleE and 17 others like this.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Цел ден сум сама. Детево од 7ч е станато. Цел ден се лигави, плаче, не седна 5 минути. Плус , мм се задржа на работа. Цел ден нешто ме боли - стомак, глава, тахикардија . Капак на се и ужасно сум нервозна. И на крај ќе дојдат сите или ќе се јават и ќе ми раскажуваат како треба или не треба. Ма ми се иде да отерам се у п.... матер:@
    Мм додуша уште по телефон доби доза од нервозава моја. Нервозна сум била цел ден. А каква да бидам :@
    Знам дека никој не е должен да седи со мене или да ми чува дете, ама сега ми е потребна помош. Претходните 3г сама по цел ден со дете и домаќински работи. Сега не можам.

За дружење со други жени/женски. Мислам @JuLleE спомна да немаме 100%доверба ни во маж ни во другарки. Се согласувам потполно со ова. До сега не сум дознала нешто такво, ама мм иако не е Бред Пит, ако сака може да ме изневери или да го заведе друга. Го сакам, ама 100% доверба немам. Ете, може јас сум од тие затуцаниве, за разлика од вас, кај мене има сомнеж и за жал, мала (сега за сега неоправдана) доза на љубомора.
    И јас знам пример, фамилијарно си живееле. По гости, одмори секаде заедно. За да на крај мажот и пријателкава ги фатиле заедно во кревет (сигурно пријателски било:devil:
    :))

@Sexybaby86 @NarCis@ @SV1911 посакувам побрзо оздравување:hug:

anaja1, Dadusicka, EuHenIa and 20 others like this.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Вирусот ги напаѓа тромбоцитите, и може да ги намали. Нормално се од 150-400 (незнам какви се кај нив референтните вредности).
    Со лесно душо
    Ти си многу силна и храбра личност според мене:hug: :hug: :hug:

TeddyGrey, dunika, Sesil and 16 others like this.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Огромно благодарам :hug::hug::hug:

TeddyGrey, dunika, ivi1987 and 9 others like this.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Значи алал да ти е како се носиш со ситуацијава,колку си смирена и храбра.
    Да беше некоја паничарка а сите знаеме по некоја таква а дел и такви сме самите мислам дека огромни нервози дополнително ќе си створеше.
    За пример си ми навистина:hug:

10. petunija77

petunija77 Форумски идол

@SV1911 температура и со сенф на табани сум симнувала сакаш верувај сакаш не , маката ќе те натера се да пробаш ,исто и содабикарбона со лимон .Се надевам подобра си
    Ако немате доверба во партнерот тогаш каков е тој заеднички живот ?

TeddyGrey, dunika, Sesil and 13 others like this.
  11. danichap

danichap Moderator Staff Member

@Mr. Right кудење на зборовите на едната а аплауз за оние на другата се вика двоен аршин.
    Оти не се убави ни едните ни другите.
    Како што осудувам дискриминација од било кој тип кон разведени или сингл, не можам ниту да оправдам вакво нешто.
    За коментарот околу светици, фини и културни... :hai:

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Вечер.
    Прочитав неколку страни.
    За жал постојат персони кои те сметаат за 'непожелен' во друштво ако си се развел. Како закана си.
    За грев се тие. Непотребни ситни душички кои мислат дека жената има моќ да хипнотизира нивен маж и НЕ ПО НЕГОВА ВОЉА сексуално да го искористи.
    Прост народ. Смеј се или плачи, исти ќе останат.
    Утре ќе работам само 13 часа. Минимум. Од денес се договорив дека не можам да останам повеќе
    Јас утепана
    Вие арни?

13. flower30

flower30 Форумски идол

Сите имате 100% доверба во партнерот:^) Алал да ви е(y)

@mareane јас ко голем паничар ќе бев поболна од страв отколку од самите симптоми и болеста:worried::)

И јас им се восхитувам на оние кои се храбри и знаат да се носат со се што ќе дојде во животот. Многу подобар живот имаат.

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Немам доверба 100% ни во себе не па во партнерот..

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Јас верувам @nena2010 да не била испровоцирана,не би и кажала така на пријателката.
    Од друга страна ,кога некој е веќе повреден,макар и на исти начин како пријателката на Нена,во тој момент е како фрлање сол на рана.
    Јас не верувам дека Нена мислела лошо,била повредена и затоа така реагирала,ама ја разбирам и Дани што сака да каже,дека од повредена суета знаеме да бидеме и груби.
    Ама ние сме само луѓе и сме склони на грешки.
    Грубава недела продолжува,грч во стомакот и желбата да истепам некого е посилна.Ама онака машки со тупаници,
    А не можам,...
    Имате желба некогаш да излупате некого?

16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Поопасни се жени несреќни во брак отколку разведени или сингл,иако се случува и тоа другарката да стане нова партнерка,не е дека го има само во турски сапуници или Династија:D
    Имаме семејни пријатели од таква врска.
    Одеше со едната другарка 7 год.се ожени со нејзината другарка после неколку месеци,сега 10+год во брак,две деца.
    Секакви примери има.
    Имам школска другарка сингл која се одушевува (се за ова збори кога ќе се слушнеме|()ако и даде комплимент оженет маж-колега,па се такви си вика на кафе:wasntme:и наоѓа, е сега дали приликата го прави лоповот или обратно,тоа ваљда и едно и друго,така да апсолутна доверба немам,се случува и "вселенска" хемија и љубов.

17. flower30

flower30 Форумски идол

Точно. Никад се не зна:)

@lunicka јас деновиве имам таква желба, и се појака ми е желбата:D

18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Никогаш не сум тврдела дека имам 100% доверба во мажот.Старите имаа една поговорка -маж и пес не се бацуваат во муцка,кога и да е ќе те касне.Немојте во буквална смисла да си го преведите ова.сакам кучиња.Ама пак не може само женски сој да е крив ако мажите шврљале на страна.Никоја со сила не го соблекла,пак кутриот немал кај да бега,туку со душа дочекал да се ,,покажи,,колку јак маж е.Без разлика машко или женско со синџир не се врзува,секој има мозок да размисли,разбирасе во горна глава.Но никогаш не велам никогаш,од кај да знам,можеби во климакс ќе се издувам:tmi:.@lunicka не еднаш ми дошло некој асолно ама асолно да нокаутирам,но само на ми дошло сум останала(facepalm)

19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Вау, не очекував ова. :hug: Фала ти.

Море, кога ми кажа докторот денгу не би беше сеедно. :D Баш пред некое време една пријателка кажуваше како некој нејзин роднина звршил на вентилатор и од тој свет го вратиле бидејќи не отишол на време, неколку дена чекал само и стигнал до таму. :tmi:

Маж ми ми е глас на разумот, он некако ме смирува. :))) Сабајле станав рано од висока температура која неќеше да се спушти, па земав кик боксирав и рипав преку јаже :)))))) и си викав здрава сум, немам температура и така во круг. Се спушти после. За многу работи во животот си мантрам една иста фраза, ме смирува.

20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Ако престанеме да си веруваме и гледаме нема назад ќе ставиме крај на бракот и тоа е тоа. Не можам да сфатам како може да делиш постела со некого и да не му веруваш. Еден живот имаме, треба да биде исполнет со добри работи колку што е можно повеќе. Ако немаш довреба, ќе те јаде црвот секој ден и дали ќе сте и двајцата среќни? Дали вреди?

Thread Status:
Not open for further replies.