Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Сакам утринска еуфорија,мене ме држи до кај 11.
    Бебенце фала на кафе и доеучек,вака не разгалуваш:)

Добро утро

Ми рекоа чај од кантарион да пијсм,убав бил.Амс не ми кажаа дека отров горко е.Леле не се трпи.Филџан пред мене стои и се кандисувам да го мавнам на екс.

Лепотки мои,имајте убав ден.Ене го петок каде е,викендов ќе било прекрасно времето.

На Mr. Right, Peco, SV1911 и 35 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.279
    Допаѓања:
    103.668
    Ако мои виртуелни друшки сте ми заслужувате

На Peco, ♡BuBaLe♡, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Морген!

Времево лајнарско не го можам. Ај што сум метеопат невиден, ама и што се испоразболевме! Ќере е крш, од викендот не е оправена. Налет веќе, нека се оправа.

Купив нови салонки некни, вчера ги натнав. Леле луѓе плускавци... Не можев да се оправам вчера, прв пат ова ми се случува! Одвај газам денес, а триста состаноци имам. Сакам да кажам, пак сум на штикли и одам ко на Бамби рахитичната сестра. Јебига. (facepalm)

Пост бразилско мочање е кошмарот на женскиот род. Тек па постпородилно бразилско со накривозашиено мочање, е тоа е врвот. :tmi:

Бидете умни луѓенца! :hug:

На Mr. Right, Bubce38, Peco и 33 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.243
    Допаѓања:
    181.632
    Добро утро,
    :yawn:
    Чај од кантарион внимателно, не се комбинира со антидепресиви на пример:!:
    Ништо паметно од сабајле немам да кажам.
    Се чувствувам ко во Виетнам да сум, сум чула тие имале дождовна сезона:rain::rain::rain:.
    Имајте ден поубав од мојот:f:

На Mr. Right, Peco, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.406
    Допаѓања:
    171.753
    Навистина ќе е убаво времето викендов ?8-|
    Планирам да се баЊкаме на отворен топол базен (poolparty)

Ај добро утро .
    Денес денот само мој ќе е .
    Нема готвење ,нема чистење , нема садови. Кујната е под клуч .
    Ќе изгледам некоја серија само , од турските нормално :D
    После на ручек некаде надвор . Вечер гости најавени, ама нели јас дома не ги угостувам. Да смислам само каде ќе ги пречекам. Не ми се многу блиски , не им го знам баш табиетот , па малку проблем ми е да одлучам каде што како :angel:.

Кафе пиена , доручекот оддамна излапкан ,читај бурече ( ама само една четвртинка:clap:). Сега се мислам дали една смоква да лапнам или сепак да си отворам некоја боМбоњера :wasntme:

Сонце важно има
    Баш е пријатно .
    Ај убав ден :f:
    Среда ....нека се посреќи :hai:

На Mr. Right, Peco, SV1911 и 33 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    259.562
    Бубче стаи една бајадерка или мерси...кафево мое и така е пелин горко.

Добро утро и од мене. И јас сонце чекам а утрово баш беше ладничко. Лето доаѓај!

На Mr. Right, Peco, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.631
    Допаѓања:
    201.991
    Добро утро!
    И јас сакам лето, ама нема. Одвај чекам сонце и убаво време, не за друго, малово не ми заспива навечер рано ако не го истрчаме после дремката, па си немам време за друго, заспивам и јас со него. Затоа од сабајле се надокнадува ]:)

Бајадерка и јас сакам :$

Викендов сум на семинар, добро еден ден е, ама ако е убаво времето мака ќе ми е што мора во затворено да биде. Нема друго, иако повеќето што се пријавиле таму не ни доаѓаат, или ќе дојдат колку да бидат видени, па ќе шмугнат по кафиња. Само јас будалата дремам и слушам, ама сè во полза на науката. Секогаш е убаво и корисно кога ќе дознаеш нешто ново. Уште да имав каде да го применам....

Арни иначе?

