1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.049
    Па тоа е што на кого да го кажеш, кога тие баш си ги покриваат газовите еден со друг.
    Корумпирано е се.

На Petar80, Annath, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    I da znaes kolku gi Ima takvi, I mene mi se povraka od niv

На Petar80 и Eli23 им се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    Izvini Ama segde ne e korumpirano, Za da kazes tska treba da imas cvrst dokaz ;)

На Petar80, Abrakadabra, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.049
    хахахааа, доказ е сликата во сообраќајот.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    Toa da vo pravo si takva nie drzavava Za zal :*

На Petar80, Abrakadabra и Eli23 им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Моментално службата во која работам е на најниското можно ниво во изминативе 25 години од самостојноста наваму. Освен што е изнапримено се живо, без никакви критериуми, по партиски и роднински врски, и самото експериментирање со разни систематизации спроведени од луѓе што немаат никакво практично искуство, доведоа до целосен распад на кохезијата што владееше помеѓу разни служби во министерството. Сега мвр е гнездо на аматери, вештачки надувани звања и позиции, кратки сукњички, ропаци во одела, и измрзнати полицајци што не земале униформи седум години....
    Можам да напишам уште десет страни...не ми се прави муабет.
    Едноставно, не ја препознавам професијата која со толку љубов ја работев...сега одењето на работа ми е сведено на автоматизам

На Petar80, green.eyes, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.049
    Било како, не е лош тој предлог околу повторното запознавање или потсетување на сообраќајните правила. Не е лошо и пешаците да се едуцираат.

На Petar80, Annath, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  8. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.017
    Редовите што следуваат се за галапче. Кој не сака да си расипе расположение, нека прескокне. ;)

Галапче, чувствувам потреба да прокоментирам малку околу она што го спомена и ти денес и Скај вчера.

Не се работи за правење наудрен, за себе зборувам. Ја следам темава од почеток и читав што се пишуваше тогаш но, не ми беше јасно што точно се случува, затоа што изгледаше (барем читано од страна) дека "главните препукувања" се одвиваат позади сцена т.е во лп. Не сум се навраќала и не знам што од тоа е избришано, а што останало но, така паметам. Тогаш се јави и трет член со бурна реакција. Кој што и на кого пишал во лп, јас, читајќи од страна нема како да знам и затоа и не можев (а ни сега можам) да заземам страни. Се надевам ќе ме разбереш најдобронамерно.

Во секој случај, не беа на место репликите што овде ти беа упатени но, се надевав дека со посредство на модератор ќе ги надминете несогласувањата. Не знаев, а и ден денес не знам што е коренот на тој проблем но, како и да е, минато е. И се надевам нема да се повтори.

Мојата (релативно) бурна реакција (баш на годишнината на темава, кога беше споменато дека се зборувало во лп и се знаело кој е кој) беше точно заради ваквите задкулисни игри, сојузи, алијанси, пактови. Ко мали деца.

Кој што има, тука нека си каже. (Дури и композиторон со цвикери и дебели обравчиња беше поарен. Јавно не' реметеше и изгуби секава симпатија од "тетките" :D )

Се надевам темава ги "прележа" тие детски болести и сега можеме да си се дружиме ко што ни доликува.:*

И Скај батерфлај (не те тагнувам за да не ти се натрупаат многу известувања) не не' напуштај и ти. Please. :hug:

Се извинувам што пак ја свретев темата на ова, ама се чувстував недоискажано од вчера.

