Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Не сум ја видела, мада и да ја видев немаше да коментирам таму, повеќе сакам на вакви теми да дискутирам со возрасни ;)

Нема везе, небитно, добив впечаток дека овде се дискутира за се, без разлика дали има посебни теми на форумов, као на пример Евровизија и сл.
    Ама како каже модератор, така ќе биде:)
    Ако нешто сакам у животов, тоа се правила 8)

На mareane, SV1911, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Правилата постојат за да се кршат. 8)

На mareane, SV1911, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    И јас ретко вртам по другите теми, се уклучувам и правец тука, и уште 2-3 теми и се гасам.
    Оваа тема нема конкретно за што да се пишува, секојдневие опишуваме.
    И одмори, и слави и родендени, и станови купување и кучиња и мачиња и пирошки и свадби.
    Ај еве не пишувам, незнам што да пишувам:( ;)

На mareane, senjorita-v, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    @duffi не му дозволувај на синко никако да е близу до мачката, оти во самоодбрана без никаков повод може и око да му изгребе.

Ќе го гледам Dial m for murder со Грејс Кели. Филм на Хичкок - ќе покривам очички изгледа. Така едно време во далечните рани 90ти го гледав Ночна мора улица брестова. Фуфка ми оди си признавам, а може и некоја комедија да пуштам ако ме стрА.

Последна измена: 20 мај 2019
    На WildMk, Sexybaby86, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.130
    Допаѓања:
    67.262
    Да, темава беше направена за споделување на секојдневие на повозрасни луѓе во наплив на тинејџери на форумот. И да, се дискутираат обично разни секојдневни работи, но некои работи е подобро да одат во соодветна тема, како политика на пример што се дискутира во тој подфорум. Теми што имаат тенденција да се расплинат, или што може да се развијат пожестоко е подобро да се одвиваат во соодветната тема. А и кога веќе има конкретна тема нема потреба тука истата да се поставува за дискусија а не се развила спонтано.

На Skorpija25, mal.ecka, andrejko82 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Убаво те разбирам и ок е тоа.
    Ама досега милион пати сме разглобувале тука разни теми па не сте приговориле. Буквално секоја тема овде била зборувана.
    Да било само секојдневието, немаше да има 12250 страни досега.Рецепти се споделувале, проблеми со деца, професии, претпоставени и нивен однос, образование, здравство... а за сите нив постојат различни теми. Јас не ни коментирав за парадата, ниту пак ке коментирам во соодветната тема, но кога имам време и отварам овде не би ми сметало да прочитам мислење од девојкиве и машкиве, за било што па и за парадава.
    Вие си знаете, како сакате-така правите

На Dust, mareane, LoveHope и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Да, да, ме навлече со темава па сега вади ме :D
    Се сложувам, како мисли почитуваниот модераторски тим, така ќе правиме :)

Искрено, не дека нешто посебно ме интересираше темата, туку ми се виде како интересна тема за една вечер, да размениме мислења, а малку и да се нашалиме.

Од кога ја видов оваа тема, околу и преку 40, повеќе ми се прави муабет со вас на одредени теми, отколку во вистинските теми на одредена проблематика.
    Сепак сме повозрасни тука, гледам дека владее респект едни кон други, нема незрели испади и невоспитано однесување, зајадливост.
    Јас сум више женичка у години, ми се прави муабет, ама без намера да се надмудрувам, туку ми прија една лежерна, но квалитетна размена на мислења.
    Плус, за одредени теми, поинаку ќе бидеш разбран од некој 30 и 40+, од некој кој штотуку влегол во дваесеттите.
    Едно е да збориш само со срце и емоции, друго е ако додадеш малку повеќе искуство и години. Не дека младите не знаат што зборат, знаат и повеќето од нив се многу паметни, но како ќе почнат да ги крцкаат годините и да се соочуваат со разни правди и неправди, ќе почнат и они да се менуваат и да им се обликуваат малку поинаку размислувањата.

