Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Не важи за велигден ова:), шала на страна јас вчера јадев и деца јадеа, во фрижидер демек чувани ама па вчера се од гости собрани беа. Ама доста им е не јадеме веќе ми е страв. Затоа мразам прњтерување со јајцаза велигден, не сакам храна да фрлам.
    Ептен си во право, мама и е..вме на планетава ама мислам дека тродупло ќе ни врати ако не на нас на следните генерации сигурно
    Убаво кажано Пецо. Одма ќе се најде сега некој сега да каже дека не сме искрени, кај се собравме се во групава идеални, им веруваме на партнерите, не би изневериле... Доверба 100% како што кажа некој ни во себе не можеш да имаш,но пак со бранење и двоење од женско/машко друштво зар се стекнува поголема доверба, мислам од инат нешто ќе направи. Не разбирам зошто толку голема посесивност и нема никаков позитивен ефект, ако некогаш нешто се случи тогаш ќе се справувам со тоа како знам и умеам. И мојов излегувал со заеднички другарки без мене, најчудно од се ми е што сум добивала коментари од повозрасни роднини (свекрва, тетка...) дека не треба да им верувам на другарките толку и дека многу сум лабава во тој поглед :^) . Еднаш кога мм заглави во град а се погоди мајка му да е тука, ми кажа женава "јас да сум на твое место немаше да му дадам дома да влезе" :D

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Хмм, не се работи за недоверба. Се работи за тоа дека секогаш може сешто да се случи.
    Немам црв да ме јаде искрено, спремна сум на се. Ништо не може да ме изненади. Барем не од тој поглед.
    Полесно ми е вака. Откако тоа го сфатив пред многу години, почнав вака да функционирам.

3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Добровечер Феминчики!

Што тема имате за лафење?
    (ме мрзи да се враќам уназад, јс сум само за напред):):f:8-|

4. Peco

Peco Форумски идол

Дали имаш доверба во партнерот?

5. Annath

Annath Форумски идол

Да не му верував на мм, немаше да се омажам со него. Јас не можам да функционирам со луѓе во кои немам доверба. Или верувам или не. Свесна сум дека секогаш може нешто да се случи, или од моја или од негова страна, сепак не сме совршени, ама па да го проверувам и да му бранам да излегува со кого сака, не ми е логично. И обратното важи. Ако дошло до изневерување, во себеси и нашиот брак ќе ја барам причината, не надвор или во некој трет.

6. SV1911

SV1911 Форумски идол

И јас мислам дека сум „спремна“ на истово, многу предходни искуства ме научиле дека се и сешто може да биде. Ама ова никако не се однесува на мојата довера кон мм, нему му верувам како на дел од себе. Не знам дали има смисла - демек спремна, ама верувам и бла бла бла. Кај мене така е. Факт е дека сешто може да се случи, луѓето да се смената и милион други ситуации.

Него, маж ми прави муабет со мои пријателки и вајс верса, Е сега, и двајцата сме малкуцка интроверти па немаме голем груг на луѓе :D

7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Кога бев млада бев љубоморна и немав доверба...знаев дека ме вара но никогаш не успеав да го фатам на дело, ниту да докажам..па ни јас не бев покуса:rofl::rofl::rofl:
    А сега вака стари, баш ни е гајле, не се ни замараме за таа проблематика...абе се е со годините:rofl: и да ми ги наброи сите швалерки, никогаш не би го оставила, ниту би се карала..би му рекла само алал нека ти....

8. Ariel

Ariel Форумски идол

Леле ама се напнав што ја утнав бојата на гредите. Па наместо да ја сменам, си ги исфарбав и сега нема назад. Сега секое седење на тераса, а тоа е секогаш кога сум во селово, ќе се нервирам. Или ако не секое, барем кога ќе бидам во пмс.

Дома за вц вака купув плочки на брзина. Еве веќе 15 години, секој пмс ме нервираат и викам дека во прва прилика ќе ги сменам.

Како што може да се забележи, пробувам да сменам тема. Дајте нешто повесело

Мотивација за убави муабети :)
    2427498A-2CCC-42DC-9566-D8FBC9A08D5F.jpeg

9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Еве ја ќе сменам. Ми се оди на шетање :D
    Со жени, со мажи не битно :) ма и со маж ми мој може :D
    Набрав божури од двор, со калите ми се омилени цвеќиња. Утре петок ко вторник. Ќе има викендов "женска" кафана, па и афтер сигурно, после тоа сфаќам колку сум стара и дека на децава низ град можам мајка да им бидам. Ми е гајле (hollest)

10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Да бев јас, ќе почнев опроШтајно писмо да пишувам... мене во Македонија комарец ме боцка и одма на маларија мислам... сега и денгу не ми бега, штом го дознав :drunk: и јас мислам дека е многу храбра, алал да и е.

