Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    @Sexybaby86 поздрав од џивџив и пуканките, љубов ми се:inlove: :* :hug:
    20190516_105810.jpg

Мрчење:envy:
    носам брисеви сега одсабајле гинеколошки, културно си чекам, еден по еден влегуваат, зборев на моб и излегов и им реков на тие по мене да си влезат. Стигнувам доаѓа една повозрасна "госпожа" после мене. Влегувам јас на ред и таа со мене внатре, ќе чекала внатре. Обично преќутувам ама сега не издржав. Па мајка му стара сите сами влегуваат јас со некоја си рандом личност внатре да ми слуша муабети. И реков, госпоѓо не е културно двете да сме внатре, па дури и ми вели, не е проблем што ќе сме си ги слушале заедно проблемите8-| викам, ДА, проблем е.и збор не изустив додека не си излезе она. БЕЗОБРАЗЛУК

Циклонов џабе толку го кудеа, ништо не беше страшно:D
    Мирна сум сега.
    Да се спремам и одам втора смена на работа

Ај чао:hai:

На SV1911, Желба, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.548
    Допаѓања:
    97.391
    Какви пролетни чистки правев последните две години, мислам фрлив и тоа што го немавме дома:rofl:.

На Желба, bittersweet, Dadusicka и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.013
    Допаѓања:
    178.422
    Добар ден :)
    Конечно сонце па ќе се пешачи малкуцка попладне. :sun:

Маж ми има голем мерак на бушење со машинка една, не знам како се вика, со која вметнува шајки во ѕид. Лани земавме 2 полици, и тој као ќе ги става. Едната поголема и прилично потешка, другата помала. Големата си ја наредив со книги и еден украс, ми беше подарок и многу драг. Дали издржа 2 месеца не знам, кога трасна долу еден ден ме извади од памет. Украсот беше сол сторен. Ептен ми е мака за него. Другата полица уште стои, ама е наопаку. :D Наопаку, наопаку, битно стои. :rofl:

И сега се натега тој ќе ги поставувал на ѕид новите елементи и полици за околу телевизорот. Иначе треба да платиме и за тоа, оти овде монтажата се наплаќа екстра.
    На два ума сум. Ризик јак, мила душа. :D

Иначе и јас се фрлам. Ако нема намена нешто или не планирам веќе да користам нешто, се лета во канта.

На SV1911, Желба, Dadusicka и 30 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Се потенцира во темава моментот за мажите, да, ама па ете јас од ниедна членка тука не сум добила впечаток дека измислува и филува и претставува некакво си совршенство од маж. Не е фер да бидеме групно карактеризирани сите како „измислувачки“. Нека се сподели еве за кого станува збор, па може да дискутираме.
    Исто и јас ко тебе, имам кажано дека мм е многу подобар од мене, посмирен и поопуштен. Јас сенешто се притресувам, паники ме фаќаат, кукам и се жалам. Он за да се пожали, треба стварно да не му е нешто арно. Ама не се докажувам тука, онака си коментирам во склоп на темите што ги дискутираме.
    Често ја спомнуваат Мама25, ми текнува на неа дека претставуваше баш еден совршен живот на форумов, од модни комбинации, до штикли и шминки, до маж и деца. Не знам што се случило со неа, еден период не бев активна тука, па кога се вратив веќе ја немаше. Знам дека во некаква лага ја фатиле и ја снемало. Ете за неа и јас имав приметено дека нешто „не штима“, но сепак, не размислувам и не ги разглабам членовите од форумов во приватен живот. Имам попаметни работи :D

На SV1911, Желба, Val-Dim и 31 други им се допаѓа ова.
  5. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Откако скршив заб (среќа, молар) јадејќи пуканки, не ми текнало повеќе на нив.:D Сега грицкам оревчиња, помеки се и штитат мозок.^_^

@Sexybaby86 , како бре ти фрлил пижами?!:rofl: Генијално.:rofl:

Пред да исфрлам било што, трипати препрашувам и потоа жалби не примам. (lalala)

