Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.994
    Допаѓања:
    135.326
    Ако знаете кај провоспитуваат мажи кажете да го пратам мојот ]:) Коа запнува за некои работи, ги збори и збори додека не си го исполни тоа шо намислил ама тежок оток знае да биде. Саат нов сакаше, и ме уби од карактеристики на саатеви и цени, иако не носи воопшто ништо. Ене го стои и при некој напад на бес ќе му го фрлам.
    Моментално ме труе со идеја за викендица. Плацот го има одамна/ Ама во местото оди еднаш во две години. И да напраиме куќиче пак толку ќе оди. Можеби првите месеци ќе оди често, ќе му помине мерак и толку, ќе стаи клуч на врата засекогаш. Ама оди убеди го дека не ни треба. Па план има направено, пресметано колку ќе кошта, а бе ме пукна со пресметки. Некогаш повишувам тон да прекине да ме замара и да си ја мавне од глава идејата.
    На пазарење не го праќам сам. Ако треба 1000че пример да потроши он дупло, земе и тоа шо не треба. Ептен ретко до аптека го праќам коа не ми е арно инаку не е за на продавница

На kuc, petunija77, simonka93 и 23 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    И ова и за маж ми важи :rofl:
    Плус и грчи (муабетот од вчера)

Мојот најзаникаде испадна :rofl:
    Сите негативни карактеристики кои ги набројавте ги има :rofl::rofl::rofl:

Да го остам? :?:

На kuc, simonka93, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    На љубовен план имав три раскрсници кои ми го одредија "патот". На првата раскрсница застана мајка ми како полицаец и морав во рикверц да се вратам. На втората се створи таква гужва што најлесно ми беше да излезам од кола и метак. На третата се отвори асфалтот и отиде се по ѓаволите. И сето ова судбински требало да се случи. После се сум зрела, стабилна, знам што сакам. Како год, можеби да не беа овие раскрсници денес немаше да бидам на автопат.
    На едукативен план лутав и те како. Иако од трета мајка се пронајдов, во пракса и не го имплементирав знаењето. Искористена е единствено дипломата, само затоа што нашава држава има смешни барања за некоја работна позиција. Од друга страна, паралелната професија која индиректно ми се наметна ми е преокупација, хоби, љубпв, дрога. Па така некако на свое сум.
    Е она што би го сменила во животот е мојата одлука да имам едно дете. Мислев дека ако се одучам за второ тоа ќе значи дека не ја сакам доволно. Си ја знам грешката, а еве сега пишувам и мислам дека колку и да разумот ми кажува дека ми е грешка, пак би постапила исто. Значи се демантирам :D
    Кога би ги разглабала нафрлениве раскрсници и позиции... 8-|

На Peco, kuc, lunicka и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.222
    Допаѓања:
    139.991
    Не би менувала ништо. Има навики кои сакам да ги смена , ама за тоа не треба да враќам време, можам и сега да го направам. Ако се запнам де, а не сум таква сега да запнувам :D

Единствено, можеби би се потрудила да го поттикнам синот да создаде поздрави навики.

Ова со мажите добро што сте го пишале, да не се нервирам толку со мојот. Јас на мм секогаш му давам список, а тој на тоа додава уште толку работи што во моментот не ни требаат. Само безврска ми трупа залихи. Сега на пример дома имаме еден тон тоалетна хартијаш, од непланско купување |(

На kuc, lunicka, simonka93 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.920
    Допаѓања:
    272.768
    Еднаш го пратив по квасец,зел прво нешто друго за квасецот не ну текнувало и незнам како ама помислил дека стикче била порачката ,оние малине од рексона ми донесе:devil:

На kuc, petunija77, simonka93 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.920
    Допаѓања:
    272.768
    Ти имаш едно ама вредно за 10.:hug:

На kuc, petunija77, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    77.603
    Не им треба превоспитување на вашите мажи, ви треба жена :D

Ние сме савршенство без мане, сѐ знаеме како треба, и јадење да погодиме, и како садови да измиеме, и тепих да испереме, и што да испазаруваме, и подарок да погодиме. Најарни, најдобри, во сѐ нај нај.
    И не, не се зезам.
    Сум анализирала и мажи и жени, од сите возрасти.
    Жените - перфекционисти
    Мажите - дај шта даш, ретко наоѓаат маани.
    Изгледа знаат да го ценат туѓиот труд.

