Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.124
    @Sesil немој да се будиш, морам да ти посакам сега лесна бременост и се да биде во најдобар ред. До утре ќе заборавам инаку, старост. Низ едното влегло низ другото излегло:D (за уши е ова иначе, ама незнам за памет како да кажам дека многу не ме држи).
    Да ви бев учителка, ќе ве терав сите име да пишете на клупата пред себе, да ве памтам. Вака многу сте, кај секого нешто се дешава... Само за арно да е, за радосни теми да муабетиме.
    Ај, добра ноќ.:hug:

На Желба, kuc, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    77.586
    Screenshot_20190509_103836.jpg

Добро утро.
    Ако не друго, барем се наспав.
    За Сеска приметив пред некоја недела, ама мудро ќутев :hug:

Да се мажам прво, ќе кажам дали би трпела. Ако ми одговара, можеби :wasntme:
    Нека ме вара, ќе го варам, нек се дешава нешто (facepalm)
    Знам и јас многу што се во брак ради реда. Или ради некаков интерес. Земал голема плата (facepalm)
    А платата 600 евра 8-|
    Барем ко Меланија со Доналдчо. Ама ја пазат, не смее со други. Ебати животот. Дајана и Чарлс си одеа со други :sun: ем принцеза, ем со убав швалер.
    А знам многу што не се излезени од ормарот, ќе си стапат во брак, оти така требало. Е, обично на тие им е сеедно. А може и се во право. Цимерски живот.

Абе секој си го знае. И ние тука да си збориме нешто. Дури не ни дојде на глава ќе им се чудиме.
    Еве јас им се чудам на тие што имаат мнооогу пари. Зборуваме за мултимилионери. Која им е целта на животот? Сѐ што посакаш, имаш. "Пријатели" еден куп, шетање, куќи, коли, шопинзи, сѐ е полно и рамно.

На Ygritte, Tajnaotrovna, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.248
    Допаѓања:
    103.222
    Честитки и лесна бременост

На kuc, Rebecca_R, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    :hai:

un-sacco-di-caffe-in-tazze-differenti-con-il-cuore-efndyk.jpg
    Јас мислам дека ќе имаме предновогодишно бебенце. (poolparty)
    Ајт убаФ ден и не ми оставајте многу за читање! :!:

На Желба, kuc, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.996
    Добро утроо:sun:
    Пеколен ден во најава, постои ли преносна клима на која не и треба струја?:D да ја земам со мене надвор:sun:
    @Sesil сеске честитки:hug: ептен се израдував:party:
    И јас приметив пред некое време, те читав по другите теми ама викам ај ќе ќутам, сама ќе си каже:wasntme:

Не е тајна, сакав малку време што е можно подалеку од балканот..ме уби монотонија зимава, летото супер беше ама зимава опаднав на чисто..
    Па плус тоа ми излезе опцијава како џокер у покер:D и ај викам мрдај газот пакувај куферите и да те нема
    Ако не повеќе барем 90 дена:D
    Имав и опција за поблизу ама сакав подалеку.

Или ќе се мачиш долго време. Не дај боже..Сите мислат 5мин работа е..аха
    Другарка ми мислеше кога сака ќе роди ама еве ја 4-5 месеци абер нема... па сега имаат секс дури и кога не им се сака, затоа што нели - плодни денови ... а тие утепани од проблеми и долги смени на работа, мислат само да се приберат, да јадат и да спијат.
    Животот не е секогаш како бајка:D

Сакате појадок?:^)
    Јас веќе го кркнав мојот...јбг временска разлика:lol:
    smashes-avo-freak-shakes.jpg

Убав викенд:hug:

На Tajnaotrovna, Желба, kuc и 27 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835
    Добро утро!
    Арни?
    Се наспавте?
    @Sesil честитки, и со лесно!

За другите теми: швалерај имало отсекогаш и ќе го има, само како што кажаа, ние сме во тие години сега, башка социјалниве мрежи, се се дознава. Лошото е што се глуми хепи фемили, ама најчесто жените немаат каде да одат, родителите не ги примаат назад оти сама си го бирала (facepalm) или нема каде да ја приберат со деца. Не се финансиски независни за да можат да си дозволат да заминат, оти или не работат или платата им е премала. А има и такви што трпат од страв дека ако си заминат, цел живот ќе бидат сами, а се плашат. За среќа, се освестуваат помладиве.

Што мразам кај луѓето? Егоцентричност, лицемерие, лаги да се добие нешто по секоја цена. Газење преку лешеви да се дојде до целта.