Туку, ве читав во вторникот за лосионите за постепено самопотемнување и "отрчав" на Амазон. Вчера стигна.:wasntme: :D

Добар ден.:hai:

П.С. Ова ми треба.:$

irish-coffee-2.jpg

На SV1911, Желба, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    135.570
    Jaс па ништо не фрлам. Од време на време само некои хартии, истрошени шишенца парфеми, антиперспиранти, истрошени упаљачи. Такви некои ствари кои не може да се употребуваат за друга намена. АКо не користам нешто, складирам по кутии па носам во подрум :tmi:

Околу ,,филовањето'' што се спомнува, мене не ми е јасно, толку некои за сите се знаат, па знаат кој филува или ај колку да кажеме нешто, колку да се напраи закачка за ич ништо.

На SV1911, Желба, Val-Dim и 31 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.132
    Допаѓања:
    207.383
    @Sexybaby86 човекот сакал индиректно да ти каже без пижами да спиеш,можеби,се шалам.Не фрлам,се си наоѓам оправдување ке ми треба,паковам па во гаража.Ене уште чеиз ми стои,а да фатам да исфрлам некои работи гардеробиве благодарни ќе ми се.Можеби ќе им дојде редот ако се опаметам:D

На SV1911, Желба, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  8. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    57.833
    @Dust сакам да сум таму на тоа морето...
    @do-re-mi може и за мене исто ко твоето кафе???

како се спремам за чистење викендов, па за чистка од плакар... него, кажете од каде купувате од оние вреќите/кесите за вакумирање облека? вредат? мирисот на алиштата стои до наредна година?

На SV1911, Желба, friendy и 19 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    269.021
    Тебе убаво ти е?
    Ако ти е убаво, што е важно другото? :) :*

На kuc, fana, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    77.230
    Ги има во Џамбо, по пазари и во Базаро мислам. Ама мене не ми вршат работа, за кратко време попушта вакумот а и бели бебешки алиштенца што чував, испрани и испеглани за неполна година ми пожолтеа. Плус го губат мирисот, па престанав да зимам.

Јас чував глупости дома, и што треба и што не треба, ама како поминуваат годините а просторот ни се смалува почнав да фрлам, а алишта пакувам и носам во црква.

На SV1911, Желба, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.788
    Допаѓања:
    94.149
    “Фрлам” ми е омилен глагол:D
    Неќам да трупам работи што не ги користам по дома,тоа за мене автоматски е ѓубре.
    Мојот ми фрла пред очи работи што не му се свиѓаат.Среќа па не се врзувам за ништо.

Луѓе јас ке умрам од досада,м.м е во село во викендица,јас сите утрински емисии ги изгледав во свекрвка.
    Ако има некоја потреба од волонтер на раб,ве молам викајте.Воркохоликот во мене вришти:D
    Можам и деца да ви чувам викендов,вие одете во бољи живот(fingers)

На SV1911, Желба, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  12. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    23.005
    И јас го забележав ова кај алиштенцата на бебо кои ги вакумирав. И тоа за 3 месеци, попушти вакумот, и немаат мирис на перени.
    Како ги чувате бебешките алишта? Голем дел од нив се носени по еднаш-два пати, и се како нови, па не би сакала да ги фрлам. Можеби ќе се најдат за некој братучед негов некогаш во иднина, и затоа сакам да ги зачувам.

Здраво инаку, улетав ко падобранец пак :)
    Времево тиња, веќе не ми се ни зборува за него од што ме нервира.

Сте збореле за мажите, имам пишувано и претходно дека мм работи по дома исто колку и јас, без разлика дали станува збор за чистење, средување, некогаш и готви. Откако го имаме малиот, сите обврски околу него заедно ги завршуваме, јас плус што го дојам само :)
    И не е тоа дека ми помага, туку заеднички дом и заедничко дете имаме, па оттаму нормално и дека обврските околу нив ни се заеднички. Поинаку не би можела да функционирам со партнерот.
    Инаку, тој е подобра личност од мене, има поголемо трпение, повнимателен е за се, повеќе се труди. Јас сум лошата кај нас :D
    Важно ми е дека со сите маани и доблести, супер функционираме веќе 10та година заедно :)

