Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.916
    Допаѓања:
    272.709
    Арно вика Јуле,не ни дошло на глава па затоа вака си теоретизираме.Ќе боли и физичкото и емоционалното неверство ама дали ќе преминам преку тоа не знам оти барем не сум дознала.И јас до пред некое време размислував како Каме и Ребека ама како неко и работи ми идат на глава (ова со примери за децава) гледам дека се додека не ти дошло на своја кожа ништо не знаеш.
    И затоа сега се нервирам на секое мајкино :"а кога ти велев јас "за кое таа како едвај да чека момент да ми го плесне ...:doh:

Вие за неверства јас пак за макиве со децава (facepalm) ама ПУКНАВ,ПУКНАВ...:@

На sparklie, ivi1987, Espadrila и 24 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.170
    Јас си се знам. Ако има нешто што не штима меѓу нас нека каже, ќе решиме или ќе пребродиме или крај. Ама педрското на страна да има и дома некој дома деца да му гледа е тоа не.

На anaja1, Skorpija25, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Не сме сите од ист калап, затоа и различни мислења имаме. Ама сега да не се убедуваме дека не ни дошло на глава па халуцинираме со ваквиот став. И јас и вие имаме работи кои не би ги толерирале, ама имаме и работи кои не се вредни да излезеш од врска/ брак.
    Пример, јас и Каме имаме став дека по прашање пари и имот ја и он сме еднакви, па на папир и у банка ние навистина сме еднакви јер вложуваме и двајцата. Исто, ако го интересира некого. Е сеа, некои од вас живеат на имот кој целосно гласи на име на сопругот, што мене ми е несфатливо. Во случај на развод ние знаеме како, а вие? Е сеа ја да ве убедувам ли што, како, зошто...?

Јас и тој низ годините сме минале низ брда и долини, го знам ептен добро и во комбинација со мојот став за секс, неверство кое вклучува само и само секс не ми е доволно голема причина за крај.

На Biljarkata, happygirl, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.170
    @Rebecca_R ок е тоа. Затоа јас си кажувам јас како гледам. А за пари.. нема да има на негово име само зашто веќе имам имот на мое така да..

На Skorpija25, Sexybaby86, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Океј е тоа. Зборев општо, не беше конкретно за никого.

На Sexybaby86, Milobebence, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    Сфаќам дека сексот е само нагон и не мора да значи ништо повеќе. Ама ќе ме боли оти луѓе сме и како такви единствени со контрола врз нашите нагони. Ќе ме боли оти сум знаела дека можел да се исконтролира, ама дозволил нагон да го води. Значи толку ме почитува, штом решил да се препушти на нагон кој што ништо не му значи. Значи не е дека тој нејќел, или дека не можел да издржи, туку сакал. И во моментот кога го напраил тоа со друга, тој свесно ја донел одлуката. Исто би ми било еднакво тешко, ако јас си дозволам него да го израмнам со 10 минути што апсолутно ништо нема да ми значат во животов, само оти сум подлегнала на нагон како мачка во Февруари.
    Физичкото не ми значи помалку од емоционалното.

До овој момент и сега на маж му верувам и себе си си верувам. Си имам принципи и верувам дека секој кој има, се држи до нив. Што би било кога би било, и што ќе биде понатака, само еден господ знае. :)

На sparklie, ivi1987, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.172
    Допаѓања:
    181.140
    Ама нели имот стекнат во брак, по дифолт се дели на пола, освен ако немате некој специјален, предбрачен или незнам каков договор. Без оглед кој колку плата имал, кој колку вложувал финансиски.
    Исклучок од таквата делба е наследството.
    Или јас сум нешто грешка?
    За неверство немам што да кажам, реков после поштарот веќе ништо не кажувам;)
    Добар ден, фала, довидување до после:bandit:

На Alishan30, Sexybaby86, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.999
    Постои и вонбрачна заедница.
    Тоа го дискутиравме пред некое време на темава со @Cka

На ivi1987, Sexybaby86, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.170
    Taka e. Ama zaebano e ako e se na negovo ime. Pa idi dokazuvaj i cuda. Zatoa ako se kupuva imot vo brak na imoten list dvajcata da stojat. Molim lepo. Imav slucaj bo bliska okolina koga eden takov neprokopsan go prodade stanot pred razvod zasto bese samo na negovo ime za da nema ona sto da bara. Taka da zeni, pamet vo glava ne se opustajte mnogu. Ne znaeme sto nosi zivotot.

На anaja1, friendy, Biljarkata и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.172
    Допаѓања:
    181.140
    Е да, јас пак заборавам какви пробисветови и итромани одат по земјава. Ептен сум се опуштила во размислувањата.
    Ма све на мое име ќе пишам, и онака не му треба, може на работа и да спие:devil: Еве уште на работа е, мме...

На Alishan30, mareane, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.999
    За да продадеш имот стекнат во брак бараат изјава некоја од мажот/жената. Барем на мајка ми и бараа пред некоја година кога продаде стан.
    Се што е стекнато во брак се дели на пола и тоа е тоа нема бегање..

