Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Здраво љуѓе! Што се прави? :*:

Мене ми треба број од бајачка, вражачка, ватевр, да ми побае против уроци на лице. Таман помина Доналд Трамп фазата каде се направив умпа лумпа од непресметливост, завчера направив нова глупоштија! Имам повремено акни на лицето благодарение на моите почитувани хормони, и зема невестата да прави "третман" со масло од чајно дрво. Не да земам да го растворам со некое друго масло како што ЗНАМ дека се прави, за побрзо да делува да сум убаа на свадба викендов, јас го шлапнав така клот :nod:. Браво Елено, седи кец. Во рок од 5 мин почна да жежи, да црвенее, да се дуе и секакви чудесии да прави, па невестава повторно ќе спасува ситуација со триење манијачко со вода и гел за миење лице. Пече проклетото, а јас со фротир трљам ко да нема утре. Што да видам, резултат хемиска изгорница со истенчена кожа. :tmi: Потентно било тоа масло, потентен црнец да му го опне!!!!! Ајде намачкав некој мелем таму, и легнав да спијам. Станав вчера сабајле од ОГРОМЕН ПЛИК на сред образ! Ајде пак сам свој мајстор, земав го дупнав со стерилна игла. Зошто. :headbang: Каде ли побогу ми бега интелигенцијата наутро!!! Кога потече, кога прокрваре, кога се скрастави... Таква крастава и никаква си дојдов на работа, среќа на лев образ далеко од врата да не ме гледа народ колку сум малоумна. Синоќа извадив шминка, и што да видам: краста колку петденарка, модрица од триење од околу, дури и оток на подочњаците. На Квазимодо прва братучетка, е таа сум. Сега лепојко мајчина, да те видам како ќе одиш на свадба во сабота! Со превез на око и образ, ќе глумам Мадам Х ко Мадонка. Ни шминка не покрива, краста крастава од глупоќа. Што да ставам да не се гледа толку кажујте, џабе и да се бесам и да се колам, пак сите ќе го видат. :drunk:

Вие арни? :hug:

На gjoker4e, mareane, happygirl и 26 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Пишав и на другата тема, да знам дека нема да има инциденти, ќе одиме фамилијарно на парадата на гордоста...
    Сигурна сум дека ќе има проблеми... судејќи по тоа, колку конзервативни, хомофобични луѓе има во државава.

Имам 41 и се осеќам ко да имам 41.. повеќе од времето.
    Со зголемувањето на животниот век на луѓето, 40 се новите 20, не 30.
    Затоа што, до пред околу 200 години, животниот век на луѓето бил околу 40 години.
    Да бевме родени во тоа време, ќе бевме на возраст за умирање...

И така

На mareane, ivi1987, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дека 40-тите се нови 20 велат, затоа што на 42,43 децата ќе потпораснат, ќе станат малку од малку независни од родителите, па конечно мажот и жената ќе можат да си гугуткаат како некогаш:inlove:
    А дека имаш 40 и кусур а се осеќаш како да имаш 20 - мало морген.
    Секое доба си носи свои тежини.
    Прво, ние жените влегуваме во ран климакс па почнува организмот да ни старее.

Е сега, ментално може да се осеќаме како да имаме 20, ама тоа може и кога ќе имаш 50 години, па и 60..:)

Сите сакаме младоста да е вечна, ама ЊАМА

На kuc, mareane, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Не се осеќам ко да имам 20, се осеќам ко да имам 41, реков веќе..
    И да си помислам на момент дека имам 20, кога ќе зачекорам на бандаж, одма се враќам во реалноста.

Ама факт е дека живееме подолго. Средината на животниот век е 30-40... не 20.

На ivi1987, Mr. Right, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Со оглед на тоа што мажачката е после 30-35, се раѓа на подоцнежни години....се е одложено.
    Единствено нечистава планета не кочи за да доживееме длабока-длабока-длабока старост.

На kuc, mareane, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.653
    Како бе дупнуваш пликови и тоа на лице :|
    Не знам дали ти е тоа сега како рана, ама земи си цикатрикс за побрзо зараснување и неостанување лузна. Ама прашај си во аптека, би требало да има некој што ќе знае да ти одговори дали ќе ти одговара цикатрикс кога ќе види за што станува збор.

На friendy, LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Не знам ни како ми дојде идејата. Стерилни игли имам дома еден куп, ваљда затоа. Баш е рана, со струпче. Сега ќе тркнам до аптека, не ми ни текна на тоа. Идиот.

