Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    За Евровизија точно, сите сте во право, имаше малку промоција на име, но многу повеќе мислам добра песна, вокал и добар настап.
    Али помина и тоа, ај сеа пак за политика да збориме ;):D

Мислам дека некои кучиња се изиритирани и истрауматизирани од мали деца, зошто малите деца имаат некоја неконтролирана сила, знаат силно да стиснат или штипнат, а сум видела и за врат да ги стискаат ако е помала раса. Моево беше истрауматизирано од деца, еднаш касна едно на пријатели, онака ја грицна као опомена, ама од тогаш стално кажував дека не сака деца, да не ја фаќаат.

Инаку пекинезерка беше, ама беше многу умислена и башка се замислуваше дека е поголема од тоа што е.
    Ако случајно начека дома затворена врата од соба, ќе почне да цивка да и отвориш, па коа ќе и отвориш таман за неа стои и чека уште повеќе да и отвориш, пошто си замислува дека е поголема од тоа што е. После ќе и подотворев уште на госпоѓицата, ќе влезеше и таман ќе затворам и седнам, ќе почне да цивка да и отворам да излезе.
    Демек не оти сакав да влезам, туку ти ли мене ќе ми затвараш врата :D
    И така успеа да не издресира да не затвараме врати по дома, сите врати од соби и ходник беа нон стоп отворени.
    Ме потсетивте на ова со мачките. На комшиите мачката сама отвараше врати инаку :D

Сум чувала и мачка, ама дефинитивно сум повеќе за куче, со нив комуникацијата е повеќе како со мали деца и добиваш љубов како што од ниеден човек нема да ја добиеш. До последен здив.

@Annath а како се докажуваат тие бактерии за парадентоза, треба брис да се земе? И може со упат од матичен или треба да имам матичен стоматолог?

На WildMk, referentka, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  2. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Се мислaм дaли дa се нaпијaм Диaзепaм или дa се oпијaм.
    Крaткo хелoу oд мене.

На mareane, Skorpija25, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Шо било, али немој двете заедно. Никако.

Мада, ако не е нешто ептен, ептен страшно, боље пушти си музика и плус повикај пријател.
    Трета опција, пиши тука :hug:

На mareane, referentka, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Имам видено домашно куче во афект како напаѓа, затоа доверба во нив никогаш-посебно кога станува збор за деца. Ај што чуваат кучиња чуваат, ама кога ќе видам куче и бебе од неколку дена заедно легнати, тогаш немам оправдување за родителската неодговорност.
    Се мислам некој филм да гледам.
    Дајте некој трилер каде ништо не се знае до крај.

На mareane, Skorpija25, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  5. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Јa би флaшa винo.:D
    Глaвaтa ме бoли денес oд спинaлнaтa зa цaрски,мaлa врескa,мaж рaскрекaн,јaс не спaнa.
    Вие сo пoгoлеми децa дaвaјте нaдеж.

Ах штo си бев мoмaaaaaa....

На mareane, WildMk, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Понеделников тежок. Дојдов, се соблеков и се бапнав во кревет да отспијам. Синоќа дури во 3 сабајле заспав. :|

Мачки и сакам и не сакам, а кучиња обожавам. Пред некој ден тоа кучето што ме здрапа лани летото пак ми се пушти се доближи до мене изглеа му светна дека ме има уапано, се сврте и си отиде. :D Мачките ми се некако користољубиви, ама ова уличново што ми е ептен се гали. :)

Кога спомна Нинџа, ич не сакам собиранки каде има фамилии до петто колено. И ми смета гужва. Гледам каде што можам да не отидам да не одам, а таму каде што морам подголтнувам и одам и едвај чекам да си одам. Од најдосадни настани издвојувам родендени на деца во игротека и после на афтер каде мажите и жените се поделени на две страни. Затоа ни кај внука ми не одам на роденден во игротека, а дома им одам онака на саат-два. :nod:

Живеам во Центар и да, сè е блиску и можеш било каде пешки да отидеш. Меѓутоа да имам можност одма би се преселил во Аеродром, евентуално Лисиче. Центаров не е за мене. :nod:

И јас видов на вести за геј парадата и мислам дека пак ќе се најде некој хомофоб да направи нешто за време на настанот, а сигурно има и гадни коментари по порталиве. Само ќе кажам дека јас не би јадел гомна за оваа маса на луѓе кога би имал деца затоа што не знаеш, може утре твоето дете ќе биде етикетирано. ;) Иако морам да признаам не знам зошто се одржува парадата.

