Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.345
    Допаѓања:
    148.269
    Добро утро!

Прекрасен ден а јас од 12 до 6 сум на работа...и ај биди расположен...

Ќерка ми во главниот град на натпревар е денес ...синко со баба му ќе се дружи...во парк ќе шетале...најверни другари се...

@Sesil честитам...ти посакувам бременост ко од книга...и бебе најумно на свет...уживај!

@Yowannty мило ми ешто ти се бендисаа...и јас вчера ги правев...
    Рецептот секогаш се прилагодува според вкусот....јас секогаш додавам повеќе вода за да помеки...пробсј и малку пециво да додадеш следен пат...

На SV1911, Tajnaotrovna, Желба и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @Sesil честитки Сесилке драга, да имаш лесна и школска бременост и совршено здраво бебуле :l: Преубава вест, ептен се израдував сабајлечки :) Не си свесна колку ќе ти се промени животот на поубаво, ќе добие скроз друга димензија :l:
    Што вика Теди, до пред да останам трудна, не се радував на вакви вести, а сега ми се најубавото нешто што може некој да ми соопшти :inlove:

Јас па читам по бебешките теми, ама ете не сум приметила за Сесил. Како и да е, пак ќе бидеме форумски тетки (и по некој чичко) :D

Убав ден, денес цел ден ќе се шета, тек вечер ќе ве дружам :*

На SV1911, Желба, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Ве читам и ви се чудам на некои размислувања. Како може со сигурност да знаете и да гарантирате за брачниот другар дека не ве изневерува?
    Колку луѓе во блиско окружување познавам (повеќето се мажи) што изневеруваат, ама во јавност глумат жената им е една и единствена.
    Тие што не сте биле изневерени никогаш - како знаете како би реагирале кога би дознале? Веројатно не би опростиле никогаш. Можеби ради деца и мир во куќа би подголтнале и продолжиле или пак ќе изневерите и вие, па ќе ви дојде некое оправдување. Сметки израмнети. Ехе, па колку имам слушано “со очи да видам не верувам”. Абе плукни си под пазувата и кажи Бог да чува.
    Сепак сметам дека тој што изневерува не е на чисто со себе. Тоа е до личноста, карактерот. Слаб карактер. Ма колку и да бил успешен, ако не си ја сака и почитува жената не вреди во мои очи и секогаш со резерва и недоверба се однесувам спрема таквите.

На Желба, kuc, TeddyGrey и 22 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.514
    @Sesil честитки и со лесно да ја износиш бременоста :) Многу убава вест :inlove:

Добар ден :hai:

Уште пијам кафе, а сите спијат. Да, спијат :x Малото тера прва дремка, големата и татко ѝ вчера беа во провод, на свадба, па ги оставив да одморат. Ми донесоа и парче торта ^_^
    Од луѓе што ми смета, сѐ што сте наброиле. Ама да издвојам една ситуација од пред некој ден. Личност ми бара услуга која мене ми прави компликации со организација и дома, и на работа, вадејќи се на операција на родител. Јас ѝ излегувам во пресрет, а како се организирав, јас си знам. За да дознаам дека тоа нема врска, дека е лага и дека ме искористила за таа да си ги прилагоди нејзините приватни планови за шетање. Случајно дознавам од трета особа, онака низ муабет и не ми се верува што слушам. Еве уште не ми е верно колку се спремни луѓето да лажат и тоа со вакви приказни.

За неверство се имам изјаснето. Сѐ е секогаш можно. Јас дури ни за себе не гарантирам. Не велам дека ќе го направам, ама животот никогаш не се знае што ни носи.

Шетате сите, а? (hollest)

На SV1911, Желба, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    77.587
    Нема шетња, се фатив за работа. Кутрите мои ноктиња |(
    И јас сакам на концерт. Таман се израдував Калиопи во Лондон, го откажале концертот.
    Среќлијка сум, нема што :lol:
    Ќе чекам Брена или Цеца да се смилуваат да дојдат. На друг тешко да појдам.
    Или на некоја бугарка. Ама и тие се искурназија, плеј бек пеат :devil:

Јас многу нешта мразам, ама никој ништо не ме прашува мене.
    А и тоа што мразам тоа ми иди, па ќе се воздржам од коментари.
    Секакви створови има, а јас по прекарот можете да погодите каква сум. Демек то што зрачиш то привлачиш 8) Само не знам дали сум ***** та се муви ми идат :wasntme: :D