На M&M, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Физички, постаро. Имам помалку енергија, побрзо се замарам, повеќе проблеми со 'рбетниот столб и болки. Ако пооодам малку повеќе или подолго време седам, имам болки.
    Психички сум понестабилна, како ми се менуваат хормоните, така ми се менува и расположението и се повеќе плачам. Се почесто ми се случува да ме заболи душата и сега сфаќам и што значи тоа да боли душа.
    Во тој дел се осеќам постара, односно повозрасна.

Инаку за се друго сум иста, истиот вкус за облекување, истиот хумор, истиот жарн на филмови, истата способност да паднам, па да акумулирам сила и во еден здив да се кренам.
    Физичкото стареење е неминовно, но менталното е навистина состојба на умот. Јас намеравам да си ја одржувам личноста додека ме држи умот, се додека личноста не е сменета, јас сум истата и на 20 и на 40 и на 60 години.

Секоја возраст има посебен шмек, треба да се ужива во истото.
    Не знам зошто некои луѓе, жени посебно, со сила се трудат да изгледаат како дваесет годишни. Сме биле на тие години, дај сега да изгледаме добро као 40 годишни :makeup:
    И не мислам на тие што се младолики :)

Убав ден, се надевам дека наскоро ќе видиме и некој сончев :sun:

На kuc, mareane, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Остајте годините и осеќањето, туку кажете, Андреа е женско или машко име
    Screenshot_20190521_103038.jpg

Добро утро.
    Кафе испиено, втора перална врти.
    Со некои луѓе, едноставно нели, секое договарање е тешко. Тие некои луѓе сум јас :rofl:

Еден куп обврски имам денес. И попладне пак на работа.
    Куферот ми е спремен, за каде ни јас ни тој не знаеме. А одмор ни на повидок (facepalm)

4ти ден пијам колаген. Засега презадоволна сум. Сега и други купив. Ама скупо у пм. Сите додатоци што ги пијам околу 500ка годишно ме фаќаат. Кој ѓавол ме тераше да сметам :devil:

Јас лично, се осеќам како што се осеќав и до лани. Шо знам, никогаш до сега не сум била 32 за да знам како е да се осеќаш на 32 па да споредам (waiting) :wasntme:

А за изглед, изгледам како буренце :worried:
    У 20тите бев сучка, сега буре, на 40+ ќе видиме.
    Да сум жива и здрава само.

Надвор времето е екстра, 20тина степени е. :sun: има. Ќе :rain: од петок до понеделник :nod:

Известува од УК, Малерозна разбираш :rofl:

На kuc, mareane, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Да си земеш Zdrave кремче, и одма штом ќе одеш дома намачкај се. Идеално е за секакви кожни раздразненија, чудо е колку брзо ја управа кожата, а ефтино е, за ич пари, не е ни 60денари. ВО сите маркети го има. Се фрка шо ми се десила ми ја управило. Штом за бебешка кожа е безбедно за твоја ич да не се секираш.

Не се осеќам како на 20. Баба сум у души од увек. И на 18 бев ваква. И на 28 уште сум ваква. Да не ме издаде паметот само па на 48 да збеснам :worried:

Инаку не ни е баш краток просечниот животен век.Никогаш не бил подолг од сега. Ама на кој колку му е пишано...

На kuc, mareane, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ова и мене ме интересира:wasntme:.
    Посебна категорија ми се жените на кои врв на комплимент им е ,,неможам да препознаам која е мајка а која ќерка,,

На kuc, mareane, Viktorijaaa5 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Го имав истиот проблем, почнаа пред 15 години да ми се повлекуваат непцата и соголениот дел на забот, т.н. врат, да боли ужасно. Забарот ми аплицира анестезија и ми го истружи малку тој соголениот дел и ми стави пломба како линија на тој дел и терав така со години. Само не е арна таа пуста парадентоза. Од 6 такви соголени заби, денес, 15 години подоцна, два изгубив ;(

На kuc, ivi1987, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.643
    И јас имам такви пломби Бубале. Баш најмногу за тоа закажав на забар, две треба да обновам.

