Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Вака, јас и мојов сме договорени за моногамна врска. Тоа не значи дека за сва времена така и ќе остане.

Ако дојдеме до степен да ни е досаден сексуалниот живот, може и прва да го потегнам тоа прашање.

Од аспект на морални прашања, дали би имала секс за една ноќ?
    Секако.

Не ми треба љубов за секс, ми треба добар љубовник :D

Е сега, ако зборуваме за класично изневерување, мислам дека ќе му кажам. Оти се' знае за мене до сега, најдоброто и најлошото, ќе ми биде многу чудно нешто да скријам.

А ако тој ме изневери мене така... најубаво да не дознаам, како што кажав, веројатно нема да го оставам, само душава ќе ме боли.

Значи не викам сеедно, секако дека не.

Ама ако пример оди на пат, се плесне со некоја... најдобро е да не знам.

На ivi1987, Biljarkata, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  2. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    60.744
    Ме изневериле, не простив. Раскинав и без да вадам низ нос лоши искуства си почнав врска на ново.
    Никогаш не би простила, никогаш.

Трпела дома мајка ми, со нервите попушти. Од тогаш се заколнав пред себеси дека ако мене некој тоа ми го направи, толку е. Нема што да дебатирам и полемизирам.

На ivi1987, anaja1, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  3. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Единствена ли сум тука што не му придава посебно значење на сексот?:)
    Редовно имам секс и уживам во него ама па и месец дена да немам,нема да ми прифали. Што знам.
    Не би имала секс за една вечер, не гледам ништо возбудливо во тоа. За да ми биде убаво треба да имам силни чувства за некој.
    Обично кога прв пат имаш секс со некој 80% од случаевите е без врска искуство, дури после 2,3 пати почнува да биде убаво,откако ќе се опуштиш и ќе го осознаеш телото на некој. Барем такво е моето искуство и од тоа што сум зборела со другарки.

На kuc, Skorpija25, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.165
    Допаѓања:
    259.360
    Мене уште ова ми остана да го пробам. Ме утепа времево начисто. Веќе ми е незгодно кафе да пијам.
    Останатото ме мрзи да елаборирам а и безвезе ми е кога знам дека не сме анонимна/и

На ivi1987, kuc, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Во право си, не дека не, ама и строга си многу :)
    Јас некако сфаќам дека сме "грешни".

Од друга страна, многу што и зошто влијаат.
    Секс со другарка ми може нема да преживее и душа ќе му извадам, секс со рандом непозната (веројатно) само ќе ме раздрма и повреди, и ќе барам начин да ги решам проблемите.

Ама и различни сме како луѓе.
    Што вика Ребека, колку пати на форумов ми иде да кажам "остави го говедото" ама не кажувам, а ситуацијата нема врска со неверство.

Ваљда само различни ни се границите на сите.

На ivi1987, kuc, Biljarkata и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.100
    Допаѓања:
    135.178
    Јас ако се плеснам со некој, одма ќе се јавам на маж ми да се пофалам.

Кога ми кажа за некоја некаде мислев дека ја опнал и цел ден се мислел како да ми каже па од жал го гушнав.

Не е битно кој ќе го земе имотот, туку кој ќе биде со детето.

На mal.ecka, M&M, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Сите тројца :D

:* се зезам

На mal.ecka, M&M, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    @CameliaMiller и ние сме така договорени, за моногамна врска и брак. Седнавме пред да се земеме, го направивме муабетот. Ако некогаш барем еден од нас посака да биде со друг, до толку што не може да се исконтролира, ќе се разведеме. Со деца, без деца, како и да е, не сакаме да се измачуваме, не е фер спрема другиот.
    А она, само секс, без емоции тешко. Еве, јас сум таа што полесно би го направила тоа, оти можам да ги разграничам едното од другото. Ама не сакам. Не чувствувам потреба. Можам да се контролирам.

На ivi1987, bittersweet, TeddyGrey и 21 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Дефинитивно , имаме различни приоритети.
    Некој љубов.
    Некоја страст.
    Некоја секс.
    И неможе да се генерализира.
    Секогаш кога сме дискутирале за ова ( па и не само за ова) сум наишла на дијаметррално спротивни мислења од моето.
    Со некои мислења можам да се носам и да ги сварам,ама со некои ич (никој нека не се наоѓа зашто нема конкретно нешто).
    Така и во животот си ги бираме пријателите и окружувањетони не треба да се трудиме да докажуваме дека нашето е ОК а туѓото нечини зашто секогаш ќе наидеме на спротивно мислење.

Секој како си ги сфаќа работите,така нека си ги тера.
    Правила-њама.

На sparklie, ivi1987, TeddyGrey и 25 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.743
    Допаѓања:
    140.203
    На kuc, Sexybaby86, Biljarkata и 4 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Апсолутно, и јас исто се чувствувам сега, затоа и сум во моногамна врска нели и планирам моногамен брак :)

Само што, како и вие, и ние истеравме сличен муабет вака предбрачно, дека ако дојде до тој момент подобро е да не правиме циркузи туку да пробаме да најдеме решение, ако го нема, секој по свој пат.

Тоа може да биде за 2 години, за 15, може никогаш.

Само мене ми е нереално да се ветувам себе за век и векова, кога знам дека тоа може да се промени. Може и кај оние што се ветуваат. А реално, чувствата не се нешто што контролираме.

Да одберам да бидам верна е избор, но може и да се вљубам во друг без ни за рака да се фатиме, нели?

Не можам да ветам дека тоа баш никогаш нема да се случи, оти не знам. Немам влијание за да знам.

