Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    @baba Rada Бабе нели последна ќе затвараше овде, изгледа заспа:wasntme: пак ние младите останавме
    Меган и мене ми е омилена, нонстоп на инстаграм ги следам новостите со неа]:)

На Mr. Right, Rebecca_R, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    А зошто те е страв да аплицираш?
    Ако можеш онлајн да работиш, ич не му се мисли.
    Работа има на секој чекор, многу квалитетни луѓе си се вратија дома и има голем недостаток на работници.
    И друг пат пишав тоа, Лондон е страшно скапо и повеќето бегаат да живеат настрана. Недостатокот на убави луѓе е преголем. Под убави мислам на културни, работни, што не прават проблеми.

Камо да имав некој талент и јас :rofl:

На Mr. Right, Dust, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.769
    Исто.
    Туку ги читав британциве за твоја струка планираат да форсираат со големи плати вработување лекари,да им ги земат на германците.

Страв да не ме викнат таму ко тие пред тоа ,(што те прашував)па да морам да одлучувам.:(фуфкаџија.
    За онлајн повеке ми одговара,и се приметува недостигот на работници,највеќе бараат таму и Канада.
    Никогаш не е доцна за откривање скриени таленти ;)може имаш потиснато некој.

На Mr. Right, Rebecca_R, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    @Cosmi прашував и јас, имам братучеди таму. Прашаа и ми бараат многу испити одново кај нив да полагам. Не ни ја признаваат дипломата:^)
    Германија нема шанси да одам, заради јазикот. Или Англија или Канада би одела:inlove:

На Mr. Right, Dust, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Нормално е дека на почеток не можат да ти понудат wow плата, ама ако се докажеш како добар работник, после се е подобро. Понекогаш треба да ризикуваме за да успееме.
    Баш тоа зборев со мама.
    Ретко кај нас, некој што е прилично снајден да се осмели да тргне во странство.
    Привикнувањето е најтешкиот дел. Можеш да дојдеш, со месеци да си екстра и наеднаш да потонеш во депресија, сѐ да те нервира, пакуваш куфери и се враќаш. Ни ти е плата интересна, ни можности.

Тука секако ако двајца работат, животот е пристоен. Има малограѓанштина и тука ама секогаш можеш да се преселиш на нов стан, нова работа, нов живот на 2км од стариот.
    "пријатели" се наоѓаат на секој чекор.
    Зависи што сака човек.
    Јас уште не сум порасната и не знам што сакам, ама тука ми е ок, засега
    #толкугодинипоминаатасегадабегам
    И јас сум на два ума.

На Mr. Right, Dust, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.769
    Ааа ако сакаат одново учење,тогаш и ти онлајн доктор да си бидеш:D8)
    Какво преполагање.

На Mr. Right, Rebecca_R, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Канада не бара преполагање, многу убави услови нудат, и нови закони имаат.прифатливи. ами јас едно страв од нови работи што имам, се си викам "арно ми е-преку леб погача, барам" и така, времето си мине:mm: ]:)

На Mr. Right, Dust, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Си минело времето, престара си да :D
    Ако те докачам со папучата ]:)
    Тука се работи до 65
    Имам уште 33 години работа.
    Време доволно да сменам уште десет професии 8)

Тука те финансираат ако сакаш да студираш. Ќе враќаш после по малку де. Ама е преголема можност за амбициозни луѓе.
    Ти плаќаат за факс колку треба плус 1000че месечно издршка. Имаш време и да работиш парт тајм за 1200 на месец.

Слично е и во Германија. 6 месеци курс плус издршка земаш. После работиш и плаќаш даноци, им враќаш дупло.

Кај нас многу се фалат дела дипломата им е признаена :D
    Да да, секако

На Mr. Right, Rebecca_R, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    И јас сум од тие што ги пратат настаните во кралското семејство. Се мислам дека Хари ќе се тргне од кралското семејство. Некако многу ми е реален лик за во такво семејство. Исто и Меган. Не верувам дека и годи строгиот протокол.

Ова со преполагањето испити, пак идеме на тоа дека човек поарно занает да научи него да тупи мозок со студирање. На доктор пола испити нема да му ги признаат, ама занаетчија нема проблем да работи, тук там по некој сертификат треба да земе и тоа е. Шо знам, може не сум во право...

Да плетам не знам, знам да везам, предам и ткаам на разбој. Имав мало разбојче мала коа бев. Уште ми стои кај баба ми, коа сум таму за да не ме фаќа хистерија си ткаам :lol: Ќе го сликнам килимот следен пат, малце колоритен ми е ама aрен си е :angel:

На Mr. Right, Dust, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.769
    Канада е идеална ама ладно е па таму :D
    Ова ракот ни ја мати работата.:D
    Еден чекор напред,два назад.

На Mr. Right, Rebecca_R, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Неточно :wasntme:
    Барем за овде.
    Ти треба лиценца и за занает дека знаеш.
    Биди си електричар, ама мора да полагаш. Ќе земеш лиценца и после стварно ќе си електричар (facepalm)
    За повеќето занаети е така.
    И ко видиш, идеш како странец, те превоспитуваат по нивно, им работиш во замена за живот овде. Пола плата ја даваш само за да живееш овде.
    Додуша, во мкд цела ја даваш де (facepalm)
    Така се шалиме овде, им плаќаме за да живееме овде. 2/3 од годишната плата одат на даноци и тековни трошоци.
    Лепота :$

