Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.653
    Допаѓања:
    138.827
    @ivi1987 немој да му ги враќаш пелените, секогаш ќе биде мака бар првите денови(и сега и за пола година). Знам, јас како што сум нервозна , првите денови ми зуеше главата:) Среќа лето беше, па полесно е и побрзо сушевме гаќи:)
    Ама ко што кажа и Нарцис, пред него не покажувај нервоза или да му се караш. Или преку сестра му некако и таа да помогне преку игра.

На KateKane, kuc, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.115
    Допаѓања:
    88.071
    На лето пробај пак,и не се нервирај за тоа.

На WildMk, KateKane, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.174
    Допаѓања:
    180.728
    @ivi1987 големата ја одвикнав на една и пол година. Кога јас ја одвикнав на таа возраст, на 3 веќе е полесно. Мораш да бидеш трпелива, одвикнувањето знае да биде подолг процес и нормално е да дава отпор. Си пробала да мочка во купатило, па заедно да пуштите вода? Или награда да му биде тој да пушти вода.

На Skorpija25, KateKane, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.974
    Допаѓања:
    134.987
    Дека често чувам внуци разбирам која нервоза е. Внука ми беше ваква, и секој пат коа ќе прашавме зошто не кажа викаше ,,ееее забораив, ај слениот пат ќе кажам''. Инаку е ,,теткица и пол'' ама ете за у вц не кажуваше.
    Пробај со објаснување дека ако не мочка во пелена место пелени да купуваш он ќе добие играчка што сам ќе ја избере. Замоли го следнот пат да ти каже за мочкање дека немаш веќе дома пелени, а немаш плата земено да купеш нови. Такви некои муабети упалија кај ,,теткицата''.

@dunika честики за успехот :hug::hug::hug:

На Skorpija25, KateKane, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Како ја одвикна на годинка ипол? Летово и мојава ќе биде толку и размислував да пробам, таман пред да почне во градинка од септември да ги фрлиме пелените. Кажува кога е какана само (откако ќе се искака), за мочкање не кажува воопшто. Нокшир имаме, ама не сака да седнува, или ретко некогаш ако седне, строго облечена :envy: Мм вика рано било летоска, ама не го слушам него секако за ваква работа :D Свеки на 15 месеци го одвикнала мм од пелени, на возраст на ќерка ми колку што е сега. Се чудам како би и’ објаснила, мада се’ ме разбира и брзо конта. Ај плс сподели искуство дали лесно пројдовте, колку траеше процесот и слично :) Се мислев дали кога ќе ја приметам дека кака (пошто знам кога го прави тоа), да ја соблечам и седнам одма, ама да не ја пресечам па да се уплаши? Стварно немам ни приближно искуство како оди со одвикнувањево :$

На Dadusicka, kuc, KateKane и 17 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    77.012
    Од шољата се плаши, пред неколку дена го седнав се потресе па сега не сака да седнува ич. А сега е збунет и исплашен, плаче кога ќе направи беља, ама ако не го видам дека е мокар не кажува, си тера со играње. Можеби и јас избрзав со одвикнување, може требаше да чекам до летоска како што ми беше план ама бев нестрплива и почнав. Сега па и не се суши, за него фабрика со гаќи ќе ми треба ако продужи вака :D
    Ќе видам како ќе тера викендов, проблем ќе ми биде од понеделник зошто сум на работа.

На Dadusicka, KateKane, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    106.218
    Ве исчитав конечно :whew:
    Ви завидувам, да знаете, кога ве читам дека одите кај мајките :(
    Бев после работа и јас кај мојата :u:

@mareane еве повели, да го пробаш пандишпанот, ултимејт чоколадна торта се вика, со ганаш фил е по рецепт :inlove:

200 грама чоколадо ( со што поголем какао процент, 75 најдобро ) ситно сецкано
    200 гр путер сецкан на коцки
    1 лажичка нескафе гранули
    170 гр брашно
    1 лажиче прашак за пециво
    1 лажиче сода бикарбона
    1 лажица какао
    200 гр мусковадо шеќер
    200 гр бел шеќер
    3 јајца
    75 мл млеко

Кафето раствори го во 100 мл топла вода, чоколадото и путерот стопи ги во микро па додај им го кафето. Брашното, шеќерот, какаото, пецивото и содата измешај ги во длабок сад. Јајцата измати ги со млекото. Во садот со брашно додај ги јајцата па путерот и печи на 160 или на 140 со вентилатор, 90 минути. Јас после печење го попарив со малку чоколадно млеко, превкусно.

