Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Нова ќе имаааам, нема да ја возам више ваа:Pтргната е од Немачка:nod:

На mareane, Mr. Right, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Хај!:sun:

Го чекам малиша да стане. Јас спремна и одиме низ парк. (hollest)

Колку е бесен... Мора да ја извади некаде оваа енергија. Кога бев бремена ме прашува фризерката што носам. Викам маже. Вика уффф држи му се. :D Си кажав што збори женава, па има и мирни деца.
    Аха има, ама моето црвче не ќе да е од нив. :drunk: Љубопитно е до небото и назад.

На мм му верувам. Толку многу што мислам да некој дојде и ми каже нешто ќе го направам луд. Може и толку не треба. Не знам. Повод за недоверба не сме си дале. Имавме стабилна врска, така продолжи и бракот. Со оглед на работата која ја има, толку многу повици на ден, вајбер секогаш активен, патувања тука и надвор. Уште да не верував па требаше да скренам.:D Ист е и он. Барем не сум почувствувала недоверба од негова страна.

Лозинки не си знаеме. Зачувани ни се низ компјутери и тоа е тоа. Не чепкам и не сакам да ми чепка. Можеби другарка ми се има пожалено нешто интимно. Не сака сите да знаат. На заеднички профили не пишувам, не ги сфаќам едноставно.

Е пинови од картички си знаеме. Ама нели се што негово е и мое , се што е мое е само мое.:rofl:

Избегав од љубоморна врска. Се чувствував како под лупа 24/7. Проверка на повици, фб профил, се што можеше да се провери. За мене беше психичка тортура. Џабе беше љубовта кога не ми веруваше. А повод за тоа никогаш не дадов. Видов дека вака не бива и избегав. Личеше на се освен на нормална врска. Јас вака не би можела, па брак ваков.. никогаш.

На bittersweet, eli25, mareane и 33 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.089
    Допаѓања:
    328.644
    љубомора и недоверба..мислам тоа се двата најголеми убијци на врска и брак.Нема ништо полошо од психичка тортура..каде си со кого си,кога ке се вратиш,не облекувај ова она итн.Мене тоа ме гуши.Мм е љубоморен ама не ми праел проб никад ни за облека ни за шетање.Пред некој den ми вика тебе ти е досадно шо не си фатиш швалер :rofl: викам не ми кажуј два пати :D

На Tajnaotrovna, Dadusicka, mareane и 32 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Пола живот сакав да бидам форензички психолог.
    Сега сакам што подалеку од државни агенции :D

Ваква проста работа не можеш раат да работиш како мојава, а не да треба по судови да сведочиш. Може, ако сум во Америка. Тука - јок.

На mareane, Mr. Right, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    91.893
    Периодов од дома не ми се мрда,сакам само да лежам и ништо друго.
    А обратно е се од тоа што сакам.:|
    Празниците ме дотолчија уште толку,моите ми фалат посебно за празници.Овде е се поразлично ништо не е како долу кај нас...

Позитив ми се комшиите под мене што се прекрасни луѓе и тука се за што и да затреба.Муабети и планови еден куп имаме заеднички а се знаеме прилично краток период :) Им следува прекрасен период па ќе гледам да им се најдам колку што можам :)

На мм му верувам повеќе од што верувам во себе :tmi: и од негова страна е така,знам.
    Пољубена во живот не сум била :inlove:
    Љубоморни сцени не ми се потребни ич нема потреба од нив.Се зборува отворено за се.

Ќе кажев и друго сигурно ама толку се блокирав изгледа :D

На bittersweet, Dadusicka, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.009
    Дури не сум забораила, да си прашам дијагноза за после. @Alishan30 а мене шо ми фали? Дијагноза немам, лекови непијам, ама ко шо рече еднаш некој, нема здрави луѓе, има само непрегледани:D. Па види шо викат анализата твоја;)
    Сега гравот да го сплескам, запршка прш прш...
    #мибелеекосата (од кога го сретнав ммм)
    #алергијанасонцеразвив (од ко дојдов во дождливите предели):D:headbang:

Последна измена: 3 мај 2019
    На mareane, Sexybaby86, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Ништо не ви фали бре луѓенца:D
    Јас си стварам слика во мене, кога ве читам. Немора да значи дека е негативно. И позитивни работи си помислувам;) :hug:

На mareane, Mr. Right, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    дечки да не знае некој кај се купуваат хомеопатски лекови? во аптека или?
    не сум земала досега. Конкретно calcarea fluorica 6x барам.