Али да не го тупам више, имајте убава вечер и лесен сон 8) |-)

На mareane, LoveHope, lunicka и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    181.748
    @Желба (y). Си кажала се што јас и повеќето мислиме. Јас уствари главно заради 40кава се зачленив. Не мислам дека со 40+ сум во години, 40 тите се новите 30 ти уствари (hollest)
    И знам дека има и помлади на темава, ама навистина се умерени и одмерени, сето одбрано друштво 8)
    И не ми се пишува по други теми, освен по здравствените чат-пат, оти никогаш незнам кој ќе ми скокне од заседа и со кантар ќе ми ги мери зборовите:talk:
    А уствари сакав да прашам, како се чувствувате? Млади сте или стари со годините што ги имате?
    Јас уште во младите се рачунам, да не беше дете и по журки ќе одев:rock:

На mareane, Peco, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Здраво друштво :hai: арни? Отварам и шо да видам 1530 мислења:o имаше да читам ехеее до наредниот 20ти Мај :D не Ве имам отворено оддамна.... Најпрво честито за сите убави работи кои ви се дешаваат, бремености, родендени, крштевки, свадби матури, дипломски, нови работни места, партнери :inlove: за не толку убавите, не грижете се, се во животот поминува на овој или оној начин..... Битно е да сме живи и здрави на крајот (fingers)
    Растеме и се чуваме со бебка :inlove: почнавме да шетаме :D вечерва сум дежурна, прими вакцина :sweat: па се чуваме.... Друго... Немам шо да ви кажам, се ми се врти околу неа, па тоа е досадно... Еден куп памперси, бљуцкање, но и гугање и насмевки.... Мирно бебе е засега :inlove: то е то засега 8) ќе ве читам пак....
    П. С. Повелете послужете се :D имаме ново семејно возилце :wasntme:
    _20190521_035910.jpg
    _20190521_035851.jpg
    _20190521_035824.jpg
    _20190521_035746.jpg
    _20190521_035728.jpg
    _20190521_040857.jpg

На mareane, Mr. Right, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.294
    Допаѓања:
    103.845
    Со здравје да си ја возите и дружи не почесро пишувај ни за бебуш малку разбежнине.
    Секако кога ке можеш гушки :hug:

На Mr. Right, Желба, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.045
    Допаѓања:
    178.764
    Добро утро убавки :sun:

Станав, бришев прашина и си стаив шпагети да се варат. Нек иде живот. :D

Поддржувам ЛГБТ, лани се потпишав овде кај нас, во знак на поддршка. Ама не поддржувам паради и шаради, поддржувам протести за права. И тоа што Л и Г се скарани со Б “внатре партиски”, не ми се свиѓа ич. Ако се бориш за да бидеш прифатен, нели и ти треба да прифатиш поразлично од тебе? Пффф... Дискриминација секогаш имало и ќе има, та дури и од оние кои се најгласни против истата. Мех..

Конечно се стопли, ноќе станува тешко за спиење и со отворена балконска врата. А тек допрва доаѓаат вистинските горештини. :sweat:
    Може конечно ќе ми расцути кактусот, остана гревот запупен цел месец. :|

06F986FF-F6CA-4A83-99EC-A4EDF319731F.jpeg

На Mr. Right, Peco, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.555
    Допаѓања:
    97.450
    Сонце, нема гнасно дождливо времиште, јееејјјј:sun:.
    Одма е подруго кога ќе си натнеш на себе посветли и полесни алиштенца:f:. И цвик за сонце, афкорс8):D.
    Наспна, свежа, кафе си се напив дома...златна сум си денес(facepalm):D, освен што малку му бев наапана на мојов, Али стиснав заби, не лаев по виберон:envy:.

Јас почнав да си го пијам антибиотикот, ако се мре, нека се мре, бар соС заби ќе сум си и за на онАј свет:rofl:.

Добро убаво утро на сВите:sun:.

На mareane, Mr. Right, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    94.178
    Морген:coffee:
    Ме разбуди блех музика од Карев,матурантите лумпуваа со последни сили.
    Се присетив на мојата матура,кога мислев дека сум многу голема и зрела,а уствари бев само детиште на штикли:)

Друго шо да ви кажам.Броени денови,ми летаат.Утре одам при мајка на некој ден,да ги погушкам малку.