На Mr. Right, Rebecca_R, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    И јас за ладното се мислам, ама на мене жешко не ми одговара:Dмм ми вели дека баш таму немало да се жалам дека е топло. Кај нас штом дојде лето, јас сум се намуртена:Dмош па за таму сум8) ракот не ми дава да ризикувам баш.
    а @malerozna тие што велат дека се снашле со нашата диплома таму-лажат:o имам братучеда во болница работи и од сигурни извори знам дека не е баш за од одма работењето наше, прво гости ќе си истерам таму, ќе полагам па потоа работичка.
    И ќе се фалам после дека многу ми е убаво таму, а уствари многу муви ќе изголтам за да бидам тоа што треба да бидам:angel: :rofl:

На Mr. Right, Dust, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Најискрено, не знам што е подобро.
    Човек да дојде, да се мачи да се "дообразова" со кредит од државата, после да стажира за релативно мала плата. 2-3 дена на школо, 3 парт тајм 4 години и 3 години стажирање, 7 години мака и труд за ич пари
    или
    одма да си фати некоја работа, да не даваш отказ тука, од чистач во хотел ќе стигнеш до менаџер на департмент во најмала рака, а да не зборам за старт со веќе флуент англиски и троа мозок да имаш.
    Тие 7 години ќе си тераш лагоден живот со либето, шетање, релакс ќе си повеќе од времето.

Јас што и да изберам, ја грешавам.
    Како прво уште немам либе. Се друго одма пошло у пм :rofl:

На Dust, Rebecca_R, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.416
    @nena2010 @CameliaMiller се надевам нема да се повтори.
    Еве денес на доктор, не било анксиозност, не бил паничен напад, било брн аут од реални настани и основани стравови, плус имам баш во моментов нешто што се случува. Мислам дека ова уствари е многу пострашно, само ми потврдува дека уствари дека паниката ми е основана и оправдана, неизмислена, не е ни приближно утешително, туку е сериозно страшно зошто е вистина и уште повеќе ме паничи. Сакам да ми речат, девојко, жено, еве ти ад, еве ти за смирување, си замислуваш, се си е ок и ќе бидеш ок. Но, не.
    Мислам дека ми доаѓа да вриштам на глас од она - издржи, ќе помине перидов, ете така се случило. Кој јебени период...ова преминува во живот, а не период. И низа мотивирачки муабети со светлото на крајот од тунелот, а ова трае долго, нереално и мачно како во кошмар кога имаш температура.
    Да не должам, не било паничен, туку аминофилинот (срцебиењето предизвикувало чувство на возбуда) со ситуациите, да цитирам НИШТО СТРАШНО.

@Alishan30 дали вистина ова од леков? Да не го пијам тогаш...

Мислете не на 6ти... се читаме во подобри времиња.

На Dust, Rebecca_R, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.769
    Ќе биде се добро на 6 @Lilit :)
    Ќе те мислиме.

На Rebecca_R, mal.ecka, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    Aaaaa neeee....ne sum do tolku :shake:... plus on ne znae (facepalm) .... koj ke se menuva segga po stari godini ,ne biva ..
    Sebi si se smetam za tezok karakter iako ja ovde se zezam i se na smeska teram |( ... taka da,tesko junak da se najde koj ke me trpi |(

Od mudrost na denot-sekoj (ili bar ja)treba da si ima dobar/spremAn covek za geshtalt,dobar bankar i cista postelnina ko ke si legne navecer :) .

Od zelbi-da se vrati cenata na gorivoto od pred 5-6god.:)

Tolku ko za pocetok ....ajde :* ,imajte ubav dennnnnn :)

На mira.mira, Mr. Right, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    FB_IMG_1556604747636.jpg

Кафе за добро утро
    @SV1911 пиши дали си подобро

На Mr. Right, Peco, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Зашто си ги ставила салонките во замрзнувач? Ништо не разбирав. :tmi:

Мене ич не ме интересира кралското семејство. Сметам дека народот плаќа огромни суми данок за овие неколку луѓе да живеат и да се понашаат ко богови. И едвај чекам да се дигнат на протести.(y) Меган сака да е центар пажња, побогу, актерка е. Не верувам дека не и годи што објавуваат постојано за неа.
    Единствено добро е што е веган и се бори за правата на животните. Може некое фајде ќе биде од неа.

Јас спиев само 5 саати, пак станав со температура. Сега сум ко Џек Спероу. :)))))) Ама помага. Ќе ви се жалам после уште. Добро утро и убав ден! :sun:

На bittersweet, Mr. Right, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Стабилно исто сум :))))) :hug: Ти кога успеаваш да спиеш? Како си сега?

На Mr. Right, Peco, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Сабајлево сум ок, уште еден кетонал и на спиење. Периодов повеќе спијам преку ден :hug:

Данок се плаќа, точно е, ама и кралицата не се заебава :rofl:
    Си имаат тие милијарди и без данокот наш да живеат кралски.
    Британија собрала богатство за уште 2000 години. Индија, Пакистан, Австралија, пола Африка.. Пуни се ко брод.

Додуша и заработуваат од посета на Палатите. Преку лето може да се посети Бакингамската Палата за смешна сума на пари. Дел де.

Џорџ требаше да оди на училиште кај мене го комшии. Ама не е доволно безбедно, па го запишаа во школо преку реката.
    Се прават скромни, па го пуштија во поскромно училиште. Играат на карта популизам. Демек се нормални. Внуките од браќата на Чарлс си шеткаат на шопинг сами. Навидум сами де ]:)
    Ја копираат Дајана до бескрај. Демек ја зеде Меган мелез, свадбата со гости од сите раси, дрн дрн јариња.
    Ограбија 3 континенти па сега глумиме скромност, сакале да помагаат

На mira.mira, Mr. Right, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.