Е кога стварно би можела нешто да сменам, сакам машко да се родам.
    Кој тек ќе го имаше животот, кај ќе ме однесеше :lol:
    Дали пак на тој или на друг остров :wasntme:

Јас мислам дека решив да не растворам фамилија на овој век.
    Мислам дека не сакам да имам деца.
    Засега така мислам. И досега. 15тина години така осеќам.

Утре на гости кај браќата :inlove:

На kuc, petunija77, simonka93 и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.268
    Допаѓања:
    157.701
    @Ariel тоалетна никогаш не е вишок, бар у оваа куќа. Боље да има, ќути си.

@PUPICA епа де. Све се ова нечии посвоени деца кои немале шанса да се доразвијат у љубов, па ко ќе осетат љубов уживаат у слободата на саморазвивање и пронаоѓање без ограничувања. А и околу моментот скок у развој имам да се изразам ама ќе поќутам, јер не мајка, ама у наше време накратко се викаше - фаза му е или изводи.
    Се чудам што ли е следниот скок, се дур не е друга жена, добри сме.

@Cosmi а шо има врска колку масленост има млекото?! Или еве купив лосос уловен у свежи води у близина на Нијагарини водопади и донесен со џет у Македонија у рок 10 часа и ја купив павлакава за готвење од растително потекло зошто беше поевтина од другата и насмеан мисли направил одличен дил... и многу, многу такви глупости. Или немаше розеви патлиџани и не купив никави и нема никакви зошто ако јадеме други нешто ќе ни бидне, и при тоа донел одлука да не купи зошто не сум му кренала на 20 повици за да ме праша дали е ок и обичен домат да купи.
    Ама се тешам дека умот го користи за попаметно секорисни ствари, па ова не му оди баш. Ваљда така е... ваљда.
    Ама технологија дај му, одма му знае бољерчето шо сака и шо треба.

На kuc, petunija77, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ке тераме до 12200? :D

На kuc, LoveHope, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    268.986
    И јас најмалку 2х неделно.
    Мрсна коса имам :)

На kuc, Sexybaby86, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    268.986
    Јас сум генерално баш искрена, иста сум жими се'.

Напишав и дека многу одамна прошка имам барано, а и други работи.

Немам некои посебни тајни, ама секако, она што не би го зборела ни со другарка ми, нема ни тука да го напишам.

На kuc, simonka93, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Да се отворам на форум не доаѓа во предвид. Ни лошо, ни арно.
    Ставови и филозофии може, ама она интимното - јок.

Мојов за пазарење е топ. Без список ништо не заборава. Ја заборавам, затоа и си правам списоче. Се деси да излезам за патики и да купам само ташна јер се зазборев со другарка и заборавив. Или па не ми фалеле толку.

На kuc, petunija77, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    181.233
    @Alishan30 за болката и приоритетот. Мене ова ич не ми е одлика на глупа држава. Мене ми е синоним за здравство. ММ на болница лежеше, во сите наоди му пишуваше "субјективно чувство на болка". Ами какво е понакво чувството на болка? Објективно? Ама логиката за да те примат на болница е таа, или си на умирање, или имаш време да чекаш термин со месеци. Значи сегде е, не е до државата.