Одам сега да шетам куче.На моменти имам чувство ко никогаш да не сум си заминала од овде.Скоро се е исто,од мирисот на постелнината па се до гајбите во маалската пиљара:).

Ај,убав ден,и вие бидете убави:hug:

На mareane, Mr. Right, Ariel и 30 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Тешете си се дека 40те се нови 30, ама и некој со 50 си вика дека нему му се нови 40.:D
    Утро:f:

На kuc, mareane, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ги сакам ваквите сончеви утра, конечно можам да ставам наочари за сонце :sun:

Ме праша една нова колешка колку години имам, кажав дека во јули ќе полнам 33. Ваква остана :o Па нема шанси, јас мислев 25 имаш :$ :lol: Па уште кога слушна дека имам дете, ќе припаднеше :D

Ми го направи денот искрено :f: Ми годат комплименти денес, особено од жени :sun:

Убав ден на повидок :f:

На Dust, kuc, mareane и 30 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.294
    Допаѓања:
    103.845
    Годините се само број уживајте во животот.
    Добро е што се движат напред
    Лошо е да се во место.
    Попаметни и поискусни :*

Добро утро мил народе!

Бидете ми позитивни и добри доброо!

Заби ставени сега шатирање и некој нов фриз.
    Имам навика да ја растам косава и да ми кликнат моите и скроз да ја скратам иако веќе години ја носам долга сега сакам некоја промена да направам па ќе видам што ќе испадне.

Понекогаш имам судир самата со себе што сакам кога станува збор за косата.

Времево тмурно и студено место сладолед се частевме вчера со друшките чај.

Битно да се биде помеѓу луѓе.
    Чудно до пред некое време ми годеше и барав да бидам изолирана сега пак многу сакам да бидам понеѓу народ ми годи тоа многу:inlove: па бирам места каде е гужва.
    Прериоди..

Бидете ми добри сите и сите ве :hug:
    Киссс до сите и силни најсилни гушки :*

На kuc, mareane, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Ај да пишам може некој знае да ми помогне знаете ли кај да ѕвонам во мк да прашам зошто амбасадата во местре не ми дига една недела на телефон за патен лист. Вчера им ѕвонев 30 пати се јави една лом ме направи зошто сум досаѓала
    Ова е дно дна што се дешава до толку сум лута што сакам да тужам некаде ;(

На friendy, petunija77, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.768
    Допаѓања:
    150.496
    Хелоу :)
    Да ве поздравам на кратко, слаба мрежа имам па од време на време читкам, а и кога ќе ме остават деца на раат. Да се живи и здрави ама досадни се ко муви некогаш :inlove:. Важно се изнагушкавме, со деца мислам, не му даваат и двајцава на мм да ми се приближи не па да ме гушне :)
    Арни сте се надевам :hai:

На Bozica1980, kuc, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  19. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.699
    Допаѓања:
    57.936
    исто и јас се чуствувам...кога имам каде деца да оставам богами и одам , освен што ми се приспива рано рано...
    п.с. 40+ се новите 20...

На kuc, petunija77, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    181.748
    Добар ден и од мене.
    Се надевам сите сте убави, сончеви, расположени.
    Па така е, нормално дека 50тите се нови 40ти8). Ако имам уште 25 години дури да дочекам формална пензија (ехее, дете мое и факултет ќе заврши дотогаш), не ли сум млада?(hollest)
    Не го измислив јас тоа, ова општествово ни ја продолжи младоста, кога до 25 уште си учениче, па да поживееш, па дете во 30-ти, 50тите се таман за кариера. Малку конфликтно е, од една страна си стар на 50 за нови почетоци, од друга страна до скоро 70 треба да работиш, оди најди му нзс. Важно, убај да сме, какви и да сме.
    Со сонцево разсветено, уште коса да измијам и супер убава ќе бидам;)

Стварно Секси 33?:o
    Јас мислев 86;), така ти пиши во никот:rofl:.
    Настрана зафрканција, по духот млада си, па дали 25 или 33, некоја разлика нема #перцепцијанаеднабаба.:D

Ајт бегам по обврски, останете убави и умни:f:

На kuc, mareane, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.