На Rebecca_R и LejlaD им се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Хахаха...како ли мене само ме замислуваш

Е се прснав од смеење, прш прш..хахаха..кај ти текна:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Rebecca_R, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Види на iherb.com или било кој сајт што врши достава во Мк.
    @Dust има нарачувано нешто мислам,и Бубче.
    Ако не,јас ке барам овде,има многу хомеопатски аптеки.

На Sexybaby86, ivi1987, Bubce38 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    има на страната,ќе си нарачам.
    фала маче :):l:

На Sexybaby86, dunika, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Ми треба нова фризура ама тоа, здравје, наредна недела. :emo:

@dunika Нелиии? Едвај ве дочитав, сериозно сте ко на норма. :lol:

@referentka Е баш така оди муабетот. Скоро, ми направија прекрасно изненадување и јас кажав - Прекрасно од ваша страна, навистина сте се потрудиле, многу сум изненадена. Ама буквално се беше под конец, од организација до подарок, ма се, и срце не ми даваше да кажам 'не сте требале' кога деталите апла велеа дека им е задоволство и се е планирано со денови. :inlove:

@CameliaMiller во ист период сме, и јас добив буквално се - од пижами, постелнини, до цвеќиња, накит, па и пари и се радувам за секој подарок.
    Имаме зборувано и претходно, кога сум домаќинка сакам да им угодам на гостите со сите нишани, од температура на соба до јадење и расположение, кога одам сакам и така да ме пречекаат. На ова ке додадам, кога бирам подарок го правам тоа со план што сака личноста и што и фали во моментот, сакам да ја израдувам, а не да купам колку да помине редот.

Туку гледам модератор менувал нешто? Имаше куршлус или само споени ви се мислењата? :?:

Кој е за кафе?

На bittersweet, mareane, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    @Lilit да помине се во најдобар ред на 6ти. Пуштам среќа:hug:

Ауу ама се изнервирав сега. Денов и онака ми беше мизерен, сега барем 100% е.
    Се јавувам во ординација кај матичнава, да прашам дали работат утре (оти ми спомна еден човек дека работеле), јас не ни сум била саботи на прегледи за да знам. И културно се јавувам и викам "Здраво, извинете дали работите и утре".
    Госпоѓата сестра, една намрштена со онаков ироничен глас ми вика "добро бе луѓе, знаете што е утре". И викам јас не ве прашав тоа, само прашав дали работите. Па утре било сабота, не работеле, дежурале.....
    Значи и онака пулсот ми беше 100,сеа не знам колку ќе се качи. Ок е, може ете јас требало да им го знам работното време и во никој случај не треба да се јавам да прашам:@:@:@
    А каква е , секогаш е намрштена и кога одиш таму погледот и ко да си и отишол дома во 12 ноќеска:@ Мргуд:@

Работев и ја во приватна здравствена установа, ми поставуваа секакви прашања и ми се дереа без потреба и ми се понашаа ко со Господ да зборам. Ама во ниеден ама баш во ниеден случај не сум постапувала иронично и да се мрштам.

Ми иде сега да и отидам таму и косата да и ја искубам, е до толку ме изнервира:o
    Знам дека за некој ова е глупост, ама мене лично многу ме изнервира. А и хормоните овие денови журка ми прават во организмот

На Skorpija25, lunicka, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    @flower30 добронамерен совет. Смири живци и престани да се замараш и нервираш со глупости. Чувај ги нервите за побитни нешта. :hug:
    Едноставно гајље ти е што рекла. Врати и со иста мера и однос и готово.

