Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.262
    Не гледам поента :tmi:

На Skorpija25, Sexybaby86, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Веројатно приватните дружби си го прават своето.

Фрлачка сум.
    Фрлам и ќе фрлам.
    По фенг-шуи, се што не се употребува го ,,згадува,, животниот простор и за добро расположение треба да се отстрани.
    Порано давав алишта, ама после неколку случки кои не ме бендисаа, сега фрлам.нешто правам крпи за ламинат, нешто крпи за една употреба и џиткам.

На Желба, Val-Dim, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.548
    Допаѓања:
    97.397
    Па да ми бидат на дофат, да не роварам и хаос да го правам плакарот на секое вадење алишта.

На Желба, M&M, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.262
    Пак ми е се' на дофат. Шо знам... :?:
    Ај нема веза... Кој како си сака :sun:

На M&M, kuc, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.132
    Допаѓања:
    207.385
    Мене полесно ми е ако се заменети летни со зимски на пример,но нема правило,секој како му е згодно така

На kuc, Mr. Right, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.286
    Допаѓања:
    103.758
    Мене во оние вакум вреќи и во куфер и над регал за да имам долу во ормарите и фиоките простор за сезонската гардероба.
    Мада како тргнало времево и не треба да се трга знаете дека на работа седам со јакна е до толку е тука студено.

На Желба, kuc, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.258
    Допаѓања:
    181.673
    Јас имав посебна куќа за вонсезонска гардероба(hollest). Ама сега (моментално) њет:).
    Стварно, кај мајка ми ги носев оти во многу мал стан живеевме.
    Туку некој од вас да дојде кај мене, да отворам позиција асистент главен соработник за фрлање работи?
    Кај нас никој ништо не фрла, на сите све им треба(facepalm)
    Детево е посебна форма на хрчак, све ама све трупа, и све и треба и све памти. И ќе и текне, по некои 6 месеци, абе кај е тоа таквото?! А тоа таквото обично е 2мм дрндупка од киндер јајце:headbang:
    Живи муабетот, пак се нафрустрирав, ајде идете,помагајте:(

Ти па Вајлдке, шо отвораш муабет кај шо нема муабет. Ако имаш доволно место и ти функционира системот, терај.

На Желба, M&M, friendy и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.286
    Допаѓања:
    103.758
    Дај додатно да работам кај тебе на мажми сум му личен асистент дома еден цел ормар му имам архивирано дукументи на него му е забрането да чепка само ќе ми побара јас вадам се ми е означено со број и шифра по папки па знам шо каде е шо договори од кредити за на работа документи нешто што му требаат за што е задолжен така да можиш да ме вработиш ќе му се снајдам и на тоа татко ми е таков ела нешто фли му па и него му го архивирав подрумот со шифри што само ние двајца ги знаеме.
    Инаку татко ми и сметки од 90те уште чува:?::headbang:.
    А јас контра на татко ми се фрлам освен гардероба што може некој да ја носи неа ја давам таму каде што треба.

На Желба, bittersweet, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.262
    Ме интересираше де... :D

Извињавам се :$

На M&M, mareane, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    140.357
    @bittersweet не сум за карање, јас за тепање сум:) Јас сум да ме затвориш во една соба и да не ме пуштиш се додека не почнам да размислувам поинаку, попозитивно. Не можам да сменам мислење, мислам дека ако се опуштам ќе ми се случи нешто лошо.

Инаку, ко што сум му лута на мм, не да го фалам, ми иде да го утепам. Не филувам ништо.
    Имам пишано и порано. Не помага низ дома. И сега се е со карање за да пофати нешто. Или ќе му речам еве јас што можам ќе помогам, другото ти. Ама со него чистењето трае 2 дена. После секои 10-15 минути мора да одмори и да пуши цигара. И не морало се да се чисти,не било толку нечисто:@
    Алишта остава на под, кога јаде си станува од маса и одмара. Јас да зготвам, да наместам и да кренам. Ама он оди на работа:@
    Јас со првата бременост одев и на работа и готвев и средував колку можев. Ама он оди на работа!!!! Стоел цело време. Ок, разбирам, ама сега е таква ситуацијата што мора малку повеќе труд да вложи.
    Или иде од работа јаде, си ги става слушалките и си гледа серија. Јас што не можам да функционирам не е битно. Дома сум била. Тоа што сум станала од кревет 100000 пати не е битно. Што сум зготвила, испрала и сум со дете цело време (кое е 100/ч) не е битно.