@dunika честитки

@ivi1987 без нервози, сите деца се различни,ќерка ми на годината од прво го засака нокширот, ама машкиве ме изнамачија. Најмалово е три и пол и уште за спиење носи пелена, се случува и од градинка да го земам преслечен зошто згрешил. Кај машкиве послабо фаќа кликерот мислам зошто стоејќи мочаат :?: тоа е моја логика, после двајцава мочковци мои :D

@SV1911 мило ми е шо си поарна :*

@joy1 ме пресмеа со дешавката :rofl:
    А богами и ти се(с)ре @CameliaMiller :rofl:

На mal.ecka, kuc, KateKane и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.974
    Допаѓања:
    134.987
    Од мајка ми искуство нас: Не ставала на нокшир коа ќе видела шо гримаси праиме, и тоа уште пред година, совет од некој си педијатар, штом почне детето да седи да се става на нокширче, колку помало толку помалце ќе се плаши да седне на нокширчето. И така правела, не седнувала. Со тек на време сме почнале сами да одиме према ,,вц-то''.
    Другарка го примени ова со нејзиното некаде после година, кратко време и требаше да се надмине стравот од нокширче, ама со држење за раче додека седи се надмина брзо.

.. па шо сум упорна да учествувам у муабетов :tmi:(facepalm) :lol:

На Skorpija25, mal.ecka, evangelina.ina и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Е ако де, искуства споделуваш, дали твои, дали нечии туѓи, не е битно. Фала ти :)
    Така и свеки, тројцата синови ги седнувала на нокшир откако почнале да седат, и до годинка и нешто сите тројца ги одвикнала од пелени. Упорна е и за бебка, нејзе и’ успева да ја седне, па и да си поседи детето, мене ич :doh:

На mal.ecka, kuc, KateKane и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.206
    Допаѓања:
    169.595
    Ако ако. Со време фати си ја работата во свои раце.
    7 месеци дур трепнеш ќе поминат(fingers):P

На Skorpija25, mal.ecka, KateKane и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.788
    Допаѓања:
    175.906
    @dunika од успеси да не куртулиш :)

Го знаете оној момент, кога маж сака да е интересен па ќе каже некоја недоветна смешка, и инстант ќе се покае оти ти низ нос ќе му ја извадиш? Епа тоа. |(
    Сто пати кажа дека не мислел така и стварно било несоодветно тоа што го рекол, еве го сега си има грижа на совест, тој во кујна мие садови, чак што више го изгланца и плехот што ми беше покиснат од утрово (facepalm) и измати пудинг или бог знае што мати. :?: Додека јас седам пред ТВ, јадам пица, и откако хормониве стивнаа се си мислам непотребно многу претерав со драмата. :wasntme:

Добар ви ден :)
    Времево се расипа, па по дома ме фаќа сафра. Два кактуса ми расцутуваат и им се радувам. :inlove:
    Ги фативме попустиве па нарачавме нов фрижидер и машина за перење, едвај чекам да стигнат.
    Свекрва само прашува дали да дојде да зачисти, ама последен пат кога беше не беше баш по моја мерка :$ а ем не можам во оваа ситуација сама да бришам балконски врати, ем не ми се вика да дојде. Уште има остатоци од бришењето од минатиот пат кога беше. Само сега со плус неколку слоја од прашинава од Сахара. :envy:
    Отварам прозорче утрово во вц, и над прашината маж нацртал срце и во него нашите иницијали. И прашува дали сум видела колку е романтичен. |( Земав сунѓерчето и го избришав бар тоа можам, и му велам да го избришеше поголема услуга ќе ми напраеше.
    Тоа е се што треба да знаете од нашата романтичност. :D