Ајт со здравје. :hai:

На mareane, bittersweet, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Како да ти кажам, има и полошо. Еве јас се би дала некое дете да ми вреска :)

У случајов твој, мажот уместо да крека, нека земе да те измасира убаво, се ке помине.
    Ако не, виното пред спиење не бега :d:

Нема емотикон со вино?! :o

На mareane, Skorpija25, referentka и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.133
    Не се докажуваат со брисеви, а може да се направи. Но генерално, никој не прави брисеви, ако специјалистот смета дека треба антибиотик, ќе се даде. Не се дава во секој случај, јас само како предлог го спомнав погоре, да се проба ако сите можности се исцрпени. Ама со оглед на тоа дека е доста ефикасен ласерскиот третман, антибиотикот се користи поретко. Со тој третман се враќа непцето на место, а ако има поголем дефект, се става и коска. Не сум баш упатена во процедурата, оти специјалисти по пародонтологија се занимаваат со таа проблематика. За тоа ти треба упат од матичен стоматолог, но и не мора ако одбереш приватно да се лекуваш.

На Milobebence, ivi1987, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.133
    Кога спие бебе, пијте "кока кола". И глава и се ќе ти помине. Ем физичка активност за слабеење.

На Milobebence, Ariel, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @Annath фала, да се распрашам тогаш за ласер.
    Ионака антибиотициве не ми се омилени.

Во четврток имам закажано алергиски тест на два антибиотика и едниот ќе треба да го пијам. Ме фаќа паника уште од сега, ај ако ми се повтори алергиска реакција таму, ќе реагираат, а ако имам задоцнета, дома?
    Се надевам ќе се читаме и после четврток :worried:

Едит
    @Annath гарант си помлада од мене, видиш мене кока кола ни на крај памет не ми текна, ко и секоја средовечна женичка за масажи се фатив одма :D
    Остарев у п.м. (facepalm)

На M&M, Milobebence, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.410
    Допаѓања:
    171.774
    @Dust да се јави на рапорт и веднаш да даде отчет . ЗаШо Израел не ни дадоа еден е*ан поен ?! Дасти за какво те пративме таму обаче?^_^

Ај добра вечер и од мене .
    Само јадење, киснење у вода и еден тон кока кола испиени овие 3 дена :sweat:.
    Ми збоктиса веќе искрено .
    Му велам на маШ уште утре да седиме и да се враќаме .
    Не сам јас за ваква почивка :)
    Па и времето се подрасипа .

Намерно не се исфарбав деновите пред да дојдам . Прееска се гледам на сликите . Од км се познава дека ми е бела косата . Човек да не може да си ставе слика :). Тоа што народ и народ ме гледа ваква нефарбана ,њама значение 8)

Ќе имате ли тема или да одам да си наточам уште една кока кола |(

На mareane, fana, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Јас си нарачав флаша Бејлис од едно стовариште у нашТо село, повели на чаша-две. И бебка ќе ти ја поиграм:D

На Milobebence, Dadusicka, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Пууу, со денови не сум пишала ништо :D
    Ај добровечер.
    Денов ХПЛ :drunk: Како ме спотера поарно да не кажувам. И за да се круниса вечерта, нормално, дете се тресна од масата и ја доби првата огромна џумка на чело :sweat: Зашто бе има вакви денови, кога и тоа што не мислиш дека може, тргнува наопаку?
    Го пратив мм да ја успива, ене ја пие млеко и ме вика сосе шишето во уста :D Немам сила да одам и да ја успијам жими една мајка, до толку лудо ми беше денес. Ем на работа, ем по триста лекари се акав, и само се молам се’ да биде во ред (fingers) Неочекуван здравствен проблем ми излезе у пм, ама има решение, фала Богу. Два проблема уствари, ама ќе биде добро.

Кучиња обожавам, кучкарка сум била отсекогаш. Мачки нејќам, злобни се бе ]:) Брат ми чува две и многу се подмукли. Не те сакаат како куче што те сака, гледаат само корист од тебе. Ве молам мачкари без навреда, моето искуство со мачки е такво :| Не можам да осетам љубов од нив :doh:

Ништо не сум јадена денес освен овошје. Му реков на мм палента да сварам, ми рече он помии не јадел |( Мевце нешто ако имало, може :^) Е нема месо сеа у 9 саат :shake: Еј ми текна, пирошки имам 8-| Нема он ни тоа да сака, ама ми е гајле :lol:

На mareane, Skorpija25, WildMk и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.555
    Допаѓања:
    97.450
    Не се исцрпени сите можности, таа допрва ќе оди на лекар, ама некој и кажал и веќе го купила антибиотикот. Ќе и биде ли нешто ако го пие, за другарка ми е, хелппп:rofl:

На Milobebence, Dadusicka, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @Annath. Анке зa кексoј викaте кoкa кoлa? Тoa ќе пoчекaме мaлку. Ретк сме сaми. Гoре спрaтoт сеуште гo спремaме. Пoaрнo,дa не излези уште еден миниoн. :D

@Alishan30. Др,сo зaдoвoлствo јa препуштaм секoму сo тoa плaчење. Ти дoдекa јa игрaш јaс ќе ти гo испријaм пијaлoкoт. :D
    Пa у нaштo селo немa ни кaј дa испaдниш дa прoшетaш сo кoличкa... :(
    @Sexybaby86 штo знaчи хпл?