На ivi1987, TeddyGrey, Biljarkata и 15 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Ние меѓу себе е неважно дали исто мислиме, важно е со тој дома да сме на иста страница. :)

На ivi1987, TeddyGrey, Espadrila и 12 други им се допаѓа ова.
  13. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    60.744
    ^ Јас па скроз спротивно од Каме размислувам. Шанса нема да се вљубам во некој без да се фатам за рака. За мене доколку ништо не направиш со некој тоа е само физички crush, некоја платонска имагинација што би било и како би било. Јас барем се вљубувам откако ќе го запознаам човек со сите врлини и маани, каков е и кога е лошо, оти на почеток и кога е арно све е розово и пеперутки.

Физички да посакаш некој океј, сфаќам, ама вљубување (барем кај мене) многу, мноооогу подоцна. Торко спорко сум за тоа, ама таква сум кога ќе засакам некој ела преболи го после.

Секс секогаш успевам да разграничам од емоции, првото го можам со секој кој ми е привлечен, ама она вистинското досега само еднаш го имам осетено. Во последната врска. Затоа и ми требаше толку долго време да преболам.

Али па и инает тежок сум, ако се запнам дека некого ќе го преболам, ќе го преболам, самата си ги поставувам тие цели и ултиматуми, досега ми успева.

Не сум во брак и не знам каква ќе бидам во брак, тука речиси сите сте дами кои повеќе фурни леб сте изеле од мене, ама дете сум од таков брак и сум си ветила - моето дете нема да го живее мојот живот. Нема да ја мокри цело тинејџерство перницата и нема да се чувствува "виновно" оти некој останал во брак мизерен и несреќен.

Толку од мене на темава, многу ми е болна и не би веќе да коментирам.

На senjorita-v, sparklie, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    88.561
    А не е и толку неважен и толку малку значаен тој секс од страна.
    Лани на 3 свадби бевме,сите три брака се завршија во први 6 месеци ради паралелки.
    А вработени,станови купени, наместени, се цакум пакум,врски долгогодишни над 30 год.и тоа е.
    Незнам дали год.беше несреќна или што им мрдаше опашката.

На ivi1987, SexiLy, anaja1 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.338
    Допаѓања:
    170.916
    Не можам и не можам да разберам како би отишла да се плеснам со друг ,а да сум во брак со мм. Из чиста мира да отидам во нечии прегратки на плескање :puke:.
    Демек подобро и поубаво ќе ме плеска љубовникот ли ? :^)
    И претходниот партнер беше добар за таа работа . Па не би се вратила ниту кај него на плескање.
    И јас сум од тие кои можат да се заљубат без да се има физички контакт . Така се вљубив и во мм. Помина бааѓи време дури стасавме до кока колата . А тврдам дека бевме вљубени .
    Колку и да звучам смешно и детинесто , ама јас сум 100% сигурна дека никогаш не би се вљубила во друг, па оттаму сум сигурна и дека нема пиење КК настрана :).
    За него не можам да гарантирам . Сакам да верувам и спијам на тоа уво, дека нема да ме отсака :)

Слаткото е на крај .
    И ручекот одамна бидна .
    И помош ќе имам утре за чистење.
    И маШ е до мене . Ме чека заедно да сме се капеле и ќе ме измасирал. И вино ставил да се лади. И јаготки ми набрал :inlove:. Јас само кашкавалче да сум запржела.
    Еве пројде денот .
    Џабе се изнервирав сабајле .
    Вечерта ќе ни биде преубава :inlove:

На fana, ivi1987, bittersweet и 34 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Некое непишано правило е дека на тие што се во долгогодишни врски, читај од тин години заедно, почнува да им мрда опашката оти ги удира нешто во глава, дека не пробале како е со друг човек. Па кога ќе пробаат им се заарнува. Скоро сите вакви парови во мое друштво и околина се вака, од мали, што се вика заедно зрееле, над 30 години се земаат и после неколку месеци до година пука бракот оти почнуваат да шврљаат. Не се случува тоа кај сите, фала Богу. Има и исклучоци, ама ретки се, за жал.

На ivi1987, kuc, happygirl и 21 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.170
    Toa e zasto ne se izziveani. Ne velam deka treba da se rasturat od seks so sekoj dodeka se pomladi, ama kako vikaat: pred da go najdes princot treba da baknes mnogu žabi. Na sto lici be od 16 godini vo dolga vrska i edno 10 ili 15 godini odenje pa ajde vrak i za 6 meseci razvod. Ne se pominati tie detski bolesti sto si gi nosi pubertet, rana mladost. Do 25 godini treba da zivees, da si sloboden da izleguvas, da zapoznavas razni.

На anaja1, kuc, V.odolija и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Се сложувам. Се чудев кога другаркиве се трескаа од земја за дечко, а одвај 16 години имаа. Па уште се плашеа да раскинат оти сами ќе останеле. На 16 години (facepalm)

На kuc, Skorpija25, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.172
    Допаѓања:
    181.140
    @Bubce38 од муабетиве твојот маж го замислувам Џорџ Клуни:). Само Бубалето од Охрид да не чуе;) (инаку таа апсолутно не-таглива е, или ја сум недугава па незнам како)

Туку, ај женски, фарбани, нефарбани, помош во темата за фарбање коса ако може. Плиз.

На Milobebence, TeddyGrey, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.338
    Допаѓања:
    170.916
    ЗаШо ма така го замислуваш ?|(
    Неколку пати имам кажано дека имам убав маж :):D
    И многу младолик :!:
    И на изглед и во душа :)

На Milobebence, ivi1987, TeddyGrey и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.