На Mr. Right, Peco, SV1911 и 31 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.999
    Допаѓања:
    178.303
    Добро утро другари :)

Вчера конечно си го видов малку појасно бебето. Иако и раце и нозе пружила пред глава, чиниш ќе и украдеме од лепота. Компирче мое мало. :inlove:

Доктор ме искара оти сум качила 2 кила. :| На маж не му падна добро за мене, па ми вели, што се 2 кила, не требаше толку да збори за 2 кила. :) Абе знам дека не се многу, и тој знае, и качено имам само 5 од кои 1 е бебе, ама качив многу пред тоа. И навистина месецов посебно се удавив во сладолед, ко да ќе нема утре. (facepalm) Немам апетит ич, еден оброк намалив, ама сладоледот ми е гилти плежр. :|

Од денес детокс со смутиња. :dance:

Времево не дозволи да се прошета човек, едвај чекам да престанат дождовиве, ме уби влажноста, носов ништо не ми го одзатнува. :doh:

На Mr. Right, Peco, Skorpija25 и 34 други им се допаѓа ова.
  9. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    21.662
    Добро утро

Чекам малото да стане и да почне журка , до тогаш да се одморам од спиењето троа :D
    Немам нешто којзнае што да кажам , те колку да ме има.
    Сум ви кажала ли дека многу сакам да одам веќе на работа.Ама многу!

За тие што не грабнале од на @Milobebence кафето еве јас ставам.Бирајте си, наздравје
    0d72ffde19d770239df923bbdd173db7.jpg

На Mr. Right, Peco, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Yowannty носот не ти е толку затнат од влажноста, колку од бременоста :nod: Pregnancy rhinitis мислам се викаше, и јас бев со затнат нос цело второ и трето тромесечие :) А за кг, ич гајле да немаш, што се 5 кг вкупно качени. Како се ближиш кон крајот, така повеќе се качува, тоа е нормално. Мада јас во 9-ти ослабев 2 кг од што толку ми беше тешко на желудникот од бебка и никаква храна не можев да внесам. Ама јас сум вонсериско производство :D Вкупно качив 9 во бременоста, а од болница излегов иста како пред да останам трудна, па можеби и послаба 1-2 кг. Стомакот ми го снема уште таму. Се' ќе се врати во нормала, уживај и јади си сладолед без грижи (fingers)

Ај добро утро.
    Фала за кафињата, си земав :coffee:

Да ви кажам, синоќа спиев како комирана. Еден бедоксин заврши работа :D Денес сум супер, наспана и расположена. Ладно некако сабајлево, ама нека го уште малку. После кога ќе фатат жештини, ќе се жалиме и ќе го бараме времево :!:

Се разбудив гладна инаку. Баничка со сирење ми се јаде, ама нема. Ќе си грицкам јаболче за утеха :lol:

Убав и среќен ден да имате :f:

На Mr. Right, Peco, Skorpija25 и 29 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.406
    Допаѓања:
    171.753
    Нема ни тоа ни тоа .
    Гледам некоја Милка срце има :)ама за жал немам со што да сликам :)

На M&M, ♡BuBaLe♡, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.100
    Допаѓања:
    77.213
    Деновиве од што сум крш со расположение ми иде да се затворам во соба и да спијам дур не ми помине. Дали е само период или треба да реагирам за да не стане полошо ќе видам. Битно ич не ми е убаво во кожава и со мисливе.
    Утро.
    Деца разнесени во школо и градинка, кафе испиено ама гладна ко да не сум јадела од завчера.
    Имам работа и на работа и дома а не ми се мрда со мал прст. Па ко за беља после треба да одам и на ехо на дојка, се надевам нема да ми заврне па ќе испешачам да избистрам мисли бар малку.

Ништо паметно не кажав, само си се пожалив и ве замарав :envy:
    Убав ден да имате :f:

На Mr. Right, WORRIED.BT, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.999
    Допаѓања:
    178.303
    @Sexybaby86 знам дека е и од бременоста. Ама периодов дишев нормално навечер, а откако почнаа дождовите многу ми смета на спиење, оти тогаш влажноста е највисока. Само навечер ми се затнува сега.
    Иначе знам дека 5 кила не се многу. Јас намалив над 7 првите месеци, ништо не можев да јадам и само повраќав, ни тие цели ги немам вратено. Ама многу накачив пред тоа, и затоа може сега ми е значително потешко движењето. Пешачењето ми е забавена снимка. И се си мислам да ги качев во бременост можеби ќе беше полесно за симнување, како и за стомакот... Сигурно нема правила, ама ете, памет секаде оди. :)

На Mr. Right, Peco, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Така е, нема правила. Јас послаба во живот не сум била како после пораѓај. Преморена, неспиена, многу малку јадев, ич немав апетит, буквално живеев на сок од јаболко и вода. Плус со доењето се согоруваат калории како да си вежбала, а бебе цица по цел ден и цела ноќ. И додај на сево ова новонастаната ситуација, одеднаш си мајка и имаш бебе, стресови, дали каката е нормална или не, зошто кивнало... Ме сфаќаш :D Буквално како исцеден лимон бев првите 3 месеци, потоа се вратив во нормала.
    Ќе се среди, не се стресувај сега околу кг ама ич, има време кога да мислиш на тоа :)