Последна измена: 20 мај 2019
    На mareane, WildMk, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Ќе се издепримирам сега, сите со тоа кока колите :D

Еве @Mr. Right почна за геј парадата, односно парада на гордоста ли беше, може тоа да биде тема?

Мене ме интересира, дали и нашите свештеници ќе ги чадат со кандило после улиците, ко српските што правеа? :D :rofl:
    Многу ми беше смешно тоа, може вака примитивно, ама ја се згазив од смеење, уште ме фаќа смеа ко ќе ми текне.

Имам разбирање за хомосексуалците, бисексуалците, трансексуалците, ама не ми е јасна потребава од паради, па посебно не онакви што личат извитоперено.
    Имав видено слика од геј парада во Берлин, со мажи натегнати у кожни гаќи, на каивчиња околу врат и со сите четири лазат, а еден ги бичува.
    За што парадираат тие конкретно и за какви права се борат?
    Не знам, веројатно и меѓу хетеро има такви што се бичуваат, ама не искачаат зауздани на сите четири на улица да парадираат. За мене е тоа интимна работа, таква треба и да остане.
    За истополни, граѓански заедници, немам ништо против, ако живеат заедно, треба да имаат можност да биде тоа и законски регулирано.
    А за деца, тоа не знам. Не знам како влијае тоа на децата, за тоа треба убаво да се размисли, психолози, стручњаци...
    Знам дека има земји каде што веќе може да имаат и деца, со донатори, сурогат мајки, посвојување, ама искрено немам јасен став во врска со тоа, малку сум у збунка...

На mareane, bittersweet, do-re-mi и 16 други им се допаѓа ова.
  17. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Поздрав до сите :)
    И мачка знае да сака и да биде послушно. Мора по нејзино да биде од време на време (90%) ама знаат да бидат души невидени.
    И нашата домашна госпожа се трудеше секој ден сите врати низ дома да се отворени. Дури се научи лизгачката од кујна да ја отвора...
    Додека учев мораше да има и за неа книга до мене да си спие на неа...
    Многу имам да кажам за неа, ама да ми кажеше некој дека толку многу ќе ми фали немаше да му верувам...
    Денес и за мене исполнет ден. Сега малку одмор и да се фатам за работа.
    За геј парада искрено не знам дали сме спремни тука. Многу примитивни сфаќања слушам во последно време за полесни теми, ова е некст левел.
    Инаку и јас сум секој како сака да функционира во приватен живот, ама нема потреба од паради и истакнување до толку. Немам проблем и со деца посвојување. Ако се прифаќаме како еднакви, тогаш нема потреба од истакнување нели, зашто сите сме исти со исти права. Вака сме горди што сме различни и то нѐ прави подобри од сите други.
    Не знам, можеби грешам.

Последна измена: 20 мај 2019
    На referentka, Milobebence, Yowannty и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.133
    Најубаво да си видиш со специјалист дали треба и да ти одреди доза. Што ако си го купила, нема да се расипе.

@LoveHope ај ќе биде. Ама стварно е лек. Барем мене ми е. @Желба не верувам дека сум многу помлада, ама искрено, кога сум многу нервозна, ептен ми е релаксирачки метод. Ама штом заспијат деца, моиве поголеми се.

На bittersweet, M&M, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.130
    Допаѓања:
    67.262
    https://forum.femina.mk/threads/Паради-на-гордоста.13685/
    Еве ја темата за дискусија, нема потреба тука да се провлекуваат такви мислења.

На M&M, Ariel и LejlaD им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.750
    Допаѓања:
    145.208
    Вечер!:hai:

Измеѓу пауза од дожд , ние први надвор. Колку гнасен го прибрав од надвор, дирек за машина беше. Со се патики и се.

На моите кучката е мала и љута. Љутаче мало е. :worried: До детево ретко и даваме да се приближи, несака да ја малтретираат, а малото не може да и одолее и само ја довикува по името. Она и мене ми е љута дека не и обраќам внимание како претходно.:doh:
    Татко ми е искасан од домашно куче, до тој момент премирно. Се додека не го нападнал дивјачки. Со рани и конци на неколку места завршил. Немам ништо против нив ама им немам ни доверба.:toivo:

А што имаме една маца комшиска, персиска чинам. Убава, голема и питома. Детево како лепенка и е. :DОна легне, он до нејзе на цемент. И се пули дирек во очи и страв ми е да не го нападне во самоодбрана. Па никако да се разбереме дека не треба така блиску да ја тормози. А оваа кроти... ама до кога не се знае.

Маж пека за тестенини, јас и некој сос сакам. А касно е и за едното и за другото.:drunk:

На SV1911, Skorpija25, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.