На bittersweet, Skorpija25, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @flower30 требало да и кажеш “Благодарам на дрскиот одговор,имајте убав слободен викенд” ама онака насмеано и учтиво,па да си ја чукне главата:!:
    Не се нервирај те молам,излези сврти едно кругче низ населба,фати ја малата за раче,по еден сладолед,и ке се развеселиш:hug:

М.М.М не ме вара,ама има шанси попрво да ме остави дека јадам црвен кромид секој ден:rofl:
    Ке му простам ако ми каже дека се лапал со друга,мајке ми,дури и ке му се извинам:handshake:

На bittersweet, Skorpija25, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.700
    А ти шо дијагноза имаш?

На mareane, CameliaMiller, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Крвна група Драчево,очигледно|(:D

На mareane, CameliaMiller, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.325
    Знам дека е глупост ова, ама дека секогаш се однесува така кога сум одела на преглед и ми дојде преку глава. А и колку и да е клише, периодов стварно хормоните ми дивеат.
    @dunika се изнервирав моментално и не знаев како да вратам. Ама нареден пат кога ќе одам на преглед треба да и вратам тогаш.

Излегов малку, после 20тина м. Ми стигна пратка од другарка за ќерка ми, подарок. Па ме фати воздух (малку де) ама и ми помина нервозава

А сладолед ќе јадам, дома имам резерви полн фрижидер:D

На mareane, Mr. Right, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    261.644
    Да ја послушаш Дафи, често се нервираш за баналности. :nod::hug:

На mareane, Mr. Right, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Има волна во мој крај, имаме и ние куп вреќи..праќам по дхл ..цена - изгор скапо:D
    Мора да се покријат дупките(facepalm) :D

Се заљубив во оградата на @Sexybaby86 :inlove: :D

Знам дека не е ок ама спиев до 4 саат..попладне:!:
    Легнав во 8 сабајле:D целосно се пореметив.
    Глава ме боли, не знам што ми е..
    Сакав на 7ми да одам за ск, па од таму за софија па од таму за израел ама изгледа ќе си барам превоз од тука:sweat: со тој папа..аман веќе.
    Вчера читав "виц" нешто беше во стил - донесете го папата и во берово, да ги подзакрпите дупките по патиштата иначе џабе е се.. :D
    Почна тешко да ми станува, со месеци нема да го видам мојов;(
    Вчера се тутнал во мене, ме гушка и ми држи "лекции" за таму .. како што му бев свртена со грб си се изнаплакав.. не осети..
    Тоа моето уствари не е плачење..не знам што е во последно време. Доволно е да помислам на нешто и солзи да почнат да ми течат без да знам како да ги сопрам(facepalm) плачење си е право плачење..липање.. а моево река бре:D
    И после откако ми поминат тие мисли бришам очи и лице и сум како нова.. се додека не помислам пак на работи што ме тераат да плачам(facepalm)
    Анкс.и депресијата ми се на највисоко ниво до сега.. мислам дека ми треба некое апче ама не се давам|( ќе војувам. Не знам што со себе, ама ќе видиме..
    Згора на се и времето тука е никакво, за мај никаде не бевме, во неделата на 2 родендени и крштевка ... ако не беа тие од овие 4 ѕида немаше да излезам и само ќе спиев. Утре е сабота и да не е убаво времето си ветувам дека ќе излезам и ќе го натерам и мојов да одиме на пикник..таму горе кај овците што слободно си пасат:inlove:
    А сега ќе излезам и ќе испазарам за утре ..
    Овие неколку дена што ни останаа ќе си ги поминеме најубаво:inlove:
    А на есен му спремам една авантура..се надевам ќе го прифати предизвикот и ќе тргне со мене .. ако не па сама.. за шетање барем немам проблеми кога сум сама, иако сакам повеќе да шетам со него:wasntme:

Имам скоро 800 пораки тука за читање, поминав неколку страни..другите после:sweat:
    Од 23 април не сум пишала на темава..за тепање сум. Не оти по другите многу сум пишувала :envy:
    @zhap4e @TeddyGrey :hug: :hug:

И да.. Честит Велигден со задоцнување(facepalm)
    Срам ми е да кажам ама ниедно јајце не изедовме:( тој со алергијата негова.. јас со депресијата моја..
    Домашни се едните, мислам дека уште се ок за јадење.. после баш ќе пробам

На bittersweet, Skorpija25, Tajnaotrovna и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.