Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Koj saka da mu dadam barem pola mrza... :)

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.420
    Ха,тука сте...
    Значи да дадам мислење за сексот во време на пост,што не значи и дека е точно.Едноставно мое видување.Целта на постот не е само да не јадеш мрсно и да избегнуваш лоши мисли,туку и да го испосниш телото од овоземски блажества.Мислам дека имаше и правило во кои денови можеш да имаш секс,и тоа само под услов да избегнеш кавги по дома.
    Така да секој си пости по свој избор,некој комплетно како сопругот на @anina некој само со храна а некој не пости воопшто.
    Негов избор е и што и да каже или излаже останува меѓу него и Бог.
    А искрено многу лицемерно ми изгледаат постовите кога се одрекнува само од месо и млеко ама затоа се друго се јаде во неограничени количини.Која е смислата да прејадуваш нешто друго само во друг облик.
    Лично постам во петок и за големите празници,зошто не знам така ми е, некако како сугестија.
    Секс одбегнувам во тие денови,многу ретко ми се има случено да згрешам.
    До тука знам од тука натаму не знам ништо.Како ќе биде и што ќе биде,останува на Него.
    Удрив една трка по градов во потрага по опинци за ќерка ми,душата ми излезе дури да одгегам на другиот крај од градов.Денес имав впечаток дека левава нога не ми ги слуша командите.:o
    И гаќите тој модел не и се допаѓале ќе мора да ги сменам.Абе терсене дете на гаќи да најде мана.(facepalm)
    Убав ден жени...

На ozbilnazena, Annath, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ahhh sto mi pravite so toa kiflite i integralnite lepcinja :worried:
    Ke mora da zamolam svekrvica da napravi.Pak napagajte svekrvite vie:D ..ako ne mi napravat ke vidite kako menuvam stavovi vo temata:devil::D

4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.799
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.420
    Внимавајте каква рака ќе побарате :rofl:
    42946-92f2cc54589531c1d0f68e19e6d54f9c.jpg

На Lisa_Maja, tinan, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Не е ова за темава ама ај да продолжам. Ова напишаново е во ред, ама само за поповите. Мене ми е глупаво да одиш да бараш благослов за секс за да не те остави мажот. Ако тој те притиска тоа е рамно на силување, што значи дека гревот е негов а не на жената. Сепак сите кои веруваме во Бога, веруваме дека еден ден на сите ќе ни се суди па ќе видиме кој каде погрешил.
    Не сите имаат карактер за строг пост. Јас немам. Не се кријам да го кажам тоа. Верувам во Бога ама не можам да речам дека можам да се исчистам целосно. Пцујам, лакома сум за јадење, ми текнува и за секс... Затоа и не се зарекувам. Два пати сум постела, по 40 дена, и ми било како измачување.
    Мм од друга страна има многу цврст карактер. Не му текнува да касне нешто што не е посно. Се чисти и духовно колку, што е возможно за него. Откако го знам пости по 40 дена за Божиќните пости и тоа строг пост. Без капка алкохол или било каква помисла за секс. Ама може психички да го издржи тоа. Едноставно има контрола над своето тело и психа.

На crimson, ozbilnazena, * Zence * и 6 други им се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.799
    Па искрено не ме чуди затоа што во религијата искрено не уживаме баш родова еднаквост, улогите ни` се различни. Тоа секој ќе ти го потврди. Зависи од човека како ќе ја сфати таа нееднаквост, некој како благослов, некој пак како токму спротивното. Не сите гледаме исто на некои работи. Работата е во тоа што интимноста меѓу брачни другари се издвојува по значење од онаа меѓу невенчани партнери кога е религијата во прашање. Нејсе, не беше тоа темата, а темава нема ни тема, така што нејсе. :D Си напраивме муабет битно. :lol:

@lunicka , последното е закон. :D Ете маж што го бива за поправање низ дома. Џабе се жалите оти немало такви. :lol:

На tinan, ozbilnazena, Mama25 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ај и јас малку да ве насмеам, барем мене ми беше смешно па да споделам како кока кола.:D

Влегов да се бањам и мм као ќе го чува помалиот син, тој нешто многу возбуден цел ден не сакаше да заспие, излегувам од купатило и ги гледам мм и малиот на трепезариска маса, мм на стол заспал навалил главата као да е труп пијан а малиот го ставил пред него на маса седнат и тој исто како татко му ја навалил главата врз неговата глава и тој заспал.....ги сликнав за материјал за уценување на сопругот и ги турив и двајцата на спиење.:rofl::rofl:

Инаку вчера и денес кај родителите на мм бевме на Божиќ, лапачка, пијачка до пукнување, подароците отворени и повеќето заборавени во зависност од годините на внуците, прекрасно си поминавме како и секоја година, родителите на сопругот ептен ги бива за организирање на вакви семејни средби.

После ручек ние секогаш се брзаме и им бегаме зошто па на внук ми му е роденден па и кај него да стигнеме, денот фул забавен и сега се погоди едно дете од клас кај внук ми, му вика бил роден на ист ден како Џизес а внук ми му одговара ааааааааа не мојот Џизес е роден во јануари.:D:rofl:

Лапавме, пиевме, ширевме љубов и радост и сега време е за кревет само ја чекам малава кај и да е ќе стане за цицање, до тогаш да ѕирнам што има тука па да можам раат после на спиење.:lol:

На тие што го празнуваат.....Среќен Божиќ.:hug:

На Adi888, sanjaeva, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @anina da ne ispadne deka te tesam,nemas ti takva potreba,no ke recam dovolno e sto mu davas maksimalna podrska i ne mu odmagas.
    Se soglasuvam deka nikogas od pop nema da baram dozvoola.Mozebi ke zvucam malku kontradiktorno na sebe,sakam da me venca,dete da mi krsti ama dozvola za imanje odnosi,ispovedi nema da baram.Nemam verba vo pop i svesno sum spreemna grevot zaradi toa da si go snosam.

На ozbilnazena, pilenka, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  10. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Pa mozes da izdrzis normalno bez seks...ne mozam da gi svatam lugeto sto gledajki tv im teknuva na seks..... pa za mene zboram ako nema guskanje ,mazenje, predigra.... toa ne e seks....

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Среќен Божиќ на сите што празнуваат, нека овој ден донесе мир, љубов и благосостојба во вашите домови!
    (заборавив сабајле да честитам :$)

Се расправам со мајстори и пациенти...
    мајсторов никако не може да ми намести светло во ординацијава, среќа не ми е на критично место, ама пак што ќе беше овој таван да не може бор машина да го пробие. Ова трет мајстор е иначе, и тој попушти пред таванот. Ко од дијамант да е арматурава, аман... ај белки ќе биде деновиве.

Сфатив дека под итно мора албански да научам... тешко се разбирам со некои пациенти :tmi: фала што го имам google translate - јес да не го бива, ама помага да се разбереш ко човек :x одвај. Уф....

На MacenceEna, ozbilnazena, Mama25 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ептен сте сексиљави денес.
    Барем по еднаш да се опневте отколку што 869598484 пати го изговоривте зборот секс, сеа немаше да бидете толку озбилни, сите ќе бевте окезени до уши.:D,
    Кај попот: Дедо попе, може ли за време на пост да имаме секс?
    Дааааа чедо Божјееееееееее ти даавааааааааааааам благослооооооооооов сегааааааа дигниииии ми ја мантијатаааааааааааааааааа за да ти влезееееее чивијатаааааааааааааа.
    Ете така си бива.:clap:

На Lisa_Maja, НаталиЛили и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.509
    Честит Божиќ и од мене до сите кои празнуваат денес.
    Јас сега седнувам а ништо грандиозно од сабајле не направив. Додуша сега пред да седнам украдов едно чоколадо од пакетчето, ама само еден ред земав. Ми се пријаде ама викам ќе го чекам домаќинов :lol: заедно да јадеме сарма. Ама само нека смее да каже дека мајка ми ја правела подобра има последна да му биде, ама годинава, 2015 пак. Толку ме држи лутината мене.
    Вчера акав низ градов што по потреба што онака уз пат да купам по некоја дрангулија ама ништо паметно не најдов. Сака малава барбика со долг бел невестински фустан, си викам сега ќе ти го нацртам. И да ви кажам ич не се убави кукливе низ град. Јес да се ефтини ама не ми се купуваа такви. Сега не ми се баваат ни 3000 за оригинал Барби (неам поим колку се онака нагаѓам) ама овие беа патетични.
    Од друга страна знам колку им се радува ама и колку бргу и минува меракот па на 100ума сум ко да сум во дилема да уплатам стан а не кукла. На крај ќе мора во џамбо да одам а ич не ми се гужва таму ама имаат онака нормални играчки.

Едит Далеронке, јас ни еднаш еве не спомнав секс8-|

На Annath, kolovoz, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.799
    А од кај знаеш дека не се окезени? :D

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Od mnogu okezanost pa kezata moze da te zaboli...nikako ne e covek..more umereno najarno.
    Tuku drugo dojdov da kazam...
    Vo firmava rabotam skoro sedum godini.Eden gazda pa plus uste eden partner na podruznica.Odgovornost imam kon dvajcata,za losite raboti relacija megu niz za arnite si kontaktiraat...Da skratam
    Odgovorna za se i stasuvam za na bolovanje..ne mi se veruva duri inat vodev da me pustat od bolnica za da odam na rab..:tmi:
    Se smetam za skoro stoposto lojalna.Edinstvena opolnomostena za plakanje fakturi i vadenje pari.Duri ni partnerov ne e.
    Go nema tri meseci da me prasa kako sum.Samo covekot koj me zamenuva mu pomagam so mozam i potpisuvam fakturi.
    Denes se javuva..Hiii how are you...:fubar:
    Znaev deka zort se ima.Da dadam potpis da izvadi pari.
    Del od plata zemav na kniska del na raka.Kako sitevo firmata.Duri ne barav da me osiguri so cela plata:tmi: ..ma ne e toa skromnost tuku glupavost ama kasno e..Posledniov mesec proba da ne mi gi dade tie na raka a seuste vrsam so mozam.
    E sega ke razmislam za blanko potpisov.
    Zborot mi e deka covek so nas moze da bide tplku surov kolku
    sto ke mu dozvolime.
    Ne se imase javeno da prasa kako sum..a ti dal apsolutna doverba.Nemozam da rtazberam....

На Annath и anina им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мој совет, не потпишувај ништо бланко. Не верувај никому мислам во однос на работата, а посебно кога се работи за пари.

На Annath, galapce, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ma nema sansi posle sevo ova..Samo sakav pisuvajki da se smiram.Da pisam i jas nesto a da ne e za bolnicava.:rofl:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.420
    @galapce немој да си помислила да оставаш бланко потпис.Поради твојата ситуација нека си овласти друго лице, а ако не може што реално не верувам,
    тогаш биди спремна на тревожења.Ама подобро и тоа отколку бланко потпис.

На Annath, galapce, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Nemoze drug.Proba toj ama partnerot ne mu dozvoli.Abe kakvo blanko,na nekoi raboti se popusta radi IKS drugi raboti ama ova e ludost.Toj i da e popolnet nemam namera da go potpisam bez konsultacija so drugiov.Toj ako dozvoli peki..

20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.420
    А ви се пофалив дека ми стигна тонираната крема на Балеа,подарок од ДМ.
    Е па ми стигна...на прв поглед е одлична треба и на втор да ја испробам...:*:

На Annath, evasonce, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.