На Mr. Right, Peco, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.288
    Допаѓања:
    158.027
    Кантарион само со намена и само дозирано, и само една недела така јак. Природен антибиотик е и не е без нус ефекти. Самиот горок вкус покажува дека има доста хемиски супстанци.
    Дедо ми покоен у живот антибиотик немаше пиено ради овој чај. Он превентивно нон стоп пиеше ама слаб, три недели пие, три недели не, по две шољи. Ако осетеше дека настинува ќе појачаше и никогаш се немаше разболено јако или па грип да фати, не беше ко овие разлигавени пензионери, амбуланта немаше видено со очи, ни па коски го болеа. Си замина во длабока старост и сите мислиме дека е ради кантарионот. А пушеше шо да ви кажам, а бога ми не бил алкохоличар ама волио да попие, мрсно јадење ухуууу, на тони, најгадното од свинчињата тој каши и специјалитети си правеше. Ама чајот задолжително, успатно и планински по 2 литри маваше.
    Ако имаш проблем, така јак, само 2 шољи до 300 мл една, повеќе не. Кога мислам јак, мислам темен и со масло горе пуштено, ама никако стоен, штом се олади фрлај, не го пиј. Никако да се прегрева.

На dunika, Skorpija25, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.243
    Допаѓања:
    181.632
    Јас знам дека е антидепресив и мора да се внимава ако се зема и друга медикаментозна терапија. @Alishan30 нека каже, да не праам паметна без диплома.
    Не би го тупела на секоја тема, на пример чај од липа немам чуено да е проблематичен, ама за кантарионов сум чула, па да предупредам.
    Сепак, логиката е таа- ако човек не се нервира, поубо ќе поживее:)
    Пријатен ден. Без нервози:!:

Последна измена: 15 мај 2019
    На Skorpija25, Yowannty, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    84.137
    :hai: женчиња!!!
    Уф, се отепав од читање вредни сте биле,а богами и интересни:nod:
    Мании и двајцата имаме но се наоѓа компромис ,а тоа е најбитно инаку совршени нема ,битно е слогата и разбирањето секаде да царува.
    Мојов за чудо се памти што треба за пазарување ретко знае да се јави,ама без куленче не си иди...мерак си е човекот за сувомеснато и мевце...
    За неверство не зборувам оти да не развие дискусија пак и оп 20 страни за читање,но во секој случај постапката е неубава и никој да не си сетиме на своја кожа.
    Рефке пијај тоа чајот старите на времето само тоа конзумирале и долговечни биле иако јас мислам дека од пишаното не се бега.Јас не пропуштам ден да не се напијам чај било лето или зима...го обожавам ...
    Да се спремам со детево да излезам бендисала нешто ,па да видеме дали одговара....
    Убав ден на сите!!!
    И уште нешто паметно со дождов е тоа што барем прашинава и улиците ги измии кога овие од Водовод си седат на ушите и си префрла топка од едни на други.
    @Bubce38 фала на потписот :*

На dunika, referentka, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Повеќе добри работи има при конзумирање на чајот од кантарион. Со антидепресиви не е препорачливо да се меша.
    Повеќе на линкот има

На kuc, referentka, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    269.017
    Кај сте бе дечки? :)

Јас се тегачам.
    Временцево убаво личи.
    Ај може Андреа ќе не' заобиколи :)

Не сум на одмор ни една недела, се осеќам како еден месец да сум дома. Ако не фатиме наскоро патот, ќе почнам да кукам за работа. И после ќе кукам за одмор.

Крајот не ми се фаќа значи!

На dunika, referentka, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.288
    Допаѓања:
    158.027
    Дали е одговорност и бидување зрел човек да научиш на нозе да истрпиш кога ти се дерат одговорните на работа?
    Или е одговорен и зрел да знаеш дека штом се случува тоа време е да си одиш?

До сега не ми урлале, ама сум сведочела таква слика.
    Не би можела да го истрпам тоа. Мислам дека тоа е причината зошто би дала отказ од некаде. Како би вие во таква ситуација?!
    Ако личноста направила така како што и било кажано и немало резултат, тогаш е до тој што урла. Или кога човек е на раководна функција, на тој на најниската му вика, дај решение или реши си го, а тој пустиот има врзани раце.

Дали некогаш ви се дереле на работа и како сте реагирале или каки би реагирале?
    Мене морници ме лазат, мислам дека и јас би експлодирала.

На kuc, dunika, Ariel и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.