11. petunija77

petunija77 Форумски идол

Две години ми се стари божурите абер немаат за цветање, калата во двор сега почна да пушта листови а не па да цвета , во саксија што ми е калата и таа само листови , а ги потхранувам им давам дополнително да ручкаат :rofl: и пак не цветаат , совет некој плус?

♡BuBaLe♡, Dust, duffi and 9 others like this.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^поим неам. Наследен е жбунов божури. Сам излегува секоја година веќе 10години како што живеам тука. Сигурно уште неколку пати по толку е жив. Никаква нега и грижа нема од мене, јас само му се воодушевувам :inlove:

♡BuBaLe♡, Dust, duffi and 18 others like this.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Среќа големата е мирна па малото ја имитира :D Фала Дафи :hug:

Мене таман ми завршија велигденските јајца дома, денес ми дадоа нови. Ако ги бива ќе ги ставам во салата, ако не кантата не им бега.
    Сум заспала дур го пиев кафето, сега еден туш и пак во кревет.

Викендов ќе не послужи времето за шеткање или пак ќе врне?

♡BuBaLe♡, Dust, duffi and 19 others like this.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Немам 100% доверба ниту во сопствената верност, не па неговата :D

Никогаш не вели никогаш.

Како можам да кажам со сигурност дека јас НИКОГАШ нема да го изневерам?

Не е до довербата, до замарањето е.

Јас бирам да не се замарам. Не знам како поинаку да објаснам. Не сакам да си го оптоварувам мозоков со *за мене неважни работи.

Посебно па каква работа и јас и тој имаме, жиФти животот ако со сомнеж го живееме. Па работам со 10 мажи, башка уште 500+ мажи во болница, башка што дневно запознавам преку 70-80 мажи пациенти. Ако сакам да го изневерам, имам со кого, не ми требаат другарите негови.

Исто и тој. Како би знаела со сигурност дали е во банка, во фирма, или со некоја женска? :)

15. M&M

M&M Форумски идол

А како дазнам дал ги бива јакцава? За миросање не мирисаат. Море што е сигурно сицур о е, ги фрлам. Јас имам камен желудник ама за другиве ме е страФ :worried:

♡BuBaLe♡, duffi, mareane and 13 others like this.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Здраво живо друшки!

Ми ја погодивте темата
    Ми се шета ептен дури ми се впушта во една авантура ранецот на мене пасошот малку пари и патот под нозе така од пролет до доцна есен.
    Уште малку храброст и пасош ми фалат.

Баш денес гледав понуди од една агенција за две ноќевања за во Грција па планирам да резервирам да не му кажувам на мажето да земеме пасошите и да го фатам за рака да земам црвено вино или шампањ и јагоди и патот под нозе покрај море ноќта ѕвездите и ние дури планирам и свеќи да запалам околу нас мислам дека би било доста романтично.

Е сега од пон поднесуваме барање за пасоши не знам дали треба извод ако треба ќе морам у мој родни крај да одам.
    Но замисленово ќе го направам па ако сака светот наопачки да се преврти.
    Заслуживме малку релакс.

Убава ноќ мили друшки.

@SV1911 и @NarCis@ ве гушкам и двете :hug:

17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Дај ми ги на мене. :D

@ivi1987 ќе врне викендов. :doh:
    И среќен нека му е роденденот на синко. Жив и здрав да е. :hug:

Грло ме скина. Маме си ебав што ја отворив сезоната на кафе со мраз. :nod:
    #ијассменивтема

18. Ariel

Ariel Форумски идол

Ние лани низ Македонија шетавме така неплански. Секој ден резервиравме негде за вечерта. Цела Македонија ја свртевме во една недела.

Јас моментално сум на шетање. Зависи кој каков концепт за шетање има де :D

19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Za pari, nekretnini, imot nikomu ne veruvam. Ni na svoja ni na tugja krv.Sum se opekla poveke pati od lugje koi po prirodata na nestata treba da si potpolno siguren.
    Neverstvo nitu tugjo nitu svoe ne mozes da predvidis, koj saka sto saka neka pravi, a kolku bi tolerirala zavisi od periodot na zivot niz koj pominuvam.
    Gledam okolu sebe kako si pravat filmovi na sreken brak a se mafosuvaat kaj ke stignat. No nivna rabota, ne mi prechi , ne osuduvam nitu opravduvam. Samo da ne sum alibi.
    Veligdenski jajca potroshiv I nemam da jadam veke, se prejadov.
    Cvekinja mnogu sakam, bozur nemam. Ke pobaram po rasadnici da si kupam. Ruzi sekoja esen sadam od granchinja.
    Malku se druzam so lugjeto, poubavo mi e so femina drushtvo.

20. macencef

macencef Популарен член

Значи остаре и ти хахаха од мраз во кафе настина? Брејјј ...епа хепи брдеј и на нејзиниот и на мојот. Дечиња, ќе пораснат и на главата ќе ни се качуваат

♡BuBaLe♡, ivi1987, duffi and 7 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.