За фрлањето, обожавам да фрлам непотребни работи од дома, едвај чекам кога правам чистка. Сега скоро кога менував зимни/летни алишта, мои и на мм, фрлив 3 големи вреќи. Некако олеснета се чувствувам :)

На SV1911, Желба, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.062
    Мене не ми попуштаат вреќите, барем не овие во кои чувам работи што не ги користам. За децава, да, ми попуштиле, ама не ми менува ништо, секако тоа се алишта од поголемиот што сега ги носи малото, па не верувам дека повторно ќе ги спакувам, оти толку им е и векот, малово ќе ги износи, па ќе ги фрлам. Иначе во Тинекс ги имам купено, ама одамна, пред години. Мирис на стоење добиваат, ама тоа не смета, ги преперувам. А пожолтувањето не може да се избегне, и да не се вакумирани, и да стојат така ако не се користат, пожолтуваат, особено белите, а поизразено ми е кај оние алиштенца на кои сум ставила омекнувач. Одамна не го користам секако.

За фрлање или declutter правам често, особено во собата на децава. Пошто таму нема што не можеш да најдеш.

На SV1911, Желба, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  14. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    57.833
    Ми треба за алишта од сезона да ги соберам, многу ми се фатија од децава сега...ама баш ќе купам и пробам па ќе кажам искуства...
    фала ви

На M&M, kuc, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    171.761
    Паааа да не ми е од око ( шо би рекле старите :D) погодено ми е :emo:

Купив интересни купаќи за маШ. Се двоумев измеѓу два пара . Едните џиш портокалови со црно . Продавачката ми вели дека ептен биле барани лани , ми кажува дека цела гимназија купила од нив .
    Викам - дај ги ваму и за мојто дете :lol:. Леле кога ќе ми ги виде утре ќе шашардиса .
    Ама !- Пени се не пени ,мора да го једем, парИ сам давал :D.

За фрлањето си имам проблем .
    Кај нас ништо не смее да се фрли. Бабето ме тера и канчињата од кисело млеко да и ги собирам . Што и требат и она не знае .:wasntme:
    Ама со оглед дека ги пери кесињата од дуќан(facepalm) , не ме ни чуди за ова .
    Тенџериња подгорени и зараѓавени, расипани шпорети, јамболии од нејзиниот чеиз , носии од млада кога е била , гоблени.... Уроци да не ни се,ама два подруми имаме :)
    Филџан без рачка да фрлам пред неа ?! Ќе ме отепа !:)
    Све тоа мора да се чува .
    Куќа е , ќе се најде за нешто :)

На SV1911, Желба, eta и 26 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.143
    А вас пак што ве погодува ако не сте вие тие што филуваат? Или вие мора да дофилувате со мислење?
    По игра на случајноста и логиката, се гледа.
    Фрлам и ретко се врзувам за предмети. Не можам да го опишам ослободувањето кое го осеќам кога фрлам стари работи или скршени. Се врзувам само за работи кои ми се подарок со цел трајна вредност од моите, од него, од бабите, од тетките. Од друг никој.
    Пак не знам што е темата, нагаѓам.

Последна измена: 16 мај 2019
    На Dadusicka, kuc, wannaBeMomma и 11 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.262
    Сите делите летна и зимска гардероба, и ги прередувате два пати годината?

На M&M, kuc, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.143
    Два пати.
    Не друго, да се препере. Лош мирис пд стоење добива облеката.

На kuc, mareane, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.262
    Добро, можеш и ако не ти е поделена да ја препериш..
    И јас преперувам, ама се' е на исто место.

И кај стојат тие што се за моментална употреба, а каде тие што ви се за наредната сезона?
    Посебни плакари? Или?

На Желба, M&M, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.548
    Допаѓања:
    97.391
    Ако немаш доволно простор за посебни плакари, можеш тие од актуелната сезона напред во плакарот да ги редиш, другите во задниот дел. Јас така правам.

На Желба, sparklie, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.