Чизкејк сакам, ама ретко правам, не ми јадат. Моиве дома не се по торти и колачи, дај им чоколадо и си завршил работа. А јас си сакам. Ама не ми се исплати за едно парче цела торта да правам. Затоа правам само за гости.

Во план ми е средување шкафови. Дали ќе биде...или ќе се шета, ич не знам. Повеќе ми се шета, ама и средувањево мора да се направи.

Убав ден!

На bittersweet, Желба, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.115
    Добро утро од бус. За Скопје. Ќе дремам оти 3 саати пат е.

Сесилке со лесно и со убаво.

Маж ми еднаш ми кажа у која ситуација се нашол со една у странство, авионка. И ништо не направил оти бил верен. Викам, мутав, опни ја, нема дома да ја носиш, само кондом стави, не се важи на 1000км од дома. Ама знам дека следен пат у иста ситуација пак ништо нема да направи оти му е страв дека се зезам, а не сака да ме изгуби.

Денеска сум на најубавиот концерт на светот.
    Победувам стравови и добро ми оди. Знаете колку е добро тоа?

На Tajnaotrovna, kuc, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.073
    Допаѓања:
    225.485
    Добро утро
    Тука сум @Bubce38 , негде низ просторот и животот.
    Синоќа малиот заспа у 9 и велам сеа ќе седнам на добар филм. Спремна бев со чипс со све. Како не. Заспав со него и до пред пола саат трупови спиевме. Му направив тост за доручек и чекам маж да стане да одиме негде на планина..
    Вие арни?

На Желба, kuc, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Добро утро на сите :yawn:

Швалерај и јас не разбирам.
    Ова нашето е за да се попалиме и двајцата.. не едниот само :lol:
    Не сме свингале ... до сега...

@Sesil со лесно нека ти е :hug:

На Tajnaotrovna, Желба, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.850
    Се пронајдов во постов:$
    Јас не го вадам од уста мојО:)
    Сега за сега верни сме си :)
    :*

Ај добро утро :sun:
    Испратив маж на работа :D ( чао Сесилке:hai:) , па си ставив второ кафе . Уште од сабајле се заблаживме со маж. Малку ми е криво што не ми работи тел, сакав да сликнам . Па и на мм беше без батерија.
    Важно тортулињата се бомба :inlove:
    А пак таа на Косми е закон (y)
    Ќе се дорадува бабето после кога ќе и ја качам . Во еден здив ке ја лапне :)

Сакам да излезам да си купам нештичко . Немам некоја конкретна желба за нешто,освен што сакам костим за капење некој посалам да си купам . Кој знае ќе има ли нешто извадено кај нас :wasntme:

Ручек денес чорба ќе варам . Со телешко мевце и медитеранска мешавина . Неќни ја пробав за прв пат и многу ме бендиса . Па вчера награбав 5 ќеси од маркетот . Чиниш утре ќе снема (facepalm)

Да ве дочитам од сношти .
    Пак сте ја теглнале на долго и широко :)

Убав ден :f:

Едит.
    Оддамна ти честитав,ама ај и официјално.
    Со лесно нека е докрај @Sesil .
    Ај па мош ќе се завариме у темата друштво да си правиме :P:*

Последна измена: 11 мај 2019
    На Желба, kuc, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.735
    Допаѓања:
    149.870
    Добро утро друштво :)
    Јас во работниците денес, имам еден тон хартија за средување само да ме остават на раат. Маж ќе чува деца. Куќава плаче за чистење ама колку ќе најдам време не знам
    Ајде убав викенд, искористете сонце. Ако е точна прогнозава од утре до четврток ќе врне

На Желба, kuc, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Честитки @Sesil
    Пред да останам трудна, нешто посебно не се радував на соопштенија од ваков тип.
    Честитав и толку.
    Сега кога имам бебе, ептен ми се среќни вакви вести.
    Те чека авантура.
    Љубовна.
    Со лесно.

Добро утро.
    Надвор денов личи преубав.
    Мора да се искористи, следни 5 дена гледам дождови во прогнозата.

Убав ден.