На kuc, ivi1987, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.543
    Допаѓања:
    191.602
    Леле мори невесто, како ви текнуваат ваквимити занимални:^)?
    Првпат чув за чајно дрво овде, со масло се мачка дете зад уше една капка да не фати вошки. Смрди, труе:tmi: (смајли со затнат нос). Една капка оти било агресивно маслото, затоа и зад уше.
    Од масла знам кантарион, за епителизација на кожа, и уште едно, другарка ми Рејчел Хантер го открила како најефикасно против стареење, таману оил или така нешто беше, ама уште не ми е порачано/пробано.
    Инаку кога ја видов споменатата госпоѓа не ТВ, му реков на маж, и јас сакам да изгледам вака на нејзини години. Мислев има околу 55, пошто нели манекенка, американка, ваљда понапредни се па поспоро стареат. Таа да ти имала 45. Па сега нејќам да изгледам како таа на тие години:lol:, ама маслото сепак ќе го пробам. Многу убави и инспиративни беа тие нејзини шоуа, еве да споделам нешто ако не сте налетале на нив
    Повремено чистам лице со бадемови масло пред спиење, и толку од бјути третмани. Ми се може, ко сум млада(hollest). И така, пред некој ден открив дека спиењето било најефикасен бјути третман, шо уште мастраф да праам;).
    @elena.mak до сабота има време. Гледај не шлакај многу пудри, колку можеш повеќе без мејкап држи го лицето, да може да заздрави. Спиј повеќе, (се надевам без шминка спиеш):). Кантарионово масло реков е за епителизација, незнам некоја фармацевстка направија дали може да биде поефикасна. За криење мислам на времето имаше нешто Coverderm се викаше, во аптека можеше да се најде. Покривност-цемент, ама :!: само на 2-3 саати јас би стаила, ете за фамозната свадба.
    Козметичарка/ дерматолог некој немаме овде?:^)
    Пс: Нејќам да изгледам како на 20, (ни на 20 не сум изглеала така, јер гз ми е канцелариска столица:D), ама еве да ми потрае чувствово на 35 до кај 55, би било фино(y)

Последна измена: 21 мај 2019
    На mareane, Желба, Rebecca_R и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @elena.mak Хидроциклин маст земи, проверено делува на рани. Корупката одма ќе ти падне. Во упатството пишува дека меѓу другото се употребува и за рани и воспаленија предизвикани од козметички производи, а твоево е нешто слично. Ако не се лажам, има и антибиотик во составот, ем кортико, помага за побрзо заздравување.

П.С. не сум дерматолог, споделувам мое искуство само :) Прочепкај на нет, види состав и за што се употребува подетално. Јас го имам користено на лузни од акни што сум ги копала (facepalm) и експресно ми поминувале од само едно мачкање.

На M&M, kuc, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Денес сум без шминка. Во аптека ми дадоа здраве кремче за преку ден, а навечер баш хидроциклин. Вика повеќе е иритирано од што е разрането. Сам ако не си направиш беља, кој ќе ти направи! Чајно дрво, мај ес.

На M&M, kuc, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.799
    Допаѓања:
    214.393
    Добар ви ден и од мене.@elena.mak роднини да не сме-последна глупост есенција на стапала ми беше:hai:,последици сеуште.@Ygritte со здравје да се вози количето.За годиниве се осеќам ко баба од 100 г,а богами и така изгледам(facepalm).Не се плашам од староста,си ја прифаќам,но се плашам од не дај боже немоќ да извршувам вообичаени работи.Сменета сум физички и умствено,бааѓи.Тоа што не сум се осмелувала како помлада,сега е поинаку,конечно научив-ако не ме почитуваш,нема ни од мене почит да добиеш.Денес имав прилика да си го кажам тоа,очи во очи,и за прв пат сум горда на себе си,чиниш на Марс се качив:tmi:.

На M&M, kuc, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    D3289ED2-C612-4D93-8318-529EACB57BB2.jpeg @elena.mak го има во сите аптеки.

На LunaGrey, kuc, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  19. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Ја гледам кога ќе ја фатам, ама не изгледа ко 45 ,мислев накај 60 дека има.....аууууу....цела е збрчкана
    @elena.mak не ставај ништо друго на лицето освен тоа сега што ставаш, само со вода миј се , се надевам до викенд ќе се среди
    Изглед и тело едно вели а мозок друго :emo::rofl:

На M&M, kuc, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.543
    Допаѓања:
    191.602
    Сега прочитав, австралијанка била.
    Сонцето го праи тоа, суши кожа, остарува предвреме. Ко ќе ми текне, некои роднини што сум ги имала на село, по цел ден на нива сончани, па едно 20 години постари изгледаа од нивната реална возраст.
    Јас фала богу, навреме развив алергија на сонце8). Сега уште вампиризам туризам да измислам- кај да се оди на море, со алергија на сонце.

На M&M, kuc, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.