Да не хулам бога, да сум жива и здрава, се е лекција мме.
    Нешто со пари, нешто со искуство, се се плаќа.
    Денес планирам мевце да јадам. И пивце за живце сакам, ама нема :beer:
    Ајде вечер пивце пред спиење :$

На SV1911, Желба, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Шврљање и швалерај ми е за емотивно недораснати и луѓе без капацитет да сфатат дека поарно е да не се во брак одошто да повредуваат луѓе околу себе.
    Дека има лажни бракови, има. Дека има такви што се заедно ради пари - има. Живееме во општество во кое патријархот се' уште владее сакале или не и многу често жените ако останат сами односно разведени, добиваат репутација, се борат за алиментација и не им е баш розева слободата. Зборувам за доживеани од блиски, познати ситуации. Не сме Холивуд, па разводот да е како добро утро. Измешани се и вредностите и тоа е општа слика која со доаѓањето на социјалните мрежи стана се' повидлива. Се сликаат вљубени, се вараат со пола град. Мене ми е тоа долно, не можам да замислам да живеам таков живот. Не трпат само децата, сите ВЕ трпат. Тоа е реално, некаков внатрешен проблем. Или биди соло или посвети се на бракот. Не е мед и млеко ништо во животот, за се' треба влог. Ама со себични и површни видувања за ваквите одлуки, ништо не трае долго.
    На крајот на денот, сакам со чист образ да си легнам. Не само во брачните ситуации, општо. Зошто би загорчувала живот, свој ем туѓ?

Околу другите луѓе... ми пречат морализатори што сами не си го исчистиле ѓубрето пред нос, себични размазени возрасни (ужас), и луѓе што мислат дека се искрени, а всушност само сакаат да те навредат индиректно. И кукачи. Нема бетер.

На Желба, kuc, TeddyGrey и 19 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    @Sesil мила, честитки! Со лесно да си ја износиш бременоста. :l:

На Желба, kuc, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    272.668
    @Sesil честитки и со лесно до крај.Ова е вест што најмногу ми привлекува насмевка во последно.
    Јаа дремам пред пмф го чекав ова второво "магистерот" ,а тоа што треба да е само живо и здраво го оставив зачмурено дома ...
    Децата се и најголема радост но и најголема одговорност и стрес...

На SV1911, Желба, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  9. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Sesil со лесно ,конечно убава вест :hug::hug:
    @friendy се согласувам со постот, скоро дознав дека некои личности истото го прават и тоа со години ,и се уште не ми е јасно како , ако сакаш некој биди со него и сакај искрено , ако не раздели се ,ама не лажи и не повредувај
    Убав ден друштво :hug:

На SV1911, Желба, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835
    Од една страна знам дека не знам што ми носи иднината. И не земам ништо здраво за готово. Од друга страна, ако на своја кожа си почувствувал како е да бидеш изневерен, се сомневам дека би го направил тоа ако го почитуваш партнерот. Затоа имаме меѓусебна доверба. А за иднината - се имаме заветено дека сакаме заедно да остариме, но знаеме и сме свесни дека тоа може и да се промени. Се е можно во животот, затоа ништо не планираме. Битна е комуникацијата, искрена и отворена. А верувам дека го имаме тоа.

На SV1911, bittersweet, Желба и 23 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.851
    И јас сум од тие што тврдат дека партнерот им е верен .Сега за сега . И нема да си плукнам под пазува и да речам -Скраја да е .
    Ако дојде до тоа значи љубовта завршила . И тоа е тоа . Ќе ми биде криво , ама нема што да се прави .
    Со сила убавина не бидува .

Пола чизкејк го мавнав . Лошо ми е дури сега :(
    Бабето е кукурек. Со лажица за супа јаде од тавчето со чоколадна торта . Фасцинирана е :D

Ама ми е криво што маж е дежурен . Златно време ,ќе шетневме до некаде на ручек .
    Ај да се утешам . Чорбата на тераса ќе си ја јадам :)

На SV1911, bittersweet, Желба и 27 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    Парите дома нека ги оставе и нека оде кај сака. АКо најде некоа баба шо ќе го финансира уште поарно, ма и ќе го подржам да оди со неа, под услов 50-50 да делеме :makeup:
    just kidding ... тепам време малце па ќе почнувам да се спремам за на свадба :emo:

На SV1911, Tajnaotrovna, Желба и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.851
    Ќе лапкаш пирошки , а? :)
    И смирено таму . Ним да побеснеш со ората , две три на почетокот изврти , од тие бавните и после на раат збирај материјал за раскажување :P

На Желба, kuc, TeddyGrey и 17 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    Поздрав друштво:sun:
    @Sesil Честитки,со лесно,се изнарадував да знаеш.
    Зимско бебе ќе си имаш како моето..
    На сите честитам за новостите,никако да стигнам да пишам.
    Користиме времето,по цел ден надвор,па ја земаме дада од кај моите и вртиме кругчина со количката,ми ја вози беба,јас уживам со двете.
    Колку сум среќна што моите се тука на два чекори од мене,Господ здравје да им даде.
    Чекам сликите од крштевката да стигнат па да одбереме нешто од плачливата сесија8-|
    @duffi Посакав да ја гушнам затоа што е посебна личност,барем во моите очи..:hug:
    Убав ден!!!

Последна измена: 11 мај 2019
  15. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.577
    @Sesil честитки и со лесно! Многу убава вест.
    И овие месеци наспиј се.Навистина се наспиј. :D :drunk:

Ни чиз кејк ни трилече сакам.Првово може некогаш ќе го пробам иако не ми се верува , ама трилече за ништо на светот.
    Чоколадна торта тип сум јас.

Швалерај.Хм
    Не би сакала да доживеам неверство , а и не мислам да шврљам никаде :angel: Го молам Господ со овој памет да сум , и јас и мм.Не е убаво во секој случај , ако се случи такво нешто значи нешто не е како што треба во бракот.
    А од чиста мира да излезеш и при прва прилика да изневериш затоа што ти се укажува шанса , тоа ми е за неизживеани и недораснати.

И кај нас изминатиов период имаше толку многу муабети за изневерување , врски надвор од бракот , па и распаднати бракови , да се чудиш.
    Навистина неколку бракови се растурија периодот , што дури и со комшиката - пензионерка со која имаме преубави муабети за шетање , книги , за нас ... неизбежно прокоментиравме за браковите кои пропаднаа како резултат на неверство.

Туку , имам и една познајничка чиј што маж долго време имаше швалерка.Косите ќе си ги искубеа една со друга , мал град сме , се се дознава , особено ако ти се познајници , но и тогаш и сега кога става слики по фб , пишува(ше) Happy family :inlove:
    Е чуму де ? Што ако напишеш хепи фемили , а додека ја постираш сликата маж ти ја развозува швалерката.
    Не можам да го сфатам тоа.

Нека потрае временцето :sun:.Ама Славчо вика некоја луда Андреа стигнала ]:)

На SV1911, bittersweet, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    118.977
    @Sesil честитки мила, најлесна бременост ти посакувам:inlove: :hug:

Јас туркам количка, бебево се изнаспа на сончевото време. Дома не сме се прибрале. 3 те спијме заедно и навечер сите три не спиеме, само дремуцкаме.
    И го слушам дишењето кога спие, многу ми е спокој на душичката. Око не тргнувам од неа:inlove:злато е:inlove:

17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.940
    Шо сторивте мор?
    283 известувања рамно имав :D

Ај убав ден на сите.
    Се печам во двор со плишковци.

Како ли да станам и да зачистам е прашањето...

На SV1911, Желба, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.940
    Малце понапред објаснив.
    Не сум сигурна ни во себе, не па во него. Тоа е доста зезнато замислување.

Ама не сакам да се замарам и не се ни трудам да мислам на темата.
    Како знам дека "за еднаш" нема да го оставам?

Оти се' што направил за мене и се' што прави за мене не може со едне грешка да се избрише.
    Не оти ќе бидам како ништо да не се случило, ама не сум од оние кои не даваат втора шанса :)

Мене ми била дадена, многу, многу одамна.
    Луѓе сме. Грешиме.

Се' додека не ја повторуваме "грешката" постојано...

На SV1911, Желба, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.097
    Допаѓања:
    206.940
    Е затоа ми те сакам водоливче мое:bow::hug:

На TeddyGrey, Mr. Right, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.914
    Допаѓања:
    272.668
    Ние од внатрешносва сме ко дете на вашар,мора нешто да си купиш кога веќе си отишол до Ск:D
    .За дете фармерки ,за маж пантолони и кошула јас ф'стан.Ами и покрај се останато овој месец и на свадба сме поканети.

На SV1911, Желба, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.