На Skorpija25, WildMk, evangelina.ina и 26 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.018
    Допаѓања:
    205.909
    Колку слатки маки со малецките,не ме тепајте само.Мене глава ми чади со женски,учење,аплицирања за работа и што уште не,допрва:tmi::D

На Skorpija25, WORRIED.BT, KateKane и 17 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.055
    ќе си пукнам од среќа :inlove::inlove:
    61A921B5-100C-4D87-BAF1-B894560710AB.jpeg

кога само ќе ми текне што поминав со неа..И колку ми велеа дека нема да ја биде..Им ги затна муцките на сите:rock:

На Ikickabebusce, bittersweet, Skorpija25 и 63 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.206
    Допаѓања:
    169.595
    Браво!!
    Дури не ми се верува што гледам

На WildMk, KateKane, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.174
    Допаѓања:
    180.728
    @Sexybaby86 ќе ти пишам лп, да не нѐ префрлат во друга тема. Инаку прилично лесно поминавме :D
    @ivi1987 и тебе ќе ти пишам после.
    Инаку добри совети ви кажа и @Sesil
    @joy1 :o :clap: Одлична е :inlove:

На KateKane, kuc, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.653
    Допаѓања:
    138.827
    @joy1 браво, алал да и е. И треба да бидеш пресреќна, девојчево ти е прав талент.

На Ingvild, KateKane, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.836
    Допаѓања:
    271.306
    @joy1 ПРЕКРАСНО,БРАВО!
    @♡BuBaLe♡ фала на рецептот,ќе го пробам,баш на нешто такво мислев а згора ќе има еден фил со маскарпоне и нутела и еден со ганаш .
    @LejlaD и јас им се восхитувам на маките со малечките и не би да ги плашам што ги чека.Оти и јас не верував ама на глава ми дојде плус во комбинација сега со стариве болни,инајтлии...Уф...
    @ivi1987 јас првата на година и пол за еден ден ја одвикнав.Еден ден мочакше кај стасаше другата ден бевме на гости и ставив памперс ја преалакам сув,ја седнувам на шоља оти не бев дома се измочка и оттогаш памперс не употребив дури и ноќе беше сува.#Амазатоасегадушамивади#:sweat:
    Малово пробав прво на таа возраст никако па на 2 години пак ништо и баталив После мајками ја чуваше и незнам како ама едвај некако ја научи.А се знаеше цела песна од Тоше игри без граници ја пеееше на неполни 2 години ама на нокшир никако.
    Затоа пробај ако не бива остави за потака.

Туку ај ако има нешто убаво кажете ни треба некоја радосна вест. :)

На mal.ecka, Dadusicka, evangelina.ina и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.951
    Допаѓања:
    179.581
    @Sexybaby86 , @ivi1987 еве Сесилка споделила, јас ве тагнав во соодветната тема Одвикнување од носење пелени.

На KateKane, Alishan30, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Пиши и ти во темата Одвикнување од пелени, таман на сите заедно да ни објасниш, да не се мачиш по лп :D
    @Biljarkata фала на споделеното искуство :*
    @joy1 малата е вистински уметник, браво! Да не кажеш, нема шанси да поверувам дека е од дете нацртано. Секоја чест :)

На KateKane, kuc, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  20. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    7.323
    Mojata na 1,5 god ja odviknav vo juni mesec. I objasniv namesto peleni ke I kupam suknji I fustani. I zemav odmor Edna nedela. Sekoe kazuvanje za WC I davav obleka. Za 3 dena se nauchi.Na sholja so sedalo za dete ja stavav stom se ispravi.Se plasese vo pocetok pa vo kombinacija so nokshir.No za da ne gi zbunite, ako ste pochnale togas terajte do kraj, ne stavaj , vadi pelena, pa zbuneto e dete to sto treba da pravi.

На KateKane, NarCis@, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.