На ivi1987, bittersweet, anaja1 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Сте вложувале вие или не, еднакво или нееднакво, коа ќе дојде јајцето под г'з за развод, дал тргнал од прост флерт,скроз безначаен па прераснал во нешто друго, или бил само секс па еволуирал, ама баш исто ви се фаќа. :) "Домот" и заедничката иднина во која сте инвестирале ќе ви е подеднакво пеплосана :) едино добро нешто во таква ситуација е да сте финансиски независни, т.е. да имате приходи за да почнете сами да живеете после таков крах, и да сте емотивно стабилни. Се' друго е ирелевантно.
    А, било само секс или "љубов", мене исто ми се фаќа. Човек ако тргнал да прави нешто кое би го разнишало тоа меѓу мене и него...има можда потреба да му се тргнам од патот па да може да ужива со полна плуќа :D колку и да боли, колку и голема да е љубовта...се тргам. Сум се тргнала и ич не жалам. Не знам да ставам работи под тепих, не знам да "се носам" со.. абе само секс било со некоја калаштура, он мене ме сака. Ако, нека ме сака. Можам и да сакам до болка и сепак да си одам за свое и доброто на другиот пошто, после такво нешто ух, не ќе биде мир:) си се знам каква сум.

Денов ептем безвезен. Ко со четврт мозок да функционирав. Сеа ни толку. Ми се пешачи али. Ако се освестам може и ќе се размрдам.

На ivi1987, Majuska83, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ние домот го правевме/купивме пред брак, ама и за тоа си има механизми, па и двете страни се заштитени.

А штом он го продал, имотот не е стекнат во брак и воопшто не бил нејзин. Освен ако нема некоја работа која не ви ја кажале.

На Alishan30, Milobebence, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Јас бар од таа страна сум мирна. Затоа веројатно можам да си го дозволам тој луксуз да заминам без збор.
    Ама искрено, не верувам дека мм би изневерил. Попрво би ми кажал дека не ме сака и би се развеле. Можеби е наивно од моја страна, ама ете, му верувам.

На ivi1987, anaja1, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    Стварно Сесил???
    Баш ми е мило.Честитки и со лесно.Отварам и гледам Сесилија ме цитирала.
    Сега ќе отварам чакри,мантри и ќе ви посакам на сите да си дочекате тоа што најмногу ќе ве израдува.
    За годинава кај Бубче,Дуника и Алишан нека дојде.И секаде кај што треба.

Тресла се гора-родио се миш.Андреа слаба некако,ај да не ја урочам,ама битно спремни се кризниве штабови,може мирно да спиеме.

Бев на саем за книга и потоната сум во книги.Ќе ме иселат од дома ако донесам уште некоја книга.Затоа ме нема,ако на некого му фалев.
    Поздрав до сите:*

На ivi1987, TeddyGrey, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Не е така слаба Андреа, во Хрватска лом направила, по сликите што ги гледав :worried:

На ivi1987, friendy, TeddyGrey и 13 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.743
    Допаѓања:
    140.203
    Добар ден,
    Од саботата навака дете со тт, ноќе спиеме со маж на смени, по 2 саати. Денес бевме кај матичниот, таму митинг. И само доаѓаа дечиња. Сестрата вика од сабајле не сум седната ни кафе пиена, а 14ч беше.

Јас познавајќи се не би простила ни секс за една вечер, ни флерт ни ништо. Пишавте погоре повеќето, се согласувам со тоа. Да, секој си е различен карактер. Некој може да премине преку тоа, некој не. Јас не можам.

Утре сум на гинеколог. Страв ми е и се надевам се е добро. Некои чудни чувства ме обземаат, никакви чувства не покажувам за оваа бременост. Сурово е знам, ама дали дека секој ден ми е нешто лошо или јас станав камен ладна не знам. И се плашам од овие мои чувства. Не сакам да сум ваква, ниту пак бев ваква.

Туку, да ве прашам. Да ми предложите некои места каде продаваат готова храна, ама вкусна да е:) Од Центар спрема Карпош, тој дел. Не можам да готвам секој ден, а не можеме цело време да јадеме пржени јајца и сендвичи:D. Немам никогаш купувано и сакам да пробам.

На ivi1987, friendy, TeddyGrey и 15 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.556
    Допаѓања:
    251.854
    Ќе простеш, ама тешко да заборавеш. Не е само сексот туку изневерената доверба, почит и слично.
    Ќе поминеш покрај неверството, ама никогаш нема ништо да биде исто.
    Еден сад кога ќе се скрши колку и да го лепеш џабе е, никогаш нема да биде истиот.
    Така да и ова.
    Многу остануваат во брак после неверство, особено кога се има деца, имот или бизнис. Но дали некогаш партнерите ќе се гледаат со исти очи, не верувам. Едноставно губеш доверба во се.

На ivi1987, anaja1, Espadrila и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.172
    Допаѓања:
    181.140
    Ти Цвете и онака многу чувства развиваш, и за потребно и за непотребно. Ваљда хормоните ти се балансираат, седи и уживај.
    Јас не-трудна и јас трудна, не бев иста особа. Дури бев трудна, ама ич за ништо не се нервирав. Нирвана.
    Се ќе биде добро.

На Espadrila, Sesil, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Да заборавам - тешко, ама дека после настанот секогаш ке ме јаде црвот, и тоа не верувам. Се согласувам дека нема да е исто, ама јас едноставно не гледам така на сексот. Има мал милион работи кои би ме повредиле повеќе од секс, работи на кои јас обрнувам многу внимание. Колку пати само се има случено некоја од вас да пише за рандом ситуација која ја опишува како 'нервоза' а јас би била сериозно повредена од таков потег на маж ми. Не ми текнува на конкретен пример, кога ке има таква случка ке ви кажам.

Сепак, да не заборавам да пишам дека стојам позади фактот дека за ваквите излети никогаш не се дознава. Ако е навистина само еднаш и ако е само секс.

На SexiLy, Biljarkata, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.