На Желба, kuc, doubleg и 27 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.735
    Допаѓања:
    149.870
    Во контекст на муабетот за името на кралското бебе, овие од камај се скроз будали :D
    Screenshot_20190511-091019_Instagram.jpg

На Желба, kuc, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.935
    Допаѓања:
    177.610
    Добро утро другари :)
    Слабо спиена, ме вртат кукови, дежурав цела ноќ :yawn: . Совршено време за решавање битни светски мистерии и филозофирање низ форумов. :D

@WORRIED.BT
    Та Дам!!
    E321993F-D89A-4EF7-8F4F-5CB9D6F82FED.jpeg
    Дефинитивно превкусно, ти дужам рецепт. :wasntme: Вчера 2 пати јадев, и му се спремам и сега за доручек. :D
    Само многу масло ми се виде според рецептот, и иако стаив пола од тоа пак ми беше помрсно. Можда дека сум научена на попосни јадења.

За @Sesil знаев и јас од неодамна кога почна да пишува по темите, ама мудро си молчев. :wasntme: Приметив не спомнува тука, па си реков да не се излетам прва, па да напраам незгодно. Со лесно нека врви бременоста, ќе си имаме иста генерација дома. :)

Горе долу ме нервираат истите работи што се набројаа претходно. И тоа зависи како сум расположена. Ако не сум “со сите” тој ден, ме нервира се и си земам лично, ако ми е убав денот, ништо не допира до мене.. и така..

Отворен брак не е за мене. Јас сметам дека конекцијата која се формира меѓу двајца без разлика на пол, е нешто посебно и е она битното и се друго е бегање од нешто.
    Од експерименти, секогаш сум сакала во море да пробам, пробав, па сега треба нова “цел” да си поставам. :wasntme: Која поради моменталната ситуација, во догледна иднина ќе биде тешко достижна. :wasntme:

На Желба, kuc, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  15. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    5.617
    Zemi ako mozes da najdes kefir da pies, vnesuvaj poveke limon, luk, celer tie se procistuvaci na organizmot od otrovi. Pozdrav

На Rebecca_R, Milobebence, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.743
    Допаѓања:
    140.178
    Добро утро:)
    @Sesil честитки, со лесно да си ја износиш бременоста. Колку убава вест по сабајле:inlove:
    Јас не знаев од другите теми, ама Бубче и Камелија пред некој ден и пишаа на Сесил нешто во шифри:Dи тогаш претпоставив, ама си ќутев и јас:D Најбитното е да е лесна бременоста, уште полесен пораѓај и здраво и живо бебече:inlove:

Убав ден

На Желба, kuc, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Најдоброто кратко видео, со објаснување на основите на квантната физика

Изволте:

На Rebecca_R, CameliaMiller, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.097
    Допаѓања:
    206.940
    Добар ви ден и од мене.@Sesil честито,со лесно да си ја износиш бременоста:hug::hug::hug:.Те сконтав неколку страни уназад,ама да не трчам ко прле пред магаре чекав сама да кажиш,додуша сама си кажа со една реченица ама не официјално.Еве принуден пензионер сум,кажете ќе вардам,шеткам и разгалувам бебиња:D.За друѓиве теми што сте зборале,шо да кажам,деми нај опасна сум,сум напишала оддамна,овие сега со швалерај вода можат да ми носат(facepalm).Да не ме сватат само погрешно новиве:shake:.Мразам т.е. не сакам егоисти,самобендисани,оние кои газат преку се за лични интереси,оние кои немаат општа култура.По мене џабе дипломи,докторати ако не знаеш едно добар ден да кажиш човечки.Така и ѓи воспитувам сопствените деца,ако достигнало его и самобендисаност плафон,па не знаеш на портирот или чистачката добар ден да кажиш,џабе ти е диплома и се др.Можи сум грешка,ама таква сум,нели од глава си патиме:D

19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    Не звучи така тоа од уста не вадење, да ми текне ситуација и ќе ти пишам :emo:

Малку пред, предновогодишно :D

фала женцки на сите, да ви се исполни се што сакате :hug:

Последна измена: 11 мај 2019
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Хај! :coffee:

Ајде на доручек. Нема фенси глетка, булеварот пред нас, ама тоа е. :D
    E436203F-FF00-44CD-A034-50C3CCA058DF.jpeg

Кај луѓе ме нервира се што погоре сте наброиле. Само за жал свесно или несвесно и ние некогаш го правиме истото. Па сигурно и некој друг го нервира нешто кај нас.

Вечер Галија на репертоар. Не знам ни како ќе биде со оглед дека е во сала од хотел. Ќе се седи ли како нивните повеќе концерти, стои ли, па врска немам што да се облече.
    Прашања кои ме мачат од сабајље.:D

Добар викенд.:hai:

На Желба, kuc, TeddyGrey и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.