Е за карактер признавам е подобар од мене. Посмирен, пореално и позитивно гледа на работите, помалку држи лутина. Јас тотална спротивност од него(си се "пофалив" за мојот карактер).

За фрлањето почнав од пред некоја година да фрлам. И кога фрлам се осеќам ко тежината од мене да ја фрлам. Таква правам и со косата, колку пократка толку полесно се осеќам:)
    Имам и лоша навика ич не сакам се да стои "на изволте" :). Само кријам по фиоки. Порано кога бев на факултет и си одев за викенди дома, ќе "средам" и ќе си одам. Обавезно ми се јавуваа моите да ме прашат кое каде е и знаеја дека тоа е мое масло:D

Ај си се изнакажав, сега да одам да "одмарам" :)

На SV1911, Желба, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.262
    Нормално дека е посмирен, кога ти се' треба да мислиш..
    Извини вака, ама се нервирам.

На SV1911, Желба, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.286
    Допаѓања:
    103.758
    Море какво тепање ела ваму да ми те изнагушкам јас да ми те прегрнам најсилно се ќе ти помине.
    Сега и новата ситуација и хормоните си го прават своето но после кога ќе порасне бебко двете во градинка ти некаде на работа макар и 4 часа скратено време ќе се препородиш ова паталец ти го кажува и јас бев во слична ситуација како тебе сега ништо живо не ми смета со луѓе ќе поработиш ќе се насмееш ќе се нашалиш друго ќе биде ајде ми те гушкам најсилно и се ќе биде во ред :hug:

На SV1911, Желба, eta и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.154
    Не знам кој со кого се дружи, ама ако уште има такви ствари - мислев пораснале. Нооо... сум се излажала. Не можам да ја разбирам женската потреба на делување у група?!
    Некогаш и да не, се осеќа оној литл бит екстра мадр факрски пристап, па си викаш ноу шит, ај олади со понашањево ( не е однесување, понашање е). Мислам у реду е, ок е да си од крв и месо. Или тоа може така у исклучителни случаи.

На mal.ecka, kuc, wannaBeMomma и 11 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.262
    Оти да не се дружат?

На M&M, mareane, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.154
    Нека се дружат.
    Ќе го задржам своето мислење за себе.
    Немам против создавања на пријателства и човек не е острово за себе. Ама има нешто во форумските пријателства.
    Порано повеќе бев во тек, сега воопшто и сакам да остане така.

На mal.ecka, kuc, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.262
    Раскажи ми :lol:

На dunika, Annath, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.296
    Допаѓања:
    158.154
    Ммм...ме мрзи.
    А и не сум денес спремна за соочување ма толпа вознемирени жени.
    Да си подадеме рака - апсолутно.
    Има красни жени тука со кои сум била во конуникација, но не сме се запознале никогаш.
    Кога осеќале дека нешто не е ок, ми пишувале или давале поддршка.
    Суштината на потребата за конекција е важна. Е овие се за други работи, ама какви не навлегувам.

На Желба, Tajnaotrovna, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.262
    :D Ај гет ит (y)

------------

Имам друго прашање, за сите...
    Колку плаќате за стрижење?

На mal.ecka, M&M, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    23.275
    Хај :hai:

Значи времево колку ме нервира, немате појма. :devil:
    Нит функционирам нормално, ни ми се работи, не можам ни да се дотерам саглам. Еден ден се облеков послабо, смрзнав и добив болки во бубрези, па си се вратив на зимската облека. :D
    Инаку, и кај мене во плакар алиштата си стојат исто преку целата година, како кај вајлд. Само ги преперувам пред сезона.

Фрлам и јас непотребни работи. Некогаш ми е жал па се премислувам по 100 пати, а некогаш фрлам и тоа што не треба. Ама чувството после е непроценливо. Ослободувачки.
    Баш неделата правев чистка и фрлив еден куп работи и уште имам за средување.

Не ми текнува друго што сте зборувале, ова онака на брзина колку да не ме заборавите :D :hai:

На SV1911, Желба, simonka93 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Муабетот е на @mareane. Има обичај да го повторува често во различни контексти. И, не верувам дека зборува за дружбите или дека она знае дека нештата се поинакви од тоа како ги зборуваме туку, повеќе зборува за тоа дека кога дискутираме на било која тема сите кажуваме нешто во стилот на, еве, темава со дерењето од претпоставени... 'мене никогаш не ми се десило али знам за такви'. Впрочем, и не е ни толку битно.

На Желба, simonka93, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.