Јас си помислив, @malerozna го напиша. Ако сакаш поинаку, жена ти треба. Имам кажано, мене две ми требаат: една да чисти, една да готви. Значи за 4 жени вредам бре, вака ко ќе размислам8)
    Туку, се фатив за тоа старо гунџало, ако вака сите мажи стануваат, кај да барам јас швалер? 1ва година бруцош? ;) Во мисла се стаив...
    Од минато ништо не би сменила, ама од иднината глава ме боли.

На kuc, Sexybaby86, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    764
    @simonka93 ме укопа со играва, одбрав: 1.куче 2.коњ 3.мајмун :rofl:

@Sesil маж ти ептен наликува на маж ми, само мојов е давеж, најпаметен, он се знае, најдобар е, се нај за него, цел свет се врти околу него. За пазарење исто почнав да пазарам сама после работа, барем знам дека ќе купам тоа што ми треба, он ем ме брза (заборавам пола од работите што треба да ги купам), ем ќе изнакупи се што ќе види, ко дете мало е, цена уопште не ни гледа.

@mareane би сменила само една работа, а тоа би се запишала во друго средно училиште, некако се си мислам дека ќе имав комплетно поинаков живот да одберев друго средно, не дека сега нешто се жалам ама се така си мислам, средно-факултет-работа (се ти е поврзано). За до душа јас си одбрав сооедветно средно ама мајка ми се замеша со сугерирање и ајде се откажав и тоа е само една работа што би ја сменила да можам да се вратам назад. Али ај, се си има своја причина.

На kuc, simonka93, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    268.986
    Ако сум стварно како мачкана што сум ја опишала - значи сум исполнила амбиции :D

Паметна - да :emo:
    Независна... не би рекла баш.
    Самодоволна... не би рекла баш.
    Е предам како мачка, кога сакам мим да ме чешка за глава :D само кај него нема ефект на анксиолитик :rofl:

На kuc, simonka93, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.174
    Допаѓања:
    88.640
    Кога ја спомна павлаката:D
    -А што има врска дали е хопла или оваа павлака за сос ,ке си дотуриш шекер.|(
    -да купам од овие вртениве или обични макарони|(или од овие како машни.
    абе да го нема треба да го измислиш.:envy:

На kuc, Lilit, simonka93 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    181.233
    Имав другарка, една од трите вкупно во животот. Еднаш влезе во кафич да се поздрави со некого и ја снема на 45 минути. Ме забораила бе:headbang:.
    Таа ми беше синоним за женско (Не познавам многу жени). Многу ја сакав. Ете ја сега, негде во твое маало живее.
    Да знаев оти олку вакви жени, како што опишуваш, имало на светов, немаше да се чувствувам толку осамена. Или од поодамна ќе ви се зачленев.
    Сите ве :hug:

Спремна за јубилејната,
    отиде да спие
    Една :f:Биљарка:f:

На kuc, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.342
    Допаѓања:
    170.939
    Ај кој не спие нека лапне по една смоква :D
    20190513_191547.jpg Ситнички се троа ,ама повкусни се вакви. И побрзо се сварија .
    Туку, малку тегли собрав . Само 49 од 30 кг смокви.
    Ќе се прави араванија деновиве ,гледам јас .

На сета 'мака' денес , прееска дрмнавме кока колата уште во 20 ч и мојо аздисан човек запна да шетнеме малку. Божем малку ама еве ,дури сега се прибравме:sweat:.
    Толку сум уморна денес ,а не можам да заспијам. Кој знае до кога ќе се вртам во кревет.

На темите утре ќе се произнесам.
    Да читнам што се има пишувано по другите темички ,ќе вклучам една перална и одам да пробам да заспијам

На kuc, petunija77, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    181.233
    Фала @Bubce38, се слатко да ти биде во животот :)

На kuc, ♡BuBaLe♡, TeddyGrey и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Како звучи мим - купив од ова млеко со 1.5 масленост, гарант е поздрава опција. Или - купив од ова со витамини, полномасно е ама ваљда е океј.

На kuc, ♡BuBaLe♡, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.