Убаво попладне на сите, а јас одам да завршам некоја работа. Бар пола ден да биде продуктивен. (facepalm)

На bittersweet, green.eyes, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  9. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    Potpolno se soglasuvam so tebe (y), veruvaj I mene Ama ic ne mi se odi Na rabota strasni vreminja dojdoa, I Abrakadabra e vo pravo jas se nadevam I Toa mnogu Malku deka moze ke se smenat vreminjata Na podobro:?:

На Petar80, Annath, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.992
    Допаѓања:
    59.669
    Знам мила тоа онака го кажав.Лани на мажми за пасошот татко ми му се јави кај управникот на работа кој и тој е пензиониран да се јави во мтв за пасошот и него го одбија да му завршат работа па сега види.А човеков сите го знаат и вие сигурно го знаете ама ете кога си пензиониран џабе.Минатата недела татко ми се јави кај колега на работа за да ургира за човек да го пуштат на викенд и за тоа го одбија.

На Petar80, Annath, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    Znam be mila, pa Za Toa ti pisav mnogu dobro gi poznavam rabotite vo policijata od moi 19 godini sum tamu

На Petar80 и monik55 им се допаѓа ова.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.806
    Drustvo veselo ke odma Na Kafe Kaj Drugarka se citame pokssno:*

На Petar80, monik55 и ninja35 им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Баш ради сето тоа што го напиша и објасни тука нинџа државава не ни ја бидува, а нема ниту да ни ја биде.. а пак најмалку да се зборува дека е воопшто држава. Баш ради сево ова што го наброја нинџа и сите тие "внатрешни политики" кои се водат во државата сите тие врски и сите тие "вештачки" допломи нашата држава никогаш нема да биде држава.

Кога некој.. ако некој.. еден ден се освести и примени многу од овие работи може овде да зборуваме за држава и за нација а пред ова не дефенитивно.

Ова е циркуз, ова е дно дна, ова е корумпирано до бескрај.. така никаде не се оди, никаде.

Ете тоа имам да кажам мада што знам однапред дека постот ќе ми биде избришан ама ако јас да си кажам.

Инаку @DVAANGELA ти блгодарам :* и немој да заборавиш на она што го зборувавме.. те чекам :)

На Petar80, bittersweet, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Јас возам над дваесет години...застанувам на семафор, пропуштам пешаци, плаќам патарини, не паркирам никогаш кај што не е дозволено, секогаш давам жмигавец, не свирам без потреба, немам направено ниедна сообраќајка ( само една мала не по моја вина ) , немам ни едно
    полициско обележје во колата, ни
    капа, ни миривче за на
    ретровизор...
    Затоа имам колеги што возат без возачки, возат напиени, службените коли ги користат за шопинг, преселби, секс, искачање во град и што уште не...паркираат кај ќе стигнат, вртат кај ќе стигнат и така...иако некогаш работата го бара тоа, најголем дел тоа се прави онака, од курчење и покажување сила.

На Petar80, bittersweet, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.049
    @ninja35 те разбирам потполно.
    Еден мој пријател од детство, и покрај врвната позиција во Министерството, ја напушти работата токму од причините што ти ги наведе. Тешко е кога сите околу тебе се подмитени и алчни, политички затруени, а ти треба да си ја вршиш чесно работата.

На Annath, Eli23, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.751
    Еми што мислиш зошто толку вицови за цајкани излегоа, од ќеф? Јок! Извини Нинџа брат, ама тешки тенеќиња има и во вашите редови ;)

На Annath, menelele, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Ма ова што го зборам е 5% ....

На Petar80, Eli23 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.822
    Допаѓања:
    114.751
    Мислиш не ми е јасно? Ја ако сум плавуша се ми е јасно ;)

На Petar80, menelele, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.909
    Допаѓања:
    102.635
    А што не би могло?!?
    :rofl:
    Не е мала работа со копијата на Киану да се пие кафе, ќе имам што да раскажувам на внучињата.
    :rofl::angel:

„....знаеш внучко кд баба беше млада и чекаше ред да пие кафе сас Нинџу алијас Киану.А тој жене у ходник ,жене колко сакаш.Ама баба умеше да се снајде и улегна преко ред и.....“

На Petar80, bittersweet, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    @lunicka
    Хахахаха...ела да те цуну...:hug::*

На Petar80, WORRIED.BT, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.